agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sûz-i Dilârâ / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37035.htm)

Sûz-i Dilârâ 06-07-2015 07:27

5 Eklenti(ler)
Balkonumun zerafet kraliçesi. Bu fotoğraflar laleci'ye;)
Eklenti 564350
Eklenti 564351
Eklenti 564352

Gloksinyalar açmaya devam ediyor. Kadife pembe çevresi ve kadife sarı iç kısmıyla çok güzel. ;)
Eklenti 564353

Ve tabi ki maviş;)
Eklenti 564354

Sûz-i Dilârâ 06-07-2015 07:34

2 Eklenti(ler)
Bu sardunyayı çok sevdim. ;) Tepedeki dördüncü yaprak da açsın öyle çekeyim demiştim ama bunlar böyle oluyormuş.
Eklenti 564355
Son olarak zambağımız.
Eklenti 564356

Tilki Mete 06-07-2015 09:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1393769)
Balkonumun zerafet kraliçesi. Bu fotoğraflar laleci'ye;)Eklenti 564350
Eklenti 564351
Eklenti 564352

Tamam abla ben anladım :o:o:mad:

Sûz-i Dilârâ 06-07-2015 10:05

Küsmeden önce bu mesajı bir incele istersen:D

Laleci_03 06-07-2015 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1393769)
Balkonumun zerafet kraliçesi. Bu fotoğraflar laleci'ye;)...

Ayy maşallah maşallah Sûz-i Dilârâ ablam yaa , gerçekten çok güzel, çok zarif ;)
Lalegül işte adı yeter, Allah (c.c.) ne güzel yaratmış :rolleyes: seninde buna vesile olan ellerine sağlık :rolleyes:
Laleci de bunları gördükçe hafiften çatlamış :D

Laleci_03 06-07-2015 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1393794)
Tamam abla ben anladım :o:mad:

Bu çocuk, bu aralar her şeye bir alınır, bir darlanır oldu :D Niye böyle yapıyorsun Tilki? Bugün bana, yarın sana yani değil mi Sûz-i Dilârâ ablacım? ;):D

Sûz-i Dilârâ 06-07-2015 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1393847)
Bu çocuk, bu aralar her şeye bir alınır, bir darlanır oldu :D Niye böyle yapıyorsun Tilki? Bugün bana, yarın sana yani değil mi Sûz-i Dilârâ ablacım? ;):D

Ben ona kaktüs koleksiyonumun nadide parçası "kaynana topuzu" fotoğrafı hediye edeceğim:D

Tilki Mete 06-07-2015 14:26

Tammm tamm :):) ergenlik işte napcaksın :D ,
bulanımdayım her hal ..:) :D

Sûz-i Dilârâ 08-07-2015 09:28

5 Eklenti(ler)
Devir lalegül devri;) Tadını fazla çıkaramayacağım, çoğu ben gittikten sonra açmış olacak.:o

Eklenti 564733Eklenti 564734
Eklenti 564735Eklenti 564736
Eklenti 564737

Sûz-i Dilârâ 08-07-2015 09:34

5 Eklenti(ler)
Gloksinya, biberler ve selluka. Pencere demirleri sarmaya yetişmeyince iplerle balkon demirine yönlendirdim ama bunu pek sevmediler ki benim sardırdığım yerden geriye dönüp kendi gövdelerine sarıyorlar. Biberlerin de hamallığını ben yaptım meyvelerini komşum yiyecek:D Onlar da acıyı çok seviyorlar.
Eklenti 564738
Eklenti 564739
Eklenti 564740
Eklenti 564741
Eklenti 564742

münevver48 08-07-2015 10:10

:) sevgili Sûz-i Dilârâ, lisiler zambak çok güzel açmışlar. selluka biraz başına buyruk yaşamasını seviyor. kendi bildiği gibi uzaya bildiği kadar yükseklere tırmanmayı seviyor. benimki şu anda yaklaşık 10 metre uzunlukta yani birini kattan çatıya çıkmış durumda. çıkarken de bir dal balkonun içine girmiş vaziyete.ama uzayacak yer kalmayınca geri dönmüş. şöyle bir el atayım dedim sonra kendi haline bıraktım.

:)sevgili Sûz-i Dilârâ, Tarsus'un hava sıcaklığını merak ediyorum. lisiler sıcaktan pek hoşlanmıyorlar. bende bu çiçeği çok istiyorum sadece kavurucu sıcaklardan kokuma almaktan vazgeçtim. sizin oraların da sıcakları kavurucu olduğunu tahmin etmekteyim ama yine de sizden öğrenmek istedim.benim de lisileri sorunsuz yaşarlar mı diye bilgi sahibi olmak istiyorum. sevgiler:).

