![]() |
Alıntı:
cok tesekkür ederim sevgili almanyali |
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, ve diğer orkide/ kaktus severler başka fotoğraflarda çektim ama bu sayfada benim olmayan bitkileri eklemeyi uygun bulamadığım için, Yapı marketlerde satışı olan bitkiler başlığına ekledim, ordan diğer türlere ve fiyatlarına bakabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 364218
Yılbaşı çiçeklerım tekrar tomurcuk yapıyor, bu minik beyaz tomurcuk gözümün önünde büyümüş de ben fark etmemişim :p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 364219
Çilsiz begonyam da 1 aylık uykudan sonra harekete geçti..ilk çiçeği göründü, bütün yazı kırmızı olarak kışı da pembe olarak geçiriyor. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 364257
Eklenti 364258 Biz kızımla grip olup yataklara düşünce, sağolsun sevgili kayinvalidem bize bakmaya gelmiş birde mis kokulu nergis getirmiş bana:eek: :p sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim kokusunu duyamıyorum ki..:( |
1 Eklenti(ler)
MAMMILLARIA BACKEBERGIANA
Eklenti 364264 Yeni aldığım kaktus tomurcuklu çıktı, bu mevsimde açarmı hiç bilmiyorum ama açarsa çok sevineceğim...;) nede olsa ilk defa benim de açan bir kaktusum olacak.:rolleyes: |
Sn Almanyalı merhabalar , ellerinize sağlık.çiçekleriniz harika. Kaktüsünüz hayırlı olsun.Saygılar.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 364265
Davetsiz misafirım var.. tül çiçeğimi yeni aldığım toprağa diktiğım halde bu çekirdek nerden buraya geldi? ve zaman çıktı da büyüyüverdi hiç anlamadım. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili gülenyüz, çiçeklerimi beğenmenize sevindim.:) herzaman beklerim, ilk defa benim de kaktusum çiçek açacak çok sevinçliyim ve heyecanla bekliyorum.:rolleyes: sevgilerimle |
Bir saatten fazladır sayfanızı büyük bir keyifle gezdim sevgili Amanyalı,orkide ve soğanlı bitkilerin tutkunu beni bitirdiniz...Maşallah her bitkiniz ayrı güzel emeğinize sağlık,özellikle orkidelerinizin aktif şekilde açması beni çok şaşırttı ve meraklandırdı,on üç adet orkidem var sadece bir tanesi çiçekli,yarısından fazlası çiçek sapı ve tomurcuk yaptı fakat tomurcuklar açmadan kuruyup döküldü, sırlarınızı biz orkide sevenlerle de paylaşırsanız çok mutlu olurum:))Ludusia orchid'i sayenizde tanımaktan da ayrıca mutlu oldum.Son paylaştığınız davetsiz misafiriniz sizi şaşırtıp hemde mutluluktan uçurabilir,kendimden biliyorum:))Selamlar,sevgiler...
|
merhaba,
Sevgili berçin,çiçeklerimi beğenmenize sevindim.yine beklerim. hepsi benim için birbirinden kıymetli ve özel, soğanlı rizomlu mevsimlik çok yıllık....ve daha bir sürü çeşit olsun istiyorum ve hepsini çok seviyorum fakat balkonum çok küçük ve artık bana yetmiyor. Soğanlı çiçeklerimin büyük bir kısmı bahcemde, bunlar solunca onları da oraya dikeceğim. orkidelerim için sadece bir tane besin kullanıyorum, yerlerini hiç değiştirmedim ve hiç daldırma yöntemi ile sulamadım. bi keresinde benim yeni aldığım orkidem de tomurcuklarını dökmüştü, aldığım yerde çok sulanmış..çok üzülmüştüm. üç ay gelişme göstermedi, şimdi çok iyi tomurcuklu. ben orkideyi sadece bildiğim ve güvendiğim yerden alıyorum, bazı orkideler alırken çok büyük ve gösterişli oluyor eve getirdikten bir süre sonra ölüyor maalesef.. ben alırken köklere ve yaprak sağlığına dikkat ediyorum, sizede öneririm. sevgilerimle |
Maşallah çiçekleriniz çok güzeller, Allah nazarlardan saklasın. :) Daha nicelerini görmeniz dileğiyle, iyi akşamlar. :)
|
merhaba,
Sevgili Elma Kurdu, iyi temennileriniz için teşekkürler, her zaman beklerim. Allah hepimizin çiçeklerini nazardan korusun. bir tane bile tomurcuk olsa kıymetli oluyor benim için. sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
