agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

dağçiçeği 14-06-2013 23:25

Elma kurdu hoşgeldin. Ani bir kararla açtım sayfamı. :D beğendiğine çok sevindim.

Sudenur 14-06-2013 23:31

:eek::eek: Yok yok sizin bahçeniz var aslında ama kandırık yapıyorsunuz bizleri.. ;) :rolleyes:

dağçiçeği 15-06-2013 01:04

Kandırık yapmıyorum iki küçük balkonum var :D
:o :rolleyes: aslında bahçeli bir evde oturuyorum ama bahçe sadece kendimize ait değil. Bu yüzden balkonla yetiniyorum şimdilik. Yavaş yavaş bahçeye de el atmaya başladım gibi :rolleyes: küçük bir sebze bahçem ve çiçeklerimi ektiğim küçük bir bölüm var. Bana göre kaydadeğer bir alan değil. Çünkü bu forumda o kadar güzel bahçe sayfaları varken benim bahçe sayfası açmam haksızlık olur .
Bu akşam sayenizde itiraf etmiş oldum Sevgili Sudenur :rolleyes:;)

YeniGine 15-06-2013 01:12

Sevgili dağçiçeği; ne olursa olsun dikiyoruz, ekiyoruz, yetiştirmeye çalışıyoruz. Evet aynen ben de site bahçesinde birşeyler ekiyorum dikiyorum ve hep formda o kadar güzel bahçe sayfaları var ki benim yetiştirdiklerim kayda değer değil, sayfa açar isem haksızlık olur diye düşünürken sağolsun Sayın malina'nın yardımı ile sayfayı açtım. Karınca kararınca, nacizane paylaşmaya çalışıyorum ve büyük de keyf ve zevk alıyorum. Sitemizin her üyesi takdir edecektir ve kaydadeğer bulacaktır. Bence!..

Sudenur 15-06-2013 01:20

Sizi gidi sizi.. ! :D
Orda bir bahçe var uzakta, gitmesek te görmesek te o bahçe bizim bahçemiz, paylaşın bakalım.. ;) :rolleyes:

YeniGine 15-06-2013 01:25

Ama haksız mıyım Sudenur?

Sudenur 15-06-2013 01:35

:) Bence de sence güzel ablacım.. hayırlı geceler, renkli rüyalar.. ;)

dağçiçeği 15-06-2013 08:19

Sevgili arkadaşlar haklısınız ama şu an inanın paylaşacak bir şey yok. Biraz sebze ektim o kadar. Zamanla bahçemiz güzelleşecek inşallah. Çünkü yapılması gereken çok iş var. Düzenleme yapılması gerekiyor. Şu an için bir şeyler ekmeye başlasam hepsi mahfolacağı için düzenleme yapılmasını bekliyorum. Paylaşmayı bende isterim. İnşallah olur.
Sevgili Yenigine siz bence taktir edilmesi gereken birşey yapıyorsunuz. Asla diğer bahçelere haksızlık olur diye düşünmeyin. Çünkü zor olan bir şeyi harika bir şekilde yapıyorsunuz. Sizi örnek alıp utanıyorum .:rolleyes: :o

dağçiçeği 17-06-2013 22:27

Bu gün bahçeye indim sebzelerim bit dolmuş. Çok moralim bozuldu. Yağ ve bulaşık deterjanı karışımı sıktım acilen o aklıma geldi. Sirkeli su da iyi geliyormuş. Onu da deneyeceğim.Çünkü bu durum çok canımı sıkıyor. Bu gün saksıdaki süs kabaklarımı bahçeye aldım. Akşam üzeri baktığımda onların bile üzeri bit dolmuştu :( çok moralim bozuk çoook.
Merak ettiğim bir konu var. Bahçemizin ortak olduğunu söylemiştim. Görümcemin sebzelerinde hiç bir zararlı görünmüyor. Benimkilerin durumu malum. Ben koyun gübresi kullanmıştım o kullanmamıştı. Acaba koyun gübresi bite yolaçar mı ?

loveforlife 17-06-2013 23:15

Sevgili Dağçiçeği,

Niçin kendini üzüp yıpratıyorsun canım? İnanıyorum ki senin de çok güzel paylaşımların olacaktır. Daha önceki paylaşımlarından da biliyoruz zaten. Bit kadar küçücük şeylere üzüldüğüne bile değmez. Ben geçen yıl acemilikten başedememiştim de hepsini söküp yeni fide alıp dikmiştim. Bu yıl da yağmurlardan sonra tırtıllar resmen istila etti biberlerimi... Oluyor böyle şeyler. Hayat da öyle değil mi, iyisiyle kötüsüyle kabullenip elimizden geleni yapmaya çalışacağız! Ya da bitler böyle çoğalınca dua edeceğiz, bitkilerimizi uğur böcekleri bassın diye...

Sudenur 18-06-2013 00:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1171009)
Bu gün bahçeye indim sebzelerim bit dolmuş. Çok moralim bozuldu. Yağ ve bulaşık deterjanı karışımı sıktım acilen o aklıma geldi. Sirkeli su da iyi geliyormuş. Onu da deneyeceğim.Çünkü bu durum çok canımı sıkıyor. Bu gün saksıdaki süs kabaklarımı bahçeye aldım. Akşam üzeri baktığımda onların bile üzeri bit dolmuştu :( çok moralim bozuk çoook.
Merak ettiğim bir konu var. Bahçemizin ortak olduğunu söylemiştim. Görümcemin sebzelerinde hiç bir zararlı görünmüyor. Benimkilerin durumu malum. Ben koyun gübresi kullanmıştım o kullanmamıştı. Acaba koyun gübresi bite yolaçar mı ?

