agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   almanyalı / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/29074.htm)

ayhat 16-01-2013 10:16

ben pitayaların resmini çörek otlu susamlı bir börek yaptınızda onun resmini koydunuz zannettim, karnım mı acıktı ne?
Evet o alacalı orkidenizi çok ilginç buldum, eve ilk gördüğünüzdeki manzara ve kahve keyfimiz aynı ve sanırım bu sitedeki hemen hemen herkesin bir çay kahve köşesi vardır, resimler sayesinde birbirimizede misafir olmuş oluyoruz, sizin köşeniz çok güzel.

almanyalı 16-01-2013 12:53

merhaba,

ilahi..sevgili ayhat, güldürdünüz beni,:) börek mi sandınız benim miniklerimi :p
neyseki bugün toprağa kavuşuyorlar :D

almanyalı 19-01-2013 15:05

1 Eklenti(ler)
:DEklenti 362804

Uzun zamandır istediğim yasemin çiçeğini buldum sonunda.
saksısını henüz değiştirmedım çok minik daha..
tomurcukları bile var.

almanyalı 19-01-2013 15:08

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362805

Bu güzellik de vriesea..
yaprakların rengine bayıldımm.
bakımı bromelia ile aynı.

almanyalı 19-01-2013 15:11

1 Eklenti(ler)
:pEklenti 362806

Vaktimin çoğu mutfakta geçtiği için ludusiamı mutfağa aldım,
salonda yer kalmadı..çiçekleri solana kadar doya doya görmek istiyorum.

almanyalı 19-01-2013 15:20

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362809

Sarkan bir kaktus bulana kadar bu kaktusumü diktim minik saksıma..
bugün bir daha güzelce ilaçladım ve toprağını değiştirdim.
kökleri iyi durumda,
thrips böceğinin oluşturduğu beyaz lekeler baya azaldı.
ilerleyen günlerde iyileşecek galiba.

almanyalı 19-01-2013 15:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362810

Yılbaşı kaktuslerim serin ve aydınlık mutfağımı çok sevdiler,
tekrar çiçeklerini gösteriyorlar.;)

almanyalı 19-01-2013 15:27

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362811

Almancası rosmarin, türkçe ismini hatırlayamadım şimdi.
et yemeklerine çok yakışıyor...ama tabiiki bu mis kokulu dalları kırıp yemek yapacak değilim.:D sırf koklamak için aldım.

almanyalı 19-01-2013 15:30

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362817

Yelken çiçeğim, ve dua çiçeğim birbirine çok yakıştı...ikisini aynı saksıya mı diksem diyeceğim ama biri sarkıyor biri yayılıyor.:)

almanyalı 19-01-2013 15:34

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362819

Bu da daha paketinde yeşilleben pembe amaryliss diye aldığım amaryliss...
pek sabırsız çıktı, dün akşam baktım tomurcukları küçüktü..
bu sabah açmış buldum.
rengi yine benim beklediğim gibi değil..

almanyalı 19-01-2013 15:40

1 Eklenti(ler)
Eklenti 362821

Bu da yakın resmi, ben rengini yavruağzına benzettim ama emin değilim, iki güne belli olur.

diğeri kadar büyük değil bu sefer, hatta baya küçük bir çiçeği var.

farpali 19-01-2013 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1087965)
Eklenti 362809

Sarkan bir kaktus bulana kadar bu kaktusumü diktim minik saksıma..
bugün bir daha güzelce ilaçladım ve toprağını değiştirdim.
kökleri iyi durumda,
thrips böceğinin oluşturduğu beyaz lekeler baya azaldı.
ilerleyen günlerde iyileşecek galiba.

Ba-yıl-dım.....Saksı müthiş....Aman maşallah diyeyim..iyi günlerde kullanın Sevgili almanyalı.

farpali 19-01-2013 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1087958)
Eklenti 362805

Bu güzellik de vriesea..
yaprakların rengine bayıldımm.
bakımı bromelia ile aynı.

