![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu akşam sefası sarı açtı ve hemen soldu :( Yeni tomurcukların açtığı zamanı mutlaka resimleyeceğim ;)
Eklenti 452677 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Bu sabah her nedense mutsuz uyandığımı fark ettim , çiçeklerim ve toprak imdadıma yetiştiler ,
Eklenti 453277 Eklenti 453273 Eklenti 453274 Eklenti 453275 Eklenti 453276 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Yapraktan kalanşo üretmeyi düşünen arkadaşlar için ; tekrar emin olmak adına köklendirme yaptım . Bu yaprak 1 ayda köklendi , bundan sonra nasıl devam edecek göreceğiz .
Eklenti 453281 Eklenti 453282 |
3 Eklenti(ler)
Saksılara rastgele ekilmiş menekşe yapraklarını kendi saksılarına almayı başardım .
Eklenti 453283 Buz çiçeği ( lila ) Bu sonbaharda filizlenen bir sardunya tohumu :) Eklenti 453284 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Mevsime bakmaksızın yapraklarını alıp çoğaltabildiğim menekşelerden biri , acı biber solüsyonu işe yaradı , iyileşiyor .
Eklenti 453591 |
1 Eklenti(ler)
Bu yılbaşı da açmazsa küseceğim , bu benim sabrımı deneyenlerden , aslında 7 yıl dayanmıştım bir zamanlar :D
Eklenti 453592 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
eviniz,bahçeniz çok keyifli gözüküyor.sağlıkla bol çiçekli günler görmenizi diliyorum.bu arada kalonşenin yapraktan üretilebileceğini görmek sevindirici bir haber.ayrıca menekşedeki acı biber solüsyonunu anlamadım.ya da kaçırdım önceki sayfalarınızda tekrar söyleyebilirmisiniz?
|
Alıntı:
Beğenmenize sevindim , diğer bahçe ve balkonların yanında benimki bayağı fukara kalıyor aslında :D Acı pul biber solüsyonunu pamuk biti için kullandım işe yaradı... Bir tatlı kaşığı pul biberi yarım litre suda 3 gece beklettim , süzerek bir başka plastik şişeye doldurup kapağını iğne ile deldim , sonra çiçeklerin hasta yerlerine sıktım , menekşe de işe yaradı , kalonşonun birinde ise yine hastalık devam ediyor, onu da arap sabunlu su ile yıkadım , 2 gün sonra tekrar yıkayacağım , bakalım işe yarayacak mı ... |
Alıntı:
Alırken adı öyleydi , aslında yumru da olsa tohumda olsa farketmiyor benim için , yaşıyor olmaları bile yetiyor bana . Uyarınıza teşekkür ederim , tohumdan ürettim bu kökü , baharda köküne bakarım ,yumruları varsa resimlerim :D |
2 Eklenti(ler)
Bu kasımpatının da kuruduğunu sanıyordum , bana sürpriz yapmış , bende hemen saksıya alarak ödüllendirdim , bahçeye ektiğimde tamamen şalgam moru idi ; şimdi ise renk değişimine uğramış , galiba iklim şartlarından ;)
Eklenti 454224 Eklenti 454225 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ne olduğunu bilmiyorum , bizim oralarda kızlar yemişi derlerdi , ben yemeye kıyamıyorum ki :D
Eklenti 454228 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Çalma çicek tutar diye bir tabir vardır...İnşallah seninkide tutar..
|
Vallahi tutmazsa geriye kalan kökleri de çalarım , artık bilgisayar hocası düşünsün :D:D:
|
1 Eklenti(ler)
Sarı mahonyaların yaprakları bu mevsimde beni mest ediyorlar , her gün birkaç tane meyvesini yiyorum :)
Eklenti 454242 |
Çiçekleriniz çok güzel hepsi birer harika.. çok tatlılar hayran kaldım
birde bi sorum olacaktı bazı çiçeklerinizin toprağına çakıl taşı koymuşsunuz önerirmisiniz hangilerine koyulmalıdır |
Merhaba
Menekşelere nasıl bir bakım yapıyorsunuz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025