![]() |
Alıntı:
Olmuşmu birdaha bakın :D !! |
5 Eklenti(ler)
Fırsat varken biraz fotoğraf da yükleyelim;)
Frezya tohumları alındı, soğanları söküldü, yıkandı, gölgede kurutuldu, kese kâğıdına kondu ve kaldırıldı;) Tohumlar gölgede kurumaya devam ediyor;) Eklenti 558615 Eklenti 558616 Beş adet su yasemini tohumlarının tamamı çimlendi;) Eklenti 558617 Papatya ve akşam güneşinin hüzünlü ışığı birleşince... Eklenti 558618 Yabanî sümbül tohumları;) Eklenti 558619 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bodrum papatyaları sıcaklardan çiçeklerini küçültse de açmaya devam ediyor.
Eklenti 558620 Tohumdan yetişen akşam sefaları, beş tane aynı saksıda:( inşallah dar gelmez:o Eklenti 558621 Nanem, salatalarımı nanesiz bırakmıyor sağolsun:p Eklenti 558622 Telgraf çiçeğim saksısını değiştirince coştu.;) Eklenti 558623 En güzel haberi en sona bıraktım ama farkında olmadan:D SELLUKAM ÇİÇEKLENİYOOOOOOOOOORRR:D:D Eklenti 558624 |
Alıntı:
Selukanın başka fotoğrafını koymayı yasaklıyorum yasakladım o kadar !! Ne kadar uğraştım yinede yetiştiremedim elimde 1 adet tohum kaldı onuda saklamayı düşünüyorum bahcem olursa diye :D |
Alıntı:
Bu sayfaya takılırsan sellukanın daha çook fotosunu göreceksin :dilli: Kaç yıldır selluka peşinde koşuyorum sen biliyor musun? Van'da tohumdan çimlendirdim, çiçek bile açtırdım, kokusuz çıktı, perişan oldum:( Şimdi elime selluka geçmiş, hem tam onun ikliminde ... Hele bir çiçek açsın bak sen:p Selluka için ne kadar çok karınca o kadar çok çiçek deniyor, çiçek de tohum demek bir yerde. Seni de görürüm Mete, çok tohum olursa :) Ancak karınca demek aynı zamanda yaprak biti de demek. Balkonum çok müsait yaprak bitine, kararsız kaldım, sellukalara karınca getirsem mi getirmesem mi:confused: Dün baktım bazı yaprakların arkasında yine tozlu ağ görüntüleri var, muhtemelen kırmızı örümcektir ve yine karıncalara muhtaç olacağım gibi geliyor. |
Tam fasulyenizin yapraklarının altında kırmızı örümcek başlamış, sellukaya dikkat edin yazacaktım ki; zaten onda da gördüğünüzü yazmışsınız. Sıcak iklimlerin baş belasıdır kırmızı örümcek.
Ben de tam bu yüzden sellukadan vazgeçtim, çiçeğini çok merak etmeme rağmen. Bir anda tüm balkondaki sarabiliyor. Ve hiçbir ev yapımı ilaç fayda etmiyor. Mecburen kimyasal ilaç kullanılıyor. |
Alıntı:
Bitlere gelince önlemini al sonrasını Allaha bırak yani benim vahşi yöntemi deneye bilirsin al eline çakmağı tabi vicdan meselesi :D : D Şimdi düşündümde daha çok tohum ise karınca ile doldur ama akşamdan etrafa ekmek kırıntısı falan doldurda dağılmasınlar :D :illi: daha fazla fotoğraf görürsem moralim bozulur :( ama bende bakmadam geçerim ona gör ! |
Alıntı:
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Çiçeklerinin güzelliği bir yana, senin o güzel yüreğini çok sevdiğimi söylemek istiyorum canım arkadaşım... Senin gibi güzel insanlar olmasa, ne olurdu bu dünyanın hali? Her şey gönlünce olsun! |
Alıntı:
|
Alıntı:
Balkonunu da sarsın çiçekler de açsın, parfümlü parfümlü koklarsın, ruhlara şifadır güzel koku;) Not: Sellukadan bahsediyoruz:) |
Alıntı:
Bizler dünyanın sonuna kadar azınlıkta kalmaya mâhkumuz, bu sonuca vardım artık. İnsanoğlu rahatına bu kadar düşkünken, bu kadar hırs ve açgözlülük sahibiyken, sabırsız, öfkeli ve umursamazken dünya da böyle olmaya devam edecek. Her canlı türünden masumlar ezilecek, yok edilecek bir avuç insan buna karşı koymaya çalışacak, güçsüzlüklerine, acizliklerine rağmen pes etmeyip küçük de olsa iyi bir şeyler yapmaya çalışacak. Dünya yaşanası bir yer değil ancak bir masuma yapılan minicik bir iyilik belki onun hayatını değiştirecek işte tam da buradan sonra yaşanmaz olan dünya yaşamaya değer bir yer olacak;) Bizleri hayata bağlayan da işte budur. |
Alıntı:
|
Benim sarduşlarım sadecece kahvenin sayfalarını renklendiriyor ;). Çeşitlere bakarak sizin de zengardenden aldığınızı tahmin ederek yazdım kardeş galiba diye ama acele ve baş ağrısıyla yazınca eksik bir anlatım olmuş. Ayrıca siz tilkiye bakmayın selluka fotoğraflarınızı ben de dört gözle bekliyorum. Bu yıl pandora yasemini almıştım onu biraz büyüteyim seneye selluka mutlaka balkonumda yerini alacak.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
3,5 sene önce tohumunu çimlendirmeyi başarmıştım, Van'da güç bela hayata tutunmuştu, ölmedi ama asla ilerleme kaydetmedi. Bİr süre sonra hep bir dalı kurudu, kuruyan dalın yerine minik ve daha cansız bir tane gelerek gerilemeye bile başladı.
