![]() |
çekekte iki büyük üç yavru benimde kedilerim var hergün yolumu gözlerler ne kadar ilginçtirki onlarca araç içinden araç ayırd edebiliyorlar
|
Alıntı:
|
Alocasia odora (Dev fil kulağı)
3 Eklenti(ler)
Yine rahmetli babaannemin hatıralarından biri... Babaannem ona gözü gibi bakardı. 3 yapraklı tutardı onu daima. 3 yaprağı geçtiği zaman dışta kalıp sararmaya başlayan yaprağını keserdi. Gövdesi odunlaşmış ve iyice boylanmıştı. Geçen yıl (ben agaclar.net'i keşfetmeden önce) yaprakları en tepesinde kalmıştı. Son bir çiçek açtı ve devrildi. Ben o sıralar yeni yeni iyileşme dönemlerindeyim. Baktım, ben görmeden o odunsu kısmı bahçedeki çöpe atılmış. O babaannemden hatıraydı deyip çöpten çıkarttırdım o odun parçasını. Sonra bir tanıdığın difenbahyayı çoğaltırken odunsu kısımlarını bölerek torfa gömdüğü aklıma geldi. Ben de arada gözler kalacak şekilde bölerek torfa diktim benim yumrucukları. Üzerine de bir naylon poşet geçirerek torfu nemli tuttum. Sonra ne mi oldu? Bir sürü saksı dev fil kulağı sahibi oldum. Yeni yuvalarına gidenler bildiğim kadarıyla mutlu. Bu kardeşler de bizde mutlu görünüyorlar. Yaprakları iyice irileşti. Yalnız güneşi hiç sevmiyor. Aydınlık olacak fakat güneş olmayacak. Sararıveriyor yaprakları güneş alırsa. Benimkiler şimdi merdiven başında. Kışın da orada kalacaklar. Rahmetli babaannem de öyle yapardı ve üşümezdi. Gerçi çok soğuk olursa kıyamam ben ona, kediciklerimin topraklarını eşelemesine razı olup oturturum salona...
Eklenti 438832 Eklenti 438833 Eklenti 438834 |
Ördekler ve civcivler bayağı büyümüşler arkadaşım, civcivlerin son kare resimdeki bakışları çok sert adeta biz horoz olacağız diyorlar.:))) Mercan'a bayıldım çok sevimli, çok tatlı, kimseye verme onu, Fincan hanım zamanla alışır yeni kardeşine. Kesinlikle terk sokağa terk edilmiş bu yavrucak söylediğin gibi tüyleri çok parlak ve tertemiz, kediler asla evlerini unutmadığı gibi yolunu da unutmaz.
Maşallah diyorum bahçe hasadına, ne çok çeşitin varmış hepsini bir arada görünce fark ettim. Bezelye domatesi ilk defa görüyorum, kabaklara diyecek sözüm yok zaten sayende bilmediğim bir çok şeyi öğrendim. Ama süs kabağı eserlerine bayıldım, arkadaşım on parmağında on marifet maşallah. Sevgili Sakdağ'ın tablo yapmak istediği Mercan'ın resmini tuvale aktarabilirsin, Mercan'ın verdiği bütün pozlar çok güzel ama o kare gerçekten tabloluk... Fil kulağını daha önce gördüm ama adını bilmiyordum, hakikaten heybetli ve güzel bir bitki. Evde yerleştirecek yerim olsa küçük olan benim olsun derdim:))) Ağaçlar. net insanı böyle bağımlı yapıyor, her gördüğünü istiyorsun.))) Yine her paylaşımın çok güzel ve anlamlı arkadaşım, elinin bereketi, gönül güzelliğin hiç eksilmesin... |
Dieffenbachia camilla
3 Eklenti(ler)
O da kurtardığım canlardan biri... Yaprakları daha yoğun, fazla boylanmayan, yayılarak büyüyen bir tür. Çiçekçilik yapan ortaokul arkadaşım, onu öldü diye çöpe atmıştı. Eve getirip kuru yapraklarını ayırarak yeniden diktim. Görülen o ki çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... Gölge ama aydınlık mekanda oldukça keyifli...
