agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Loveforlife / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30555.htm)

loveforlife 25-08-2013 10:09

Hedera helix (orman sarmaşığı, İngiliz sarmaşığı)

2 Eklenti(ler)
Saksıda ne kadar olur bilemesem de minicik bir çeliği dikmiştim. Bol gübreli bir toprak hazırlamıştım. Çok kısa sürede epey güzelleşti. Şöyle saksıyı doldurup güzel bir form almasını büyük bir merakla bekliyorum.

Eklenti 435937

Eklenti 435938

loveforlife 25-08-2013 16:34

Uyku çiçeği (Oxalis regnellii atropurpurea - Purple Shamrock Oxalidaceae)

4 Eklenti(ler)
Mor uyku çiçeği de bu yıl sahip olduklarımdan. Soğanlı bitkileri daha çok seviyorum galiba... Başarabilmek şartıyla... Bu yıl Sn. Alacakaranlık'tan aldığım soğanların neredeyse tamamında başarılı olamadım. :( Olsun, yine de uslanmam ben; özellikle oxalislerin diğer türlerine de kavuşmayı hedefliyorum. Bunu bir çiçekçiden aldığımda ise sadece 3 yapraktan ibaretti. Sadece torftan ibaret minicik bir saksıya ekilmişti soğanlar. Biraz daha büyük bir saksıya geçirgen bir toprak hazırlayarak aktardım. Çiçeğinin albenisi çok olmasa da yaprağının güzelliği yetiyor. Yaprakların bir kısmı da tırtıllara ziyafet oldu... Geriye kalan bu!
Eklenti 435993

Eklenti 435994

Eklenti 435995

Eklenti 435996

berçin 25-08-2013 23:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1192777)
Canım Arkadaşım...

Sen terastan gökyüzüne bir merdiven daya şimdiden bence. Zira benim sabah sefaları tohum yapmaya başladı ve ben senin için tohum ayıracağım. Terası da çok seveceklerdir bence. Hele şu kenarları beyaz biyeli olan güzel var ya, o sabah sefası olduğunu unutup gün boyu çiçekli kalıyor neredeyse.

Eklenti 435820

Çıtır büyüdü, dün beslemek için kafesten dışarı çıkardığımda uçup gitti. Öyle sevindim ki... Arkadaşlarını bulmuş. Diğer kumrularla beraber onlar için koyduğum yemleri yemeğe gelmişti bugün. Bir canı daha kurtardım şükür ki... Şimdi de bir kedicik çıkageldi ansızın. Daha önce hiç görmemiştim. Ama sevgi delisi bir can. Çok büyük değil. Sanki evden atılmış hissi uyandırıyor bende. Fincan çok ama çok kıskandı onu. Bu akşam bahçede mama verdim yeni gelen kediciğe. Bahçe kapısı açıktı. Ben civciv ve ördeklere bakarken, kaşla göz arasında eve çıkmış. Fincan bunu görünce bunalıma girdim. "O da senin kardeşin" desem de nafile... Diğeri öylesine uysal ki; benim cadı tıslıyor, diğeri sev beni diye yere yatıyor. Bahçeye çıkardım yine ama ağlayıp duruyor. Yine uyuyamam ben bu gece. O cana bir yuva bulmam lazım... Zeus'un Çüçü'ye yaptığı gibi, sanırım bizimkiler evin reisliğini kaptırmak istemiyorl

İnsanlığın yok olma tehlikesiyle yüz yüze olup insanlığını kaybedişinin farkında olmadığı günümüzde bizim gibilere çok önemli bir görev düşüyor sanırım. Biliyor musun, ben böyle olduğum için beni hiç sevmeyen hatta nefret eden çok fazla kişi tanıyorum. Böyle bir ortamdayken, senin gibi bir CAN DOSTUM olmasını çok isterim...

O zaman gelecek baharı sabırsızlıkla bekleyeceğim merdiveni bulutlara dayayıp;) çok sevinirim arkadaşım:)...

