![]() |
5 Eklenti(ler)
Balkonumun zerafet kraliçesi. Bu fotoğraflar laleci'ye;)
Eklenti 564350 Eklenti 564351 Eklenti 564352 Gloksinyalar açmaya devam ediyor. Kadife pembe çevresi ve kadife sarı iç kısmıyla çok güzel. ;) Eklenti 564353 Ve tabi ki maviş;) Eklenti 564354 |
2 Eklenti(ler)
Bu sardunyayı çok sevdim. ;) Tepedeki dördüncü yaprak da açsın öyle çekeyim demiştim ama bunlar böyle oluyormuş.
Eklenti 564355 Son olarak zambağımız. Eklenti 564356 |
Alıntı:
|
Küsmeden önce bu mesajı bir incele istersen:D
|
Alıntı:
Lalegül işte adı yeter, Allah (c.c.) ne güzel yaratmış :rolleyes: seninde buna vesile olan ellerine sağlık :rolleyes: Laleci de bunları gördükçe hafiften çatlamış :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tammm tamm :):) ergenlik işte napcaksın :D ,
bulanımdayım her hal ..:) :D |
5 Eklenti(ler)
Devir lalegül devri;) Tadını fazla çıkaramayacağım, çoğu ben gittikten sonra açmış olacak.:o
Eklenti 564733Eklenti 564734 Eklenti 564735Eklenti 564736 Eklenti 564737 |
5 Eklenti(ler)
Gloksinya, biberler ve selluka. Pencere demirleri sarmaya yetişmeyince iplerle balkon demirine yönlendirdim ama bunu pek sevmediler ki benim sardırdığım yerden geriye dönüp kendi gövdelerine sarıyorlar. Biberlerin de hamallığını ben yaptım meyvelerini komşum yiyecek:D Onlar da acıyı çok seviyorlar.
Eklenti 564738 Eklenti 564739 Eklenti 564740 Eklenti 564741 Eklenti 564742 |
:) sevgili Sûz-i Dilârâ, lisiler zambak çok güzel açmışlar. selluka biraz başına buyruk yaşamasını seviyor. kendi bildiği gibi uzaya bildiği kadar yükseklere tırmanmayı seviyor. benimki şu anda yaklaşık 10 metre uzunlukta yani birini kattan çatıya çıkmış durumda. çıkarken de bir dal balkonun içine girmiş vaziyete.ama uzayacak yer kalmayınca geri dönmüş. şöyle bir el atayım dedim sonra kendi haline bıraktım.
:)sevgili Sûz-i Dilârâ, Tarsus'un hava sıcaklığını merak ediyorum. lisiler sıcaktan pek hoşlanmıyorlar. bende bu çiçeği çok istiyorum sadece kavurucu sıcaklardan kokuma almaktan vazgeçtim. sizin oraların da sıcakları kavurucu olduğunu tahmin etmekteyim ama yine de sizden öğrenmek istedim.benim de lisileri sorunsuz yaşarlar mı diye bilgi sahibi olmak istiyorum. sevgiler:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Abla kesin çözüm söylüyorum bir düşün :) Şimdi o yeni açaçakları ve hassas olanları topluyoraun ve en yakın kargo şirketine gidiyorsun orda özel mesajla atacağım adrese kargokuyorsun işte bu kadar :) :) :D |
Alıntı:
Yok yok yarın olmaz pazara ertele sen, yaz uzun nasıl olsa :dilli::D Hem senin görememen demek bizim de göremememiz demek, bizi de düşün :(:D |
Sayın Dilara hanım
Çok memnun oldum ,başarılar ve iyi günler dilerim Bahçemden bir arzunuz varsa memnuniyetle Saim Ergin Ahmeter bahçe |
4 Eklenti(ler)
Gittik ve döndük :) şükür kavuşturana;)
Balkonumdan manzaralarla açılışı yapayım. Onbeş günlük yokluğumda çiçeklerimde aşırı bir bozulma olmamış çok şükür, komşum iyi bakmış sağolsun. Yalnız balkonu iki gün durup üçüncü gün temizlediğimi düşünürsek bu onbeş günlük zaman diliminde oldukça kirlenmişti. Saksı tabaklarından taşan sular, kuruyan yapraklar ve çiçeklerin yerde oluşturduğu kirlilik, caddenin tozu derken bakınca başıma ağrılar girmesine sebep olan bir görüntüyle karşılaştım. Bakmazsan gerçekten dağ oluyormuş:D Bugün sabahtan güneş balkonumdan gider gitmez aşırı sıcağa aldırmadan balkonu temizledim. Bitkilerimdeki