![]() |
Alıntı:
Sevgiler... |
Forumdan öğrendiğime göre gelin damat çiçeğinde çiçeklerin bir kısmı katlı katlı bir kısmı ise yalınkat açıyor. Katlı olanlar gelin yalınkat olanlar damat (ya da tam tersi işte :P) oluyor. :D
Bir dalda iki farklı şekilde çiçek. |
1 Eklenti(ler)
Mavişim çiçek açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Yıldızçadırı da tomurcuklandı. Bu kadar çabuk olacağını tahmin etmemiştim. İnşallah tohumunu da alabilirim. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sıcağa direnen güzellerim ; celosia ve küpe çiçeği
|
Ablacım mavişin katlı galiba ne kadar güzel gözüküyor ;) Açtığında da görmek isterim. Küpelinde çok zarif, çok asil duruyor bembeyaz ;)
|
Teşekkürler kardeşim. Hele bir açsa hemen resmini eklemeyi düşünüyorum zaten. ;) çok güzel minyatür gül gibi çiçekleri var.
Küpelerimin gözüne bakıyorum inadına gibi hep rüzgara denk gelip dalları kırılıyor. Şimdilik keyfi iyi gibi inşallah börtü böcek onu da keşfetmez. :( |
Alıntı:
|
Maşallah mavişiniz çok tatlı gerçekten çok güzel çok beyendim.
|
1 Eklenti(ler)
Mavişimin son hâli ;)
|
Maviş çiçeklerini seviyorum, tohum ekmiştim maalesef hiçbiri çimlenmedi:(
Seninkiler çiçeklenmiş, ne güzel:p Bol çiçekli olsun inşallah:p Colesia çiçeğini ilk defa gördüm, onlar da güzelmiş:p |
Sevgili Angels Sour , celosia aslında horozibiği çiçeğinin değişik bir türü. Baharda aldığımda çok çok güzeldi. Sıcak havada bozuldu biraz.
|
Sevgili Dağçiçeği, mavişin mavi katmerliymiş çok güzel maşallah, güle güle büyüt, mutlulukla seyret çiçeklerini. Umarım çok çoğaltırsın ;)
Sevgiler... |
Bu gün balkonumu temizlemeye uğraşırken tamamen dikkatsizlikten yıldız çadırımın kökünden kopmasına sebep oldum. :( O kadar üzüldüm ki anlatamam. Gözünün içine bakıyordum. Tomurcuk yaptığı için sevinip duruyordum. İlk kez yetiştiriyorum , hemen aynı saksıya kopan yerden ektim. Akibeti ne olur sizce ?
Ne olur iyi şeyler söyleyin. :( |
Boyu ne kadardı? Çok büyük değilse tutar merak etmeyin arsız bir bitki. Çok büyükse de kırpın biraz.
|
Bir metre kadar boyu var ama ucunda bir sürü tomurcuk oluşmuştu. Bu durumda da kırpmamı önerirmisiniz ?
Arsız bir bitki olmasına sevindim. Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun. " forumun hızırı" sınız sayın h- doğan. İyi ki varsınız. ;) |
Bence bir karış bırakıp kırpın. Tomurcukları boşverin tuttumu nasıl olsa durmuyor yani en azından bizim evdekiler öyle. Bir de çok kolay dökülen tohumlardan seneye çimleniyor bir de nasıl taşınmışsa evin her tarafında var bu sene. ;)
|
Alıntı:
Ben geldim gene. Hızlı hızlı okuyup arayı kapatmaya gayret ettim, şimdi bir posta daha geri döneceğim mesajlarına:) Zirve yapmış balkonun maaşallah, harika hepsi. Aklımda tutmaya çalışsam da unuttuklarım var sorularımdan. Peki neden bu mesajına alıntı yaptım? Çünkü esrarengiz laflar etmişsin gene ve ben gene anlamadım:) |
Alıntı:
Sünger Bob'u ben de çok seviyorum, bir de Madagaskar Penguenlerini....Evet, koca koca insanlarız ama ne yapalım, seviyoruz işte, suç mu? Ben bir de Musti'yi severim (Hello Kitty). Neyse, kısa keseyim burada. Bir dakika, Heidi'yi de seviyorum. O çiçeğin ismi şimdi biraz zormuş ama, hanım çantası düğmesi. Zaten böyle ilginç isimleri oluyor bazılarının, Zeki Müren Kirpiği, yok efendim Türkan Şoray dudağı vs. Belediye sardunyaları benim de alanım biliyorsunuz. Sizin belediye GDO'lu sardunya mı dikmiş?:) Sana dedik, bir girmedin şu parti işine, ah bir gireydik, normal hormonsuz çiçekler olurdu her yerde. 1 yıl oldu, 1 yıl, şimdiye alıp başımızı yürümüştük. Ayrıca, görüyorum ki bu senenin yeni modası tırtılmış, hiçbirimiz geri kalmıyoruz yani, o sene hangi zararlı modaysa herkes onu kullanıyor:dilli: Bakalım seneye ne moda olacak? Buradan çıkarılması gereken dersler var elbette, Rana'nın çıkarması gereken dersler. Ülkeyi tırtıllar basmış, biz böyle oturuyoruz. Halbuse gireydik şu parti işine, tırtıl mırtıl kalmazdı, yaktın bizi:dilli: Palamuduna ne oldu? O pas değildir. Sen onları cebinde:dilli: yetiştirmeye çalıştın ya, ondan olmuştur o. Ben de palamut filizi aldım ormanlık bir yerden, diktim ama tutmadılar sanırım. Artık senin yöntemi deneriz ileride olmazsa:) |
Alıntı:
|
Hakkı Junior'ı da gördüm:) Bıcır.