Reislik konusu bizde kabusa dönüştü diyebilirim; Zeus terasa çıktığında tek belirli yere, çöpün yanına koyduğum gazete kağıdına çişini yapardı. Son iki haftadır gözlemliyorum terasın beş altı köşesini işaretliyor. (Çüçü'nün gitmesi gerekli bir hal aldı da ben ne yapacağım:( )

Sayfanda paylaştığın kadarıyla, yeğenin Eylül'e çok şeyi aşılamışsın. Herkes bu konuda bir kişiyi aşılasa büyük kazanımdır. Merak etme yalnız değilsin, ikamet ettiğim yerde çoğunluk nefret ediyor benden. Ben umursamıyorum, sende umursama, geleceği gören bizler bu cehaletin üstesinden de geleceğiz...Can dosttum...Teşekkürler...

loveforlife 29-08-2013 22:01

Ördekler...

5 Eklenti(ler)
Bahçede çiçeklerin yanısıra şimdilerde iki aylık olan 3 ördeğim, 5 civcivim, kumrucuklarım (ben onlara böcek diye sesleniyorum, adlarını biliyorlar) ve sokak kedicikleri keyif sürüyor...

Ağabeyim benim minik civcivlerin büyük kısmını köye götürdü. 5 tanesi etlik diye onları ve 3 ördek yavrusunu bana bıraktı. Ördekler palazlandı artık.

Bu Pamuk. Pekin ördeği olur kendileri. Kendini çok kirletmese pamuk olacak da, çamur banyosuna diğerleri gibi pek bir meraklı...
Eklenti 436982

Lokum, içlerinde en iri olanı. Vakvaklamayı öğrendi ya, komşulardan şikayet gelmeye başladı. Beni görmeyegörsün, "bize yemek ver, vaaaaak!"
Eklenti 436983
Eklenti 436984

Ve Kömür... Adı gibi kapkara ördeğim.
Eklenti 436985

Cinsiyetlerini nasıl anlayacağımı bilmiyorum henüz. Yalnız bir bildiğim var, bunlar birer oburcuk! Bir ay önceki hallerine bir baksanıza, ne çabuk büyüyorlar...
Eklenti 436986

Selehattin 67 29-08-2013 22:05

sarmaşık tırmanıcı bir bitkidir inşallah istediğiniz formu elde edersiniz

bay tömürcek 29-08-2013 22:06

Maşallah maşallah ablamın ördeklerine ;) Ablacım cinsiyet öğrenmek için biraz erken daha :) Ama dişiler vak vak diye erkekler vıyk vıyk veya vik vik diye bağırırlar :) Erkeklerin sesi ince dişilerinki oldukça kalındır :) ERkeklerin kuruğu kıvrılır büyüyünce dişilerin düz kalır ama bunlara daha biraz zaman var :)

Selehattin 67 29-08-2013 22:06

bu arada bursada havalar nasıl 15 gün önceki gibi çok sıcakmı

Selehattin 67 29-08-2013 22:28

5 eylülde bursa da olacağım

loveforlife 29-08-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194329)
bu arada Bursa'da havalar nası,l 15 gün önceki gibi çok sıcak mı?

Havalar hala aşırı derecede sıcak. Nem de yoğun olunca, oldukça yorucu bir hava oluyor. Hastalara göre değil hiç. Evden çıkmak bile zor geliyor.

Hederanın saksıda çok yoğunlaşmış formlarını gördüm nette dolaşırken. Hem kim bilir, bakarsınız belki de bonsai oluvermiş benim hedera helix.

Selehattin 67 29-08-2013 22:33

gelmeye mecburum eşimin tedavisi için inşallah istediğiniz formu elde edersiniz [ dediğiniz gibi bonsai olur ]

loveforlife 29-08-2013 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194345)
gelmeye mecburum eşimin tedavisi için inşallah istediğiniz formu elde edersiniz [ dediğiniz gibi bonsai olur ]

Geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa memnuniyet duyarım yardım etmekten...

