![]() |
Ya beni de korkutmayın bacım, Tömürcek'in sayfasında da dediniz, ben de korktum kendimden:confused:. Erdim mi ben? Ne bileyim yahu? Tövbe tövbe.
Niye korkulacakmış benden, ben de normal bir insanım ya. Öyle zihin okuma gücüm filan olsaydı, herhalde süper kahraman olmuştum şimdiye:) Sadece mantarlar bende direkt Şirinlerin evlerini çağrıştırdı. Neyse, lütfen bana çaput filan bağlamayın, dilek dilemeyin:dilli: |
1 Eklenti(ler)
Menekşeler :)
|
1 Eklenti(ler)
Diğer menekşelerim
|
1 Eklenti(ler)
Eşimin hediyesi menekşem
Menekşelerin hepsi hediye desem yalan olmaz. Bitki sevgimi bilen eş dost beğendiği menekşeden yaprak alıp getirdi sağolsunlar. |
Üsteki menekşem hazır satın alınan ilk menekşem olduğu için ev ortamına alışana kadar yaprakları lekelendi. Satıldıkları yerde fazla güneşe alışkın olmadıkları için ev ortamına alışmaları çok zor oluyor haliyle. Şimdilik keyfi yerinde gibi. Her türlü aksiliğe karşı yaprağından ayırıp suya koydum. Rengi çok hoşuma gidiyor.
|
Tohumdan üretilenler
1 Eklenti(ler)
Fesleğen
Bu fesleğen türü nane gibi iri yapraklı . Kokusu top fesleğenden daha az. Yemeklerde bu türün kullanıldığını okuduğumu hatırlıyorum. Bilen bir arkadaş varsa doğrusunu öğrenmek isterim. |
1 Eklenti(ler)
Dahlia
Geçen yıl hazır aldığım bodur dahila soğanlarının yanına saçmıştım. Açıkcası çimleneceklerinden fazla umudum yoktu. Ama çimlendiler ve çiçek bile açtılar. Hemde karışık renklerde ;) Tomurcukta olan bodur tür. |
1 Eklenti(ler)
Dahlia ve lavanta
Geçen yıl tohumdan büyüttüğüm dahliaların bir kısmını başka saksıya almış ve bu saksıya lavanta tohumu saçmıştım. Beraber çok keyifliydiler bende dokunmadım. Bu yıl ilk kez lavantamın çiçeğini göreceğim. |
1 Eklenti(ler)
Biber ve domates fidelerim
Bu yıl domateslerimi geçen yıl ekip cinsini çok beğendiğim türlerden yetiştirip ektim. Bir kısmı hala büyüyüp esas yerine ( bahçeye ) geçmeyi bekliyor. Biberler geç kaldı. Çimlenmesi uzun sürüyormuş meğer. Acemilik işte ilk kez biber tohumu ekmiştim. Ama sağolsunlar komşularım ve teyzem sayesinde onlar büyüyene kadar bahçeme biber ekebildim. Yeni büyüyenler ikinci boy ekilecek artık. |
1 Eklenti(ler)
Bu minişi saksısından çıkarıp köklerine ayırmayı düşünüyordum ama üzerinde minicik tomurcuk gördüm. :eek: acaba köklerini ayırıp başka saksıya alsam zedelenir mi ? Doğru zaman değil galiba. Siz ne dersiniz ? :(
Tomurcuğu görebildiniz mi ? Mor renk sağ tarafta :) |
1 Eklenti(ler)
Karanfil ve güngüzeli tomurcukta. Bakalım hangisi önce açacak. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Petunya , sardunya , aslanağzı ... En alt sağda da şebboyum bende buradayım demiş.
|
1 Eklenti(ler)
Rana + miraç 'ın çok merak ettiği benimde bir türlü resmini bulup yükleyemediğim gülsardunya. Çiçekli halini çekmemişim.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda bu yıl yavru olarak pazardan aldığım sardunyalar. Hiç birinin rengini bilmiyordum. Sadece bir tanesi açtı. Saksıda iki kök sakız var diğerleri normal sardunya. Umarım bir arada olmaları sorun yaratmaz.