Taşınırken arkadaşıma vermeye kıyamadım, arabada 13 saat boyunca kucağımda tutarak köye kadar geldik. Köyde 1 ay kuru havada, yarı gölgede resmen savaş verdi hayatta kalmak için:( Tarsus'a geldikten bir ay sonra da tamamen kurudu. Kurudu nasıl olsa diye kökünü çıkarıp baktım, gitmiş köklerde can yok. Sonra atmaya kıyamadım tekrar saksısına gömdüm, kış sonu ölmüş bitkinin saksısını değiştirdim o kadar üzüldüm ki onun ölümüne, elim varıp atamadım bir türlü. Bir süre de bu saksıda kaldı, sonra o saksıya sardunya dikmek için saksıdan çıkardım yine atamadım kuru çöpü selluka saksısının dibine gömdüm bu sefer de. Geçenlerde sellukayı sularken gözlerime inanamadım, komşusu ölmüş bitkiden sürgün geliyor:D Sevinçten gözlerim yaşardı. Benim ölmüş quisgualisim sürgün vermiş, ölmemiş. Mucize gibi, 8 ay ölü kaldı:D sonra aniden hortladı mı, uyandı mı diyeyim ne diyeyim bilemedim:D Tohumunu çok isteyerek merak ederek almıştım, öldüğünü düşününce yeni tohum arayışına çıktım ama Türkiye'de bulamadım, Çin'in alibaba.com sitesinden bir iki satıcıyla çevrimiçi görüştüm sipariş vermeye hazırlanırken bu mucize gerçekleşti ve ben tohum almaktan vazgeçtim. :D İşte benim minik mucizem, inşallah beni bir daha böyle korkutmaz. Kendisi kokulu, çok güzel çiçekler açıyor, şimdilik kokulu çiçeklerinden vazgeçtim yaşasın, büyüsün yeter. |
5 Eklenti(ler)
Fasulyelerimi görebiliyor musunuz:D 7-8 tane fasulye var şimdilik daha da geliyor:D Türlüye yetecek kadar fasulye verir mi acaba:D
Eklenti 560252 İki saksı mis kokulu ful arap yaseminim çiçekleniyor, bu sabah bir tanesi açmış misler gibi kokuyordu. Eklenti 560254 Eklenti 560255 Bakanlara sürur veren sarı çiçekli güzellik :) Eklenti 560256 Sakız sardunyalar bir aylık dinlenme döneminden sonra tekrar çiçeklenmeye başladı. Sakızlar böyleymiş yıl boyu dinlenip dinlenip tekrar çiçeklenirmiş. ;) Eklenti 560257 |
5 Eklenti(ler)
Kupkuru toprakta, gazel tutmuş yapraklarına rağmen açmış;) Görmesini bilene güzelliklerle dolu;)
Eklenti 560258 Ve sürgünden dönenler; kalanchoeler. Bitlerden ayıklandılar, karıncalar terketti onları. Aldım ve eski yerlerine arkadaşlarının yanına koydum. Eklenti 560259 Nikotinler şaşırtıldıktan sonra bir buçuk haftada kendilerini toparladılar. Seyrek ekip şaşırtmamak gerek sonucuna vardım. Eklenti 560260 Forumdan gelen bir sardunya çeşidi, ismini hatırlayamadım. Bende yaşamıyor, belki sende yaşar diye gönderdi hassas yürek. ;) Bende yaşayacak sanki yeni yapraklar veriyor. Eklenti 560261 Melissa yeniden çiçeklenmeye hazırlanıyor:o geçen çiçekleri de tohum bağlamış:o Eklenti 560262 |
5 Eklenti(ler)
Bugün itibariyle açmaya başlamış zengardendan aldığım zambaklar.