Selehattin 67 29-08-2013 22:45

teşekkür ederim doktorlar hariç şu anda kimse yardımcı olamaz kemoterapiye geliyoruz A.O.S. ONKOLOJİ HASTANESİNE

loveforlife 29-08-2013 22:56

Civcivler...

5 Eklenti(ler)
Beş tane de civciv kaldı bana. Bunlar da Çin ordusu misali, doymak nedir bilmeyenlerden. Etli denilen cinsten. Anladığım kadarıyla; ikisi tavuk, üçü horoz. Kursaklarını patlayasıya doldurduktan sonra siesta yapmak en büyük keyifleri. Mönülerini bir bilseniz! Bizimkiler bolca marul, salatalık, karpuz ve CİĞER yiyor.:dilli: Buğday falan da neymiş, burun kıvırıyoruz onlara:o Ciğeri pişirip baya ekmekle karıştırılmış haline bayılıyorlar. Biraz kedilere, biraz civcivlere... Kardeş payı!

Bu benim Bambam. Horoz olduğunu anlamak zor değil ama kuyruğu çıkmıyor nedense. Bam bam bir koşması var ki!
Eklenti 436999

Bu da Nuri, Horoz Nuri! Tam bir horoz tipi var. Arkada kızlardan biri. Kızlar birbirinin aynısı olduğundan isim bulamadım. Onlar sadece "Oburcuklar"
Eklenti 437000

Konu siesta olunca, mama tencerelerinde bile uyuyabiliyor bizimkiler...
Eklenti 437001
Eklenti 437002

Bir de onların bir ay önceki haline bakalım mı?
Eklenti 437003

YeniGine 30-08-2013 00:34

loveforlife'nin çiftliği... :) Maşallah!.. Hem sana, hem de canlarına. Daha önce de demiştim ben de çok seviyorum, mutlu oluyorum. Fakat senin sevgin bir başka güzel sevgili loveforlife. Dilerim herşey gönlünce olsun inşallah.

loveforlife 30-08-2013 10:06

Mercan Hanım...

5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde bir gün bahçeye inmiştim. Hem saksılardaki çiçeklere bakıyorum, hem hayvancıklarımı besliyorum. O sırada bahçe duvarının üzerinde bir güzellik belirdi. Koşa koşa bana geldi, bacaklarıma sürtündü ve "sev beni" diyerek yattı yerlere. Hemen kedi maması verdim ama mamadan çok sevilmekle ilgileniyordu. Tertemizdi tüyleri, patilerinin pembe pembe olmasından da belliydi ki bu bir ev kedisiydi. Ama arka tarafta olan bahçeye nasıl geldiğini, kimin kedisi olduğunu bir türlü anlayamadım. Ya kaybolmuştu (ki böylesi eve düşkün bir kedinin kaybolmuş olacağına inanmıyorum) ya da sokağa atmışlardı. Bir kulağının ucu da kesik, belediyenin kısırlaştırdığı pisiciklerin kulağına çentik atılıyor ama kısır mı emin olamadım.

Bahçede şekilden şekle girip sevdirdi kendini.
Eklenti 437074

Eklenti 437075

Eklenti 437076

Eklenti 437077

Eklenti 437078

loveforlife 30-08-2013 10:23

Mercan Hanım...

4 Eklenti(ler)
Bizim güzel kız mama yemeğe koyulduğunda, onu takip eden bir çift göz vardı. Benim Fincan Hanım kıskançlıktan çatlamak üzereydi.
Eklenti 437122
Eklenti 437123

Ama kızımız ev sahibi olmak istiyordu yine de. Bahçe kapısı açılır açılmaz, koşa koşa eve çıktı, Fincan'ın mama kabının başında aldı soluğu. Arkasından da Fincan koştu elbette.
Eklenti 437124
Eklenti 437125

Karnını doyurdu, Fincan'dan da bir temiz dayak yedi. Ama yine de geçti baş köşeye kuruldu. Birkaç kere, (Fincan istemediği için) bahçeye çıkardımsa da komşunun çatısından atlamayı başararak her defasında eve girmeye başladı. Ben de uyumlu olsun diye ona Mercan adını koydum.

