agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   dağçiçeği / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31695.htm)

kılıçh 21-05-2013 12:56

aynen bende sabırsızlıkla bekliyorum......;)

dağçiçeği 21-05-2013 13:32

Rana'cım valla bende üç renk var bu ceylanlardan. Biri çok yavaş gelişti. Onu yere düşmüş bir saksıda terkedilmiş bulmuştum. Diğer ikisini çok çiçekli olanla bordo kadife gibi olanını çiçekçiden almıştım geçen yıl. Ama kadife gibi olan da çok nazlı çıktı. Tek vefalı olan turunculu renk olan. Her dalından tomurcuk fışkırıyor sanki.

dağçiçeği 21-05-2013 13:33

Tömürcek kardeş hoş geldin. Her zaman beklerim sizlerin beğenisi benim için çok önemli. Beğenmenize çok sevindim.

dağçiçeği 21-05-2013 13:38

1 Eklenti(ler)
Az önce küçük kızımla beraber bahçeye indik. Lahanalarımı böcekler sarmış. Moralim bozuldu biraz.
Taze nane topladık. Yıkayıp örtü üzerine serdik. Balkonda tam güneş görmeyen havadar bir yerde kurumaya bıraktık. Kaç yıldır kendi kuru nanemi kendim yapıyorum. Doğal gıdaları daha çok seviyorum.

alcen 21-05-2013 13:40

Sevgili dağçiçeği,
Balkon sayfanı görünce çok hoşuma gitti canım çiçeklerin hepsi birbirinden güzel hayırlı uğurlu olsun sayfan......
Bir ara bana uğra canım sevgiler.........

dağçiçeği 21-05-2013 13:47

Alcen ciim çok teşekkürler canım benim. Bu gün çok heyecanlıyım. Balkon sayfası açmayı hep istiyordum gerçek oldu. En kısa zamanda uğramak istiyorum haber veririm canım.

Cymbelina 21-05-2013 16:21

İnanamıyorum!!!! Başlığı görünce "hadi canım" dedim, yemin ederim. Ve de besmele çekerek tıkladım, doğru söylüyorum. Çok ama çok mutlu oldum;). Baskılarım işe yaradı.

Canım arkadaşım, sayfan hayırlı uğurlu olsun, iyi ki açtın. Hepsine maaşallah diyorum çiçeklerinin, beğen tuşuna basa basa geldim.

Ceylan sardunyan olduğunu bilmiyordum, belki de söyledin ben unuttum. Hepsini ama hepsini litfen ama litfen;) görmek istiyoruz elindeki envanterin:D. Artık yavaş yavaş eklersin. Yardımımıza pek ihtiyacın olacağını sanmıyorum çünkü çaktırmasan da aslında gayet tecrübeli ve bilgilisin. Mesela beni ona katlar, sekize böler, maffeder parça pinçik edersin çiçek yetiştirme konusunda:D.

Bahçe başlığı da bekliyoruz senden.

Görüyorum ki Ranamiraç isimli hanımefendi hemen bana oralardan bir laflar etmiş:dilli:. Eee, ağzıyla itiraf da etmiş, evde ceylan besliyorum herkese tavsiye ederim, gübresi de şahane diye, şimdi ben mi suçlu oluyorum bunu dile getirince?:D Bir de 50-60 metre, pardon santimetre imiş. Aman canım, herkesin evcil heyvanı kendine.

Şu an çok mutlu oldum, senin de sayfan var artık, hoppidi hoppidi zıplayasım var, sevinçten birilerine kürekle vurasım var:dilli:

Dağçiçeğiciğim, yanlış hatırlamıyorsam sen de sukulent türleri de vardı. Kavanoz bahçe ve ayrıca minyatür bahçe de yapmalısın bence. Çok sevimli şeyler yapacağına inanıyorum, lütfen yap.

Yılbaşı çiçeği başlığında da okumuştum, bu mevsimde nasıl tomurcuk vermesini sağlıyorsunuz?

dağçiçeği 21-05-2013 16:41

Ayyy öldüm gülmekten çok yaşa sen emi.
Sağol canım benim. Sen cesaret vermesen düşünemezdim sayfa açmayı. Tömürcek ve Kılıçh 'ı da organize edip topluca baskı yapmasaydınız ben hala bekliyor olacaktım. Hepiniz sağolun.
Ben kavanoz bahçesi yapmıştım kışın can sıkıntısından. :) ama sonu hüsran oldu. Çünkü kavanozdaki bitkiler kışın güneş görmeyince uzayıp gitti. Yazında kurudu. İnşallah daha uygun bir kavanoz bulursam ilerde denemek isterim.
Yavaş yavaş eklerim resimleri. Aslında arşiv gibi eski ve yeni resimleri peş peşe koyarak gelişimlerini görmenizi isterdim. Ama teknik sebeplerden şu anda mümkün olmadı. Bakalım ilerde nostalji yapıp bebeklik hallerini ekleyebilirim belki. :)

Cymbelina 21-05-2013 16:48

O zaman şey yap, hani akvaryumunuz vardı ya, eğer o duruyorsa terrarium veya palludarium mu ne işte öyle atraksiyonlu isimli birşeyler vardı, onlardan yap. Tabi yap demesi kolay da, sen yaparsın, zevkine güveniyorum;).

