agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Milla / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34618.htm)

Milla 21-05-2015 10:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1380678)
Zengardenden getirttim 15 gün önce. Tarpan çilek fidesi. Mine ve fas nanesi getirtirken çiçeklerine bayılıp araya kaynattım :D

Çok güzelmiş, hemen araştırıyorum ama edinemezsem sen bir kök çilekçikle bir kök aşkın gözyaşını Milla teyzesine el öpmeye yollarsın belki :)

Yagmur143 21-05-2015 10:59

Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim:(
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...

uyap 21-05-2015 11:13

Tabi ki ne demek ;). Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor :(. O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler :)

Milla 21-05-2015 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1380692)
Tabi ki ne demek ;). Aşkın gözyaşı hazır ama çilekçiğin fidesi çok küçük yavru vermesini beklememiz gerekiyor :(. O yavru verinceye kadar zengardenden aldığım diğer çiçekler de dallanır sanırım, toplu el öpmeye gelirler :)

Toplu el öpme töreni :) Bu fikir çok hoşuma gitti.

Milla 21-05-2015 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1380686)
Sevgili milla menekşeleriniz çok güzel olmuş. Ben menekşe konusunda hiç başarılı değilim:(
Avatarınızdaki çiçeğin adını biliyormusunuz? Mavi tonu çok güzel...

Sevgili Yağmur143,
Bu çiçek mine çiçeği. Profil için resim araştırırken bu çok hoşuma gitti ve ekledim. Sonrasında da alıştım hiç değişmedim.
Menekşe konusunda başarımın sırrı bir defada su dolu bir kapta üstten bolca sulama ve 1 saat kadar o su dolu kapta tutmam. Sonrasında bir ızgara üzerinde alttan hiç su akıtmayacak hale gelene kadar dinlendirmem. Sonrasında bulunduğumuz otama göre 3-4 hafta hiç su vermemem. Zaten susayınca yapraklar kendini salmaya başlıyor. O zaman bu işlemi sil baştan yapıyorum. Ne kadar susuz kalırsa o kadar çok çiçek yapıyor.

Artemisya 21-05-2015 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1285335)
Yenilebilirlerle devam edeyim.Nane salatalarımızı şenlendirmeye başladı.Kestik sıra daha çok vermeye başladı.
Maydonoz biraz seyrek ama yine de kıvama geldi sayılır.

Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..

ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum :)

hira 21-05-2015 11:53

Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını :o Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!

Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.

Artemisya 21-05-2015 12:29

Sevgili Hira, ben menekşeler için özel besin görmüştüm fakat alsam mı karar veremediğim için almadım. çiçeklere çiçek coşturan vermek iyi mi kötü bilmiyorum çünkü, önce bir araştırmak istedim. Menekşelerin kötü yapraklarını budamakta faydalı oluyor. Sevgili Milla'nın uyguladığı sulama yöntemini ben bilinçsizce yaptım, 3 hafta kadar evde yoktum ve menekşem mecburen susuz kaldı. Döndüğümde alt yapraklar boyunlarını bükmüştü fakat ortadan yeni yapraklar çıkıyordu. Toprak nemlenene kadar yukardan su verdim. Sonraki günler azar azar tabaktan suladım, kendine geldi. Ve şimdi tomurcuklandı :) belkide Milla'nın dediği gibi susuz kalmasının etkisi olmuştur. Bir başka sulama yöntemi de toprağı parmakla biraz çimdik atıp nem var mı kontrol etmek. Eğer kuruysa sulamak. Ben unuturum diye genelde tabaktan suluyorum birkaç günde bir. Menekşe bakmada ben de yeniyim fakat çok araştırıyorum, bakalım umarım geçici bir heves olmaz benim için! Menekşelerimden biri 3-4 aydır bende, çiçeğini dökmüştü ama tomurcuklandı şimdi. Belki sizin için de teşvik edici olur bu sevgili Yağmur.. Sanıyorum menekşe bakmaktaki en büyük yanlış fazla sulayıp kökün çürümesine neden olmak oluyor. Birde aklıma gelen önemli bir nokta; menekşe sulandıktan 1-2 saat sonra tabağı kontrol edip kalan fazla suyu dökmek gerekiyor. Tabakta kalan suyu menekşe devamlı köklere çekeceği için yine çürümeye neden oluyor yoksa.