Laleci_03 08-07-2015 10:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1394278)
Devir lalegül devri;) Tadını fazla çıkaramayacağım, çoğu ben gittikten sonra açmış olacak.:o

Sûz-i Dilârâ ablam, senin balkona tatile çıkma gibi bir şansımız var mı? Bence böyle bir şans vermelisin bizlere (bana) :D:D Sırf o lalegüller yalnız başına açmasın diye yani :rolleyes: söz hepsi açsın, solsun sonra hemen geri döneceğim :D he olur mu? :p

Sûz-i Dilârâ 09-07-2015 07:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1394293)
:) sevgili Sûz-i Dilârâ, lisiler zambak çok güzel açmışlar. selluka biraz başına buyruk yaşamasını seviyor. kendi bildiği gibi uzaya bildiği kadar yükseklere tırmanmayı seviyor. benimki şu anda yaklaşık 10 metre uzunlukta yani birini kattan çatıya çıkmış durumda. çıkarken de bir dal balkonun içine girmiş vaziyete.ama uzayacak yer kalmayınca geri dönmüş. şöyle bir el atayım dedim sonra kendi haline bıraktım.

:)sevgili Sûz-i Dilârâ, Tarsus'un hava sıcaklığını merak ediyorum. lisiler sıcaktan pek hoşlanmıyorlar. bende bu çiçeği çok istiyorum sadece kavurucu sıcaklardan kokuma almaktan vazgeçtim. sizin oraların da sıcakları kavurucu olduğunu tahmin etmekteyim ama yine de sizden öğrenmek istedim.benim de lisileri sorunsuz yaşarlar mı diye bilgi sahibi olmak istiyorum. sevgiler:).

Münevver hanım, bu sene Türkiye geneli gibi Tarsus da aşırı bir sıcak görmedi -yerlilerin söylediği kadarıyla-. Bizim Tarsus'ta ilk senemiz olduğu için geçmişle kıyaslama yapamayacağım ancak lalegüllerim sabahtan öğlene kadar çok güzel güneş alan bir konumdalar ve sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Aşırı sıcak olursa da balkonun kuzeye bakan ve daha az güneş alan kısmına yerleştiririm diye düşünmüştüm.

Sûz-i Dilârâ 09-07-2015 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1394305)
Sûz-i Dilârâ ablam, senin balkona tatile çıkma gibi bir şansımız var mı? Bence böyle bir şans vermelisin bizlere (bana) :D Sırf o lalegüller yalnız başına açmasın diye yani :rolleyes: söz hepsi açsın, solsun sonra hemen geri döneceğim :D he olur mu? :p

Keşke gelsen canıma minnet. Çiçeklerimi emanet edecek senden iyisini mi bulacağım:D Sadece lalegül değil üstelik zambaklar, sümbülteberler, gloksinyaların ikisi, hepsi benden sonra açacak.:( Yarın gideceğiz ama pazara mı ertelesem diye düşünüyorum. Birkaç gün içinde açarlarsa bir ikisini daha görürüm belki. Eşim de konuyu biliyor da bilmezden geliyor:D

Tilki Mete 09-07-2015 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1394540)
Keşke gelsen canıma minnet. Çiçeklerimi emanet edecek senden iyisini mi bulacağım:D Sadece lalegül değil üstelik zambaklar, sümbülteberler, gloksinyaların ikisi, hepsi benden sonra açacak.:( Yarın gideceğiz ama pazara mı ertelesem diye düşünüyorum. Birkaç gün içinde açarlarsa bir ikisini daha görürüm belki. Eşim de konuyu biliyor da bilmezden geliyor:D

Abla kesin çözüm söylüyorum bir düşün :)

Şimdi o yeni açaçakları ve hassas olanları topluyoraun ve en yakın kargo şirketine gidiyorsun orda özel mesajla atacağım adrese kargokuyorsun işte bu kadar :) :) :D

Laleci_03 09-07-2015 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1394540)
Keşke gelsen canıma minnet. Çiçeklerimi emanet edecek senden iyisini mi bulacağım:D Sadece lalegül değil üstelik zambaklar, sümbülteberler, gloksinyaların ikisi, hepsi benden sonra açacak.Yarın gideceğiz ama pazara mı ertelesem diye düşünüyorum. Birkaç gün içinde açarlarsa bir ikisini daha görürüm belki. Eşim de konuyu biliyor da bilmezden geliyor:D