Ama Fincan kıskançlıktan çatlayacak durumda, huyu suyu değişti. Hele ki Mercan kendini sevdirmek için kucağıma geldiğinde, çıldırıyor bizimki. Kuyruğuna sinir oluyor. Mercan'ı severken yılan misali kıvrım kıvrım kıvrılan kuyruğu yakalamak, ısırmak peşinde. Mercan ise gel de oynayalım derdinde, hiç koruyamıyor kendini. Onca kanatlıyı kardeşi olarak kabul eden Fincan Hanım hemcinsi bir kızkardeşi kabul edemiyor. :( Mercan'a bir ev bulmam şart ama nasıl?

loveforlife 30-08-2013 10:54

Japon balığı çiçeği (Nematanthus Tropicana)

5 Eklenti(ler)
Yine Sevgili Zafer İnandıklı sayesinde sahip olduğum güzellerden biri... Agaclar.net 9. doğum günü toplantısında minicik bir fidecik olarak getirmişti Zafer Ağabey onu. Ne olduğunu kimse bilmediği için masada son kalanlardandı. (Ben fotoğraf çekme derdindeyken boşalmıştı masa :D) Ne olduğunu bilmeden aldığım bu güzel evde yeni saksıya geçti. Suyu ve duş almayı çok seviyor. Direkt güneş ışığı alırsa yaprakları zarar görüyor. Aydınlık ama gölge ortamda son derece memnun. Hatta dibinden yeni bir yavrumuz bile geliyor...
Eklenti 437139
Eklenti 437140
Eklenti 437141

Bu arada paylaşım demişken, son günlerde yaşadığım sıkıntıların üzerine ilaç gibi gelen iki paketi de paylaşmadan geçemeyeceğim. Bu iki kutuyu hazırlayan iki güzel insana da çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni...
Eklenti 437142
Eklenti 437143

aheste 30-08-2013 10:58

Çok tatlılar ya, bayıldım, ben de hayvanları seviyorum ama sende ki hayvan sevgisi daha kuvvetli canım ya, kolay gelsin...

ozleem 30-08-2013 11:42

Tüm fotoğraflara bayıldım. Fincan gerçekten de çok gergin görünüyor :) Ama mercan da öyle tatlı ve masum ki, yerim olsa ben isterdim ama maalesef ona iyi bir konfor sağlayamam. Umarım mutlu bir yuva bulur hem kendisi hem de fincanın ruh sağlığı için :)

sakdag 30-08-2013 19:20

http://www.agaclar.net/forum/attachm...g_3238-001.jpg

Bu poza bayıldığımı söylemeliyim, tablo gibi çıkmış maşallah. ;)
Biraz resim yeteneğim olsaydı, yağlı boya bir tablo olarak çalışmak isterdim bu fotoğrafı, o derece beğendim. ;)

loveforlife 30-08-2013 19:53

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1194639)
Bu poza bayıldığımı söylemeliyim, tablo gibi çıkmış maşallah. ;)
Biraz resim yeteneğim olsaydı, yağlı boya bir tablo olarak çalışmak isterdim bu fotoğrafı, o derece beğendim. ;)

Kendisi de tablo gibi bir güzel zaten. Öyle güzel pozlar veriyor ki!
Eklenti 437246

Eklenti 437247

Ben deneyebilirim aslında. Ama Fincan'ınkini de yapmam lazım. Kıskanır cadıcığım...

sumeyra47 30-08-2013 21:12

Maşallah çok tatlı ben çok sevdim Mercan hanımı.Eğer sahibi çıkmazsa ben seve seve onun annesi olurum.

loveforlife 01-09-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1194677)
Maşallah çok tatlı ben çok sevdim Mercan hanımı.Eğer sahibi çıkmazsa ben seve seve onun annesi olurum.

