agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 21-12-2015 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1427874)
İnşallah kurumazlar. Soğuk havayı seviyorlar değil mi?
Pencere hangi yöne bakıyor?

Mine hanım, kuzey veya doğuya bakan yerde tutmayı önermiş:
http://www.agaclar.net/forum/109623-post10.htm

Pencerenin dışında soğukta ve kuzeye doğru bakıyorlar sayın:jakin :D

sinbas 21-12-2015 15:11

Çok güzel olmuş ellerine sağlık, akşam gitsem diyorum evde ne kadar şekerlik gondol, saklama kabı, borcam, çorba, komposto,sütlaç kasesi vs. varsa yapsam diyorum acaba hanım bana ne der diye düşünüyorum. :D

Galip Kuzucu 21-12-2015 15:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1427877)
Çok güzel görünüyorlar. Açık yeşilin ortada yer alması hoş olmuş.. ;)
İsmini biliyor musun?

Beğendiyseniz çok sevindim sayın:jakin :D Ortakinin adı:"Sedum rupestre 'angelina'".

cengizildas 21-12-2015 22:48

Sevgili Galip kardeşim, daha önce söyledim; senin yüzünden sukkulent hastası olacağım. Bir de onu başıma saracaksın. Şimdi anlat bakalım, o kapların içerisinde nasıl yetiştiriyorsun, suyunu nasıl yapıyorsun. Sn. Sinbas'ın dediği gibi hanımın borcamlarını dolduracağız anlaşılan. Bir de bir yerde tanesi 8.-TL.den satılan çeşit çeşit sukkulent buldum. Al başına belayı (sayende).

Galip Kuzucu 22-12-2015 04:08

Çiçek hastası olmak bence daha iyi sayın:cengizildas :D Sigara alkol tiryakisi olacağına birikimi çiçeklere aktarmak daha iyi hep stresini alıyor insanın hem de ev yeşillik oluyor :D

Jakin 22-12-2015 06:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1427882)
Beğendiyseniz çok sevindim sayın:jakin :D Ortakinin adı:"Sedum rupestre 'angelina'".

İsim için teşekkürler.. :)
Yayılıcı bir türmüş..

duy-gu 22-12-2015 10:05

3 Eklenti(ler)
Sevgili Galip,
Aranjmanlarında bence doğal çakıl taşları ve ahşap kabuklar (iri parçalar) kullanabilirsin. Bu örnekler çok hoşuma gitti, belki sana da ilham verir :)

sevgihoca 22-12-2015 12:29

Paylaşımlar çok güzel.Cam fanusları çok güzel doldurmuşsun Galip.İnşallah sorunsuz büyürler.Diktiklerin çok dekoratif görünüyorlar.Tebrik ederim.

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428062)
İsim için teşekkürler.. :)
Yayılıcı bir türmüş..

Rica ederim sayın:jakin :D Hem hızla yayılıyor hem de çeliklerinden hemen kökleniyor :D O aranjmana ektiğim yavruydu onun birde annesi var :D Yarında onu paylaşırım :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1428084)
Sevgili Galip,
Aranjmanlarında bence doğal çakıl taşları ve ahşap kabuklar (iri parçalar) kullanabilirsin. Bu örnekler çok hoşuma gitti, belki sana da ilham verir :)

Verdiğiniz örnekler gerçekten çok harika sayın:duy-gu :D Bende ilk aranjman konusunu araştırırken bunlar gibilerine rastlamıştım :D Birde İstanbul'da birkaç alışveriş merkezinde rastlamıştım çok beğenmiştim :D Bir baktım benim sukulentlerim çoğalmış bende yavaş yavaş yapmaya başlamışım :D Ama daha yeni olduğum için bu örnekler gibi güzel yapabileceğimi sanmıyorum daha acemiyim daha çok bilgi edinmem lazım veya pratik yapmam lazım galiba :(

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1428108)
Paylaşımlar çok güzel.Cam fanusları çok güzel doldurmuşsun Galip.İnşallah sorunsuz büyürler.Diktiklerin çok dekoratif görünüyorlar.Tebrik ederim.

Beğenmenize çok sevindim sayın:sevgihoca :) İnşallah ileride daha güzellerini de yapacağım :D

cengizildas 22-12-2015 19:16

Sn. Galip kardeşim, soruma yanıt alabilirsem sukulent yetiştirmeye başlayacağım.
Cam fanusta su durumunu nasıl ayarladığınız konusunda bir bilgi vermiyorsunuz. Bazı örneklerde saksının altının delinmesi gerektiği söyleniyor. Cam fanusta delinme olmayınca nasıl oluyor. Şimdi saksılarının altlarının delinmesi mi gerekir yoksa herhangi bir cam kapta olabilir mi?