Üç gün öce sarı ve pembe gülüme ve üzeri tomurcuk dolu küpeli çiçeğime dadanan siyah bitleri görünce hem çok üzülmüş hem de korkmuştum tomurcukları açmadan solacak diye.. :( O can sıkıntısıyla ilaç yaptım acilen. Eşim Tarım ilacı satılan bir yerden almış, çok tanıdık kaliteli bir marka değil ama iyi geldi, bugün baktım epeyce azalmış, küpelim kurtulmuş, güllerim açmaya başlamış. Hiç üzülüp sıkmayın canınızı, gübreden olduğunu sanmıyorum, ilaçlama da geç kalmazsanız kurtarabilirsiniz, kolay gelsin.. :)

Cymbelina 18-06-2013 00:57

Canım arkadaşım, lütfen üzme kendini diyeceğim ama aynı dertten ben de muzdaribim, biliyorum nasıl üzüldüğünü. Ama gene de üzülme, olur mu?;)

Ben de dün benimkilerin bazılarında bit türü bir şey gördüm, söküp atacağım ben, başka çarem yok, yıldım artık. Zaten güneş göremiyorlar, tomurcuk ve açmaya yüz tutanlar eciş bücüş, yapraklarda hastalık gibi birşeyler. Bıktım artık ben:(

Sebze türü olmayan şeyler için ve çocuklar pek ellemeyecekse, bulabilirsen zirai ilaç almak en garantisi galiba. Rhepsag'a bir sor istersen, o da belki kullanmıştır veya satan bir yer biliyordur belki.

dağçiçeği 18-06-2013 04:18

Çok teşekkür ederim canlar. İnsan emek verip yetiştirip birkaç kendini bilmez bite teslim olmak istemiyor üzüntüm buna :D şaka bir yana moral dolu sözleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Ne demişler olduğu kadar , olmadığı kader. ;) emeklerime üzülmüyor değilim. Ama elimden geldiğince mücadele edeceğim .

Angels Sour 18-06-2013 17:59

Bit de neymiş? Yenersin onları eminim! Üzme kendini.
Gece ev yapımı ilaçlara baktım, acı kırmızı biberle yapılan
ilacı püskürtünce kaçıyorlarmış.
Yenemesen de; ucunda ölüm yok ya....:confused:

dağçiçeği 18-06-2013 18:14

Evet canım sonunda ölüm yok. Artık takmıyorum kafama. Çok teşekkür ederim.

dağçiçeği 18-06-2013 18:15

1 Eklenti(ler)
Latin ve Petunya arkadaşlığı ;)

dağçiçeği 18-06-2013 18:17

1 Eklenti(ler)
Kolyozlarımın son durumları. Karışık renk çıktı :D

dağçiçeği 18-06-2013 18:19

1 Eklenti(ler)
Onbiray çiçeğimin keyfi yerinde

dağçiçeği 18-06-2013 18:21

1 Eklenti(ler)
Turuncu latin

dağçiçeği 18-06-2013 18:23

1 Eklenti(ler)
Mor telgraf

dağçiçeği 18-06-2013 18:26

1 Eklenti(ler)
Yıldızlarımda mantar türü bir hastalık vardı. Bende dallarını budadım. Bu çiçek açıp sağlıklı olanlardan biri.

dağçiçeği 18-06-2013 18:28

1 Eklenti(ler)
Missss kokulu lavantalarım ;)

dağçiçeği 18-06-2013 18:29

1 Eklenti(ler)
Adını bilmiyorum ama çok sevimli çiçekleri var ;)

YeniGine 18-06-2013 23:50

Sevgili dağçiçeği, yıldızınız ne kadar güzel açmış benimkiler katmerli çıkmadılar. Sizin yıldızınız bodur mu?

dağçiçeği 19-06-2013 00:28

Evet yıldız çiçeğim bodur tür sevgili Yenigine.

dağçiçeği 19-06-2013 11:57

1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba . Bu gün hepimiz için çok mutlu geçsin. ;)

Aysel Yavuz 19-06-2013 12:12

hep mor bi telgraf çiçeğim olsun istemiştim :))))) sizinki çok güzel..inşallah bigün bende bulurum

dağçiçeği 24-06-2013 22:15

1 Eklenti(ler)
Kaç gündür ara verdiğim resimlere bu gün bir kaç kare daha eklemek istiyorum. Hatırlarsanız Lilyum (buralarda adı benekli şehzade :D) yaprak aralarından yumru veriyor demiştim daha önceleri. İşte yavru yumrular :)

dağçiçeği 24-06-2013 22:18

1 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşları bir çok gözyaşı döküyor :D. Kıyamaaam ;)

dağçiçeği 24-06-2013 22:21

1 Eklenti(ler)
Bu saksıda çanta çiçeğim vardı. Gövdesi kayboldu ama şu yavrulara bakarmısınız ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025