agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:04

3 Eklenti(ler)
Buda çiçek familyama kattığım 3. kaktüsüm :D Çok güzel geldi gözüme aldım :D Birde kolay çoğalacabilecek bir cinse benziyor galiba :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:09

4 Eklenti(ler)
Sırada hibiskusum, telgraf çiçeğim ve de son olarak sayın:jakin beğendiği "Sedum rupestre 'angelina'" nın anneis ve yanında ilk yavruları var ama bu aralar keyfi yerinde değil gibi :(

Mücevher Çalısı 26-12-2015 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1429172)
Ev değilde hastane önüne açsam daha iyi olur abi :D daha çok satarım :P

Benim kendime ilk aldığım sukulentim Damkoruğuydu (Sedum palmeri). Satıcı hastahane önünde satıyordu aklıma getirdiniz şimdi onu. Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti. Tabii tebessüm ederek sukucuğumu aldım ve evimin yolunu tuttum:)

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:13

4 Eklenti(ler)
Sayın:sevgihoca'mın beğendiği fittonyalar :D Gerçekten yaprakları ve görüntüleri çok çok harika :D

A_NOMAD 26-12-2015 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1429186)
...Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti...

Amca daha hafif bir isim uydursaymış keşke, bu çok fazla olmuş :D :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:16

4 Eklenti(ler)
sklamenlerimin camın önünde keyifleri çok iyi görünüyor :D Bol bol çiçek açmaya devam ediyorlar :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1429186)
Benim kendime ilk aldığım sukulentim Damkoruğuydu (Sedum palmeri). Satıcı hastahane önünde satıyordu aklıma getirdiniz şimdi onu. Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti. Tabii tebessüm ederek sukucuğumu aldım ve evimin yolunu tuttum:)

Amcam kendisi gibi sizinde birşeyler bilmediğinizi sanıp ismini alakasızca uydurmuş sayın:mücevher çalısı :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1429188)

Elmaya armut der gibi uydurmuş amcam :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:23

5 Eklenti(ler)
Artık soğanlı çiçeklerime geçebilirim :D İlk olarak kocaman olan nergis ve üzüm sümbüllerimden başlıyorum :D

Mücevher Çalısı 26-12-2015 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1429188)

Değil mi ya:) Manolya nire Damkoruğu nire, deve pire misali:)

İşim daha da komiği satıcının bulunduğu hastanenin cephesinde (hemen arkasında) kocaman bir Manolya Ağacı duruyor...

Ama satıcı amca sırf sohbet etmek için uydurdu gibi:)

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:28

5 Eklenti(ler)
Sırada sümbüllerim ve çiğdemlerim var :D Bende her çeşit bulunur :P

Mücevher Çalısı 26-12-2015 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1429190)
Amcam kendisi gibi sizinde birşeyler bilmediğinizi sanıp ismini alakasızca uydurmuş sayın:mücevher çalısı :D

Yani bitkilerin içinde yaşıyoruz ama ne olduklarını bilmeden geçip gidiyoruz önlerinden. Yıllar önce bende öyleydim, ne kadar sevsem de isimler nanay:D Şimdi isimlerini öğrendikçe aaaa şu parkta bundan çok vardıııı, yaaa bu okulda bulunuyorduuuu gibi hayıflanmalarım bile oluyor. Şimdi olsa deli gibi ot-çalı-ağaç peşinde koşardım:D

Görenler kesin oynattığımı düşünürdü, ucuz atlatmışım:D:D:D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:44

Sayın:mücevher çalısı ve sayın:A_NOMAD'ın çiçek isimleri üzerine ve çiçek bakımına olan bilgilerinizin yüzde biri bile bizde olsa bize yeterde artar bile :D Siz bilgilisiniz profesörler gibi adeta :D

Galip Kuzucu 26-12-2015 20:48

5 Eklenti(ler)
Sırada soğanlı çiçeklerimden sonuncuları olan irisler, laleler ve farklı çeşit olan nergislerim var :D

Mücevher Çalısı 26-12-2015 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1429203)
Sayın:mücevher çalısı ve sayın:A_NOMAD'ın çiçek isimleri üzerine ve çiçek bakımına olan bilgilerinizin yüzde biri bile bizde olsa bize yeterde artar bile :D Siz bilgilisiniz profesörler gibi adeta :D

Kendi adıma söylüyeyim "etağfirullah" pek bir şey bildiğim yoktur benim...

2-3 sene sonra ben sizi takip ediyor olurum merak etmeyin. Yeter ki yetiştirdiğiniz bitkilerin isimlerini bilin. O kadar çok bitkiniz oldu ki onları isimlerini bilerek yetiştirmeniz sizi 2 senede uzman yapar:)

Hangisi nedir, ne ister ne istemez tüm mesele budur...

Resulgur 26-12-2015 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1429217)

2-3 sene sonra ben sizi takip ediyor olurum merak etmeyin. Yeter ki yetiştirdiğiniz bitkilerin isimlerini bilin. O kadar çok bitkiniz oldu ki onları isimlerini bilerek yetiştirmeniz sizi 2 senede uzman yapar:)

Neyse ben bişe demiim daha iyi :D

sevgihoca 26-12-2015 22:41

İçim açıldı Galip,çok iyi geldi.O taze soğan yapraklarına benzeyen üzüm sümbülleri keşke yenecek bir şey olsaymış,bu arada Fittonyalar da harika.

