agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Jakin / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38177.htm)

akçabardak 22-02-2016 11:36

Sevgili jakin maşallah kendimi şu an yaz ortasında gibi hissettim domatesleri görünce, ne ara büyüttünüz bunları böyle, çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah.

Jakin 22-02-2016 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1441859)
Sevgili jakin maşallah kendimi şu an yaz ortasında gibi hissettim domatesleri görünce, ne ara büyüttünüz bunları böyle, çok ta sağlıklı görünüyorlar maşallah.

Teşekkür ederim sevgili akçabardak, geçen Kasım ayında filizlenen tohumlardan bunlar.. ;)

Denemek içindi.. Mutlu ettiler, paylaşabilirim inşallah..

Jakin 22-02-2016 16:17

5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'dan gelen sukulentlerim..

Bunları çok seviyorum. ;)

Cotyledon orbiculata da bu saksıdaydı daha önce, çok hızlı büyüdüğü için ayırdım.

Haworthia sempervivuma abanmıştı, onu da kurtardım.

Eklenti 596906

Sempervivum'lar büyüdüler bu arada..

Eklenti 596907

Cotyledon orbiculata inanılmaz büyüdü.

Saksıda dik durabilmesi için alttan iki yaprağını kopardığım halde bu boyda.

Eklenti 596908

Orkidem tomurcuklanmaya başladı. :)) ;)

Eklenti 596909

Sn. Erdem01'den gelen Echinopsis oxygona da büyüyor..

Eklenti 596910

Sevgi Durul 22-02-2016 16:22

Yavruları böyle büyümüş halde görmek ne güzel, sevgili Jakin. Çok iyi bakmışsınız.:)

Crassula ovata değil o çok büyüyen. Cotyledon orbiculata olacak, eğer benden gelmişse.:)

Gelişmeleri takipteyiz. Sevgilerimle...

Jakin 22-02-2016 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1441909)
Yavruları böyle büyümüş halde görmek ne güzel, sevgili Jakin. Çok iyi bakmışsınız.:)

Crassula ovata değil o çok büyüyen. Cotyledon orbiculata olacak, eğer benden gelmişse.:)

Gelişmeleri takipteyiz. Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili SDurul.. İsmi hemen düzeltiyorum..

Jakin 22-02-2016 16:58

5 Eklenti(ler)
Sevgili aleydi'den gelen Crassula lycopodioides..

Eklenti 596911

Bu da Bauhouse'tan hercai menekşe..

Eklenti 596912

Sn. cengizildas'tan gelen arapsaçı ve ezan çiçeği..

Eklenti 596914

Barış çiçeği bir sehpanın altında yaşamaya çalışıyor..

Eklenti 596915

Bu ise barış çiçeğinin komşusu ölmek üzere bir sedum, belki canlanır..

Eklenti 596916

sevgihoca 22-02-2016 19:11

Sevgili Jakin,sizin arapsaçınız benim arapsaçımdan daha çok büyümüş.:p:pŞaka bir yana sağolsun Cengiz Bey.Yoksa nerede bulacaktım arapsaçını.Ellerinize sağlık,çabucak büyüsünler.

cengizildas 22-02-2016 21:46

Sn. Jakin, çiçeklerinizin gelişimleri çok güzel. Bu arada arapsaçının da bu kadar gelişmesine sevindim. Güle güle büyütün. Diğer çiçekleriniz de hazır.

cengizildas 26-02-2016 19:35

Sn. Jakin, ezan çiçeğini arapsaçından ayırsanız. Çünkü, 1 sene içerisinde çok fazla yavru veriyor. Arapsaçına zarar vermesin.

Jakin 27-02-2016 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1443023)
Sn. Jakin, ezan çiçeğini arapsaçından ayırsanız. Çünkü, 1 sene içerisinde çok fazla yavru veriyor. Arapsaçına zarar vermesin.

Sn. cengizildas söylemiştiniz aklımda, ilk yapılacak işlerden.. :)

Jakin 27-02-2016 09:33

5 Eklenti(ler)
Ters laleler.. Soldaki kısa boylu kaldı, yatay lale oldu.. ;)

Eklenti 597463

Frezyalar açmaya devam ediyorlar.. ;)

Eklenti 597464

Eklenti 597465

Eklenti 597466

Sümbül de gayretlendi.. ;)

Eklenti 597467

Jakin 01-03-2016 09:19

5 Eklenti(ler)
Sn. cengizildas ezan çiçeğini arapsaçından ayırdım sonunda.. :)

Eklenti 597862

Arapsaçı da mutfaktaki poşetçi kızın sepetini istedi.. :)

Eklenti 597863

Sn. cengizildas Guzmania Ostara'yı da nemden hoşlandığı için mutfağa aldım. Yapraklarını bol bol fısfısla ıslatıyorum.. :) Bu güzellikler için tekrar teşekkürler.. :)

Eklenti 597864

Patateslerim saksıda epey uzamışlardı. Çuval bulamadım, iki kat poşete geçirdim, içteki poşetin tabanına delikler açtım. Bakalım ne olacak?

