agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 14-12-2015 00:26

3 Eklenti(ler)
Sukulentlerime devam ediyorum :D Bir sürü sukulentim var :D

Galip Kuzucu 14-12-2015 00:52

2 Eklenti(ler)
Her taraf sukulent evde :D

Galip Kuzucu 14-12-2015 02:06

4 Eklenti(ler)
Bunlarda son sukulentlerim :D Evim sukulent dolmaya devam ediyor. Çiçekcinin her hafta ilk müşterisi benim hemen gördüğüm ve bende olmayan sukulentleri alıyorum :D

aleydi 14-12-2015 11:01

Güle güle büyüt Galipcim çiçeklerini. Sukulent arajmanları çok güzel oluyor.Süsleme sanatı sende var zaten. Çiçekler güzel hepimiz seviyoruz. Sonra hepsine yetişemez duruma geliyorsun:).

Soğanlıları beraber ekmiştik:). Seninkiler yakında açacak duruma gelmiş. Hepsi açtığında nasıl güzel olacaklar. Sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler.

Galip Kuzucu 14-12-2015 11:09

Teşekkürler sayın:aleydi :) Sukulent aranjmanı yapmayı çok istiyorum zaten, çeşitler biraz çoğalsın yapacağım :)
Daha açacak duruma gelmediler ama büyümeye devam ediyorlar. Bende dört gözle bekliyorum açmalarını. İnşallah hepimizin çiçekleri güzel açarlar :)

sevgihoca 14-12-2015 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1426318)
Öylede olur sayın:sevgihoca :) İznim olsa maraşa gelmek isterim ama artık seneye çiçeklerimle birlikte gelirim :D

İnşallah Galipçiğim,her zaman beklerim.

Galip Kuzucu 14-12-2015 16:15

Bir aday memurluğum geçse abla :D

sevgihoca 14-12-2015 16:38

Geçer inşallah,her işin başı önce sağlık.Hiç gün sayma,gününü iyi şeyler yaparak değerlendir.Hastaların iyi duasını al.

Galip Kuzucu 16-12-2015 18:45

Tabi ki saymıyorum sayın:sevgihoca. İşime severek ve herkese eşit davranarak hiçbirşeyi eksik bırakmadan yapmaya çalışıyorum...

Greant64 16-12-2015 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1426806)
Tabi ki saymıyorum sayın:sevgihoca. İşime severek ve herkese eşit davranarak hiçbirşeyi eksik bırakmadan yapmaya çalışıyorum...

Darısı bizim başımıza. Bizim de böyle sukulentlerimiz olur inşallah

Galip Kuzucu 16-12-2015 18:51

3 Eklenti(ler)
Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Kendisi hemen kargoyla yolladı :D
Çiçeğin altında da bana çok yardımı dokunan çiçek üretim teknikleri kitabım :D

Galip Kuzucu 16-12-2015 18:56

3 Eklenti(ler)
Ben sukulentleri çok seviyorum ve evi sukulentlerle doldurmaya kararlıyım :D

Galip Kuzucu 16-12-2015 19:06

3 Eklenti(ler)
Sukulentlerim...

Galip Kuzucu 16-12-2015 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Greant64 (Mesaj 1426810)
Darısı bizim başımıza. Bizim de böyle sukulentlerimiz olur inşallah

Olur tabi ki sayın:Greant64 :D Bizde yardım ederiz paylaşırız :D

Galip Kuzucu 16-12-2015 19:36

3 Eklenti(ler)
Sukulent yine sukulent :D

Galip Kuzucu 16-12-2015 19:48

5 Eklenti(ler)
Bu sukulentlerimde bitmek bilmiyor :D Birisinin yanında da çam ağacı cıkmış :D

Galip Kuzucu 17-12-2015 23:41

2 Eklenti(ler)
Bu sukulentimden evde vardı ama bu kadar çok kardeşli görünce hemen aldım ama sizce kardeşlerini ayırmalımıyım :)

loveforlife 18-12-2015 03:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1427150)
Bu sukulentimden evde vardı ama bu kadar çok kardeşli görünce hemen aldım ama sizce kardeşlerini ayırmalımıyım :)

Sevgili Galip Kuzucu,
Ah Ablacığım, nasıl yetişeceksin bu kadar çiçeğe? Bu ne hız, yer gök çiçek oldu şimdiden sende! 3 yıldır kaktüs-sukulentçi olmama rağmen senin kadar çok çeşide sahip olmadığımı itiraf etmeliyim.:o Allah kolaylıklar versin.

Sukulentleri cocopeat-perlit karışımına dikmiyorsundur umarım. Toprağın suyu tutmaması gerekiyor. Bu yüzden süzek olması için iri dişli dere kumu eklemelisin toprak karışımına. Perlit suyu tutar. Çevrende inşaatlar vardır, rica edip biraz kum alıp o kumu yıkadıktan sonra kullanabilirsin.

Bu sukulentin bir sempervivum türü. İç mekanı çok sevmez kendisi. Ayrıca ben olsam yavrularını ayırmazdım. Baharda çok güzel gelişecektir.

