![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Menekşe ise apayrı bir merak. Bir çok değişik menekşem var ama çoğu yavru olduğu için hangisi ne renk şu an için bilemiyorum.yapraktan yetiştirme döneminden sonra yavru yaprakların oluşması ve ilk çiçek açma kısmı çok heyecan verici. Tavsiye ederim. İstersen yardımcı olabilirim. ;) |
Sayın h - dogan ben hangisinden ektiğimi unutmuştum. Portakal ve limonun çekirdeğinden büyüyenler turunç oluyor ama yaprak farkı olmuyor mu ? Aşılanınca portakal ve ya limon meyvesi vereceğini biliyorum. Merak ettiğim yaprak yapısının farklı olup olmayacağı. Hangisi limon çekirdeğinden , hangisi portakal çekirdeğinden büyüyen ? Bunu anlamak mümkün mü ?
Ne meraklıyım değil mi ? Nede olsa bitki delisiyim. :D |
1 Eklenti(ler)
Çiçek açtığında yakalayabilir miyim diyordum ya ;)
Yakaladım :D |
1 Eklenti(ler)
Kokusu çok güzel ve hafif
|
1 Eklenti(ler)
Umarım çiçek sapıdır ;)
|
Alıntı:
Ne kadar sürede bu hale geldi bu güzellik? Bana geçen yıl gelen miniklerden birini gözünün içine bakarak büyüttüm ama onun bu kadar olması için daha kaç fırın bitki besini yemesi gerekir kim bilir:D |
Sevgili loveforlife bu güzeli bana teyzem hediye ettiğinde epey bir büyümüştü.Yani ne kadar zamanda bu hale geldiğini bilmiyorum.Moralinizi bozmayın.
Aklıma ne geldi :eek: ;) Bu büyümeyen aşkın gözyaşı adındaki sulugözü korkutsak .Desek ki bak sulu göz çok ağlarsan büyüyemezsin.:D bu gidişle heryerde minik gözyaşı göreceğim çünkü.:D menekşe saksılarından bile çıkar oldular :D |
Alıntı:
|
Sayın h-dogan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürederim.
|
1 Eklenti(ler)
Sabah sürprizi ;) hypostesim çiçek açmış. Bu şekilde ( sadece tek bir çiçek ) açan bitkiyi de ilk kez görüyorum desem yalan olmaz. :D
|
1 Eklenti(ler)
Turuncular
Kırmızı gibi çıkmış ama ;) |
1 Eklenti(ler)
Turuncu ya devam ;)
|
1 Eklenti(ler)
Zülfü büyüyor. Ama bir sorun var sanki :(
|
1 Eklenti(ler)
İşte sorun ;
Yaprak yapısı bozuk. Acaba kırmızı örümcek mi ? Rüzgardan etkilenmiş olabilir mi ? |
1 Eklenti(ler)
Çilli :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu menekşemin çiçek yaprakları bir tuhaf oldu. Acaba bir zararlı mı yiyor anlamadım.
Balkondakileri yediler yetmedi :mad: şimdide evdekilerle ziyafet çekiyorlar.:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Harikasınız sayın h- dogan , çok sağolun. Ne zaman başım sıkışsa yetişiyorsunuz. Hemen yeni yaprakları kontrol ediyorum.
O mühendisi bir bulursam elinden diplomasını alacağım. Bu ne cüret böyle :mad: :D |
1 Eklenti(ler)
Kaç saattir saksıları değiştirmek ve yerleştirmekle uğraşıyorum. Yoruldum , dinlenme molasında foruma gireyim dedim.
Rhepsağ'cığımın hediyesi kaktüslerim, Bu aralar sesi çıkmıyor seslensem duyarım acaba ? Rhepsaaaaağ nerdesin? ;) |
1 Eklenti(ler)
Minişim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Kaçaklar çok bu aralar. ;) Cymbelina' da kaçaklardan biri. Nerelerdesiniz a dostlar ? :(
Yıldız çadırım sarılmaya başladı. |
1 Eklenti(ler)
Sabah sefası da yeni saksısına alınanlardan
|
1 Eklenti(ler)
Aslanağzı da yeni saksısına alındı. Acaba ne renk?
|
1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğinden yana çok şanssız olduğumu kimbilir kaç kere yazmışımdır. :( en son tek bir kök kalan küpe çiçeğimde kaza geçirdi. Rüzgarda düştü ve dalları kırıldı. Bu haliyle tomurcuk yapmış güzelim. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyaları küçücük dal halinde pazardan almıştım. Hepsi çiçeklendi. Sardunyalar küçükken saksıyı boş görüp elime geçen acemhalısını ekivermiştim. Bahara kadar bıraksam aynı saksıda sardunyalara zararı olur mu ? Acemhalısının kökleri genişler mi ? Almalımıyım sizce ?
|
Çiçeklerim sıcaktan kötü oldu dediğin bumuydu arkadaşım. Bikaç tanesinin dışında hepsinin maaşallah ı var.Hepsi çok güzeller :)
|
Teşekkür ederim arkadaşım. Daha güzelleri senin olsun.
Üst katta tamirat vardı, gördüğün sardunyaların dibine ustalar beton dökmüş :mad: temizle temizle ortalık battı. Hava birkaç gün yağmurluydu saksılar ıslaktı üstüne birde ben temizlerken suyu fazla kaçırdım . En önde görünen sardunya bayaa bir keyifsizdi. Söktüm kökünde birşey yok tekrar ektim. Bakalım ne olacak. Diğerlerini de sık sık sulamaya çalışıyorum. |
İşte karşınızda mühendis tırtıl. Nerdeyse tüm hypostesin yapraklarına yayılmışlar. Yetmemiş yavrularına da yaprak rezerve etmişler. :D tek tek toplayıp , yeni yuvalar bulmaları için açıkhavaya bıraktım. :mad:
Ama çok şeker görünüyorlardı. ;) aynı çizgifilmlerdeki karakterlere benziyorlardı. Büküle büküle bir gidişleri var ki :D Fotoğraf ne kadar uğraşsam da net çıkmadı. Bakalım görebilecekmisiniz bu kamuflaj ustası diplomalı yaramazı. :D;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025