|
Ayy gözlerim yandı baka baka ablacım maşallah bu ne hız :D Valla sayfa aç sayfa aç diye açtıramıyoduk şimdi de durduramıcaz galiba sende de yok yokmuş :D Valla hepsi çok güzel ablacım bayıldım herşeye gözüme takılan birkaç soruna cevap getirmek isterim iznin olursa ;)
Sardunyalarını aynı saksıya dikmişsin ya sakızlarla diğerlerini heh onlar hiç sorun yaratmaz işte neden dersen önceden eski evlerde dar selamlıklar olurdu ya (hoş hala bizim buralarda çokça var selamlıklı ev) O dar selamlıkları daha çok çiçekli görmek isteyen ninelerimiz yer sıkıntısından dolayı normal sardunya diktikleri tenekelere bir de sakız dikerlermiş hem ayrıyetten yer zaptetmez hem de biri aşağı biri yukarı uzadığı için tenekeler dolu dolu gözükürmüş :p Gelelim menekşelere menekşelerin çok güzel ablacım nazar değmesin elinin bereketinden ufacık yavru tomurcuk yapmış ;) Bana sorarsan o çiçeğini bir açsın sonra ayır, yazık sarsılmasın diye düşünüyorum ;) |
Tömürcek kardeşim. Çok heyecanlı bir şeymiş bu balkon sayfası açmak. Her beğeni her mesaj o kadar mutluluk verici ki...
Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . Menekşeyi bekleyeyim o zaman. Bence de zedelenmesin. |
Alıntı:
|
Aaa çok sevindim kardeşim. Güle güle büyüt inşallah. Benden hızlı çıktın.;)
Gloksinia için şöyle bir bilgi verebilirim. Gerçi sen biliyorsundur ama ;) yapraklarına su değdirme sularken. Tüylü olduğu için yaprakları bozulma yaparmış. Bir de direkt yumrunun yaprak çıkan kısmına su gelmesin. Yani orta kısmına su değmesin. Suyu çok seven bir bitki. Çok güzel çiçekleri var. Benimki yeni uyanıyor resmini gördün mü ? ;) |
Alıntı:
Şey dağçiçeği ablacım kışın mı kuruyor bunun üstü hani bildiğimiz şekerpare gibi kışın üstü sararıp kuruyor yumrusunu çıkarıp bahara tekrar mı dikiyoruz? Yumrusu büyük oluyor mu? ;) |
Yumru çok büyük olmuyor , çok ta küçük olmuyor. :D nasıl tarif etsem bilemedim. :D yumurtadan biraz küçük galiba. Kışın hava soğudukça uyuması gerekiyor ki baharda canlansın. Ben çürütürüm korkusu ile eve almıştım. Bu yüzden uyumak yerine gayet serpilip boy attı. Bende kıyamadım suyunu kesmeye. Bu yüzden uyumadı. Tomurcuk verdi ama çiçeklerini açamadan tomurcukları tek tek döküldü. Bende kırdım köke yakın yerden. Çünkü dallarda da çürüme başlayacaktı. Mecbur kalıp uyudu. :)
Baharda da canlanamadı haliyle. Uykusu kanmadı zavallının. :) neyse baktım yumru sağlam. Hatta arada kibrit çöpü ile yumruyu kontrol ettim ( dürterek ) :D çürüyünce kibrit çöpü batar benim çiçeğin yumrusu sağlamdı çöp batmadı. Ama çok yavaşça zedelenmeden yapmak lazım. En son baktığımda yeşillenme vardı bende artık rahatsız etmeyi bıraktım. Ama yavaş gelişecek. İnşallah zamanını şaşırmaz artık. |
Ablacım eve almıştım demişsin gloksinya dışarıda mı bakılıyor aa valla ben evde zannediyorum :eek: Ama bugün abi bana menekşe muamelesi yap buna dedi menekşelerinin yanına koy onlar gibi sula dedi kafam karıştı :) Ozaman ben bunları şu çok sevdiğim kırmızı saksılarıma dikeyim biraz söğüt gübreli toprak yapayım ve dediğin doğrultuda bakımlarını yapayım ablacım çok teşekkür ederim ;)
|
Tömürcek ben dışarıda bakıyordum. Sabah güneşi gören yerde. Çok güneş seven bir bitki değil. Gölge bir yer varsa balkonunda orada bakabilirsin. İstersen forumda bir araştır. Ben seni yanıltmak istemem. Ama dediğim gibi ben dışarıda yani balkonda bakıyordum.
|
Cymbelina aklıma kavanoz bahçe ve minyatür bahçe fikrini sokunca, evi bir güzel karıştırıp malzeme topladım. Oğlumun oyuncak sepetinden cebren de olsa, bir sürü şirinler ( yumurtadan çıkan) topladım. Bunlarla ne güzel şirin köyü olur; ama mantarları nereden bulacağım derken, onu da yapmayı öğrendim.