Olmadı, bu balıklar için satılan yuvarlak fanuslarda denersin, o daha geniş olur.

Bir de özel istek olarak minyatür bahçe:) Lütfen, lütfen, lütfen;) Senin bıcırların da hoşuna gider, yardım da ederler.

dağçiçeği 21-05-2013 16:54

İnşallah diyorum canım arkadaşım. Aklımda zaten . Bakalım ilerde düşünüyorum. Mataryel toplamam lazım. :)

dağçiçeği 21-05-2013 16:59

1 Eklenti(ler)
Veeee meşhuuuur değnekli Zülfüüüü .....:D :cool:
Gerçi küpe çiçeklerimi balkondan attığından beri değneğin yerini kısacık bir destek aldı ama neyse. Zaten onun yüzünden küpeler benle hala dargın. Yıldızımız bir türlü barışmadı küpelerle.
Bende değneğini aldım elinden" deli" bağlar gibi bağladım onu :D :D

dağçiçeği 21-05-2013 17:00

1 Eklenti(ler)
:D O kadar dedim bak görücüye çıkıyorsun düzgün dur diye. Dinleyen kim :D

Cymbelina 21-05-2013 17:04

Selluka Zülfü'nün keyfi yerinde gibi, alıştı bence o:) Maaşallah, örümcek sonrası budadım demiştin, iyi duruyor. Ona neden Zülfü diyorduk? Ben biliyorum da, herkes öğrensin:)

Ereğli'nin hırçın ve de bıçkın delikanlısı, çiçeklerin en delisi ve de delikanlısı. Fazla zorlamaya gelmez, evden kaçabilir:D

dağçiçeği 21-05-2013 17:14

Diğer adının Zülf- ü aruz olduğunu öğrenince Zülfü demiştim. Adı öyle kaldı. :D
Bir türlü meşhur edemedik zavallımı. Umudumuzu ona bağlamıştık oysa ki. Ne güzel o meşhur olacak bizde yırtacaktık.:( hep o pis bitlerin yüzünden.:mad:

Bağladım ben onu kaçamaz artık. :D

Angels Sour 21-05-2013 18:03

Sevgili dağçiçeği, sayfan hayırlı olsun. :p
Balkonunu ve çiçeklerini merak ediyordum. Nihayet görebileceğiz.
Menekşeler ve sardunyalar çok güzel. Tabii diğer çiçekler de çok güzel.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...:p

banusemiha 21-05-2013 18:19

Sayfanız hayırlı olsun.. Maşallah çok güzel çiçekleriniz var.. Güzel üslubunuzla bir arkadaşımı ziyaret etmiş kadar oldum..Çok teşekkürler..

dente 21-05-2013 18:28

hepsi birbirinden güzeller maşallah nazar değmesin

dağçiçeği 21-05-2013 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour (Mesaj 1158397)
Sevgili dağçiçeği, sayfan hayırlı olsun. :p
Balkonunu ve çiçeklerini merak ediyordum. Nihayet görebileceğiz.
Menekşeler ve sardunyalar çok güzel. Tabii diğer çiçekler de çok güzel.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...:p

Hoş geldiniz Sayın Angels Sour ,
Beğendiğinize çok sevindim. Her zaman beklerim. İnşallah bir gün tüm dostlar gerçekten gelip bir çayımı içersiniz.

dağçiçeği 21-05-2013 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banusemiha (Mesaj 1158405)
Sayfanız hayırlı olsun.. Maşallah çok güzel çiçekleriniz var.. Güzel üslubunuzla bir arkadaşımı ziyaret etmiş kadar oldum..Çok teşekkürler..

Hoş geldiniz Sayın Banusemiha ,
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bu forumda bir çok arkadaş edindim. Bu yüzden herkesle kaç yıldır tanışıyormuş gibi konuşabiliyorum. Yakın hissetmenize çok sevindim. Her zaman beklerim.

dağçiçeği 21-05-2013 19:07

Sayın Dente hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Beğendiğinize çok sevindim. Her zaman beklerim.

Cymbelina 21-05-2013 19:12

Ama en çok benim beğenmeme sevindin ve benim sözlerimi beğendin değil mi?:dilli::D Hehehe, azıcık şımarayım istedim sana, yok yok şaka, ben de herkesin beğenmesine sevindim;).