Kısaca bir bakımını anlatabilirmisiniz almanyalı...Bende de var ,Allaha emanet yaşıyor.

almanyalı 19-01-2013 20:52

merhaba,
sevgili farpali,
vriesea' yı bende ilk sizde sizde görmüştüm, orkidenizin arkasında camın önündeydi.
biraz bakındım burada bir markete gelmiş, hemen aldım.
paketin üstünde direk güneşe koymayın, ortasını yağmur suyu ile doldurun, veya dinlenmiş ılık su ile yazıyor.
alacalı gölgede bulunması gerekiyor, ortasında su bulunmalı hep, çiçek solmadan yavru veriyor mutlaka. dış yaprakların dibinden yavru veriyor,
yavrular ana bitki boyuna gelmeden ayırılmıyor.
yavruları dikkatlice kökten keserek ayırıp dikiyoruz, ve ortasına yarım elma kesip kapatıyoruz ardından şeffaf cam gibi bir şeyin içine( kutu gibi) 10 gün kadar bekletiyoruz.

Bu şekilde elmanın salgıladığı bir madde bitkinin çiçek açmasını sağlıyor, aksi takdirde yavrular geç açıyorlarmış. bu bitki soğuğa karşı fazla hassas karanlıkda bulunmaması gerekli.

Ben dün gezerken buldum bitkimi, yaprakların rengini çok sevdim.
elma işlemini baharda bromelia' ma deneyeceğim, gelişimleri paylaşılırım.

sevgilerimle

almanyalı 19-01-2013 21:00

Sevgili farpali,

Ben bu bilgileri dün gece,
internette Almanca vriesea pflegen/ vermehren , türkçesi vriesea bakım/ üretim başlığı'ndan öğrendim.
Almanca yazınca bir video çıkıyor orda nasıl ayırıp dikileceği gösteriliyor ordan bakabilirsiniz, türkçe verince fazla bilgi bulamadım.

sevgilerimle

seyfi0505 19-01-2013 21:51

Sayın Almanyalı buraya çiçek getirmek soganlar falan serbestmi ve çiçeklerinizde çok güzel
elinize saglık

Sudenur 19-01-2013 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1087969)
Eklenti 362811

et yemeklerine çok yakışıyor...ama tabiiki bu mis kokulu dalları kırıp yemek yapacak değilim.:D sırf koklamak için aldım.

Lavantaya benzetmiştim ama et yemeklerine yakışıyor açıklamanızı okuyunca Biberiye olmalı diye düşündüm.. :)) Hepsi çok güzel, bakımlı.. alımlı.

O güzel manzara karşısında bizim için de yudumlayın Türk kahvenizi.. ;)

almanyalı 19-01-2013 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyfi0505 (Mesaj 1088136)
Sayın Almanyalı buraya çiçek getirmek soganlar falan serbestmi ve çiçeklerinizde çok güzel
elinize saglık

merhaba,

Sevgili seyfi 0505, ben heryıl çiçek ve sebze tohumları getiriyorum yanımda geçen yıl glayöl çiçeği ve sümbül soğanı getirdim, bir sorun çıkmadı.
burda hava şartları pek müsait olmadığı icinmi bilmiyorum artık tohumlar çok ucuz oluyor, bende alıp getiriyorum.

sevgilerimle

almanyalı 19-01-2013 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1088143)
Lavantaya benzetmiştim ama et yemeklerine yakışıyor açıklamanızı okuyunca Biberiye olmalı diye düşündüm.. :)) Hepsi çok güzel, bakımlı.. alımlı.

O güzel manzara karşısında bizim için de yudumlayın Türk kahvenizi.. ;)

merhaba,

Lavanta biraz daha kalın yapraklı oluyor sevgili sudenur, onuda aramaktayım.

Burda iki çeşit lavanta var biri açık mor minik çiçekli, biri koyu mor sivri uçlu çiçekli.bulunca resmini eklerim burda yol kenarlarına dikiliyor çoğunlukla.
rosmarin sanırım biberiye demek.
yarın sizin içinde bir kahve içerim...seve seve:D

zencefil cicegi 19-01-2013 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1087954)
:DEklenti 362804

Uzun zamandır istediğim yasemin çiçeğini buldum sonunda.
saksısını henüz değiştirmedım çok minik daha..
tomurcukları bile var.