Kalp kalbe karşıymış, yeminle. Ben de dün ya da önceki gün Hakkı'yı gördüm, gerçekten. Fakat yanında zevcesi olduğunu sandığım bir başka kaplumbağa vardı, havuç kemiriyordu bizimki, gerçekten, ilk kez havuç yiyen kaplumbağa gördüm. tabi ki sen geldin aklıma. Sonra Hakkı'yla biraz dertleştik, çok dolmuş:dilli: Ona dedim ki, oğlum bak dön evine. "Dönmem artık oraya" dedi. Sen ondan 2-3 yaprak otu esirgemişsin, patates çekmiş canı, vermemişin, o da haliyle evden kaçmış:) Yalnız şimdi Ceyar (JR)'ı da görünce, yani yavruyu, ne ara yaptı bunlar yavruyu, onu bilemeyeceğim, 1 yılda olmuştur gerçi. Kendi gelmese de yavrusunu yollamış demek ki. Bak bu yavruyu da kaçırma artık, ne istiyorsa yedir. Sonra gelip bize ağlama:) Yıldız çadırının kopmasına üzüldüm, belki kökü sağlamsa tekrar yeşerir. Tohum konusunda sorun olmaz, biz buradayız. Benim 2 tanesi tutmuştu, 2 karış olmadan sararıp hastalanıp öldüler, ben de söktüm. Ben de artık Rana'nın dediği gibi sadece sardunyaya mı dönsem diyorum, onlarda da oluyor hastalık, şu bu ama. Sadece derken tabi lafın gelişi, ağırlıklı demek istedim. Daha doğrusu ben kendimi tutamam, biliyorum kendimi. Ölen sardunyaların için üzülme, takviye ederiz, ancak sakız değil de normal tür. Zaten ölmeselerdi bile, gene de takviyeniz var (sen ve Rana);) Aslanağzın, mavişin, Zülfü hepsi çok hoş. Aslanağzı hemen açmış maaşallah. Benim ektiğim tohumlar çıkmadı baharda, özendim gene, acaba atsam mı 2-3 tohum? Mantar gördüm bir de. Bir kere bizde de çıkmıştı ama öldü sonradan. |
Ooo, fesleğen bile yapmışız, karanfil de gördüm, güle güle büyüt. Bir de, eşini kötü emellerine alet etmişsin galiba:dilli: Artık alışmıştır o da:dilli:, hiç değilse kaktüs istemiyor diye sevincinden ot koparmış, nolacak yani? Sen onu hızlandırılmış kursa al, sardunya ve ot arasındaki farkları ve diğer çiçekleri öğret bence, böylece akşam gezmelerinde ekip halinde değil ayrı takılırsınız, sizin meşhur yukarı mahalleye biriniz gidersiniz, diğeriniz de başka mıntıkayı seçer ve elleriniz kollarınız dolu vaziyette eve dönüş:)
|
Cymbelina sensiz issiz kaldi buralar. Dagcicegi harika cicekleriyle yaz sicaginda serinletti ruhumuzu.