Milla 21-05-2015 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya (Mesaj 1380700)
Merhaba Milla, nane, maydonoz, domates ve biberi siz tohumdan mı ektiniz yoksa fide mi aldınız merak ettim..

ben de bu sene ilk defa tohumdan bazı sebzeler ektim, o kadar yavaş gelişiyorlar ki, sormak istedim siz tecrübelisiniz bu konuda. 10 gün önce nane, fesleğen, çeri domates, minik biber, tere, biberiye v.s ektim.. nane, fesleğen ve biber hala çıkmadı, ne zaman çıkacaklar da ne zaman büyüyecekler diye düşünüyorum. 1 ay önce ektiğim maydonoz ve dereotu ise halen yenilecek boya gelmediler. deneme amaçlı küçük bir saksıya ekmiştim çokta azlar kıyamıyorum, seyrediyorum :)

Merhaba Artemisya,
Nane haricinde yeşillikleri tohumdan ektim. Naneyi dalını köklendirmek sureti ile ektim. Yeşillikler kök aşamasında pek geç büyüyorlar ama hayata bir tutundular mı ondan sonra hem lezzetli hem de görsel şölen başlıyor :) Maydonoz ve dereotunu kıyıp alın derim. Yaprakların olanlarını toplarsanız daha güçlü yenilerin geldiğini görürsünüz.
Diğer tohumların şimdiye çıkmış olması lazımdı. Bir poşet yardımı ile sera etkisi yapmayı deneyin derim. Benim tohumlarım bu yöntemle genelde 1-2 günde çıkıyor. Şimdiden kolay gelsin.

Milla 21-05-2015 13:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1380701)
Menekşeler çok güzel Milla, bayıldım. Ben hiç anlamıyorum dillerinden ama yukarda bahsettiğin olaya bakarsak ben çok su verdiğimi fark ettim. Sonkez abla menekşe severlerden olarak anlamış benim çokta ilgim olmadığını :o Aslında ilgisizlik sayılmaz pekte.. Bakamadığım için menekşe almıyorum, çoğaltmıyorum.. Menekşelerde nasıl besin kullanıyorsun? Normal bitkilere verdiğimiz sıvı besinler uygun mu mesela? Şimdilik açık pembe bir menekşem var bir aydır, umarım son nefesini vermez bu kez ellerimde.. Ah hira ah! Sardunyadan başkası çekmez kahrını!

Söylemeden edemeyeceğim.. Uyap, o ne güzel bir çilek çiçeği öyle! İlk defa pembe çiçek gördüm.

Sevgili hira,
Bence çiçekleri fazla rahatsız ediyoruz o nedenle küsüyorlar :) Arada bir su ver unut gitsin. Su istedikleri zaman hemen tomurcuk yapıyorlar. Bırak biz onlara değil onlar bize ilgi göstersin :)
Ben bütün bitkilerimde yosun özü kullanıyorum. Mükemmel sonuç veriyor ve tamamen organik. Her çeşide kullanılabiliyor.

Artemisya 21-05-2015 14:21

Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım :)
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..

Milla 21-05-2015 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Artemisya (Mesaj 1380733)
Teşekkürler Milla. Poşetle nasıl oluyor bilmiyorum, streç filmle kapatsam üzerini aynısı olur mu? Dediğinizi yapayım birazcık salata için koparayım bakalım :)
Yosunu nereden temin ediyorsunuz, herşeyin aynı yerde satıldığı bir yer olsa keşke..

Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım :)
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.