Eklenti 440042 Eklenti 440043 Eklenti 440044 |
loveforlife, çiçeklerinizin ve sebzelerinizin güzelliğine zaten diyecek birşey yok ama hayvan sever bir insan olduğunuz için ayrıca tebrik ederim. Mercan'ı
yeni gördüm, çok tatlı bir kedicikmiş.. fincan hanımla araları nasıl şu günlerde? alıştılar mı birbirlerine? |
Alıntı:
|
Difenbafya (Dieffenbachia) türleri çok görkemli ve güzeller, sanıyorum daha önce bahsetmiştin çiçekçi arkadaşından ve çöpe gönderdikleri bitkilerden. Aynı durum büyük yapı marketlerde de aynı, ama bir farkla kasa,kasa atıyorlar. Nereye atıyorsunuz diye sordum ama cevap yoktu, sanıyorum başka ticari fikirleri vardı...:)
Salon bitkilerimin arasında iki türü vardı, birisi en bilindik olanı büyük yapraklı ve sürekli boya vereni, diğeri de senin difenbahyanın tersi yaprakların ortası yeşil kenarları sarı olandan, yerini sevdiyse bakımı da yerindeyse çok güzel gelişiyorlar. Tıpkı senin elinin değdiği bu güzellik gibi canım arkadaşım...:) |
Yumurta Patlıcan - Süs Patlıcanı (Solanum ovigerum)
3 Eklenti(ler)
Yumurta patlıcan sonbahar bereketini göstermiş.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...9-img_3553.jpg Tatil öncesi bir süre bizde kalan küçük prensesim onları bir güzel topladı. Eklenti 442448 Eklenti 442449 Uzun süredir denemek istiyordum. Ben de onları reçel olarak değerlendirmek istedim. İyi ki de denemişim. Tek kelime: "leziz!" Kestane şekerini andıran bir lezzet. Patlıcan olduğuna kolay kolay inanamazsınız. Birkaç tanesi biraz kartlaşmış, tohumlanmıştı ama lezzeti olumsuz etkilemedi. Annem büyük olanları kes diye ısrar etmeseydi o tohumlar da içinde hapis kalacaktı ama tohumlar da ayrı bir hava kattı.:o Bu patlıcan sırf bu reçel için bile yetiştirilmeli bence...(Bir dahaki sefere hepsini körpecikken toplayıp biriktirerek yapacağım kısmetse;)) Eklenti 442450 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ziyaretin ve beğenin için çok teşekkür ederim. Halasının güzel prensesi çok tatlıdır. Hele ki ondaki doğa sevgisi yok mu! Buyrun beraber tadalım patlıcan reçelini. Yeriniz müsaitse de önümüzdeki yıl için mutlaka yetiştirmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir reçel oldu. Yeşil ceviz ya da karpuz reçeli yediniz mi hiç bilmiyorum onlar gibi, kıtır kıtır yemekten zevk alacağınız bir reçel. |
Hımmm... reçel iyi fikirmiş:eek:. bende düşünüp duruyordum ne yapsak diye.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sağol canım..Düşünmen bile yeter.Yemiş kadar oldum...
|
Taşkıran, Gelin teli (Saxifraga stolonifera)...
2 Eklenti(ler)
Sevgili Bay Tömürcek'in hediyesi gelin teli hayatından memnun görünüyor. Kısa bir süre olmasına rağmen yeni yapraklar kendini gösteriyor... Çok teşekkür ederim Tömürcek'im!