Evet sayın bayan dağçiçeği, anlatınız bakalım bu yılbaşı çiçeğinizi nasıl tomurcuk vermeye teşvik ettiniz bu ayda? Karşılıklı Türk kahvesi mi içtiniz, ne ettiniz?;)

dağçiçeği 21-05-2013 19:33

Senin yerin ayrı canım Cymbelina. Sen benim ilk göz ağrımsın. :D
Evet yılbaşı çiçeğimle karşılıklı çay, kahve , limonata içtik. Tabii zavallım dayanamadı bunca meşrubata. Midesi bulandı. Dedi ki bu deli kadın benim yakamı bırakmayacak açmayınca. Açayım çiçeklerimi de kurtulayım bu eziyetten. :D
İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış.
Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi. :D Yanlız döktükten sonra toprağı karıştırın. Alta gitsin bu karışım yoksa sinek yapabiliyor. Sinekler zararsız ama sinir bozucu.
Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii :D

Cymbelina 21-05-2013 19:57

Sen şimdi söyleyince hatırladım, doğru, sen daha önce de söylediydin: açelya, ortanca vb. diye. Ben de forumda okumuştum sanırım, bunlar asidik yapıda toprak istiyordu sanırım, yani PH düşük olacak. Tömürcek de anlatmıştı, doğru, bir sürü birşeyler vermişti açelyasına. Deneysellikte sınır tanımıyorsunuz;) ama doğru yapıyorsunuz.

Kahvede potasyum olduğunu bilmiyordum. Bir de sanırım odun külünde ve patates kabuğunda ve hatta muzda ve muzun kabuğunda da potasyum var. Olayı gene Allah'ın izniyle kimyaya bağladım:D. Kimyager olaydım, şimdi paraya para demezdim:dilli::D Yok yok, şaka, kimyagerlere laf ettiğim düşünülmesin.

dağçiçeği 21-05-2013 20:02

Aaaa bak sen muz deyince hatırladım. Ben kışın saksı değişiminde (bu yaz ) kullanmak için muz kabuklarını derindondurucuya koymuştum. :D iyi ki hatırlattın. En azından şimdiden sonraki saksılara yarasın.

bay tömürcek 21-05-2013 20:26

Amaann zülfüye bak gıızzzz diyesim geldi e bu bildiğimiz fasilee :D :D Ablacım selluka kışın ne oluyor yani içeri falan alınıp aynı sardunya gibi korunup yazın tekrar mı dışarıya çıkarılıyor ;) Hiç sellukam olacağını düşünüp hayal etmediğimden ne araştırdım ne okudum birkaç teknik kaba taslak bilgi verirsen sevinirim ablacım :p

Haa bir de senin şu yılbaşını merak ettim dağçiçeği ablam ;) Yaz kış içerde mi duruyor yoksa yazın da balkonda mı içiyosunuz çayı kahveyi karşılıklı :D

dağçiçeği 21-05-2013 20:54

Ha haa geçen teyzem de aynı şeyi söyledi. Allahım yarabbim fasulyende mi var balkonda dedi. :D Artık her şeyi bekler oldular. Çimlendirdiğim kabe hurmasından sonra balkonda ne görseler şaşırmaz oldular. :D
Selluka kışın uykuya dalıyor. Sıcak yer sevdiği için mecburen içeride korunaklı , donmayacağı bir yerde saklıyorum.
Yılbaşımda yazın balkonda. Kışın başında bu kahveli karışımı veriyorum. Sonra hava çok soğumadan içeri alıyorum ki birden bire içeri girince şok olmasın. Tomurcuklanınca yerini değiştirmemeye , oynatmamaya dikkat ediyorum ki tomurcuk dökmesin. Bir ipucu da şu açelya ve yılbaşı tomurcuklandığında gübre , vitamin verilmemeliymiş. Şu an da tam uyanma zamanı yılbaşını gübreleyebilirsiniz. Vitamin depolaması için uygun zaman.

dağçiçeği 21-05-2013 21:13

1 Eklenti(ler)
Birkaç resim daha ekleyeyim :)

dağçiçeği 21-05-2013 21:17

1 Eklenti(ler)
15 yıldır beraber yaşadığımız aşk merdivenim
Bu bahar budamasını yapamadım. Pek canlı değil. Aslında dalları daha gür olmalıydı. İhmal ettim güzelimi.

dağçiçeği 21-05-2013 21:20

1 Eklenti(ler)
Balkondan genel görünüm

dağçiçeği 21-05-2013 21:23

1 Eklenti(ler)
Bu balkonum güneybatıya bakıyor. En çok güneş gören balkon burası. Uzun ama dar. Saksı koyacak yer kalmadı. Duvarlara aparat asmak gibi bir şansım yok maalesef. Balkona demir yaptırıp saksı asmak istiyorum bakalım nasip.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025