Artemisya 21-05-2015 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1380821)
Sevgili Artemisya, aslında ben de strech film kullanıyorum ama belki sizde yoksa alternatif olsun diye yazmıştım :)
Bir kaç günde bir biraz koparın çabucak güçlendiklerini göreceksiniz.
Ben bana sayın pria'nın önerisi olan dr tarsa'nın proton adlı yosun özünü kullanıyorum. Bir seneye yakın kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Başka hiç bir gübre kullanmıyorum.
İnternette araştırılınca çok değişken fiyatlar var. Ben en hesaplı ve hızlı gönderen Malçok Tarım'ı çok beğendim.Oradan getirtebilirsiniz. kolay gelsin.
Not:Marka ve firma adı vermek uygun değilse bu mesajımı düzeltebilirim.

Teşekkürler sevgili Milla, bakacağım..

Milla 22-05-2015 11:36

1 Eklenti(ler)
Hatay güzeli :)
Kohleria (Japon küpelisi) Çok şükür açmaya karar verdi.

münevver48 22-05-2015 14:02

sevgili milla, hatay güzelinizin tomurcuğu dağ çileği görünümünde çok tatlı görünüyor. benimki de geçen yaz sıcaklardan çok etkilenmişti, üstüne birde kış sert geçince anca toparlanıyoruz.

Milla 22-05-2015 14:13

Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.

uyap 22-05-2015 16:04

Açsa da çiçeğini görsek ;).

Milla 22-05-2015 16:06

Açar açmaz ekleyeceğim :)

Milla 27-05-2015 13:12

2 Eklenti(ler)
Bu kız kardeşimin evinde her haziran açan güzeli. Üzeri onlarca tomurcuk kaplı.

Milla 27-05-2015 13:13

1 Eklenti(ler)
Bu da benim minik miliim dördüncü katı çıkıyor :)

Milla 27-05-2015 13:14

1 Eklenti(ler)
Coştular bir de açsalar :(

sonkez 28-05-2015 13:38

Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok :(

Milla 28-05-2015 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1382878)
Sevgili Milla o ne güzel mıllı bayıldım inan..Menekşelerin çoşmus maşallah...Benımkiler bana küstüler sanki birkaç tanesi dışında çiçek yok :(

Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar :)
Milii çok katlı olacak sanırım :) Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.

uyap 29-05-2015 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1382889)
Yapraklarını salıncaya kadar suyu kes bak ne kadar çiçekleniyorlar :)
Milii çok katlı olacak sanırım :) Daha önce iki kat açmıştı şimdi dört. Ben de şaştım. Daha önce görmemiştim böylesini.

Yer darlığından kaçak kat çıkıyor garibim ne yapsın ;).

celalim01 29-05-2015 10:20

O kadar çok kaçak kat yapan çıktı ki yakında belediyeler gelip balkonları hep mühürleyecek.

özlemsoylu 05-06-2015 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1381113)
Bu benim 4. denemem ilk üç çiçeği ne yaptıysam yaşatamadım. Çok da istiyordum, takmıştım kafayı bu çiçeğe. Sağ olsun Hatay'dan bir arkadaşım köklendirip gönderdi ve bu defa tuttu. Dediğiniz gibi minik bir dağ çileğine benziyor. Bir de tam açsa da görsek güzelliğini.

canım gözün aydın sonunda yaşatmısın fideden olmuyor , ondan bizim gönderdiklerimiz tutmadı kısmet bunaymış bak valla şok sevindim bu arada benim kohlerialar küsdü ölmüşdü birinde varmış daha alıp ekmedim...

Mücevher Çalısı 06-06-2015 11:10

Sevgili Milla nerelerdesiniz, özlettiniz kendinizi...

uyap 06-06-2015 11:40

Evet sevgili Milla nerelerdesiniz :confused:. Hindistan seferi için sizi bekliyoruz. Kohleria açmadı mı daha ?

celalim01 06-06-2015 19:04

Ah ah aksilikler işte ,Hindistan seferi sürekli ertelendi ,yolcuların işleri bitmedi galiba. Milla bu kadar süre kaybolmazdı. Sadece geziye gittiğinde kaybolurdu.

Laleci_03 06-06-2015 19:32

Milla ablacım, Hindistan seferi için mehter takımımı zor tutuyorum, çabucak gel buralara :p :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025