Eklenti 442600 Eklenti 442601 |
bu çiçeği her gördüğümde bir iç çekerim çok sevdiğim bir çiçek, sizinki de çok güzel güle güle büyütün
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çiçekçilerin ve yapı marketlerin çöpe gönderdiği bitkilerin haddi hesabı yok. Halbuki uygun fiyatlara satsalar, en azından kurtulma şansları olurdu. Ticari fikir falan değil bence, resmen katliam! Ben de büyük yapraklı olanını çok isterim ama koyacak yer yok ki... Bir gün yer sorunu olmayan, ışığı bitkilerin istediği kıvamda bir evim olursa mutlaka sahip olmak istediğim bir tür. Seninkiler de senin elinde çok güzeldirler, eminim canım arkadaşım... |
Siyah İnci Biber...
3 Eklenti(ler)
Benim siyah inciler kırmızı incilere dönüştü bile... Tohum alma zamanı...
Eklenti 442791 Eklenti 442792 Eklenti 442793 |
Süs Narı, Bodur Nar (Punica granatum 'Nana')
5 Eklenti(ler)
Bu mesajdaki bodur narı hatırlarsınız. Çılgınca çiçek açmıştı açmasına ama meyve tutumu konusunda o kadar başarılı olamadık ne yazık ki...:(
Birkaç tanecik meyvemiz olabildi. Eklenti 442799 Bir diğeri var ki, huyunu çözemedim gitti. Geçen yıl satın aldığımda minicikti. Kışın bütün yapraklarını döktü, adeta öldü. Baharda bir atağa geçti ki, sormayın. Bu bodurluktan çıktı. Selvi boylu bodur nar, şu sıralar (zamanını şaşırdı galiba) çiçeklere bezenince, halasının prensesi Eylül'ümün de gözdesi oldu. Eklenti 442800 Eklenti 442801 Eklenti 442802 Eklenti 442803 3. Narım ise Eskişehir toplantısında Sevgili Üzüm'ün hediyesiydi. Eve geldiğinde adaptasyon sorunu yaşadı. Yaprakları yanık gibi oldu. Bir sürü yer değiştirdikten sonra şimdi keyiflendi gibi ama henüz çiçek falan göremedik kendisinden. Ama büyük merakla bekliyorum. Çünkü katmeliymiş çiçekleri. İnşallah görürüm o günleri de... |
1 Eklenti(ler)
Eylül ayında nar ağacının çiçek açtığını ilk defa görüyorum, şaşırdım doğrusu.
Nar ağacı meyvesi kadar üretkendir, belkide o çiçeklerin hepsi meyve tutacaktır. Narı tutan "nar tanesi gibi" güzel kızını Allah nazarlardan korusun. sevgilerimle......... Eklenti 442830 |
Alıntı:
|
Sevgili Loveforlife uzun zamandır balkonuna uğramadım bu sabah bir uğrayım bakayım doğa ve hayvan aşığı sevgili arkadaşımız ne yapmış. maşallah diyorum yetiştirdiğin her bitki ayrı bir güzellik her sebze ayrı bir bereket vermiş sana. yetiştirğin ve gözün gibi baktığın bitki ve hayvanların sana karşılığını vermesi kadar güzel bir şey olamaz,sebzeleri afiyetle yemeniz çiçeklerinizin bol çiçeklerini görmeniz dileği ile mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
|
Bu arada benim gelin teli neden gelişmiyor bu ikinci ekmem oldu birincisi pamukçuk doldu toprağı ile attım çünkü öldü yenisini aldım annemden buda gelişmiyor içeri mi alsam acaba. Anneme ben getirmiştim gelintelini ve o kadar büğümüştü ki bütün komşular almıştı yavrularından yıllardır annemde mutlu mesut yaşar annem de dışarı koymuş bende neden olmuyor. Saksı ve toprağını tekrar değiştirip birde içeri alayım bakalım ne olacak.
|
Sevgili Loveforlife sayfanız su gibi olmuş. İnsan girdimi çıkmak bilmiyor. Çok keyifli olmuş ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık daha ne diyebilirim ki.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgi ve selamlarımla... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025