kuru dalları, çiçekleri ayıkladım. Boşalması gereken saksılardaki toprakları alıp saksıları yıkadım. Bakmayın üç cümleyle anlattığıma canım çıktı bu sefer, o ne kirdi öyle:eek: Şimdi kirli balkonumdan çektiğim bazı görüntüleri sizlerle paylaşayım. Lisianthuslar ve zambaklar tamamen açmışlar. Dört ayrı renkte sipariş ettiğim zambakların tamamı aynı renk çıktı. :o Art niyet olmadığından eminim ama bu karışıklık beni çok üzdü. :o Eklenti 568442 Eklenti 568443 Eklenti 568444 Kırçıllı gloksinyam da ben gittikten sonra açanlardan, bu kadarına yetişebildim. Bir hastalık sebebiyle tomurcukları açmadan kararıyordu, bu ikisi açmayı başarmış. Birkaç yeni tomurcuk da geliyor inşallah onlar da açarlar. Eklenti 568445 |
Alıntı:
Kirli balkondan neferet ediyorum . çünkü balkon kirli olursa yıkaması bana patlıyor. :D :D neymiş efendim senin yaprakların , senin çamurların... insanın böyle kardeşi olursa iş başa düşüyor :o |
Evinize hoşgelmişsiniz...Çiçeklerinizin bu sürede bozulmaması çok güzel. Bende her tatile gittiğimde zaiyat veriyorum. Şimdiden düşünmeye başladım bu yıl hangileri bozulur diye:(
Benim de zambaklarım açmak üzere, hatta ilk tomurcuk aynı sizinkine benziyor. İnşallah sizinki gibi hepsi aynı çıkmaz... |
Hoşgeldiniz evinize .Bu kadar kirlilik normal bence 15 günlük süre için:o
|
Ooo Hoş geldin, sefalar getirdin Sûz-i Dilârâ ablam, ben de 1 haftalık bir tatile çıkmıştım ama ben nerede yanlış yaptım acaba? :o :p geldiğimde temizdi, ertesi gün senin balkon gibi oldu, (nasıl oldu bilmiyorum artıkın :D), enteresan ya hu :D Neyse sana kolay gelsin ablacım ;)
|
Alıntı:
Balkon konusunda kardeşine hak vereceğim maalesef, bir de o mu yıkasaydı o kadar kiri, çamuru:D Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yazılarını yazmaya üşendiğim(çok sıcak, yazdıkça ter basıyor) için sadece foto ekleyeceğim. Belki serinde yazılarını da yazarım. Affola.:(
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
5 Eklenti(ler)
Çiçeksizlerle devam:D
|
3 Eklenti(ler)
Bunu yazmazsam olmaz. Sonunda sellukam bir çiçek açmış bana da koklattı:D:D Ben gelene kadar gerçi çiçek dalında iki üç tane kalmıştı ama merakımı giderecek kadar koku verdi. Yine bildiğim bir koku ya sabunlardan ya da parfümlerden hatırlıyorum ama çıkaramadım. Böylece kokuların kaynaklarını öğrenmiş oluyorum.
Eklenti 569278 Mumlar rahatsız bir yerdeymiş gibi görünüyorlar ama hâllerinden oldukça memnunlar. Dışarıya bu demirin altına koyduktan sonra büyümeleri hızlandı. Eklenti 569279 Eklenti 569280 Bugünlük bu kadar. |
Sûz-i-Dilârâ'cım, aslında gündüz uzunca bir mesaj yazmış, gönderemeden elektrik kesintisi nedeniyle tamamlayıp gönderememiştim.
Bitkilerinin sen yokken bozulmamalarına çok sevindim. Bakan komşunu tebrik etmek gerekir aslında. Ben bile buradan, ''bu kız gideli epey oldu, eyvah gitti yavrucuklar,'' diye tasalanmıştım. Neyse ki seninkiler, sen yokken güzelliklerine güzellik katmışlar.:) Maşallah Bir sorum olacak, hoyalar gördüğüm kadarıyla açıkta ve yaprakları yemyeşil. Benimkiler tül arkasından bile tüm öğleden sonra güneşte oldukları için yaprak sararttılar. Bulundukları yere güneş ışığı gelmiyor mu? Sağlıkla, huzurla keyfini sürmeni dilerim. Sevgiler... |
Maşallah maşallah sevgili Sûz-i Dilârâ balkon tertemiz ve harika görünüyor, çiçeklerin coşmuş; hoşgelmişsin. Emeklerine, gönlüne sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025