Eklenti 560263 Kgursan zambakları da büyümekle meşgul. Eklenti 560264 Sanıyordum ki hostalarım büyüyecekler, saksıyı dolduracaklar, ben de o yemyeşil, sarı çizgili yapraklarını seyredeceğim.:( Nerdeeeee öylece bekliyorlardı, bu haliyle çiçek açmaya karar vermiş. :( Eklenti 560265 Eklenti 560266 Pembe çiçekli sümbülteberim, bu sene yavruydu, sanırım güçlendi ve yeni yavrular yapıyor şu anda. Yanlardan yavruların filizleri sürmüş. Eklenti 560267 |
Mis gibi ful kokusu sarmış sayfanızı ;). Ben de oğlumun deney fasulyelerini atmaya kıyamayıp dikmiştim dökmeye başladılar. Hatta geçen yemek bile yaptım büyüyen bir tanesinden çok lezzetli oldu (pazardan alınan yarım kilo destekle tabi :D). 7-8 taneden ooo bir tencere yemek olur ;)
|
Şimdiden güveç hayalleri kuruyorum bu fasulyelerle:D
Sürekli yemekten bahsediyorum bu aralar, farkedenler obur olduğumu sanabilirler ama gerçekten değilim:D Kendi pişirdiği yemeğin kokusundan doyanlardanım. :( Çocuklar olunca yemeklerle haşır neşir oluyor insan. :D Fikir neyse zikir de o oluyor haliyle. :o |
Alıntı:
|
Ful arap yaseminin yapraklarının kötü koktuğunu ilk sizden duydum :) Hiç dikkat etmemiştim bir koklayayım.
Ful arap yaseminini koklarken hiç bir şekilde burun, yüz, göz, el değmemeli, hemen küsüp kararıyor. Ben unutup ilk çiçeği kararttım mesela :( Sellukalar, sıcaklarla birlikte atağa geçiyor ve çok hızlı büyüyor. Benim sellukamı ahmeter abi kışın gönderdiğinde iki yaşında küçük bir bitkiydi. Artık burası ne kadar sıcaksa kış ortası filiz sürmeye başlamıştı. :) Şimdi pencere yetmiyor sarmaya duvar boyu ilerliyor. İnşallah siz de en kısa zamanda büyütür, çiçeklerini görürsünüz. :) Dün gece çocukları uyuttuktan sonra balkonu bir güzel temizledim, sonra da serin gece havasında balkonda bağdaş kurup oturdum, full saksısını da önüme çektim, bir saat koklamışımdır abartısız. :) |
1 Eklenti(ler)
Bu da balkonumdaki cici vahşi doğadan;) Annesi bugünlerde uçurmuş olmalı, daha kuyruğu bile tam uzamamış, soluklanmak için tenezzül edip balkonuma geldi;) Bugünlerde balkona suluk gibi bir şeyler koymayı planlıyorum kuşlar için.
Eklenti 560691 |
5 Eklenti(ler)
Görmemişin fulü açmış, tekrar gibi olsa da hoşgörün lütfen:D
Eklenti 560692 Eklenti 560693 Çiçeğini böyle gözümün önünde arz-ı endam eder görünce şiirlerin, şarkıların neden bu güzele yakıldığını anladım;) Bundan böyle balkonumdan ve olursa bahçemden eksik olmayacak ömrüm oldukça. Eklenti 560694 Maviş de ilk çiçeğini açtı. ;) Eklenti 560695 Sarı yıldız yoğun güneşli kısımda çiçeklerini tamamen açamadan kuruyordu, kısmî gölgeye alınca çiçeği de sağlıklı bir şekilde tamamen açıldı. Eklenti 560696 |
Sevgili Suz-i Dilara benim ful çok güzel çiçeklenmiş benimkinde hiç bir kıpırtı yok melisayıda budadım ondada bir kıpırtı yok inşallah ölmez sizin balkona bu güzellerin kokusu dolmuştur şimdi harikalar:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu biberleri eklemeyi unutmuşum, komşumla tenekelere dikmiştik. Bu üçüncü hasadımız her defasında beşer tane oluyor. Bir komşum topluyor bir ben topluyorum.:D Bu tabaktaki biberleri Oğuz Kağan'la ben hallettik. :D
|
Alıntı:
Van'da aylar geçerdi, bitkilerim donmuş gibi beklerdi, alışmışım bu duruma bitkilerimin çabucak büyümesi çok tuhaf geliyor. :rolleyes: Şimdi cüce bir sardunya çiçekle doluyor, küçücük biber fidesi meyveye durmuş, gloksinyalar geç geldi büyümeyecekler diye hayıflanıyordum şimdi üzeri tomurcuk dolu:D vesair de vesair... Sizinkiler de sanırım henüz ideal sıcaklık oluşmadığı için kıpırdanmıyorlardır yaz sıcakları fule de melissaya da iyi gelecektir. Benim melissam birinci devre çiçeklerini açtı dinlendi, şimdi ikinci devir çiçeklenme başladı. :( |
Bu arada yukarıdaki beyaz zambak, yoğun parfüm kokulu diye satılan bir zambaktı, ancak ben yoğun bir koku alamadım. Caroline tensen lilium beyaz diye geçiyordu ismi. Koku var ancak yoğun değil. :(
Belki de sayın telato'nun bahçe sayfasında bahsettiği zambağınki gibi kısmî hacı yağı kokusu benzeri bir koku. Ancak melissanın kokusu kadar ağır ve bunaltıcı bir hacı yağı değil. :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025