Merbana
Sevgili almayali
Bu yasemin'in almancasi nedir,birde nereden aldiginizla ilgi bilgilendirirmisiniz
yanilmiyorsam bu bahcede yetistirilebilinen yasemin soguga dayanikli
Ben 2 yildir bunu ariyorum fakat bulamiyorum

almanyalı 19-01-2013 23:11

merhaba,

Sevgili zencefil çiçeği,
bende dün tesadüfen buldum geçen hafta perşembe günü aldi' ye geldi 2.99 di, o gün işlerim vardı gidemedim,
dün ekmek alayım diye gittim birde baktım orda...çok sevindim dört tane kalmış hemen birini kaptım 99 cent' te düşmüş...
hem tasarruf ettim 2 euro kardayım, vriesea da 99 cent' e düşmüş 2 euro da ordan...

biraz küçük satılıyor burda yasemin,bahçenin kuytu bir köşesinde güzel olur kışın sararsanız gövdesini donmaz gibi geliyor bana.ilk yılı saksıda bırakıp seneye iyice gövde kalınlığı olunca bende bahçeye alacağım.

posetinde iki isim var, Jasmin/Yasmin şeklinde yazılı.

Sevgi 20-01-2013 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1087969)
Eklenti 362811

Merhabalar sevgili Almanyalı; bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel maşallah. Sağlıklı iyi günlerde keyfini çıkartın......

Bu bitkiniz biberiye. Benim bahçemin ön kısmında çit olarak kullanılmış. Bende et yemeklerinde kullanıyorum. Ayrıca çayı da oluyor. Özellikle migren ağrılarına çok faydalı olduğunu araştırmalarımda okumuştum.

Sağlıcakla ve hoşçakalın....:p

nevsune 20-01-2013 09:41

Yasemininizi güle güle büyütün. Bu Pembe yasemin de denilen Jasminum polyanthum olsa gerek. Bu cinsler bu dönemde açıyorlar. Çiçekler açtıkça kokusuna bayılacaksınız.

Geçen yıl ben de minik bir saksıda almıştım. Yazın inanılmaz bir biçimde gelişip büyüdü. Bu aralar benimki de tomurcuklanmaya başladı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi (Mesaj 1088166)
Merbana
Sevgili almayali
Bu yasemin'in almancasi nedir,birde nereden aldiginizla ilgi bilgilendirirmisiniz
yanilmiyorsam bu bahcede yetistirilebilinen yasemin soguga dayanikli
Ben 2 yildir bunu ariyorum fakat bulamiyorum

Ben kışı kapalı balkonda geçirtiyorum. Arkadaşların yazdığına göre fazla soğuklara dayanıklı değilmiş, donabiliyormuş. Bahçenize almadan önce yukarda sözettiğim ilgili başlığı bir okuyun isterseniz.

vehibe 20-01-2013 09:55

Sevgili almanyalı, çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve bakımlı. Ellerine sağlık.

Bu yasemine benzer bir çiçek komşuların bahçesinde var, ama yaprakları sanki biraz daha ince. bütün yaz bolca çiçek açıyor mis gibi de kokar.

almanyalı 20-01-2013 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1088258)
Merhabalar sevgili Almanyalı; bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel maşallah. Sağlıklı iyi günlerde keyfini çıkartın......

Bu bitkiniz biberiye. Benim bahçemin ön kısmında çit olarak kullanılmış. Bende et yemeklerinde kullanıyorum. Ayrıca çayı da oluyor. Özellikle migren ağrılarına çok faydalı olduğunu araştırmalarımda okumuştum.

Sağlıcakla ve hoşçakalın....:p

Merhaba,

Sevgili Sevgi, isim için teşekkürler. çayını bilmiyordum öğrendiğime sevindim, bir tanede bahçem için alacağım.