Sûz-i Dilârâ ablacım, o kadar da güzellik varmış daha açmayan, kaçırma bence :o
Yok yok yarın olmaz pazara ertele sen, yaz uzun nasıl olsa :dilli::D Hem senin görememen demek bizim de göremememiz demek, bizi de düşün :(:D

ahmeter 09-07-2015 20:21

Sayın Dilara hanım
Çok memnun oldum ,başarılar ve iyi günler dilerim Bahçemden bir arzunuz varsa memnuniyetle Saim Ergin Ahmeter bahçe

Sûz-i Dilârâ 27-07-2015 22:45

4 Eklenti(ler)
Gittik ve döndük :) şükür kavuşturana;)

Balkonumdan manzaralarla açılışı yapayım. Onbeş günlük yokluğumda çiçeklerimde aşırı bir bozulma olmamış çok şükür, komşum iyi bakmış sağolsun. Yalnız balkonu iki gün durup üçüncü gün temizlediğimi düşünürsek bu onbeş günlük zaman diliminde oldukça kirlenmişti.
Saksı tabaklarından taşan sular, kuruyan yapraklar ve çiçeklerin yerde oluşturduğu kirlilik, caddenin tozu derken bakınca başıma ağrılar girmesine sebep olan bir görüntüyle karşılaştım. Bakmazsan gerçekten dağ oluyormuş:D

Bugün sabahtan güneş balkonumdan gider gitmez aşırı sıcağa aldırmadan balkonu temizledim. Bitkilerimdeki kuru dalları, çiçekleri ayıkladım. Boşalması gereken saksılardaki toprakları alıp saksıları yıkadım. Bakmayın üç cümleyle anlattığıma canım çıktı bu sefer, o ne kirdi öyle:eek:

Şimdi kirli balkonumdan çektiğim bazı görüntüleri sizlerle paylaşayım. Lisianthuslar ve zambaklar tamamen açmışlar. Dört ayrı renkte sipariş ettiğim zambakların tamamı aynı renk çıktı. :o Art niyet olmadığından eminim ama bu karışıklık beni çok üzdü. :o

Eklenti 568442
Eklenti 568443
Eklenti 568444

Kırçıllı gloksinyam da ben gittikten sonra açanlardan, bu kadarına yetişebildim. Bir hastalık sebebiyle tomurcukları açmadan kararıyordu, bu ikisi açmayı başarmış. Birkaç yeni tomurcuk da geliyor inşallah onlar da açarlar.
Eklenti 568445

Tilki Mete 28-07-2015 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1398437)
Gittik ve döndük şükür kavuşturana

Balkonumdan manzaralarla açılışı yapayım. Onbeş günlük yokluğumda çiçeklerimde aşırı bir bozulma olmamış çok şükür, komşum iyi bakmış sağolsun. Yalnız balkonu iki gün durup üçüncü gün temizlediğimi düşünürsek bu onbeş günlük zaman diliminde oldukça kirlenmişti.
Saksı tabaklarından taşan sular, kuruyan yapraklar ve çiçeklerin yerde oluşturduğu kirlilik, caddenin tozu derken bakınca başıma ağrılar girmesine sebep olan bir görüntüyle karşılaştım. Bakmazsan gerçekten dağ oluyormuş: D

Eklenti 568445

Biz küstük size hıh :o:rolleyes::mad: gidiyorum demeden gittiniz :(

Kirli balkondan neferet ediyorum . çünkü balkon kirli olursa yıkaması bana patlıyor. :D :D neymiş efendim senin yaprakların , senin çamurların... insanın böyle kardeşi olursa iş başa düşüyor :o

Yagmur143 28-07-2015 10:18

Evinize hoşgelmişsiniz...Çiçeklerinizin bu sürede bozulmaması çok güzel. Bende her tatile gittiğimde zaiyat veriyorum. Şimdiden düşünmeye başladım bu yıl hangileri bozulur diye:(
Benim de zambaklarım açmak üzere, hatta ilk tomurcuk aynı sizinkine benziyor. İnşallah sizinki gibi hepsi aynı çıkmaz...

Emineyyüp 28-07-2015 10:34

Hoşgeldiniz evinize .Bu kadar kirlilik normal bence 15 günlük süre için:o

Laleci_03 28-07-2015 11:07

Ooo Hoş geldin, sefalar getirdin Sûz-i Dilârâ ablam, ben de 1 haftalık bir tatile çıkmıştım ama ben nerede yanlış yaptım acaba? :o :p geldiğimde temizdi, ertesi gün senin balkon gibi oldu, (nasıl oldu bilmiyorum artıkın :D), enteresan ya hu :D Neyse sana kolay gelsin ablacım ;)

Sûz-i Dilârâ 28-07-2015 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1398485)
Biz küstük size hıh, gidiyorum demeden gittiniz