Tomurcegin ciceklerini yagmalamaya gidecektik sensiz planlar yarim kaldi. Umarim hersey yolundadir. |
Aaaaaaa cymbelina ablam gelmiş ama hemen gitmiş benim sayfama uğramadan :( İnşallah işleri yoluna girer de bu sefer çabucak gelir.
|
E ben geliyorum, bu kez de sen yoksun kumrucuğum? Temelli gideceğim bak.
Kına çiçeği görmüştüm, onun da bir izahatini rica edecektim mümkünse. Benim ektiklerim ilk kez açtı, yani ilk kez çiçeklerini gördüm ama istediğim gibi olmadı, uzatmayayım. Tömürcek, hayret yani, hatrına gelmeyeceğiz burada görmesen, sana biraz bozuk çalacağım, hakkım:dilli: az sonra geliyorum sayfana. Ranacığım, sen sayfanı ne zaman açacaksın? Bize dua edin, olur mu. |
Canım arkadaşım hoş gelmişsin. Ne iyi etmişsin. Özledik seni valla.
Demek Hakkı sana dert yandı. :( bak sen yaramaza. Ben ona patatesler ne ki havuç bile yiyebilirsin bahçeden demiştim. Birde yalan birde iftira. Bunu kaldıramayacağım :( Yıldız çadırı ve sardunya teklifin için çok teşekkürler canım benim. Bekliyorum bakalım akibeti ne olacak. Ne güzel kocaman olmuş ve tomurcuklanmıştı. Gün sayıyordum çiçeklerini görmek için. Sağlık olsun. Mantar vardı evet bir iki gün kaldı kayboldu. Baktım saksıda erimiş. ;) Aslanağzı iki renk açtı. İkinci rengin fotoğraflarını eklemedim henüz. Kına çiçeği de bir tanecik çıktı. Kırmızı renk açtı. Çocukluğumun çiçeği ile beni tekrar buluşturdun. Ne kadar teşekkür etsem az. İyi ki varsın. Suyu çok seviyor. Bu aralar hava aşırı sıcak buralarda. Hemen bayılıp gidiyor sulamazsam. Tohum bağlamaya başladılar bakalım toplayabilecekmiyim . |
Alıntı yaptığın o mesajda da gelin damat çiçeği ile ilgili bilgilerimi aktarmaya çalışıyordum. Ben hiç görmedim ama forumdan okuduğuma göre bir çiçek hem katlı hem de yalınkatlı açıyormuş. Bu yüzden gelindamat demişler. Katlı katlı olan çiçekler gelin , yalınkatlı olanlarda damat oluyor galiba. ;)
İnşallah düzgün anlatabilmişimdir. |
Nolii burada yahu? Yedi uyurlara mı karıştı herkes? Hadi ben karıştım, tamam da, sizlere ne oluyor.
Belediye sardunyası projemiz son hızla devam etmekte. Ancak, ne hikmetse, renk değiştirme yoluna gidiyor hıyarlar, çarşıda gördüm bir tane eve geldim bin tane hesabı, çarşıda görüyoruz, bakıyoruz pembenin değişik tonu, eve getiriyoruz, sen beyaz aç! Olacak iş mi? Neyse, bir iki son sefer daha gerçekleştirebilirsem, nihayete erecek, yapamazsam da, elimizdekilerle idare ediciiiz, artık sen ve Rana'nın şansına. |
Bu arada 80 saattir Bitki Delileri başlığını alt üst ettim, bazı mesajlarımızı bulabildim. Hani sen burada, sayfanda bahsetmiştin ya, link verebilsem filan diye Hakkı ile ilgili. Hakkı'nın ilk mesajına ulaşamadım ama konu ile ilintili bazı mesajların linkleri şöyle:
4646 nolu mesaj ve sonrası: http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-155.htm Bir de buradaki mesajlarımız var - 5118 ve diğerleri: http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-171.htm Bir de hazır elim değmişken, buradaki mesajlarımızı da ekleyeyim Hakkı'yla ilgili olmasa da: http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-173.htm http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-174.htm |
Ve de buldum efendim. Hikayenin başlangıcı:
Hakkı - The beginning:) 4530 nolu mesaj: http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-151.htm Olayın isim aşaması: The rise of Hakkı:) (veyahut - The eternal brotherhood/ Hakkı & Zülfü) 4548 nolu mesaj: http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-152.htm Artık hikayenin diğer bölümlerine de uygun isimler bulunabilir, sonradan bir kez daha ortaya çıktı ya - Hakkı strikes back veya The return of Hakkı:dilli: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025