Eklenti 597865

Geçen yıldan sarı frezyalarım da açtılar.. :)

Eklenti 597866

Adalet Yağcı 03-03-2016 20:04

Sevgili Jakin, bu gün sizinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım, bizleri organize edip bir araya gelmemizi sağlayan sn. cengizildas'a da çok teşekkürler.

Büyük bir hevesle bitkiler tohumlar topraklarla uğraşmaya başlamışsınız, balkon başlığınız hayırlı ve bol bereketli olsun.

Patateslerin ilk halini küçük bir saksıda görmüştüm, Olmaz mı, olur elbette, 222 nolu mesajınızdaki siyah poşete geçirilmiş şekli ile daha güzel olur.
Boyları fazla uzamış, üzerine toprak ilave edip tüm gün güneş alan bir yere taşırsanız Haziran ayında patates salatası yapabilirsiniz

Sevgilerimle..

Jakin 03-03-2016 20:56

3 Eklenti(ler)
Bugün harika bir gündü.. ;)
Sn. cengizildas ve eşi sevgili Nadide Hanım'ı ziyarete gittik, sevgili Adalet Yağcı ile birlikte..
Kucak dolusu (daha doğrusu masa dolusu) çiçekle döndüm eve..
Çiçekler son resimde..
Sadece sabah kahvesine gitmiştik ama sohbet tatlıydı, bir türlü ayrılamadık.. ;)

Sevgili Adalet Yağcı'dan çiçeklerle, orkidelerle ilgili bilgiler aldık.
Adalet Hanım, sn. cengizildas'ın orkidesini alıp eve götürdü, harcını değiştirip, köklerini sağlıklılaştırıp vermek üzere…
Sohbet uzayınca Cengiz Bey bizi deniz kenarında çok hoş bir yere yemeğe götürdü.

Sabah hava gök gürültülü sağanak yağışlıydı. Hatta gelir gelmez balkonda bir gümbürtü koptu, büyük ahşap çiçekliklerin biri devrildi.
Neyse ki hasar azdı, begonyalardan biri parçalanmıştı. Cengiz Bey saksıları çabucak toparladı.
Hava yavaş yavaş açıp, günlük güneşlik oldu. Biz de yemek, sohbet derken akşama doğru ancak vedalaşıp ayrılabildik, istemeyerek... :)

Bu ilk fotoğraftakiler sevgili Nadide Hanım, ben ve sevgili Adalet Yağcı..
Arka planda ise çiçeklerin sadece çok az bir kısmı görünüyor…

Eklenti 598364

Bu fotoğrafta da güzelim menekşeler, Adalet Hanım, ben, Nadide Hanım, öndeki de bana ayırdıkları kohleria...

Eklenti 598365

Ve işte bir masa dolusu çiçek.. Gülümsememi toparlayamıyorum hala.. ;)
Nadide Hanım ve Cengiz Bey'in bana ayırdıkları Paşa Kılıcı, Kohleria, Maviş, Nadide Hanım'ın saksıdan söküp verdiği Itır, Sardunya,
Cengiz Bey'in doğadan topladığı Sphagnum Yosunu..

Adalet Hanım'ın getirdiği (hayallerimi süsleyen) Selluka'lar.. Peçeteye sarılı olan çelikler onlar..
Ve Adalet Hanım'ın Avusturya'dan getirip çimlendirdiği Unutma Beni fidecikleri..

Her şey için çok teşekkürler.. ;) Sevgiler.. :)

Eklenti 598366

Jakin 03-03-2016 20:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1444339)
Sevgili Jakin, bu gün sizinle tanışmanın mutluluğunu yaşadım, bizleri organize edip bir araya gelmemizi sağlayan sn. cengizildas'a da çok teşekkürler.

Büyük bir hevesle bitkiler tohumlar topraklarla uğraşmaya başlamışsınız, balkon başlığınız hayırlı ve bol bereketli olsun.

Patateslerin ilk halini küçük bir saksıda görmüştüm, Olmaz mı, olur elbette, 222 nolu mesajınızdaki siyah poşete geçirilmiş şekli ile daha güzel olur.
Boyları fazla uzamış, üzerine toprak ilave edip tüm gün güneş alan bir yere taşırsanız Haziran ayında patates salatası yapabilirsiniz

Sevgilerimle..