Bu bitkimi sırf koklamak için aldım, hazır kesilmiş satılıyor burda onlardan kullanıyorum yemek için.
koparmaya kıyamam ki dalları, minik minik açacak daha.

sevgilerimle

almanyalı 20-01-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 1088279)
Yasemininizi güle güle büyütün. Bu Pembe yasemin de denilen Jasminum polyanthum olsa gerek. Bu cinsler bu dönemde açıyorlar. Çiçekler açtıkça kokusuna bayılacaksınız.

Geçen yıl ben de minik bir saksıda almıştım. Yazın inanılmaz bir biçimde gelişip büyüdü. Bu aralar benimki de tomurcuklanmaya başladı.

Ben kışı kapalı balkonda geçirtiyorum. Arkadaşların yazdığına göre fazla soğuklara dayanıklı değilmiş, donabiliyormuş. Bahçenize almadan önce yukarda sözettiğim ilgili başlığı bir okuyun isterseniz.

merhaba,

Sevgili nevsune, isim için sizede teşekkür ederim. Çok uzun zamandır aklımda olan bir bitkiydi nihayet buldum, bende bir iki yıl balkonda bakmayı düşünüyorum. Kokusunu çok seviyorum, sanırım benimki beyaz tomurcuklu.
sizinkinin rengi çok hoş bir pembe güle güle büyütün.
bulursam ondan da alıp ikisini bir saksıya dikmek istiyorum.
insan seyrine doymuyor...kokusunu hiç söylemeyeyim..

sevgilerimle

almanyalı 20-01-2013 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1088287)
Sevgili almanyalı, çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve bakımlı. Ellerine sağlık.

Bu yasemine benzer bir çiçek komşuların bahçesinde var, ama yaprakları sanki biraz daha ince. bütün yaz bolca çiçek açıyor mis gibi de kokar.

merhaba,

Sevgili vehibe, çiçeklerimi beğenmenize sevindim teşekkürler. evet çoook güzel kokuyor..bayılıyorum bu kokuya.hele Türkiye' de yazlıkların bahçesine dikmiyorlarmı, birde çatıya kadar uzanıyor...baktıkça içim gidiyor...dakikalarca durup kokuyu içime çekiyorum...tatile geldiğimde gezerken hep bahçelerde kalıyor gözüm..

sevgilerimle

almanyalı 20-01-2013 16:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 363017

Bugün yakınımdaki bir çiçek serasında orkide sergisi vardı, evden çıkmadan eşime kesinlikle çiçek almayacağım diye söz verdim..:(

yakında evde oturacak yer kalmayacağına inanıyor..:dilli:
içeri girer girmez kaktusleri gördüm, çok büyük ve ucuzdular..fakat söz verdiğim için sadece birazcık aldım..:mad: eşim bişey demedi ama hani söz vermiştindiye yüzüme bakıyordu ..:eek::D

işre benim kaktuslerim...:p

zencefil cicegi 20-01-2013 18:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı (Mesaj 1088398)
Eklenti 363017

Bugün yakınımdaki bir çiçek serasında orkide sergisi vardı, evden çıkmadan eşime kesinlikle çiçek almayacağım diye söz verdim..:(

yakında evde oturacak yer kalmayacağına inanıyor..:dilli:
içeri girer girmez kaktusleri gördüm, çok büyük ve ucuzdular..fakat söz verdiğim için sadece birazcık aldım..:mad: eşim bişey demedi ama hani söz vermiştindiye yüzüme bakıyordu ..:eek::D

işre benim kaktuslerim...:p

sevgili almanyali
cok güzelmis kaktüsleriniz
güle güle büyütün.
Bu arada orkide sergisinden bahsettiginizde gözümden kacmadi
Insallah güzel ve bol fotograflarla dönmüssünüzdür:D
sevgiler.

almanyalı 20-01-2013 18:54

1 Eklenti(ler)
Eklenti 363049

merhaba,

Sevgili zencefil çiçeği, bu fotoğrafı sizin için çektim :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025