![]() |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 360816
Eklenti 360817 Biricik ludisia discolor orkidem açtı bu sabah çok mutlu etti beni çok minik çiçekleri var... yaprakları ayrı minik çiçekleri ayrı güzel.. çok hafif bir koku var ama hoş kokuyor..:D dibinden bir tane yavru vermiş bile...sanırım çabuk yayılacak. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360841
Amaryliss' ın son hali... ikinci tomurcuk dalı da açtı...:p ilk çiçekleri solmaya başladı, bu son fotoğraf...yaza kadar göremeyeceğım bu güzelliği...:( ama olsun pembe olan amaryliss de hızla büyüyor...;) yakında açar, o solmadan diğerleri yetişir elbet..:D |
Sevgili almanyali
sayfanizi zevkle takip ettim ciceklerinizin bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel ama ben bir orkide tutkunu olarak en cok ludisia discolor'a bayildimmmm cok güzel masallah Hepsini güle güle huzur ve saglikla büyütün insallah. |
Merhaba,sevgili zencefil çiçeği,
çiçeklerimi beğenmenize sevindim, benim beş tür orkidem var, ama ludisia discolor' başka güzel üstelik bakımıda çok kolay orkidelere göre. sizede öneririm, birde yeşil yapraklısı varmış onuda edineceğim inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 360860
Eklenti 360861 Bu sabah menekşemi aldığım gibi doğru bitki ilaçları da satan mahallenin çiçekçisine gittim, menekşemde Thrips' diye bir böcek varmış..ilacı alıp uyguladım, çok güzel çiçekler vardı fakat inanılmaz pahalıydı... ancak bu güzeli bulabildim orada keseme uygun... adı Peperomia obtusifolia. yaprakların herbiri ayrı renk..çok sevdim ama sarkıcı mı yoksa yayılıcı mı sormayı unuttum.. |
Alıntı:
Sayfaniza dün bakmistim aslinda orkidenizi görür görmez bugün sabah solugu Dehnerde aldim ama o cins suan ellerinde yokmus ilerleyen günlerde gelecekmis mutlaka sahip olacagim o güzellige tesekkürler. |
merhaba,
Bende geçen hafta gittim, hoya bakmaya... diye ama tohumdu çiçek soğanıydı derken akşam olmuş... kaktus sukkulent merakım depreşti bu günlerde, orkidelerimin keyifleri yerinde şimdi. Hepsi tomurcuklu,açınca dünyalar benim olacak... sabırsızlıkla bekliyorum.. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361907
Euphirbia trigona rubra' m yerini çok sevdi..:D durmadan yeni dallar çıkarıyor, şu anda 13 dal oldu bile. kalorifer üstünde ama çok az su veriyorum, tamamen kurumadan vemiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361908
Bu güzelliklerle bugün buluştuk.. ebay' den açık artırmaya katılıp, kimse katılmayınca 1 euro ya aldığım saksı..:p Biraz büyük geleceğini düşünüp ona uygun bir çiçek alayım dedim, dua çiçeği/ maranta aldım, fakat saksı beklediğimden küçük geldi.. olsun yeni bir sarkıcı bitki bulacağım artık, bir öneriniz var mı? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361912
Ilk kaktusum, ilk göz bebeğim.. daha çiçeğinin ne renk olduğunu bile öğrenemeden, thrips bulaştı hasta oldu...:( saksısını ben boyadım peçete transfer denedim.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361914
Bu güzelliğe görür görmez vuruldum.. bir komşumun evine dün ziyarete gittik, yeni almış... ismini sordum söylemedi( aynısından alırım diye söylemediğini düşünüyorum :mad:) o kahve yapmaya gidince hemen resmini çektim :o yaprakların altı mor gibi üstü kadife gibi yumuşacık.. adını elbette öğrenip bende edineceğim.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361916
ikinci gözbebeğim.. bu kaktusu aldığımda taştan pek farkı yoktu. o da yerini çok sevdi, alacalı gölgede duruyor, büyümeye ve açılmaya başladı, bu sabah ortasında bir boşluk fark ettim :eek: meğer boy atmış ondan açılmış ortası. sanırım oda çabucak büyümeye niyet etti.:D |
beğendim bayıldım orkidenize hasta oldum maşallah
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361921
merhaba, Ludusia' mı kınalı kızımı beğendiniz sanırım sevgili ayhat, beğenmenize çok sevindim. böyle güzel yapraklı, böyle minik çiçekli olurda sevilmez mi hiç.. :D beş orkidem daha var bunu başka seviyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361922
Açık pembe paskalya kaktusum dinleniyor, bakmayın böyle keyifsiz olduğuna bir ay sonra canlanacak ve yeniden kum gibi çiçeklerini gösterecek..;) beş yaşına girecek her yıl kışı büzüşerek yazı da güneşte yayılarak geçiriyor. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361926