Teşekkür ederim sevgili Adalet Hanım.. :)
Yarın ilk işim toprak ilavesi olacak. Patates salatasını birlikte yapmak dileğiyle.. Sevgiler.. :)

Sevgi Durul 03-03-2016 21:21

Sevgili Jakin, sizi gördüğüme sevindim. Nedense hiç yabancı gelmediniz.:)

Adalet hanım'ı daha önceki fotoğraflarından tanıyor ve seviyorum, Nadide hanım'ın da üye olmasını isterim.:)

Ganimetlere diyecek sözüm yok, güzel günlerde büyütün. Bol bol unutma beni fotoğrafları bekliyoruz. Sevgilerimle...

cengizildas 03-03-2016 22:05

Eşim ve ben, bizleri ziyaret ederek onurlandıran Sn. Jakin ve Sn. Adalet Yağcı Hanımefendiye çok çok teşekkür ediyoruz. Bu gün bizim için de unutulmazlar arasına girecek bir gündü. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanıdık, iyi ki geldiniz. Sağolun, varolun.

pınar59 03-03-2016 22:22

Sizleri tanıdığıma çok sevindim hayatının baharında üç çiçek gülen yüzler harika bitliler keyifli bir gün daha ne olsun gönülden saygı ve selamlar.

sevgihoca 03-03-2016 22:38

Sevgili Jakin,sayfanızı yüzümde tebessümle okudum.Sizlerin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor.Güzel bir gün geçirmişsiniz.Mutluluğunuz yazılarınızdan belli oluyor.Biz de sizleri tanımış olduk.Hepsini güle güle büyütün.

Adalet Yağcı 03-03-2016 23:06

Sevgili Jakin, teşekkürler paylaşım için.

Eve geldikten sonra düşündüm de gittiğimiz mekan toplantı için harika bir seçenek olacak.
Şimdiden heyecan bastı beni :)
Bu arada, Marina Migros'a çok değişik orkideler gelmiş, bir arkadaşım telefonla bildirdi.
Yarın hava bu sabahki gibi olmazsa bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, size de haber vereyim istedim :)

YeniGine 03-03-2016 23:17

:o Sanki az biraz kıskandım mı ne?..
Çiçekçiler, böcekciler bir arada olur da gün güzel geçmez mi? Hele bir de güzel paylaşımlar olmuş ise... Sevgili CAN Adalet Hanım'ı tanıyorum, sevgili jakin sizi ve Nadide Hanım'ı da tanımış oldum sayenizde; teşekkürler.
O gülen yüzler, çiçeklerinizle birlikte hiç solmasınlar inşallah!..

Jakin 03-03-2016 23:20

Sevgili SDurul, cengizildas, pınar59, sevgihoca teşekkürler güzel dilekleriniz için.

Sevgili Adalet Hanım, toplantı için biçilmiş kaftan olur gerçekten orası. Çok güzel bir fikir bu.. Ben de heyecanlandım şimdi..

Hava güzel olursa Migros için haberleşiriz, teşekkür ederim bilgi için. :)

Jakin 03-03-2016 23:31

Sevgili YeniGine teşekkürler.. Keşke sizler de aramızda olsaydınız.. :)

cengizildas 04-03-2016 11:30

Sn. Jakin, mekan hoşumuza gittiğine göre, şu yapamadığımız Mersin toplantısı için, Sn. Adalet Yağcı'dan rica etsek ve toplantı için harekete geçsek diyorum.

Adalet Yağcı 04-03-2016 12:13

Sn. cengizildas, dün sabahki dolu fırtınasından sonra hava açtı ama Mart ayına güven olmaz bilirsiniz.
2 Nisanda da agaclar.net'in doğumgünü toplantısı var, büyük ihtimal ben de İstanbul'da olurum.
Mayıs ortalarına doğru bir toplantı yapalım, bu güzel mekanı neşelendirelim.
Şimdiden toplantı başlığı açmak da erken olur, Mersin başlığında güncel tutarak toplantı dileğimizi duyuralım yavaş yavaş.
Mayıs başlarında da toplantı başlığını açarız.

Adalet Yağcı 04-03-2016 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1444384)
:o Sanki az biraz kıskandım mı ne?..

Sevgili YeniGine'ciğim, bak Mayıs ayında toplantı düşünüyoruz, İstanbul'dan birlikte dönelim, sen toplantıları seversin, bir defa da bizim toplantımızı neşelendir, ne dersin?

Şimdiden yazıyorum ki, plânlamanı ona göre yap, işlerini ayarla, çok mutlu edersin beni, tabii Mersin Adana ve Tarsus'lu arkadaşlarımızı da :eek:

cengizildas 04-03-2016 12:29

Hatta K.Maraş'lı, G.Antep'li arkadaşları da bekliyelim.

sevgihoca 04-03-2016 16:08

E yani unutursanız küseriz sonra.:p

Jakin 04-03-2016 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1444542)
E yani unutursanız küseriz sonra.:p

Sevgili sevgihocam mutlaka bekliyoruz.. :)
Konu başlığımızı Mayıs başında açacağız ama isminiz şimdiden listede.. ;)

günebakan 04-03-2016 19:18

Harikasınız güzel bir buluşma olmuş ağaçlar net ailesinden birilerini tanımayı çok seviyorum.Hepinize selamlar :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025