:DEklenti 365548
Eklenti 365550 Bugün çiçek soğanlarımı diktim, bu türk lalesi.dışarıda yağmur yağıyor ilk cansuyu yağmur olacak ;) büyüyünce resimdeki gibi olacaklar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 366676
Biraz iyileşince çiçeklerimi teftişe çıktım..günlerdir fırsat bulamıyordum, Amaryliss tohum bağlamış.:eek: kesmeye kıyamamıştım iyiki kesmemişim..:) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 366682
Benim sabırsız meleğim, baharı bekleyemem açacağımda açacağım demiş üç tane tomurcuk sapı çıkarmış... ikisi iç kısımda.eee bunca yıl açamadım acısını çıkarayım diyor...biricik hoyam. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 366684
Yasemin çiçeğimin öyle sıkı sıkı tele sarılmış olmasına içim elvermedi.. deli bağlar gibi bağlamışlar..:mad: neyseki çözmeyi başardım!!! tam 10 dakika da..filizleri kırılacak diye yavaş yavaş açtım. saksısını değiştirip çiçekliğimin gövdesine sardım :D bu sabah odaya girdiğimde müthiş güzel bir koku ile karşılaşdım.. çok keskin ve güzel kokuyor, herhalde kendince teşekkür ediyor...onu serbest bıraktım diye..:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 366690
Bu kaktusu yeni aldım, ismini henüz bilmiyorum ama şekli bana çok hoş geldi. İsmini öğrendim Notocactusmüş. Alttürünü ileride eklerim. |
1 Eklenti(ler)
Melocactus
Eklenti 366691 Bu kaktusumde yeni, yuvarlak formlu kaktusleri normalde fazla sevmiyorum ama bu ikisine dayanamadım...:D hala favorim sütun kaktusler.. |
Ne kadar güzel çiçekler ediniyorsun Sevgili Almanyalı... Kıskanıyorum vallahi. ;) Hele en fotoğraftaki şapkalı kaktüse bayıldım. Orkideler desen bir başka güzel... İlgiyle takipteyim... ;)
|
hayırlıolsun güle güle büyütün kaktüslerinizi :)
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili sakdag, asla kaktus bakamam derken...8 kaktusum oldu.. hiç görmediğim türleri görmeye ve edinmeye başladım, kaktus dünyası ne kadar geniş ve güzelmiş sizlerden öğrendim. şapkalı kaktusun melokaktus olduğunu düşünüyorum fakat alt cinsini henüz bilmiyorum. bende sizin kaktus aşılarınızı zevkle ve merakla takip ediyorum. sevgilerimle |
Alıntı:
merhaba, Sevgili BAYÇALI, teşekkür ederim ilk defa benimde çiçek açan bir kaktusum olacak inşallah..:rolleyes: sabırsızlıkla bekliyorum açsın diye. açınca çok mutlu olacağım.:) |
2 Eklenti(ler)
Euphorbia lactea
Eklenti 367147 Eklenti 367149 Bu eubhorbia türü sukkulent bitkimi de yarım saat önce buldum, büyüyüp sukkulent ağacı olacak inşallah daha öncede bu türün oldukça büyük halini görmüştüm çok güzeldi ama sanırım bunun yaprağı veya çiçeği yok olsun bu haliyle bana helikopter pervanesini anımsattı.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 367150
Crassula perforata bitkimi maalesef kaybettim..:( benim küçük meraklı kızım sulamak istemiş, içmesi için ona verdiğim portakal suyunu dibine dökmüş..:mad: bide gelmiş: anne ben çiçek suladım demezmi!!! ama geç kaldım tabii bitki öldü..:eek: hemde simsiyah oldu dalları. bu dalı önceden kırmış başka biryere saplamışdım bu dal ucundan kök yapmış hemen dikeceğim, bilmiyorum artık ya tutarsa diyorum... tutmazsa da yenisini alırım artık..kızıma göstermedim atarken, üzülmesin ben yaptım diye.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sedum nussbaumerianum
Eklenti 367153 Bu güzelliği bizim çöpün yanında buldum bir dal olarak hatta biraz kökü bile vardı. kim attı bilmiyorum artık... bazen çöpün yanına oyuncak filan koyuyorlar görüyorum ama çiçek...koyanı ilk defa gördüm hemen aldım diktim, umarım tutar. |
Sn almanyalı,iyi akşamlar.İnanamıyorum ya biz burada dünyanın parasını ödeyerek alıyoruz.Orada çöpe atıyorlar.Sevgi ve Saygılar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025