![]() |
1 Eklenti(ler)
Beyaz sümbülde açtı evet Laleci :) Sona bir tane daha kaldı, bakalım mormu yoksa pembemi.. onu bekliyorum..
Sn. Milla, markette sona kalan kalanchoe bu, benim için bırakmışlar :) Komşu kızın telefonundan çekim yaptım, makinenin huyunu bilemedigim için ışık ayarlamasını yapamadım, fotograftakinden daha güzel. |
Bu arada hemen üsttekiler topraktaki beyaz sümbüllerim, tomurcuklar dehşet.. Kocaman olacak çiçekler.
|
Keşke ben de 1 tane beyazı suya koysaydım, neyse geçti artık :o :D
Ayrıca evet bendekilerde dehşet Hira ablacım, en geç çimlenen beyazlar oldu ama diğerlerini solladılar maşallah :D |
sevgili hira sümbüller harika.dinlenmeleri nasıl olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili hira maşallah sümbüllerin gümbür gümbür geliyorlar. Ama sevgili münevver48'in de sorduğu gibi dinmenleleri nasıl olacak?..
Zira benim geçen seneki sümbüllerimin halleri hiç de iç açıcı değiller. :( :o :mad: Eklenti 536271 |
:D Aslında özür, şimdi diyeceksin 'Durun önce bir açsınlar keyfini çıkarayım, ondan sonra dinlenme dönemini düşünmeye başlarım nasıl olsa.'
Keyfini çıkar sümbüllerinin inşallah. |
Ben soğanlıları pek anlamadım aslında.. Zİyankarlık oluyor ama her sene yeniliyorum ben soğanları.
|
Ama yenilenmeye fazlasıyla değecek güzellikleri var bence, soğanlı bitkileri çok seviyorum ya :D
|
1 Eklenti(ler)
Önceki evimin bahçesi burası. Fotoğrafı bulunca paylaşmadan edemedim;) çook özlüyorum.
|
Eski bahçenizi özlemekte çok haklısınız sevgili hira. Her yer çiçeklerle dolu, çok güzel görünüyor...
|
Sn hira nerdesiniz ?:D Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.. Bizim pazar zamanı yaklaşıyor :D
|
Çiçekler bir yana hepsi çok güzel , sevildiklerini biliyorlar ,o yüzden çoşkulular .Bende sardunyaları çok severim . Katmerli pembem vardı onu kaybettim . Çelik bile alamadan .İnşallah bu yıl serada ondan bulurum diye ümit ediyorum .
Tanıdığım bütün başaklar düzenli ,uyumlu ve yardımseverdir . Ben de oğlakım ve en iyi anlaştığım burç başak , oradan biliyorum :) |
Alıntı:
basak olarak oğlaklarla cok iyi anlaştıgımı söyleyebilirim. Bitkiler dışında ilgimizi çeken ortak noktamız takı tasarımı sanırım :) Ziyaretinizle mutlu oldum aleydi :) |
1 Eklenti(ler)
Su da sümbüle bu muhteşem renkle son noktayı koymuş olduk :)
|
Muhteeseemmm
|
O muhteşem ötesi renk benim en çok sevdiğim renktir. Her gördüğümde beni gülümsetmeye yeten, kendimi iyi hissettiren ve bir o kadar da gözüme leziz gözüken tek renk bu fuşya ya da erguvan dedikleri renk. Hira bittim ben buna, maşallah. :D
|
Bende cok begendim ve saksıya ekmedigim icin pisman oldum arkadaşlar. telef oldu gitti yavrucak :o umarım saksıdakiler arasında bu renk vardır.
|
Sevgili Hira suda çiçek açtıktan sonra bu sümbüller ölüyor mu, yoksa topraktakiler gibi uykuya mı giriyor?
|
Alıntı:
|
sümbülün gövde, yaprak, çiçek renklerinin uyumu çok hoş. Gün içinde açık havada çerçevelik bi fotoğraf alınabilirmiş :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn hira pazara giderken eğerki sümbülümün rengi söylenilendeki gibi çıkarsa size hediye edebilirim..:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sevgili hira,sümbülün rengine bende bayıldım. madem telef olacak size bir öneride bulunacağım bilmem bu sümbül için nasıl olur.babaannem ben küçükken pırasaların köklerinden 4 ,5 cm yukarıdan keserdi ve ucunun saçaklarını da dibinden çok az bırakarak bir güzel tıraşlardı sonra bana haydi bunları bahçeye dik diye elime tutuştururdu.bende dediğini yapardım ve pırasalar bir süre sonra büyürlerdi. ben bu yöntemi hala yaparım. isterseniz sizde sümbülünüzün çiçeği geçince, saçaklarını tıraşlar hem de yeşil yapraklarının biraz üstten keser kumlu ve nemli bir toprağa dikebilirsiniz.belki böylece hayata tutunur ne dersiniz? sevgilerimle. |
Bizim çiçekciden almıştım mor dediği mor çıktı diyerinede çingene pembesi koyu pembe dedi . Daha cıkmadı çıkınca görcez artık..:D:D
|
Alıntı:
|
Münevver ablacım pırasa yetistirme yönteminiz sümbülden daha cok ilgimi cekti :) bugun pırasa yaptım, bilsem atmazdım kök kısımlarını :) deniycem bunu.
Mete senin zaten daha evvel bana bir hediyen olmuştu, kardinal sarmaşığı :) paketlerken adım aklında kaldımı bilmem :) Laleci, bende ekicem soganı, seneye acar ya da acmaz bilemem. Ögrenmiş oluruz :) |
Hatırlayamadım ki tohum paylaşımdan mı göndermiştim :D :D :D
|
Evet tohum paylaşımında :) Sümbülün sana kalsın, keyfini çıkart. Ben dolaşıyorum biraz... Babay..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025