![]() |
Alıntı:
Merakla bekliyorum kerataları. Ördekler bildiğim kadarıyla yavrularını bazen sırtında taşıyorlar. Taşları da sırtında yuva yapmak için götürüyor olabilirler. Bu arada benim bir ördeğim vardı yemlerini suyla birlikte yiyorlar yem kabının yanında bir de su bırakırsan iyi edersin. Gerçi bunları biliyorsundur şimdi bilmişlik yapmamayım :) |
Alıntı:
İnsanları anlamak gerçekten güç. Bazen bu kendini bilmez tavırlarıyla farkına varmadan çok zarar verebiliyorlar çevrelerine. Çok bilene karışma şansınız olmayabiliyor. O zaman da benim gibi içiniz içinize yese de "susmak" en doğru seçenek oluyor. Rabbim ben bilirim diyenlerden uzak tutsun hepimizi... |
Alıntı:
Sağlık sorunlarıyla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı günleri atlatırsın. Sadece dut için değil, her zaman beklerim... Şunu unutma; her şey senin elinde. İnanır ve daima gülümsersen hayata, mutlaka mükafatını alırsın... |
Sevgili loveforlife;
Dün akşam İstanbul'a geldim. Kısa bir süreliğinede olsa, işten güçten kurtuldum. Sizlerin sayfalarınızın bazılarına girme şansı yakaladım. 'Bazı arkadaşlarımızınkine' diyorum. Çünkü o kadar çok balkon, teras, ev ve bahçe sayfası var ki! İstemesemde, birilerinin gücenmesi kaçınılmaz. Çünkü ben yetişemiyorum. :( İşte bunca sayfa arasında, birçoğunuı ekarte edebilecek bir sayfa oluşturmuşsun be kardeşim. Bravo valla. İnsan okumaya bi başlamasın! Anlatımın akıcılığı, fotoğraflardaki seçicilik, mekanların renkliliği ve çeşitliliği, bitkilerdeki özgünlük, doğadan ve yakın çevredeki kişi ve canlılardan görüntüler....Hepsi birleşince, ilgiyi hemen çekiveriyor. Güzel yeğeniniz ve çiftlikteki köpeklere bayıldım. Güler Hanım'ında vurguladığı gibi, kısa zamanda o kadar sevilmişsiniz ki, birçok arkadaşım onlarca kez gelmişler. Onların ismini gördükçe, sayfanızı ihmal ettiğim için ben utandım.:o Bundan sonra arayı bu kadar açmamaya özeneceğim. Selam ve sevgilerimle. |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu arada benim de bebekliğinden beri Eylül'ün artistik yönü dikkatimi çekiyor. Meşhur olur mu bilmem ama farklı bir çekiciliği olduğu kesin... Bebekliğimizden birkaç kare... Eklenti 412324 Eklenti 412325 Eklenti 412326 |
Amaryllis...
5 Eklenti(ler)
Evvelki sene sahip olduğum tek amaryllis donmuştu. Geçen yıl aldığımda genç bir soğandı ki çiçek sayısı çok fazla değildi. Bütün kışı toprakta, ama hiç sulanmadan geçirdi. Baharda daha büyük bir saksıya, süzek bir toprak hazırlayarak geçirdim. Tebdili mekanda ferahlık vardır ya, o da iki çiçek sapıyla memnuniyetini gösterdi bana... İki çiçek sapında, dörderden toplam sekiz güzel çiçek... Diğer renklerine de sahip olmayı çok istiyorum. (istemediğim var mı ki?)
Eklenti 412328 Eklenti 412329 Eklenti 412330 Eklenti 412331 Eklenti 412332 |
Sayın Loveforlife , tüm resimler harika. Çocukluğuma gittim. Hele o minik yardımcınız nasıl mutlu görünüyor öyle , bende köye gittiğimde onun kadar mutlu olurdum.
Çok bilmişlerden canı yananlardan biri de benim. Maydanozlarımı çok bilmiş biri sayesinde kaybettim. Kimyasal gübre verdiği için söküp atmak zorunda kaldım. Ortak kullanılan bahçelerde hep bu tür sorunlar oluyor. Bu yüzden bende bahçede değil balkonumda çiçek yetiştirebiliyorum maalesef. Sağlık olsun. Allah isteyen herkese kendi bahçesinin olduğu bir ev nasip etsin. |
Güller...
5 Eklenti(ler)
Gülü seven sadece dikenine değil her türlü nazına katlanırmış, öğrendim... Her türlü börtü böcekle mücadeleyi sürdürerek kazandığım güller...