Şimdi... Asıl mevzu; kim, kimin beynini okuyor? Çok tırstım! Ütü masasını ben de zaman zaman ara kablo olarak kullanıyorum; ona da çok güldüm... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu nasıl güzel ve şirin bir şey böyle..Tombik bebeklere benziyor..İşiniz zor nasıl kıyacaksınız bilmem..Çok güzel yerleşmiş yerine.. |
Havanın temizliği bitkilerin her zerresine işlemiş..Fotoğraflarda bile hissedilebiliyor..Maşallah çok şanslısınız..
|
Sevgili AngelsSour, bana nur filan indi de benim haberim mi yok?:dilli: Aynada kendime bakıyorum, hiç öyle nur inmiş birine benzetemedim kendimi:dilli::D Tövbe estağfurullah, gerçi nurlanmış insan nasıl görünür onu da pek bilmem:) Tırsmayın, lütfen ben hiç öyle önsezi filan sahibi değilimdir, aksine bazen gayet saf olabiliyorum, Dağçiçeğiciğim bunu çok iyi biliyor:)
Sevgili Angel, kısaca böyle desem;), sizin de Şirinler olayına girmenize çok sevindim, gerçekten, ve yumurtadan çıkan Şirinlerinizi de kıskandım her ikinizin de, itiraf edeyim. Bizde yok onlardan, çok isterdim olmasını ama. Çok eskiden ben kardeşime çocuk menüsü oyuncağı olarak almıştım ama boyca daha büyüklerdi ve kimbilir şimdi neredeler. Oyuncak sepeti - torbası- kovası artık her ne kullanıyor isek, onlar gerçek bir hazine minyatür bahçe çalışması için. Nedeni de, o torbaların dibinde mutlaka kırılmış, kopmuş da olsa pek çok oyuncağın küçük parçaları olur. Minik bir şemsiye, küçük bir koltuk (veya onun yerini tutacak birşeyler) vs. tekerlek filan da çıkar ama o işimize yaramayabilir, kırık bebek kolu bacağı da olmaz. (Şimdi böyle deyince Rango'nun akvaryumundaki bebek gövdesi geldi aklıma;)). Neyse, gerek Şirinlerin mantar evleri için gerekse kullanmayı düşündüğümüz diğer eşyalar için beyaz tutkal ve unu karıştırarak yapacağımız hamurdan istediğimiz herşeyi yapabiliriz, sonra boyarız. Veya Dağçiçeği'nin anlattığı hamur da olur, hatta o daha da pratiktir belki. |
Dağçiçeğiciğim, 101 nolu mesajında latin çiçeği yaprağı da var sanırım. Ben de forumdan öğrendim o çiçeği. Bir de rica etsem karanfilden nasıl çelikle köklendirdiğini anlatabilir misin? Bir ara bahsetmiştin ancak unuttum. Yan dal filan mı demiştin? Tek sap, kesme çiçek olarak satılan bir dal karanfili mesela nasıl köklendiririz?
Banu hanıma katılıyorum, sizin oranın havasından suyundan ayrıca senin sevginden, hepsi çok güzel gelişmişler, maaşallah:) Sizlerden göre göre ben de yakında menekşe olayına girersem şaşırmam, kanıma girmeye başladınız;). Dahlia- yıldızın tohumlarını nasıl aldın? Seni tebrik ediyorum, herkes yumrulu diye hiç tohuma filan girişmez, maaşallah sen gayet güzel başarmışsın:) Sıklamen, dahlia - bunları tohumdan üretmek çoğu kimsenin aklına gelmez. Onu da merak ettim şimdi, dahlianın tohumları nasıldı hatırlayabilecek misin? Neye benzer ki? |
Alıntı:
Cymbelina tam ben sürpriz olsun sonra açıklayayımdediğim bir anda şirinler köyü diye yazınca " , Aramızda casuslar olabilir ( bu kısmı hababam sınıfında ki İnek Şaban gibi söylemiştim. ) :D kamera falan mı koydular eve dedim :D Güya ben de şirinlerle bir düzenleme yapıcaktım da ekleyecektim sonra da ta ta taaaam işte sürpriz diyecektim. Bu durum ilginç oldu. Cymbelina kabul etmese de onda bir kuvvet var. İnanıyorum ben ;) |
Tömürcekcim forumda da var bardak menekşe ile ilgili bilgiler. Faydalı olacağını düşünüyorum. Bir bak bence. Zaten sen zamanla öğrenirsin nedir ne değildir. Sen bunca bitkiyi bu kadar güzel yetiştirmişsin bardak menekşeyi mi yetiştiremeyeceksin.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025