Sevgiler, selamlar...

sevgihoca 18-12-2015 18:46

Maşallah,sana yetişmek çok zor,hangi ara bu kadar sukulenti topladın:eek:.Büyütüp aranjman yapacağın günleri dört gözle bekliyorum.Çünkü komşuda pişer,bize de düşer.Şöyle artanlarından bir şeyler düşünürsün herhalde.:p

İsmail Kuzucu 18-12-2015 19:10

Maşallah yani, bizide düşünürsün artık. :p

Jakin 18-12-2015 19:14

Sevgili Galip, bu yaptığım beğeniler yorumlara aynen katıldığım anlamına geliyor. ;) :D

Galip Kuzucu 19-12-2015 04:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1427157)
Sevgili Galip Kuzucu,
Ah Ablacığım, nasıl yetişeceksin bu kadar çiçeğe? Bu ne hız, yer gök çiçek oldu şimdiden sende! 3 yıldır kaktüs-sukulentçi olmama rağmen senin kadar çok çeşide sahip olmadığımı itiraf etmeliyim.:o Allah kolaylıklar versin.

Sukulentleri cocopeat-perlit karışımına dikmiyorsundur umarım. Toprağın suyu tutmaması gerekiyor. Bu yüzden süzek olması için iri dişli dere kumu eklemelisin toprak karışımına. Perlit suyu tutar. Çevrende inşaatlar vardır, rica edip biraz kum alıp o kumu yıkadıktan sonra kullanabilirsin.

Bu sukulentin bir sempervivum türü. İç mekanı çok sevmez kendisi. Ayrıca ben olsam yavrularını ayırmazdım. Baharda çok güzel gelişecektir.

Sevgiler, selamlar...

Sukulentler için şimdilik çiçekçiden kaktüs toprağı aldım sayın:loveforlife :) Benim çeşitlerimi çoğaltmam fazla merakımdan galiba ama benim sizin kadar bilgim yok artık o konuda siz yardımcı olursunuz ablaçım :D İlk öneriniz olarak sempervivum türü sukulentimi ayırmadan hemen camın dışına koydum :D

Galip Kuzucu 19-12-2015 04:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1427285)
Maşallah,sana yetişmek çok zor,hangi ara bu kadar sukulenti topladın:eek:.Büyütüp aranjman yapacağın günleri dört gözle bekliyorum.Çünkü komşuda pişer,bize de düşer.Şöyle artanlarından bir şeyler düşünürsün herhalde.:p

Aranjman konusunu düşünüp dün akşam birkaç malzeme aldım sayın:sevgihoca :D Artık bugün yarın başlarım kendi çapımda birşeyler yapmaya :D ****** isterseniz hepsini bile yollarım yapacaklarımın :D

Galip Kuzucu 19-12-2015 04:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1427288)
Maşallah yani, bizide düşünürsün artık. :p

Düşünürüm ama abiler en son :D Önce ablalarıma :D

Galip Kuzucu 19-12-2015 04:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1427289)
Sevgili Galip, bu yaptığım beğeniler yorumlara aynen katıldığım anlamına geliyor. ;) :D

Yorumlara iyi katılıyorsunuz sayın:jakin bende daha çok gaza geliyorum :D İnşallah herşeyi elime yüzüme bulaştırmam :D

Galip Kuzucu 19-12-2015 04:58

3 Eklenti(ler)
Bunlarda dışarı aldığım nergislerim çok iyi gelişiyorlar :D

cengizildas 19-12-2015 21:13

Sn. Galip Bey Kardeşim, ben bu yaşıma kadar sukulentler konusunda pek bilgi sahibi değildim, pek de önemsemezdim. Şimdi senin sayfanı takip ettikçe, sanki bir sukulent merakı başlayacak gibi. Yani, bundan sonra sukulent araştırmaya başlarsam, müsebbibi (eski bir deyimdir, sebep olan anlamında) siz olacaksınız. O zaman bulamadıklarımı sizden istemek zorunda kalacağım. Kalın sağlıcakla.

Galip Kuzucu 19-12-2015 22:20

Aslında benimde hiç sukulentlerle alakam yoktu sayın:cengizildas :D Abimden görerek çok beğenmiştim sukulentleri sonra iş hayatı için İstanbul'a gelince hem yalnızlık çekmemek için hemde iş stresini falan üzerimden atmak için hemde hobi olarak bu işe başladım ve sonuç olarak heryerim sukulent dolmaya başladı :D Yani çiçeklerle uğraşmak insanlar için çok iyi, şuan benimde yeterince bilgim yok ama bu forumdan baya bilgiler öğreniyor insan :D Çeşit paylaşma konusunda hiç sorunum yok isteyen herkesle paylaşırım tabi ki :D

Galip Kuzucu 20-12-2015 18:38

3 Eklenti(ler)
Aranjman yapmak için birkaç fanus gibi şeyler aldım birde bardak ama bunlar küçük geldi gibi biraz :( Birde süs balığı satan yerden akvaryumlarda kullanılan minik beyaz taşlardan aldım :D Son olarakta kaktüs toprağı aldım :D

sinbas 20-12-2015 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1427626)
Birde süs balığı satan yerden akvaryumlarda kullanılan minik beyaz taşlardan aldım :D

Bu fikir çok hoşuma gitti nasıl düşünemedim.
Yana döne dere kumu arıyordum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025