Eklenti 412342 Eklenti 412343 Bunu evvelki yıl dayım çeliklemiş. Geçen yıl getirmişti. Pek keyifsizdi geldiğinde. annem sök at onu, toprağına yazık dese de dinlemedim. İyi ki de dinlememişim... Eklenti 412344 Eklenti 412345 Bu minyatür gülümü de meşhur etmek lazım... Sonra küser bize kızım... Eklenti 412346 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Böylesine güzel sözlerle onurlandırıyorsunuz beni. Siz öyle zengin yürekli bir insansınız ki; imkanınız olsa bütün sayfaları dolaşıp, herkesin gönlünü almak isteyeceğinize eminim. Ama hele ki yazın bahçedeki işlerin yoğunluğunda vakit ayırmak elbette güçleşiyor. Ben de sitemizi ve sitedeki pek çok insanı çok seviyor ve sayıyorum. Herkes, buyursun gelsin. Paylaşmak, paylaşılanların değerini arttırır bence. İşte bu nedenle en yakın arkadaşlarıma anlatıyormuşçasına aktarmaya çalışıyorum paylaşmak istediklerimi. Her daim güzel olan her şeyi paylaşmak adına hem sizi, hem de tüm dostları sayfamda görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyarım... Sevgi ve selam ile... |
eylül ne kadar tatlıymış öyle...:D
Allah analı babalı büyütsün...:o çiçeklerininzde onun kadar tatlı...;) |
Çin Karanfili (Dianthus chinensis)
3 Eklenti(ler)
Mevsimlik ve derdi az çiçeklerden biri Çin karanfili. Her ne kadar artık çok yıllık bitkilere sahip olmak istiyorum desem de, kendimi frenleyemiyorum bir türlü. Minicik bir fidecikti seradan aldığımda. Şimdi oldukça keyifli...
Eklenti 413477 Eklenti 413478 Eklenti 413479 |
Çin Karanfili (Dianthus chinensis)-Petunya kardeşliği...
5 Eklenti(ler)
Bizimkilerde bir muhabbet ki, sormayın! Neler anlatırlar, kim bilir?
Eklenti 413493 Eklenti 413489 Eklenti 413490 Eklenti 413492 Eklenti 413491 |
Alıntı:
|
Şeker Begonya, Yediveren begonya (Begonia semperflorens)
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl bir yakınımızın camında gördüm ve küçük bir çelik aldım. Kışın içerideydi. Şimdi büyüdü esmer güzeli kızım. Esmere de kırmızı pek yakışır, öyle değil mi?
Eklenti 413804 Eklenti 413805 Eklenti 413806 |
Salvia microphylla 'Hot Lips' - Ateşli Dudaklar
5 Eklenti(ler)
3 gündür gündüzleri alabildiğine sıcakken akşamüzeri gökyüzünü kapkara bulutlarla kaplanıveriyor. Sonra da bir gök gürültüsü, bir yağmur; sormayın. Dün yağmur hızını alamadı, dolular zıp zıp zıplamaya başladı. Çiçeklerime bir şey olursa korkusu sardı beni de elbette. Dolunun geldiği delinmiş yapraklar, yırtılmış çiçeklerdi sadece zarar. Ya ekmeğini topraktan kazananlar ne yapsın? Onların zararı çok daha büyük oluyor böyle durumlarda. :(
Yağmur durunca çiçeklerimin durumuna bakmak için soluğu başlarında aldım elbette. Değerli üyelerimizden birinin güzel hediyesi beni mutlu etme hazırlığındaymış meğerse... Ateşli dudaklar!... Bu dudaklardan gelecek bir öpücüğe hiç kimse hayır diyemez herhalde. Çok yıllık yayılıcı bir bitki. Anavatanı Meksika olan bu çalının güzelliği yaz boyu bitmeyen çiçekleri... Güneşi seviyor ve güneşi görmesine bağlı olarak çiçek tonları değişebiliyormuş... Işığı daha az alan çiçekler neredeyse beyaza yakın renge bürününken, doyasıya güneşlenenler o harika renkleriyle büyülüyor. Aslında ballıbabagillerden ve sonbahar adaçayı olarak da adlandırılıyor. Kelebeklerini bir mıknatıs gibi kendine çekme yetisine sahip. Yapraklarını ezip koklayınca aromatik bir koku hissediliyor. Eklenti 415090 Eklenti 415091 Eklenti 415092 Eklenti 415093 Eklenti 415094 |
Fil Kulağı(Alocasia macrorhiza)ve Meleklerin boruları Brugmansia sp.(Angels Trumpet)
5 Eklenti(ler)
Rahmetli babaannemin bir fil kulağı çiçeği vardı. Aynı saksı içinde yaklaşık 20 yıl yaşadı zavallıcık. Her yıl yanlarından yavrucuklar verir, babaannem de onları eşe dosta dağıtırdı. Babaannemin vefatının ardından, onun anısı olduğu için daha da severek bakmaya başlamıştım ona. Lâkin çok büyümüştü ve evde koyabilecek bir yer olmadığından kışları merdiven boşluğunda, yazınsa açık havada yaşamak durumundaydı. Sararan yapraklarını kestiğim için uzun bir sapın üzerinde bir palmiye misali yükselmişti. Geçen yıl tam orasından çiçekler açtı ve bütün yaprakları öldü. Sonra o ağacımsı gövde de devriliverdi saksıdan. Uzun, kalınca bir dal parçası gibiydi.