Biriciğim göz bebeğim, hoya carnosam.. dinlenmesi için soğuk odaya aldım, ama nafile kolları uzatıyor heryere sürekli yeni yapraklar çıkarıyor. bugün de ılık su duşunu alıp öyle geldi, tozu hiç sevmiyorum çiçeklerimin yaprağında. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361929
Orkidelerimden minik çiçekli güzelim de biraz evvel açtı..:D bu sefer sabahı beklemedi, genelde benim orkidelerim sabah açarlar bende hep uykusuz kalırım açtığı anı yakalayacağım diye.:p |
Alıntı:
Demek bu zamana kadar hep ondan kayip etmisim ben paskalyami.... mevsimi geldiginde tekrar bir paskalya alip birde kisin büzüsmesini bekleyim bakalim.... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361931
Bunlarda sardunyalarım, arkada tırtıklı yapraklı olan kırmızı ve çok hoş bir kokusu var, yapraklarına dokununca bile kokuyor.çiçekleri yıldız şeklinde. önde yuvarlak yaprakları görünen de pembe beyaz çiçekli alaca yapraklı sardunyam. bu yıl ilk defa evin içine aldım henüz iyi durumdalar, soğuk odada hoyamın dalları ile savaşıyorlar..:p |
merhaba, sevgili incii,
Paskalya kaktusum yaklaşık beş yıldır benimle, buraya ilk geldiğimde kayinvalidem bir dal olarak almış bana hediye etmişti. yıllardır böyle kışın büzüşür, yazın açılır alıştık artık. fazla su vermiyorum kışın çok az toprak kuruyunca yazın haftada bir veriyorum. saksının altına birkaç büyük delik açtım suyu fazla sevmiyor benimki, hele ki tomurcuk olduğunda hepsini döküyor, açacağı zaman hiç vermiyorum. güneşi inanılmaz seviyor iki kere açıyor yılda, bu yaz yağmur üstüne yağdı tüm çiçeklerini bir günde döktü, yaprakları suyu hiç sevmiyor ben tozu sevmiyorum hiç sık sık su püskürtüyorum. tabii bunlar benim tespitim ve uygulamam. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 361936
Buda benim arsız susuzluğa, soğuk ve ilgisizliğe rağmen inatla hayata tutunan, durmaksızın yeni dallar çıkaran henüz ismi muamma..bitkim. ona eşim bakıyor, onun çiçeği.. soğuk odada duruyor alacalı gölgede. aklına gelirse su veriyor bulamazsa soğuyan çayını da döküyormuş...öyle söylüyor. bazen kontrol ediyorum gayet iyi durumda. |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın Almanyalı, tüm tohumlarınız çimlenmiş galiba... ;) Çok tatlı görünüyorlar, bir pitaya ormanı oluşturabilirsiniz... ;)
Bundan sonra ne yapacaksınız? Toprağa ne zaman alacaksınız? |
merhaba,
Sevgili sakdağ, evet hepsi çimlendi, bunlar peçete üstüne ektiklerim birde toprağa ektim onlar dağa çıkmadı. Bugünlerde elime geçen herşeyi ekiyorum, passion meyvesi, liçi, kestane, ve limon...ve daha birsürü şey. toprağa almalımıyım henüz bilmiyorum, ilerleyen günlerde bekleyip göreceğiz bakalım. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
:)Eklenti 362015
Eve gelince ilk gördüğüm manzara... herkes evden gidince bütün çiçeklerimi kaloriferin önüne diziyorum, elime türk kahvesi alıp seyre dalıyorum... buyrun birde benim gözümle çiçeklerimi görün istedim. |
Sevgili almanyalı, pitayalar ne kadar güzel çimlenmişler, ellerinize sağlık. Bence alın artık toprağa ve nemli kalsınlar. Sanırım tüm tohumlar çimlenmişler. Sonrasını lütfen "Tohumla Kaktüs Üretimi" Başlığında paylaşırsanız merak eden üyeler de gelişmeleri takip edebilirler.
Bu arada Echeveria Perle von Nürnberg yetersiz ışık almış olmalı. Rozetlerdeki form bozukluğu yani yaprak aralarındaki açılma bunun göstergesi. Kışın Almanya'da bu durum sık sık yaşanıyor. Kaçınılamıyor malesef. Bendekilerde de aynı şey olabiliyor. Yaptığım cam içlerini doldurmak:) Tüm bitkileriniz çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık. Hoyanızın güzelliğinden sözetmeden son vermeyeyim mesajıma... |
merhaba,
Teşekkürler sevgili selenn hanım, bilgi için. yarın toprağa alırım, gelişmeleri adım adım orada da paylaşırım. echeveria' mı da güneşli bir yer boş alan bulursam koyacağım...camlar doldu bile. sevgilerimle |
Sevgili almanyalı,
Tek kelime,tüm çiçeklerinizin hepsine birden, "Maşallah".. |
Alıntı:
diyelim Allah arttirsin güle güle büyütün insallah :) |
merhaba,
Teşekkürler sevgili farpali sizinkilerede maşallah, mikadonuzu aramaktayım hala... en güzel ve değişik çiçekleri sizde görüp takip ediyorum. merhaba,sevgili zencefil çiçeği, beğenmeize çok sevindim, sizin orkideleriniz de çok güzel maşallah, hele o papidelhium( umarım ismini doğru yazmışımdır) bayıldım... bende istiyorum bitane henüz yerim yok cam önünde. sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025