Kirli balkondan neferet ediyorum. çünkü balkon kirli olursa yıkaması bana patlıyor. neymiş efendim senin yaprakların , senin çamurların... insanın böyle kardeşi olursa iş başa düşüyor

Yarın gidiyorum diye yazmıştım bir mesajda ama görmemişsin, vedalaşmayı sevmiyorum esasında, ne bileyim üzmeye, üzülmeye ne gerek var bak, gittim geldim işte:D

Balkon konusunda kardeşine hak vereceğim maalesef, bir de o mu yıkasaydı o kadar kiri, çamuru:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1398499)
Evinize hoşgelmişsiniz... Çiçeklerinizin bu sürede bozulmaması çok güzel. Bende her tatile gittiğimde zaiyat veriyorum. Şimdiden düşünmeye başladım bu yıl hangileri bozulur diye
Benim de zambaklarım açmak üzere, hatta ilk tomurcuk aynı sizinkine benziyor. İnşallah sizinki gibi hepsi aynı çıkmaz...

Yağmur hanım, teşekkür ediyorum, inşallah sizinkiler de hasar görmeden geçirirsiniz tatilinizi. Üzerimden büyük bir yük kalktı, çiçeklerime bir şey olmamış ya.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp (Mesaj 1398501)
Hoşgeldiniz evinize .Bu kadar kirlilik normal bence 15 günlük süre için

Teşekkür ediyorum Emine hanım, hoşbuldum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 (Mesaj 1398516)
Ooo Hoş geldin, sefalar getirdin Sûz-i Dilârâ ablam, ben de 1 haftalık bir tatile çıkmıştım ama ben nerede yanlış yaptım acaba? :o geldiğimde temizdi, ertesi gün senin balkon gibi oldu, (nasıl oldu bilmiyorum artıkın), enteresan ya hu, Neyse sana kolay gelsin ablacım ;)

Teşekkür ederim, hoşbuldum Laleci. :) Bugün artık keyfini çıkarıyorum balkonumun, temizlendi, çiçeklerim yine temiz temiz, darısı başına:D

Sûz-i Dilârâ 01-08-2015 13:12

5 Eklenti(ler)
Yazılarını yazmaya üşendiğim(çok sıcak, yazdıkça ter basıyor) için sadece foto ekleyeceğim. Belki serinde yazılarını da yazarım. Affola.:(

Sûz-i Dilârâ 01-08-2015 13:14

5 Eklenti(ler)
...

Sûz-i Dilârâ 01-08-2015 13:19

5 Eklenti(ler)
Devam...

Sûz-i Dilârâ 01-08-2015 13:22

5 Eklenti(ler)
Çiçeksizlerle devam:D

Sûz-i Dilârâ 01-08-2015 13:27

3 Eklenti(ler)
Bunu yazmazsam olmaz. Sonunda sellukam bir çiçek açmış bana da koklattı:D:D Ben gelene kadar gerçi çiçek dalında iki üç tane kalmıştı ama merakımı giderecek kadar koku verdi. Yine bildiğim bir koku ya sabunlardan ya da parfümlerden hatırlıyorum ama çıkaramadım. Böylece kokuların kaynaklarını öğrenmiş oluyorum.
Eklenti 569278

Mumlar rahatsız bir yerdeymiş gibi görünüyorlar ama hâllerinden oldukça memnunlar. Dışarıya bu demirin altına koyduktan sonra büyümeleri hızlandı.
Eklenti 569279
Eklenti 569280

Bugünlük bu kadar.

Sevgi Durul 01-08-2015 21:45

Sûz-i-Dilârâ'cım, aslında gündüz uzunca bir mesaj yazmış, gönderemeden elektrik kesintisi nedeniyle tamamlayıp gönderememiştim.

Bitkilerinin sen yokken bozulmamalarına çok sevindim. Bakan komşunu tebrik etmek gerekir aslında. Ben bile buradan, ''bu kız gideli epey oldu, eyvah gitti yavrucuklar,'' diye tasalanmıştım. Neyse ki seninkiler, sen yokken güzelliklerine güzellik katmışlar.:) Maşallah

Bir sorum olacak, hoyalar gördüğüm kadarıyla açıkta ve yaprakları yemyeşil. Benimkiler tül arkasından bile tüm öğleden sonra güneşte oldukları için yaprak sararttılar. Bulundukları yere güneş ışığı gelmiyor mu?

Sağlıkla, huzurla keyfini sürmeni dilerim. Sevgiler...

YeniGine 01-08-2015 23:06

Maşallah maşallah sevgili Sûz-i Dilârâ balkon tertemiz ve harika görünüyor, çiçeklerin coşmuş; hoşgelmişsin. Emeklerine, gönlüne sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025