Sitede difenbahya çoğaltılmasıyla ilgili okuduklarımdan yola çıkarak, bu odunumsu parçaları sürgün vereceğini düşündüğüm yerlerini göz önünde bulundurarak parçalara ayırdım. Torfa perlit karışırarak bu karışımın içine bu parçaları gömdüm ve üzerine bir poşey geçirdim. Nemini sürekli kontrol edip korudum. Beni çok bekletmeden hepsi filiz verdi. Hiç alakasız başka bir saksıdan ise kendiliğinden minik bir yavru çıktı. O saksıya ben bu ekimleri yaparken bir şekilde o çiçeklerin tohumlarından gitmiş olabileceğini düşünüyorum. Onu da ayrı bir saksıya taşıyınca küçük de olsa gelişmeye başladı. Saksılar çoğalınca çiçeğe değer vereceğine inandığım kişilere gitti yavrucuklar. Kışı içeride, yazı dışarıda geçirmek şartıyla bunlar da bana kaldı. Fincan kışın içerideyken yapraklarıyla oynamaya bayıldı. Neyse ki kazanan onlar oldu. Ama geçen günkü dolu onların da canını acıtmış sanki. Brugmansialarla hangimizin yaprağı daha büyük olur yarışı tutturmuşlardu oysa. Onların yapraklarında epeyce bir delik ve yırtık oluşmuş ama ölümcül yaralar değil şükür ki! Eklenti 415340 Eklenti 415336 Eklenti 415337 Eklenti 415338 Sahi sizce hangisi kazanacak bu yarışta? Eklenti 415339 |
Zıpçıktı (Zephyranthes)
5 Eklenti(ler)
Kaç gündür yağmuru dolusu biraz zarar verdi vermesine ama birilerine de çok mu yaramış ne!
Onlar da rahmetli babaannemin yadigârlarından. Her saksısından zıp diye çıkarırdı pembe pembe gülümseyen yüzlerini. Ben elime geçen soğanları bir bidonu keserek hazurladığım saksıda topladım. Hoş hâlâ hiç ummadığım yerlerde kendini gösterenler oluyor zaman zaman ama... Mesela geçen yıl biberlerin arasında ansızın çıkışıyla hoş bir sürpriz yapmıştı bana... Eklenti 415452 Bu sefer ise bir görsel şölen yaşatıyor adeta... Dolunun ardından gördüm 8 adet tomurcuğu. Eklenti 415448 Eklenti 415449 Bu sabahı pembe gülüşleriyle mest etmeye hazırlanmıştı güzellerim... Eklenti 415450 Eklenti 415451 |
Zıpçıktı (Zephyranthes)
5 Eklenti(ler)
İngilizler, onu "Fairy lily" yani peri zambağı olarak adlandırırmış. Gerçekten de peri kızı gibi güzeller öyle değil mi?
Eklenti 415453 Eklenti 415454 Bugün kedi yavrusunu taşır gibi taşıyıp durdum saksısını... Onlar için her şeyin en güzeli olsun istiyorum daima... Eklenti 415455 Eklenti 415457 Eklenti 415465 |
Çin Lanterni (Abutulion)
5 Eklenti(ler)
Çok yıllık bitkilerimin sayısını arttırmayı istiyorum. Hem çok yıllık hem de büyüleyici bir güzelliğe sahipse değmeyin keyfime.;)
Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı, o büyülü güzelliklerden biriyle buluşmama vesile oldu. Ona daha da güzelleri nasip olur inşallah! Gönül zenginliğiyle örnek alınması gereken bu özel insana teşekkürlerimle... Baştan tomurcuğumuzu gösterdik... Eklenti 415510 Eklenti 415511 Sonra güneş ısıtıverdi o ipeksi tenimizi... Eklenti 415507 Salınıverdik güneşli günlerde eteğini savurarak gezen bir genç kız edası ile... Biraz utangaçtık başta... Eklenti 415508 Sonra yavaş yavaş güvenmeyi öğrendik kendimize... Bir sivrisinek vızıldayarak gelip konunca başımıza, canımız biraz sıkılmadı değil ama neyse:mad: Eklenti 415509 |
Çin Lanterni (Abutulion)
5 Eklenti(ler)
Sonunda açılıp saçıldık tüm güzelliğimizle...
