agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

loveforlife 20-09-2013 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1201075)
Bu arada benim gelin teli neden gelişmiyor bu ikinci ekmem oldu birincisi pamukçuk doldu toprağı ile attım çünkü öldü yenisini aldım annemden buda gelişmiyor içeri mi alsam acaba. Anneme ben getirmiştim gelintelini ve o kadar büğümüştü ki bütün komşular almıştı yavrularından yıllardır annemde mutlu mesut yaşar annem de dışarı koymuş bende neden olmuyor. Saksı ve toprağını tekrar değiştirip birde içeri alayım bakalım ne olacak.

Sevgili Eceyıldız,

Genelde arsız olduğu düşünülen bir bitki. Niye olmamış anlayamadım. Benimki direkt güneş altında değil. Gölge ama aydınlık bir yerde tutuyorum. Acaba doğrudan yakıcı güneşe çıkarman mı rahatsız etti çiçeği? bir de sorun toprağında olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor...

loveforlife 20-09-2013 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1200999)
Eylül ayında nar ağacının çiçek açtığını ilk defa görüyorum, şaşırdım doğrusu.

Nar ağacı meyvesi kadar üretkendir, belkide o çiçeklerin hepsi meyve tutacaktır.

Narı tutan "nar tanesi gibi" güzel kızını Allah nazarlardan korusun.

sevgilerimle.........

Eklenti 442830

Sevgili Hozat,

Beni de şaşırtıyor nar ağacı. Bu mevsimde açıp da meyve tutar mı onu hiç bilemiyorum.

Nar tanesi prensesim Ağabeyimin kızı. Halasının bir tanesidir o. Benim en iyi arkadaşım. (Ben bekarım, çocuğum da yok ne yazık ki!) Bir çocuğun bu kadar doğa aşığı olmasına az rastlanır sanırım. Hayvanlara, bitkilere, hatta doğadaki taşa bile aşık! Bu yıl ikinci sınıfa gidiyor. Büyüyünce hayvan doktoru, insan doktoru, bitki doktoru olacakmış. :p Şimdiden bütün bitkileri Latince isimleriyle öğreniyor. Sonrasında ne olur bilemiyorum. Dilerim bahtı güzel olsun...

loveforlife 20-09-2013 11:14

Beyaz cüce karpuz...

5 Eklenti(ler)
Geçen yılki tohum takas etkinliğinde gelen tohumlardan sadece bir tanesini ekebilmiştim yer darlığından. O da sorunsuz çimlendi ve gelişti. 3 tane meyve verdi. Bu sonuncu olan en küçük meyvesi. Bu da Eylül'ün kısmeti.
Eklenti 442908
Eklenti 442909
Bakmayın beyaz olduğuna, mis kokulu bir karpuz. Sanki çocukluğumuzda yediğimiz karpuzların tadını andırıyor. Tadı damağınızda kalıyor. Annem bile çocukluğuna gitti. Çocukken yetiştirdikleri sarı ve beyaz karpuzlara benzetti...
Eklenti 442910
Eklenti 442911
Eklenti 442912

loveforlife 20-09-2013 14:39

Brovalya (Browillia Speciosa)

2 Eklenti(ler)
Bu ne güzelliktir böyle! Açmaya doymuyor. Ama henüz hiç tohum kesesi oluşturmadı. Çoğaltamamaktan korkar oldum...
Eklenti 442957

Eklenti 442958

semracan 20-09-2013 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1201190)
Bu ne güzelliktir böyle! Açmaya doymuyor. Ama henüz hiç tohum kesesi oluşturmadı. Çoğaltamamaktan korkar oldum...
Eklenti 442957

Eklenti 442958

Çok güzeller maşallah inşallah tohum alır ve paylaşırsınız bizlerle:)

sumeyra47 20-09-2013 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1201075)
Bu arada benim gelin teli neden gelişmiyor bu ikinci ekmem oldu birincisi pamukçuk doldu toprağı ile attım çünkü öldü yenisini aldım annemden buda gelişmiyor içeri mi alsam acaba. Anneme ben getirmiştim gelintelini ve o kadar büğümüştü ki bütün komşular almıştı yavrularından yıllardır annemde mutlu mesut yaşar annem de dışarı koymuş bende neden olmuyor. Saksı ve toprağını tekrar değiştirip birde içeri alayım bakalım ne olacak.

Benim üst kattaki komşumun saksısından minicik bir gelin teli bahçeme düşmüştü.Ben de o minik çeliği ektim şimdi saksı neredeyse dolmak üzere.Dün onu bahçeden saksıya aldım hatta görümceme de küçük bir çelik verdim.Anlayacağınız çok arsız bir çiçektir Gelin teli.

loveforlife 22-09-2013 11:39

Mercan'ım melek oldu!