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:22

4 Eklenti(ler)
Bugün dayanamadım yine çiçekçiye uğradım ve bi' dünya sukulent aldım :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:25

4 Eklenti(ler)
Yeni sukulentlere devam :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:28

4 Eklenti(ler)
Sukulent merakım hiç bitmeyecek galiba :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1428201)
Sn. Galip kardeşim, soruma yanıt alabilirsem sukulent yetiştirmeye başlayacağım.
Cam fanusta su durumunu nasıl ayarladığınız konusunda bir bilgi vermiyorsunuz. Bazı örneklerde saksının altının delinmesi gerektiği söyleniyor. Cam fanusta delinme olmayınca nasıl oluyor. Şimdi saksılarının altlarının delinmesi mi gerekir yoksa herhangi bir cam kapta olabilir mi?

Cam fanusların altına biraz minik taşlardan koyarsanız dipte fazla su taşların arasında kalır o yönden fanusların altına biraz minik taş koymak lazım, birde ben sulamayı azar azar spreyle yapıyorum onun için sorun olmuyor nerdeyse :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:35

4 Eklenti(ler)
Sukulentlere devam :D Üstteki sukulentin rengi çok hoşuma gitti :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:38

4 Eklenti(ler)
Şu ana kadar gördüğüm en değişik sukulentlerden birisi birinci resimdeki kamuflajlı sukulent gibi :D Bu haftalık aldığım sukulentler bu kadar artık haftaya gerisi :D bende bu merak varken haftaya da kesin gider alırım :D

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:40

2 Eklenti(ler)
Bu minik kaktüsü de çiçekçi verdi :D Normalde kaktüsleri dikenli oldukları için sevmem ama bu güzele benziyor :D

duy-gu 22-12-2015 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428220)
Bu minik kaktüsü de çiçekçi verdi :D Normalde kaktüsleri dikenli oldukları için sevmem ama bu güzele benziyor :D

Bu benim pıtırdayan kaktüsümden :) Mammillaria vetula
Minik sarı çiçekler açıyor ve dikenleri hiç batmıyor, çok cici :)

Galip Kuzucu 22-12-2015 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1428221)
Bu benim pıtırdayan kaktüsümden :) Mammillaria vetula
Minik sarı çiçekler açıyor ve dikenleri hiç batmıyor, çok cici :)

Bilginiz için çok teşekkürler sayın:duy-gu :D Gerçekten dediğiniz gibi çok cici bir kaktüs :D Batmaması da benim için iyi oldu :D

Şükufezar 22-12-2015 19:53

Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Galip Kuzucu 22-12-2015 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428224)
Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Kaktüs merakım inşallah başlamaz sayın:Melikd :D Evim zaten çok küçük olduğu için ancak sukulent ve soğanlı çiçeklerle ilgilenebiliyorum :D Birde boş zamanımda sınırlı onun için şu anlık sukulentleri çoğaltmak bana yeter diye düşünüyorum :D Seneye çiçekler için düzgün bir ev bulabilirsem kaktüslere de başlayabilirim ama :D

Şükufezar 22-12-2015 20:15

Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

Galip Kuzucu 22-12-2015 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428228)
Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

İnşallah bulurum da sayın:Melikd :D Ama ben başta hata yaptım tayinim hemen çıkınca mecbur ilk bulduğumuz evi kiraladık bir yılda sözleşme yaptık malesef :( Onun için bir yıl küçük ve az çiçekli bir evde yaşamak zorundayım :(

Şükufezar 22-12-2015 20:56

O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Galip Kuzucu 22-12-2015 21:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1427880)
Çok güzel olmuş ellerine sağlık, akşam gitsem diyorum evde ne kadar şekerlik gondol, saklama kabı, borcam, çorba, komposto,sütlaç kasesi vs. varsa yapsam diyorum acaba hanım bana ne der diye düşünüyorum. :D

Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

sinbas 22-12-2015 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1428238)
Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

Hayır yahu nasıl kızarım bu güzellikleri sergileyen birine. :D

Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı.

Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad:

sevgihoca 22-12-2015 22:35

Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.

Galip Kuzucu 23-12-2015 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1428237)
O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Aynen sayın:Melikd :D Yardım eden abilerim ve ablalarım olunca herşeyi öğreniyorum sayelerinde :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025