agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 12-12-2015 00:40

5 Eklenti(ler)
Balkonun çiçekleri yine değişti. Açelyalar açmaya başladılar, üzüm sümbülleri beklemeye devam ediyor, son olarak aldığım rengarenk siklamenlerde dışarıya çıkartılarak balkonuma daha çok renk kattılar, ekstradan da çiğdemlerimide dışarıya aldım :D

A_NOMAD 12-12-2015 00:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1425875)
...Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Çiçekçide görmüştüm ben öyle bakınca bir dal koparıp verdi inşallah bişey olmadan büyür :D

Güle güle büyütün ama bu arkadaş senecio rowleyanus değil, senecio herreianus olsa gerek :)

Galip Kuzucu 12-12-2015 00:53

5 Eklenti(ler)
Yapraktan çoğaltmaya çalıştığim sukulentlerim köklerini atmaya başlamışlar. İnşallah köklenip güzel çiçek olurlarda isteyenlerle paylaşırım :D

Galip Kuzucu 12-12-2015 00:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1425881)
Güle güle büyütün ama bu arkadaş senecio rowleyanus değil, senecio herreianus olsa gerek :)

Teşekkürler sayın:A NOMAD :D Sizinkine çok benziyor ama nerdeyse aynılar :D

A_NOMAD 12-12-2015 00:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1425883)
Teşekkürler sayın:A NOMAD :D Sizinkine çok benziyor ama nerdeyse aynılar :D

Zaten tek farkları sizdekinin yapraklarının uzun boncuk, bendekinin yapraklarının yuvarlak boncuk olması... ;)

Galip Kuzucu 12-12-2015 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1425884)
Zaten tek farkları sizdekinin yapraklarının uzun boncuk, bendekinin yapraklarının yuvarlak boncuk olması... ;)

Şöyle bir benzetmede olabilir: benimkinin yaprakları zayıf uzun, sizinkinin yaprakları kısa ve şişman :D

bay tömürcek 12-12-2015 19:17

Sayfayı baştan sona gezdim çiçekler harika ;) (her ne kadar sukulentler ilgi alanıma girmese de) Açelyalarının toprağını kurutmadan su ver. Her 15 20 günde bir limon tuzlu suyla sula bayılıyolar. Limon tuzunu küçük bi parça suya at erit sudan bi yudum al hafif mayhoş ekşimsi bi tat olduysa olmuş demektir o suyla sula çok severler :p Bol çiçekli günler.

İsmail Kuzucu 12-12-2015 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1425878)
Balkonun çiçekleri yine değişti. Açelyalar açmaya başladılar, üzüm sümbülleri beklemeye devam ediyor, son olarak aldığım rengarenk siklamenlerde dışarıya çıkartılarak balkonuma daha çok renk kattılar, ekstradan da çiğdemlerimide dışarıya aldım :D

Evin odaları bitti, artık balkona gelmiş. Sonra ki hedef bahçe. :D

sevgihoca 12-12-2015 19:23

Aman iyi dediniz bay tömürcek,limon tuzunu okumuştum ama uygulamayı unuttum.Bir daha ki sulamaya inşallah.

bay tömürcek 12-12-2015 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426015)
Aman iyi dediniz bay tömürcek,limon tuzunu okumuştum ama uygulamayı unuttum.Bir daha ki sulamaya inşallah.

Sevgi abla menekşelerine de uygula çok seviyolar ben hep veriyorum 15 20 günde bir. Ama çok ekşi yapmayın suyun tadı hafif mayhoş olsun tamam.

sevgihoca 12-12-2015 19:31

Menekşelerimin hiç keyfi yok,anneleri yapşkanlı pamuk gibi bir hastalığa yakalanmıştı.Ben de sağlam yavruları aldım,çiçek de açtılar ama biri gene hastalanmış,diğerlerine bulaşmasın diye attım.Diğer ikisi de pek keyifsiz ama limon tuzunu bundan sonraki sulamada deneyeceğim.Teşekkür ederim.

birgecelikgelin 12-12-2015 23:45

Sayın Galip kuzucu Merhabalar açelyalarınız ve sıklamenleriz çok güzel açmışlar güle güle büyütün ellerinize emeğinize sağlık benim merak etiklerim yaprak sukulentleri hiç toprakta batırılı değil ama filizleri var merak ettim beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla .

Galip Kuzucu 13-12-2015 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1426011)
Sayfayı baştan sona gezdim çiçekler harika ;) (her ne kadar sukulentler ilgi alanıma girmese de) Açelyalarının toprağını kurutmadan su ver. Her 15 20 günde bir limon tuzlu suyla sula bayılıyolar. Limon tuzunu küçük bi parça suya at erit sudan bi yudum al hafif mayhoş ekşimsi bi tat olduysa olmuş demektir o suyla sula çok severler :p Bol çiçekli günler.

Teşekkür ederim sayın:bay tömürcek, elimden geldiğince çiçeklerimle ilgilenmeye çalışıyorum. Benim merakım zaten sukulentlere. Elimden geldiğince çok çeşit yapmak istiyorum. Birde şimdiki hedefim fanuzların içine aranjman yapmak. Açelyalar için verdiğiniz bilgiler içimde teşekkürler hemen bir yere not edeyim :D

Galip Kuzucu 13-12-2015 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1426014)
Evin odaları bitti, artık balkona gelmiş. Sonra ki hedef bahçe. :D

Bahçeye geçmeye niyetim yok dün yan komşuyla tartıştık çiçekler içim sonra komşuda dışarıdaki çiçeklerime bir dünya su dökmüş ama bu sabah gelipte özür diledi :)

Galip Kuzucu 13-12-2015 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birgecelikgelin (Mesaj 1426082)
Sayın Galip kuzucu Merhabalar açelyalarınız ve sıklamenleriz çok güzel açmışlar güle güle büyütün ellerinize emeğinize sağlık benim merak etiklerim yaprak sukulentleri hiç toprakta batırılı değil ama filizleri var merak ettim beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla .

Merhabalar sayın:birgecelikgelin :) Açelya ve sıklamenleri bende seviyorum evimin önü renklensin diye aldım. Sukulent konusuna gelince sukulent türlerinin bir çoğu öyle çoğaltılabiliyor. Toprak sürekli nemli kaldıkça öyle köklenip filizleniyor ve yeni bir sukulent oluyor ama böyle yapraktan çoğaltma çok zaman gerektiyor. En iyisi çelikten (daldan) çoğaltma. Çelikten sukulentler daha cabuk kökleniyor arada çok zaman farkı oluyor.

birgecelikgelin 13-12-2015 18:15

Sayın Galip kuzucu verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim Saygılarımla .

Galip Kuzucu 13-12-2015 19:17

Rica ederim sayın:birgecelikgelin :) Bende daha yolun başındayım ancak bu kadar bilgi verebildim kusura bakmayın...

Galip Kuzucu 13-12-2015 19:19

2 Eklenti(ler)
Buda benim litops'um hemen gördüm aldım ama galiba çiçeği hemen geçecek :(

Galip Kuzucu 13-12-2015 19:22

2 Eklenti(ler)
Yeni sukulentlere devam :D Bütün sukulent türlerini toplamakta kararlıyım :D

sevgihoca 13-12-2015 19:39

Son sukulentin değişik bir şeymiş.Güle güle büyüt,sukulent büyütmek bence de daha zevkli ve sorunsuz.Ben de görebilsem alacağım ama şimdilik bulamıyorum.

cengizildas 13-12-2015 20:28

Sn. Galip Bey kardeşim, şimdiye kadar sukkulentlerle pek ilgilenmedim. Ama ağaçlar.net'le tanışana kadar sukkulent konusunda hiçbir bilgim yoktu. Okudukça, gördükçe sevmeye başladım. O ne muhteşem çiçekler öyle. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Birileri önayak olur da sukkulent biriktirmeme sebep olursa sevinerek sukkulent biriktirmeye başlıyacağım.

Galip Kuzucu 13-12-2015 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426231)
Son sukulentin değişik bir şeymiş.Güle güle büyüt,sukulent büyütmek bence de daha zevkli ve sorunsuz.Ben de görebilsem alacağım ama şimdilik bulamıyorum.

