agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

h_dogan 29-06-2013 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1175101)
Sevgili bay tömürcek bu saksıdakiler limon mu yoksa portakal mı ? Aydınlatırsanız memnun olurum. :D yaprağından ayırdedilebilir demiştin de :D

%99 turunç çıkacaktır. Çok düşük ihtimal limon ya da portakal çıkması.

dağçiçeği 29-06-2013 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour (Mesaj 1175150)
Hiç menekşesi olmayan biri olarak; menekşe tarlana ve bardak menekşesinin rengine hayran kaldım. Benim niye menekşem yok diye de; sordum kendime.

Latin çiçeğinin tohumu pek anladım. Çiçek mi o şekli alıyor? Kuruyan çiçekleri üzerinde tutmak mı gerekli?
Sevgiler...

Sevgili Angels Sour , latin çiçeğini kendi haline bırakmıştım. Özel bir çabaya gerek yok zannedersem. Çiçekler solmaya başlayınca tohum kesesi oluşuyor. Solan çiçekleri toplamamıştım.
Menekşe ise apayrı bir merak. Bir çok değişik menekşem var ama çoğu yavru olduğu için hangisi ne renk şu an için bilemiyorum.yapraktan yetiştirme döneminden sonra yavru yaprakların oluşması ve ilk çiçek açma kısmı çok heyecan verici. Tavsiye ederim. İstersen yardımcı olabilirim. ;)

dağçiçeği 29-06-2013 22:42

Sayın h - dogan ben hangisinden ektiğimi unutmuştum. Portakal ve limonun çekirdeğinden büyüyenler turunç oluyor ama yaprak farkı olmuyor mu ? Aşılanınca portakal ve ya limon meyvesi vereceğini biliyorum. Merak ettiğim yaprak yapısının farklı olup olmayacağı. Hangisi limon çekirdeğinden , hangisi portakal çekirdeğinden büyüyen ? Bunu anlamak mümkün mü ?
Ne meraklıyım değil mi ? Nede olsa bitki delisiyim. :D

dağçiçeği 02-07-2013 18:25

1 Eklenti(ler)
Çiçek açtığında yakalayabilir miyim diyordum ya ;)
Yakaladım :D

dağçiçeği 02-07-2013 18:26

1 Eklenti(ler)
Kokusu çok güzel ve hafif

dağçiçeği 02-07-2013 18:30

1 Eklenti(ler)
Umarım çiçek sapıdır ;)

loveforlife 02-07-2013 20:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1173529)
Aşkın gözyaşları bir çok gözyaşı döküyor :D. Kıyamaaam ;)

Sevgili Dağçiçeği,

Ne kadar sürede bu hale geldi bu güzellik? Bana geçen yıl gelen miniklerden birini gözünün içine bakarak büyüttüm ama onun bu kadar olması için daha kaç fırın bitki besini yemesi gerekir kim bilir:D

dağçiçeği 02-07-2013 23:28

Sevgili loveforlife bu güzeli bana teyzem hediye ettiğinde epey bir büyümüştü.Yani ne kadar zamanda bu hale geldiğini bilmiyorum.Moralinizi bozmayın.
Aklıma ne geldi :eek: ;)
Bu büyümeyen aşkın gözyaşı adındaki sulugözü korkutsak .Desek ki bak sulu göz çok ağlarsan büyüyemezsin.:D
bu gidişle heryerde minik gözyaşı göreceğim çünkü.:D menekşe saksılarından bile çıkar oldular :D

h_dogan 03-07-2013 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1175215)
Sayın h - dogan ben hangisinden ektiğimi unutmuştum. Portakal ve limonun çekirdeğinden büyüyenler turunç oluyor ama yaprak farkı olmuyor mu ? Aşılanınca portakal ve ya limon meyvesi vereceğini biliyorum. Merak ettiğim yaprak yapısının farklı olup olmayacağı. Hangisi limon çekirdeğinden , hangisi portakal çekirdeğinden büyüyen ? Bunu anlamak mümkün mü ?
Ne meraklıyım değil mi ? Nede olsa bitki delisiyim. :D

Yaprak farkı pek olmaz çünkü sonuçta turunçgillerde ataya dönüş sözkonusu olduğu için genel olarak hangi türü ekseniz turunç fidanı elde edersiniz.

dağçiçeği 03-07-2013 21:29

Sayın h-dogan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim.

dağçiçeği 05-07-2013 09:52

1 Eklenti(ler)
Sabah sürprizi ;) hypostesim çiçek açmış. Bu şekilde ( sadece tek bir çiçek ) açan bitkiyi de ilk kez görüyorum desem yalan olmaz. :D

dağçiçeği 05-07-2013 09:53

1 Eklenti(ler)
Turuncular
Kırmızı gibi çıkmış ama ;)

dağçiçeği 05-07-2013 09:54

1 Eklenti(ler)
Turuncu ya devam ;)

dağçiçeği 05-07-2013 09:55

1 Eklenti(ler)
Zülfü büyüyor. Ama bir sorun var sanki :(

dağçiçeği 05-07-2013 09:56

1 Eklenti(ler)
İşte sorun ;
Yaprak yapısı bozuk. Acaba kırmızı örümcek mi ? Rüzgardan etkilenmiş olabilir mi ?

dağçiçeği 05-07-2013 09:58

1 Eklenti(ler)
Çilli :D

dağçiçeği 05-07-2013 10:21

1 Eklenti(ler)
Bu menekşemin çiçek yaprakları bir tuhaf oldu. Acaba bir zararlı mı yiyor anlamadım.
Balkondakileri yediler yetmedi :mad: şimdide evdekilerle ziyafet çekiyorlar.:D

h_dogan 05-07-2013 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1176892)
İşte sorun ;
Yaprak yapısı bozuk. Acaba kırmızı örümcek mi ? Rüzgardan etkilenmiş olabilir mi ?