Eklenti 415513 Eklenti 415514 Eklenti 415515 Eklenti 415516 Eklenti 415517 |
Çok güzeller peri zambağı ismini de gerçekten hak ediyorlar sevgililoveforlife.:)
Bence başa baş yarışıyorlar,herkes kendi cüssesine göre...:)) |
Bir çiçeğin açışı bundan daha güzel anlatılamaz ağzına sağlık...:) Çiçeğin güzelliği ayrı, ateşli dudakları da unutmayayım kırılmasınlar...
|
Maşallah sevgili Loveforlife balkonunuzda çok değişik bitkiler barındırıyorsunuz. O nedenle balkonunuzu gezmek her zaman çok keyifli, keşfedilecek çok şey var çünkü... Yeğeninizde hem bebekken hem de şimdi çok tatlı maşallah. Allah bu hala yiğeni hiç ayırmasın. Ben de Müge Boz isimli oyuncuya benzettim Eylül'ü. Eğer ilgisi varsa neden bir oyuncu olmasın? Sevgiler...
|
Sn Loveforlife, ellerinize emeğinize sağlık herşey çok güzel, çiftlik harika bir yer. Çeşit çeşit hayvanlar, minik yavrular, insan öyle bir yerde yaşlanmaz sanırım. Eylül ayrı bir güzellik, Allah analı babalı büyütsün. Çok bilip hiçbirşey bilmeyenleri dikkate almayın, onlar ön yargılı olup çok şey bildiklerini sanırlar, fikir ve düşüncelere değer vermezler, doğadan bitkiden, hayvanlardan anlamazlar, çevreye,doğaya ve insanlara karşı saygıları yoktur. Yokedilen bitkileriniz için üzüldüm, ben dağda bayırda gördüğüm bir bitkiyi söküp yetiştirmeye çalışır nasıl bakımı yapılır diye araştırma yaparım, doğaya katkım ne olabilir diye düşünürüm. Maalesef dünyada her cins insan var, siz onlara bulaşmayın onlar kendi bildikleriyle yetinsinler sonra sonuçlarını göreceklerdir.
Sayfalarınızın takipçisi olacağım güzel sayfaların devamını diliyorum. Saygılar selamlar efendim... |
Tradescantia andersoniana...
5 Eklenti(ler)
Uzun yol yorgunuydu bana ulaştığında. İlk diktiğimde epey süre ayılıp bayıldı. "Yaşar mı ki?" bile demiştim onun baygın hallerini görünce. Sonra ne mi oldu? Sevgili SDurul ona tembihlemiş olsa gerek ki, yaşama sıkı sıkı tutundu bizimki. O da yetmedi. Bir de çiçeklendi...
Eklenti 415738 Eklenti 415739 Eklenti 415740 Nasıl olduysa dibinde bir de asmacık filizlendi. Ben de kıyamadım ona. Ama o da ne, bir de akşam sefası girmiş araya! Şimdilik yaşıyorlar koyun koyuna... Eklenti 415741 Eklenti 415742 |
Tradescantia andersoniana...
4 Eklenti(ler)
Eklenti 415744
Eklenti 415745 Eklenti 415746 Eklenti 415747 O güzelim paylaşımlarıyla pek çok yeni türe sahip olmama vesile olan Sevgili SDurul'a sonsuz minnettarlığımı sunarım... |
Alıntı:
Onların da kişilikleri var bence. O yüzden onlarla konuşur, dertleşirim. Onlar da bana bir şeyler fısıldar. Onlar da bizim gibi değiller mi sence de? Her birinin beklentisi, huyu suyu ayrı. Kimi küsüverir aniden, anlamazsın neden. Kimi çok kanaatkâr, her şartta yaşayabilen... Kimi çok nazlı, kapris yapar bazı bazı... Ama hepsi sevgiye duyarlı... Onları böyle anlamış, anlatmışım; çok mu? |
Alıntı:
Aşkolsun, senin paylaşımların da yabana atılmaz hani.:) Sevgiyle... |
Örümcek...
5 Eklenti(ler)
Bu sabah elimde fotoğraf makinesi, ortancalarımın güzelliğini ölümsüzleştireyim dedim.
Eklenti 415758 Ama bu esnada başka bir görüntüye takılıverdim. Bir minik örümcek titizlikle örmüş ağlarını, sonra da düşürmüş ağına ilk avını. Kara sinek çoktan vazgeçip hayattan teslim olmuş doğanın kanununa... Eklenti 415759 Biraz daha iyi görüntüleyeyim diye biraz su fısfısladım ağların üzerine. Bir telaş sardı bizimkini, sanki elinden alacakmışım yemeğini diye... Eklenti 415760 Eklenti 415761 Eklenti 415762 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025