Teşekkürler sevgihoca'm :) sukulentlere ulaşmanız i'in aslında internetten zengarden sayfasından alan arkadaşlar var diye biliyorum isterseniz oraya bir bakabilirsiniz :) Ben göndereyim diyeyim ama sizin oraya kadar dayanırlarmı bilemem :(

Galip Kuzucu 13-12-2015 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1426252)
Sn. Galip Bey kardeşim, şimdiye kadar sukkulentlerle pek ilgilenmedim. Ama ağaçlar.net'le tanışana kadar sukkulent konusunda hiçbir bilgim yoktu. Okudukça, gördükçe sevmeye başladım. O ne muhteşem çiçekler öyle. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Birileri önayak olur da sukkulent biriktirmeme sebep olursa sevinerek sukkulent biriktirmeye başlıyacağım.

Benimde abimden başladı olan merakım :D Elimden geldiğince tüm sukulent çeşitlerini toplamaya çalışıyorum şuan elimde 40-50 arası sukulent çeşidi var. Eğer sizde merak salıp ilgilenirseniz çoğaltmanız için yaprak, dal falan gönderebiliriz :)

Galip Kuzucu 13-12-2015 22:45

5 Eklenti(ler)
3 tane farklı farklı sukulent çeşidi daha sukulentlerim hızlı bir şekilde çoğalmaya devam ediyor :D

Greant64 13-12-2015 23:03

Ellerinizi sağlık hepsi çok güzel görünüyor.
1 sey sormak istiyorum. Toprak olarak. ne kullaniyorsunuz? Ben daha çok sebze yetiştiriyordu saksıda domates ve biber için onereceginz toprak veya göç markası var mıdır?

Galip Kuzucu 13-12-2015 23:32

Teşekkürler sayın:Greant64 :) Toprak olarak cocopeat+perlit öneririm :) Sadece cocopeat kullanılırsa tiprak çok susuz kalıyor perlitte su tutucu olduğu için ikisi birbirini karşılıyor :)

sevgihoca 13-12-2015 23:37

Sevgili Galip,sen canını sıkma ben bir şekilde bulurum.Ankara'ya gittiğimde Bauhaus'tan bakarım .Sağol,teşekkür ederim.İnternet üzeri alışverişlere henüz alışkın değilim.Yani böyle seçip alsam daha hoşuma gider diye düşünüyorum.Sen,biraz büyüt ,çoğalt,sonra bakarız.

Greant64 13-12-2015 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1426310)
Teşekkürler sayın:Greant64 :) Toprak olarak cocopeat+perlit öneririm :) Sadece cocopeat kullanılırsa tiprak çok susuz kalıyor perlitte su tutucu olduğu için ikisi birbirini karşılıyor :)

Perliti biliyorum hocam az çok amabu cocopeat ne oluyor? Bir de nereden alabiliriz bunları internette satılan bir yer varmı acaba? İlçede yaşadığım için burada Koçtaş falan gibi mağazalar yok,tek imkanim internetten satın almak.

Galip Kuzucu 14-12-2015 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1426312)
Sevgili Galip,sen canını sıkma ben bir şekilde bulurum.Ankara'ya gittiğimde Bauhaus'tan bakarım .Sağol,teşekkür ederim.İnternet üzeri alışverişlere henüz alışkın değilim.Yani böyle seçip alsam daha hoşuma gider diye düşünüyorum.Sen,biraz büyüt ,çoğalt,sonra bakarız.

Öylede olur sayın:sevgihoca :) İznim olsa maraşa gelmek isterim ama artık seneye çiçeklerimle birlikte gelirim :D

Galip Kuzucu 14-12-2015 00:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Greant64 (Mesaj 1426313)
Perliti biliyorum hocam az çok amabu cocopeat ne oluyor? Bir de nereden alabiliriz bunları internette satılan bir yer varmı acaba? İlçede yaşadığım için burada Koçtaş falan gibi mağazalar yok,tek imkanim internetten satın almak.

Cocopeat yani hindistan cevizi olarak geçiyor. İnternetten temin edebileceğiniz yer olarak tartes tarım var oradan sipariş edebilirsiniz :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025