Sevgili Sumeyra47,

Bizimkiler kavga dövüş bir arada yaşamaya çalışıyorlar şimdilik. Şayet sorun büyürse bu güzel teklifiniz benim için çok değerli olacak. Gerçekten de sevgi delisi bir kız bu. Şu an bile kucağımda kurulmakta...

Duyarlılığın için çok teşekkür ederim...

muhammed3450 01-09-2013 23:04

çiçeklerin bitkilerin çok güzel ama bi sorum olcak o küçük kabakları nasıl yetiştirdin benimki çiçek açtı kurudu hep

loveforlife 01-09-2013 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muhammed3450 (Mesaj 1195312)
çiçeklerin bitkilerin çok güzel ama bi sorum olcak o küçük kabakları nasıl yetiştirdin benimki çiçek açtı kurudu hep

Özel bir şey yapmadım Sevgili Kardeşim. Suyunu gübresini ver, gerisini doğa anaya bırak. Rüzgar ve böcekler birlik olup hallediyor işlerini. Erkek ve dişilerin aynı anda açmış olmaları da gerekiyor tabii...

loveforlife 02-09-2013 06:45

Toprağın bereketi...

5 Eklenti(ler)
Her ne kadar çok acemice olsa da yaz başında geçen yıl tohum takas etkinliği ve arkadaşlarımızın çeşitli paylaşımlarıyla elime geçen tohumları bolca çimlemiş, eşe dosta dağıtmış, evdeki saksılara sıkış tepiş yerleştirmiş, dayımın işyerinin bahçesine (toprağı pek iyi olmasa da) dikmiştim. İstediğim hep farklı türlere sahip olmak. Bakın bakalım olabilmiş miyim? Bunlar dünkü mahsüller...

Yumurta patlıcanlar, kambe biberler, bezelye domatesler, turşuluk sarı biberler, tatlı kıl biberler, jalepeno biberler, Meksika biberleri, siyah biberler, siyah çeriler, balık biberler, siyah biberler...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_3380.jpg
Eklenti 437951

Eklenti 437953

Eklenti 437955

Eklenti 437952

Eklenti 437954

loveforlife 02-09-2013 07:00

Bezelye domates...

5 Eklenti(ler)
Toprağın bereketinden söz etmişken, yer darlığından şu minicik yoğurt kovasına ilişirtiverdiğim bezelye domatesin bereketinden söz etmek istiyorum. Onlarca domates verdi, vermeye de devam ediyor...

Eklenti 437956

Eklenti 437957

Eklenti 437958

Eklenti 437959

Eklenti 437961

helin-123 02-09-2013 12:37

sebze hasatınız bereketli olmuş çok güzel gözüküyor

Selehattin 67 02-09-2013 18:54

maşallah bereketli bir yıl olmuş seneye inşallah daha bereketli olur

loveforlife 02-09-2013 21:03

Su kabağı...

4 Eklenti(ler)
Kabak çeşitlerini çok sevdiğim malumunuz!:p Geçen yılki tohum takastan gelen su kabağı türlerini yetiştirebilmeyi çok istiyordum. Zaten el sanatlarına da ilgim var ve bu kabaklarla da güzel şeyler yapmayı planlıyorum. Geçen yıl elimde eskiden var olan kabakları boyamıştım. Bu yıl baharda plastik bardaklarda çimlendirdiğim minicik kabak fideciklerini dayımın çalıştığı yerin bahçesine ekmek tek seçeneğimdi. Epeyce kumlu olan toprağı iyice kazıp, bolca gübreyle beraber dikim yaptık. Sık sık da tavuk gübresiyle yaptığı şerbeti dökmüş dayım. İki kök boğumlu kabak aldı yürüdü. Üzerinde onlarca kabak olgunlaşma çabasında...
Eklenti 438102
Eklenti 438103
Eklenti 438104
uzun saplı diye diktiklerimizde ise sadece bir tanesinde meyve tutumu var. O biraz gölgede kaldığı için böyle oldu sanırım. Ama 2 meyve olgunlaşıyor. İkisinin de büyükçe olması benim için sevindirici haber.
Eklenti 438105

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025