3 Eklenti(ler)
Ben bittim arkadaşlar... Mercan'ım bu kadar çabuk aşık edip kendine, böylesine hızlı mı bırakacaktı beni? Kalbim sızlıyor. Gözyaşlarım yetmiyor acımı ifade etmeye...

Bahçeye çıkıyor ikisi de. Dün gece ilk defa Mercan eve gelmedi. Sabah kalktığımda yan taraftaki terkedilmiş evin bahçesinde kustuğunu gördüm. Gel kızım diye seslensem de gelmedi. O bahçeye geçmem mümkün değil. Bir sandalyeye çıkıp baktım. "Gel" dedim, öylece baktı gözlerim taaa içine. Kalbimi vurdu o bakışlar. Ömrümün sonuna dek unutamayacağım bakışlar...

Dün bir daha göremedim, sürekli seslensem de... Hep aradım. Acaba o evden sokağa mı geçti diye saatlerce sokakları dolandım. Fincan'da ise bir huzursuzluk. Sürekli miyavlıyor, ağlıyor...

Bu sabah yine aramaya indim aşağıya... Fincan'ım da yanımda... Sürekli ortancaların arka tarafındaki köşeye gidip gelip bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Eve gelirken o duvarın üstünden geçmeyi Mercan öğretmişti ona. 1 ayda öyle çok anı bıraktı ki bize. Fincan ne kadar dövse de çok da sevdi onu... Ve kardeşinin yerini gösterdi bana Fincan'ım!

Eğildim... Meleğim sonsuz uykuya yatmış, gözleri sonsuzluğa bakarak... Bana gelmeye çalışmış son nefesine dek. Ben bulamamışım onu. Canı yandı mı, nasıl oldu, ne oldu? Ve ben niye yanında olamadım meleğimin?

Bembeyaz gelin ettim kızımı, sarıp sarmalayıp... Sonsuz uykunda rahat ol meleğim. Huzur içinde yat. Seni hep seveceğim. Sonsuzlukta buluşmak dileğiyle sevgi meleğim...
Eklenti 443408

Eklenti 443409

Eklenti 443410

akçabardak 22-09-2013 19:34

Canım ya,tüh mesajı okudukça hadi, hadi hiç brşeyciği yoktur inşaallah dedim ama...
şu anda ne yazacağımı bile bilemiyorum, ne denir ki sonuçta o da bir canlı, bu duruma ben de çok üzüldüm, allah sabırlar versin sevgili loveforlife.
Bir şeyler yazmaya çalışıyorum seni teselli etmek için ama yetersiz kalıyorum.

gokcegokce 22-09-2013 21:09

Sevgili Loveforlife daha yeni yaşadığım için anlıyorum sizi. Bizim bildiğimiz gibi konuşamayan ama bizlerden daha iyi iletişim kuran, evlerimizi açtığımız canların yitimi çok acı. Allah öte dünyada etrafımızdaki meleklerden yapsın onları ve inşallah bizler bu dünyada biraz da olsa onlara sıcak yuva, yem ve su vererek memnun edebilmişizdir. Size de baş sağlığı diliyorum.

sonkez 22-09-2013 21:33

Okadar üzüldümki anlatamam...Söyleyecek söz bulamıyorum....Oda bir canlı,oda evin bir bireyi....Teselli edecek bir kelime bulamıyorum...8 Senedir beslediğim bir kedimiz var .Hep düşünüyorum,sonumuz ne olacak diye..Yazdıklarınızı okuyunca olayı kendim yaşamış gibi oldum...Üzgünüm....Başınız sağ olsun...:(

YeniGine 22-09-2013 23:03

:( Hay Allah sevgili loveforlife ne desem ki bilemedim ben de çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum, ben de sokağa çıkıp saz ekibimden bir tanesini göremesem hemen aklıma kötü kötü şeyler geliyor. Gelince aman nasıl rahatlıyorum tahmin edersin. Çok üzüldüm sevgili loveforlife...

sumeyra47 22-09-2013 23:28

Gerçekten çok üzüldüm, çok tatlıydı bir an çok sevinmiştim belki bana verirsin Mercanı..O kadar üzüldüm ki anlatamam :(Allah sabırlar versin sevgili Loveforlife.

Sevgi Durul 25-09-2013 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1201692)
Bembeyaz gelin ettim kızımı, sarıp sarmalayıp... Sonsuz uykunda rahat ol meleğim. Huzur içinde yat. Seni hep seveceğim. Sonsuzlukta buluşmak dileğiyle sevgi meleğim...

:(:(:(:(:(

Bu sözler karşısında yazacak bir şey bulamıyorum. Ben de üzgünüm.

loveforlife 25-09-2013 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1202750)
:(:(:(:(:(

Bu sözler karşısında yazacak bir şey bulamıyorum. Ben de üzgünüm.