Bence yaprak bitinin işi ve rüzgar faktörü. Çünkü kırmızı örümcekte pek buruşmaz. Yaprak biti özsuyunu emdiği için kıvrılma olur, bir de sürtünmeden dolayı rüzgardan zararlanma olabilir yaprakta. Bu çok önemli değil bence siz yeni yapraklara bakın.

h_dogan 05-07-2013 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1176904)
Bu menekşemin çiçek yaprakları bir tuhaf oldu. Acaba bir zararlı mı yiyor anlamadım.
Balkondakileri yediler yetmedi :mad: şimdide evdekilerle ziyafet çekiyorlar.:D

Mühendis tırtılının işi geçen benim şeker begonyalarda gördüm suçüstü yakaladım. ;)

dağçiçeği 05-07-2013 13:02

Harikasınız sayın h- dogan , çok sağolun. Ne zaman başım sıkışsa yetişiyorsunuz. Hemen yeni yaprakları kontrol ediyorum.
O mühendisi bir bulursam elinden diplomasını alacağım. Bu ne cüret böyle :mad: :D

dağçiçeği 06-07-2013 16:27

1 Eklenti(ler)
Kaç saattir saksıları değiştirmek ve yerleştirmekle uğraşıyorum. Yoruldum , dinlenme molasında foruma gireyim dedim.
Rhepsağ'cığımın hediyesi kaktüslerim,
Bu aralar sesi çıkmıyor seslensem duyarım acaba ? Rhepsaaaaağ nerdesin? ;)

dağçiçeği 06-07-2013 16:27

1 Eklenti(ler)
Minişim ;)

dağçiçeği 06-07-2013 16:32

1 Eklenti(ler)
Kaçaklar çok bu aralar. ;) Cymbelina' da kaçaklardan biri. Nerelerdesiniz a dostlar ? :(
Yıldız çadırım sarılmaya başladı.

dağçiçeği 06-07-2013 16:33

1 Eklenti(ler)
Sabah sefası da yeni saksısına alınanlardan

dağçiçeği 06-07-2013 16:34

1 Eklenti(ler)
Aslanağzı da yeni saksısına alındı. Acaba ne renk?

dağçiçeği 06-07-2013 16:37

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğinden yana çok şanssız olduğumu kimbilir kaç kere yazmışımdır. :( en son tek bir kök kalan küpe çiçeğimde kaza geçirdi. Rüzgarda düştü ve dalları kırıldı. Bu haliyle tomurcuk yapmış güzelim. ;)

dağçiçeği 06-07-2013 16:41

1 Eklenti(ler)
Sardunyaları küçücük dal halinde pazardan almıştım. Hepsi çiçeklendi. Sardunyalar küçükken saksıyı boş görüp elime geçen acemhalısını ekivermiştim. Bahara kadar bıraksam aynı saksıda sardunyalara zararı olur mu ? Acemhalısının kökleri genişler mi ? Almalımıyım sizce ?

Aysel Yavuz 06-07-2013 16:48

Çiçeklerim sıcaktan kötü oldu dediğin bumuydu arkadaşım. Bikaç tanesinin dışında hepsinin maaşallah ı var.Hepsi çok güzeller :)

dağçiçeği 06-07-2013 16:59

Teşekkür ederim arkadaşım. Daha güzelleri senin olsun.
Üst katta tamirat vardı, gördüğün sardunyaların dibine ustalar beton dökmüş :mad: temizle temizle ortalık battı. Hava birkaç gün yağmurluydu saksılar ıslaktı üstüne birde ben temizlerken suyu fazla kaçırdım . En önde görünen sardunya bayaa bir keyifsizdi. Söktüm kökünde birşey yok tekrar ektim. Bakalım ne olacak. Diğerlerini de sık sık sulamaya çalışıyorum.

dağçiçeği 06-07-2013 19:25

İşte karşınızda mühendis tırtıl. Nerdeyse tüm hypostesin yapraklarına yayılmışlar. Yetmemiş yavrularına da yaprak rezerve etmişler. :D tek tek toplayıp , yeni yuvalar bulmaları için açıkhavaya bıraktım. :mad:
Ama çok şeker görünüyorlardı. ;) aynı çizgifilmlerdeki karakterlere benziyorlardı. Büküle büküle bir gidişleri var ki :D
Fotoğraf ne kadar uğraşsam da net çıkmadı. Bakalım görebilecekmisiniz bu kamuflaj ustası diplomalı yaramazı. :D;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025