YeniGine 26-12-2015 23:18

:) Sevgili Galip, kesin teraslı bir ev...

flaneuse 26-12-2015 23:24

Sedumlarınızın arasında pembe bir salkım gördüm- tam yemelik bir sempati güzeli! Malum bu sedumlar 'jelly beans' olarak bilinen (ve bayıldığım) şekerlemelere benzedikleri için jelly bean plant diye de anılıyorlar.

https://www.google.com.tr/search?q=j...4zC-UQ_AUIBigB

aleydi 26-12-2015 23:34

Nasıl güzel büyümüş telgraf, sukulentler.Annelerini geçecekler Galip maşallah.

Bende soğanlıların kokusunu istiyorum:D.Baharda açıyorlar ya ;bahar kokusu,havanın ısınma kokusu, her yerin çiçeklere bezenme kokusu:).Yaz gelsin artık:)

Galip Kuzucu 27-12-2015 04:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1429217)

Yavaş yavaş öğrenmeye başladım sayın:mücevher çalısı ama yinede biz sizin asistanınız gibi oluruz :D Ama ben onları iki yıla zor öğrenirim :D

Galip Kuzucu 27-12-2015 04:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1429238)
İçim açıldı Galip,çok iyi geldi.O taze soğan yapraklarına benzeyen üzüm sümbülleri keşke yenecek bir şey olsaymış,bu arada Fittonyalar da harika.

Beğendiğinize çok sevindim sayın:sevgihica :D Gerçekten soğan gibi olmuşlar :D Koparıp koparıp hemen yemelik gibi :D
Fittonyaları iş arkadaşlarımda beğendi hepsi istiyor ne yapacağım bilemiyorum :D

Galip Kuzucu 27-12-2015 04:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1429250)
:) Sevgili Galip, kesin teraslı bir ev...

Eylülde kesinlikle sayın:yenigine :D Hem iş yerine daha yakın hemde kocaman teraslı bir ev :D O zamanda artık terasın çiçekli halini düşünemiyorum :D

Galip Kuzucu 27-12-2015 04:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse (Mesaj 1429253)
Sedumlarınızın arasında pembe bir salkım gördüm- tam yemelik bir sempati güzeli! Malum bu sedumlar 'jelly beans' olarak bilinen (ve bayıldığım) şekerlemelere benzedikleri için jelly bean plant diye de anılıyorlar.

https://www.google.com.tr/search?q=j...4zC-UQ_AUIBigB

Sedumları bende çok beğeniyorum zaten sayın:flaneuse :D Benzetmenizde çok harika gerçektende baya benziyor :D

Galip Kuzucu 27-12-2015 04:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1429255)
Nasıl güzel büyümüş telgraf, sukulentler.Annelerini geçecekler Galip maşallah.

Bende soğanlıların kokusunu istiyorum:D.Baharda açıyorlar ya ;bahar kokusu,havanın ısınma kokusu, her yerin çiçeklere bezenme kokusu:).Yaz gelsin artık:)

Telgraf çiçeklerinin maşallahı var zaten sayın:aleydi. Büyümeleri çok iyi. Biraz daha farklı telgraf çiçeği bulursam daha iyi olacak gibi :D
Bende baharı merakla bekliyorum. Rengarenk laleler, mor mor üzüm sümbülleri, sarı sarı nergisleri, kokulu sümbülleri, ilkbahar yağmuru sonrası oluşan toprak kokusunu özledim. Son olarakta soğanlı çiçeklerimin fotoğraflarını paylaşmak için dört gözle bekliyorum :D

sevgihoca 27-12-2015 10:27

Teraslı bir ev sana yakışır,Galipçiğim.Bizim de gözlerimiz bayram eder.

duy-gu 27-12-2015 11:29

Son gelenlerle beraber kaktüs-sukulent çeşidin kaç oldu sevgili Galip :) Yalnız çoğaltacağım diye küstürme çiçeklerini :) Fittonyalarına ben de bayıldım. Daha önce bakmayı denemiştim ama beceremedim neden bilmiyorum. Umarım seninkiler böyle güzel büyümeye devam ederler...

Galip Kuzucu 28-12-2015 01:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1429298)
Teraslı bir ev sana yakışır,Galipçiğim.Bizim de gözlerimiz bayram eder.

İnşallah sayın:sevgihoca'm bende merakla bekliyorum eylülün gelmesini :D

Galip Kuzucu 28-12-2015 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu (Mesaj 1429307)
Son gelenlerle beraber kaktüs-sukulent çeşidin kaç oldu sevgili Galip :) Yalnız çoğaltacağım diye küstürme çiçeklerini :) Fittonyalarına ben de bayıldım. Daha önce bakmayı denemiştim ama beceremedim neden bilmiyorum. Umarım seninkiler böyle güzel büyümeye devam ederler...

Son gelenlerle birlikte 4 kaktüs ve 68 tane sukulentim oldu sayın:duy-gu :D İnşallah bana küsmezler ben elimden geldiğince onlara vakit ayırmaya çalışıyorum :D Beğendiğinize çok sevindim :D İnşalah bende kurutmadan bakabilirim :D

cengizildas 30-12-2015 19:26

Sevgili Galip, gerçekten arkadaşların fikirlerine katılıyorum. 1- Teraslı bir ev, 2- çocuklarını biribirlerinden ayırma (sevgi olarak), hepsine eşit davran. Bu arada fittonya için biraz baktım; 1- 0/0 70 nemli ortam istiyor, bu nedenle ev ortamı uygun değilmiş, 2- Zararlılar için çok çekici bir bitki imiş. Onun için cam fanusta bakmak, arada sırada havalandırmak gerekiyormuş. Kolaylılar diliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025