Ablacığım,

Senin yaşadığın evlat acısının yanında benimki hiç kalacak biliyorum ama hiçbir zaman anne olamayacağım için onlar bana annelik duygusunu yaşatan yegane canlar. O yüzden hala cız ediyor yüreğim... Şimdi Fincan'a bir şey olursa korkusu sardı beni. Fakat her şeye rağmen Mercan'ın yokluğuna da alışabilmiş değiliz. Ne ben, ne de Fincan... Fincan sürekli ağlıyor :(

Beni anlayıp acıma destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim...

Sevgi Durul 26-09-2013 09:51

Sevgili loveforlife, acını küçümsediğim için yazmamıştım. Seni anlıyorum. Dilerim, Fincan'a bir şey olmaz ve birlikte devam edersiniz.:)

Sadece bazı sözcükler bazı şeyleri hatırlattı. (bembeyaz- gelin- kızım-sevgi meleğim) Hem biliyorsun, bugünlerde ortaya çıkan bazı eşyalar beni oldukça yordu ve üzdü. Sayfana girdiğimde bu sözlerle karşılaşınca yaşananlar gözümün önüne geldi.

İstersen alıntıladığın mesajımı sil, ben de kendi mesajlarımı.:)

Bundan sonrası için, her şey daha güzel olsun dileklerimle... Sevgiler...

loveforlife 26-09-2013 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1203119)

İstersen alıntıladığın mesajımı sil, ben de kendi mesajlarımı.:)

Bundan sonrası için, her şey daha güzel olsun dileklerimle... Sevgiler...

Hiç öyle şey olur mu Canım Ablam benim... Seni çok iyi anladığımı ifade emek istemiştim. Benim bu kadar canım yandıysa, senin kalbin nasıl dayanır?

Ah o anılar... Yavrucuğunun sadece güzelliklerini anımsamaya çalış. O, senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslıydı. Yeri doldurulamaz biliyorum ama ben bir telefon kadar yakınında olan kızın olabilirim. Hem bak Rabbim bir meleğini almış belki ama o tatlı dilli bıcırık torunun var şimdi yanında. O sana ilaç gibi olacak, eminim buna!

Seni çok seviyorum. Benimle aynı fikirde olan başkalarının olduğunu da biliyorum. O yüzden hiç dayanamam üzülmene... Ne olur Ablacığım, kendini bu kadar çok üzme!

cemo 26-09-2013 16:09

Candan can gitmesi kadar zor bir şey yoktur hayatta:(

Sana, sabır diliyorum cannnn...

berçin 26-09-2013 20:30

Böyle durumlarda söyleyecek sözcük bulmak çok zor canım arkadaşım. Asla Mercanı unutmayacaksın ama acısı da zamanla azalacak, her zaman destekçinim sabır diliyorum arkadaşım...

OSMAN45 26-09-2013 21:31

Bir nebze olsun azaltacaksa acınızı sizinle paylaşmak isterim sevgili kardeşim Loveforlife.

Hassas kişilerin aslında en güçlü olduğunu, her şeyin üstesinden tek başlarına gelebildiklerini sizin sayenizde bir kere daha öğrendik.

Her şey gönlünüzce olsun.

loveforlife 27-09-2013 21:21

5 Eklenti(ler)
Mercan'ım bir melek misali uçup gitti... Çok zor alışması. Şükür ki başka canlar da var. Onların varlığıyla teselli bulmaya çalışıyorum.

Terasta ıslattığım bayat ekmekleri yemek için birbiriyle yarışan güvercinlere göz yaşları içinde anlattım özlemimi. Meleğimin ruhuna ulaştırsınlar istedim sevgimi...
Eklenti 444767
Eklenti 444763
Eklenti 444765
Eklenti 444764
Fincan'ımsa sürekli dalıp gidiyor uzaklara şimdi. Sanırım çok özledi o da kardeşini...:(
Eklenti 444766

hira 27-09-2013 22:32

insanın sevdiğini kaybetmesi dişini kaybetmesi kadar ilginçtir,

acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu..

Lalem 28-09-2013 11:14

Sevgili Loveforlife , kediniz için gerçekten çok üzüldüm .Hele sizin gibi hayvanları bu kadar yürekten seven birisinin acısını daha iyi anlıyorum. Bizde ailecek kedi hastasıyız. Bizde birçok kere alıştığımız bu canlardan , ne yazıkki acı bir şekilde ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi resimlerine bakarak onlarla aklımızda kalan anıları , defalarca anlatarak avunuyoruz.

loveforlife 14-10-2013 21:20

5 Eklenti(ler)
Çok uzun süre olmuş burada bir şey paylaşmayalı. Mercan'ı kaybetmem bir yandan, sağlık sorunları diğer yandan epey moralimi bozdu aslına bakacak olursanız.

Bitkilerimle de şu sıralar az ilgileniyor olsam da onlar her şeye rağmen mutlu etme gayretindeler yine. Biberleri sökmeye kıyamıyorum ama söküp lale soğanlarımı dikme zamanım geldi bile...

Baksanıza biberlerde sonbahar bereketine...
Eklenti 447741

Eklenti 447742

Eklenti 447743

Eklenti 447744

Eklenti 447745

gokcegokce 15-10-2013 19:04

Sevgili Loveforlife, Bursa'ya selamlar ve hayırlı bayramlar dilerim. Sevgiler...

bay tömürcek 15-10-2013 19:50

Ablacım başın sağ olsun :( Okadar üzüldüm ki Mercan için Allah geride kalanlara ve sana sağlıklı uzun ömürler nasip etsin :(

h_dogan 15-10-2013 21:20

Geçmiş olsun Sn. loverforlife.

Biberler aşırı sıcakları sevmiyor, havalar serinleyince çok daha fazla meyve tutuyorlar, insan sökmeye kıyamıyor doğal olarak.

Sağlıcakla kalın.

Muda 23-10-2013 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1167780)
Bir ara o telaşla uzaklaştı ama aklı yine avındaydı...

Eklenti 415768

Eklenti 415769

Sonunda yine dayanamadı. Karnı guruldamaktaydı. Hazır sofra kurulmuş, yemek de hazır olmuş...

Eklenti 415770

Eklenti 415771

O afiyetle yemeğini yerken, daha fazla rahatsız etmeye kıyamadım bu uzun bacaklıyı...

Sayın Loveforlife; Örümcekler avlarını yakalayıp hareketsiz hale getirdikten sonra avlarına bir zehir enjekte ediyorlar. Bu zehir böcek içindeki bütün organları sıvı hale getiriyor. Daha sonra gidip pipetle ayran içer gibi içini boşaltıyorlar. Geriye sadece boş kabuk kalıyor.

turkankaragoz 23-10-2013 14:58

Sayın Loveforlife uzun zamandır sayfaları okuyamamıştım. Şu an gözyaşları içinde yazıyorum mesajı. Biliyorsunuz benimde iki oğlum var. Acınız kalbimde.

loveforlife 23-10-2013 16:49

Bayram şekeri...

3 Eklenti(ler)
Sokaklarda yitip giden pek çok candan biri olacaktı o da belki! Bayramın ilk günü olanca sesiyle bağırmasaydı... Sabah 5 gibi uyandığımda duydum sesini. Ama bir yavru köpek ağlaması zannettim ilk başta. Evde kimsenin olmamasını fırsat bilerek erkenden çıkıp dışarı aramaya başladım. Ne kadar dolansam da sesin nereden geldiğini bir türlü anlayamıyordum. Aklım bu sesin kaynağında kalarak evden çıkmak zorundaydım. Akşam eve döndüğümüzde o iç parçalayan ses hala kesilmemişti. Aramaya devam ettiğimde sokağa atılmış eski bir çekyatın içine atılmış olarak buldum onu. Korkudan, açlıktan, susuzluktan perişan haldeydi. Çılgınca bağırıyordu. Sonuç olarak bayramda misafir oldu bize. Çiçek gibi bir Yumak kız! Hemen yuva arayışına da giriştik. Zira Fincan Hanım bunalıma girdi. :( Mercan'ı seven o değildi sanki. Bu minik kızı hiç kabullenemedi. Neyse ki kısa sürede güzel bir yuva bulundu Yumak kıza...
Eklenti 449213

Eklenti 449214

Eklenti 449215
Yumak gitti ama Fincan Hanım hala küs bana... Yumak'a baktığımız odaya bile girmek istemiyor...

loveforlife 23-10-2013 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1210798)
Sayın Loveforlife uzun zamandır sayfaları okuyamamıştım. Şu an gözyaşları içinde yazıyorum mesajı. Biliyorsunuz benimde iki oğlum var. Acınız kalbimde.

Sevgili Turkankaragoz,
İnanın ben Mercan'ımı hatırladıkça hala gözyaşı dökmekteyim. Hiçbir zaman unutamam onu... Rabbim geride kalanlara sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Bayramda çok içim yandı yine. Sokakta baktığım canları zehirlediler... Sözde Müslüman geçiniyor bunu yaptığını düşündüğümüz yaratıklar. Yavrucaklar ağzından burnundan kan gelerek, acılar içinde can verdi...:( Arka sokaktaki bebeklerimin hiçbiri yok artık...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025