![]() |
ben pitayaların resmini çörek otlu susamlı bir börek yaptınızda onun resmini koydunuz zannettim, karnım mı acıktı ne?
Evet o alacalı orkidenizi çok ilginç buldum, eve ilk gördüğünüzdeki manzara ve kahve keyfimiz aynı ve sanırım bu sitedeki hemen hemen herkesin bir çay kahve köşesi vardır, resimler sayesinde birbirimizede misafir olmuş oluyoruz, sizin köşeniz çok güzel. |
merhaba,
ilahi..sevgili ayhat, güldürdünüz beni,:) börek mi sandınız benim miniklerimi :p neyseki bugün toprağa kavuşuyorlar :D |
1 Eklenti(ler)
:DEklenti 362804
Uzun zamandır istediğim yasemin çiçeğini buldum sonunda. saksısını henüz değiştirmedım çok minik daha.. tomurcukları bile var. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
:pEklenti 362806
Vaktimin çoğu mutfakta geçtiği için ludusiamı mutfağa aldım, salonda yer kalmadı..çiçekleri solana kadar doya doya görmek istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362809
Sarkan bir kaktus bulana kadar bu kaktusumü diktim minik saksıma.. bugün bir daha güzelce ilaçladım ve toprağını değiştirdim. kökleri iyi durumda, thrips böceğinin oluşturduğu beyaz lekeler baya azaldı. ilerleyen günlerde iyileşecek galiba. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362810
Yılbaşı kaktuslerim serin ve aydınlık mutfağımı çok sevdiler, tekrar çiçeklerini gösteriyorlar.;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362811
Almancası rosmarin, türkçe ismini hatırlayamadım şimdi. et yemeklerine çok yakışıyor...ama tabiiki bu mis kokulu dalları kırıp yemek yapacak değilim.:D sırf koklamak için aldım. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362817
Yelken çiçeğim, ve dua çiçeğim birbirine çok yakıştı...ikisini aynı saksıya mı diksem diyeceğim ama biri sarkıyor biri yayılıyor.:) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362819
Bu da daha paketinde yeşilleben pembe amaryliss diye aldığım amaryliss... pek sabırsız çıktı, dün akşam baktım tomurcukları küçüktü.. bu sabah açmış buldum. rengi yine benim beklediğim gibi değil.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 362821
Bu da yakın resmi, ben rengini yavruağzına benzettim ama emin değilim, iki güne belli olur. diğeri kadar büyük değil bu sefer, hatta baya küçük bir çiçeği var. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba,
sevgili farpali, vriesea' yı bende ilk sizde sizde görmüştüm, orkidenizin arkasında camın önündeydi. biraz bakındım burada bir markete gelmiş, hemen aldım. paketin üstünde direk güneşe koymayın, ortasını yağmur suyu ile doldurun, veya dinlenmiş ılık su ile yazıyor. alacalı gölgede bulunması gerekiyor, ortasında su bulunmalı hep, çiçek solmadan yavru veriyor mutlaka. dış yaprakların dibinden yavru veriyor, yavrular ana bitki boyuna gelmeden ayırılmıyor. yavruları dikkatlice kökten keserek ayırıp dikiyoruz, ve ortasına yarım elma kesip kapatıyoruz ardından şeffaf cam gibi bir şeyin içine( kutu gibi) 10 gün kadar bekletiyoruz. Bu şekilde elmanın salgıladığı bir madde bitkinin çiçek açmasını sağlıyor, aksi takdirde yavrular geç açıyorlarmış. bu bitki soğuğa karşı fazla hassas karanlıkda bulunmaması gerekli. Ben dün gezerken buldum bitkimi, yaprakların rengini çok sevdim. elma işlemini baharda bromelia' ma deneyeceğim, gelişimleri paylaşılırım. sevgilerimle |
Sevgili farpali,
Ben bu bilgileri dün gece, internette Almanca vriesea pflegen/ vermehren , türkçesi vriesea bakım/ üretim başlığı'ndan öğrendim. Almanca yazınca bir video çıkıyor orda nasıl ayırıp dikileceği gösteriliyor ordan bakabilirsiniz, türkçe verince fazla bilgi bulamadım. sevgilerimle |
Sayın Almanyalı buraya çiçek getirmek soganlar falan serbestmi ve çiçeklerinizde çok güzel
elinize saglık |
Alıntı:
O güzel manzara karşısında bizim için de yudumlayın Türk kahvenizi.. ;) |
Alıntı:
merhaba, Sevgili seyfi 0505, ben heryıl çiçek ve sebze tohumları getiriyorum yanımda geçen yıl glayöl çiçeği ve sümbül soğanı getirdim, bir sorun çıkmadı. burda hava şartları pek müsait olmadığı icinmi bilmiyorum artık tohumlar çok ucuz oluyor, bende alıp getiriyorum. sevgilerimle |
Alıntı:
merhaba, Lavanta biraz daha kalın yapraklı oluyor sevgili sudenur, onuda aramaktayım. Burda iki çeşit lavanta var biri açık mor minik çiçekli, biri koyu mor sivri uçlu çiçekli.bulunca resmini eklerim burda yol kenarlarına dikiliyor çoğunlukla. rosmarin sanırım biberiye demek. yarın sizin içinde bir kahve içerim...seve seve:D |
Alıntı:
Sevgili almayali Bu yasemin'in almancasi nedir,birde nereden aldiginizla ilgi bilgilendirirmisiniz yanilmiyorsam bu bahcede yetistirilebilinen yasemin soguga dayanikli Ben 2 yildir bunu ariyorum fakat bulamiyorum |
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, bende dün tesadüfen buldum geçen hafta perşembe günü aldi' ye geldi 2.99 di, o gün işlerim vardı gidemedim, dün ekmek alayım diye gittim birde baktım orda...çok sevindim dört tane kalmış hemen birini kaptım 99 cent' te düşmüş... hem tasarruf ettim 2 euro kardayım, vriesea da 99 cent' e düşmüş 2 euro da ordan... biraz küçük satılıyor burda yasemin,bahçenin kuytu bir köşesinde güzel olur kışın sararsanız gövdesini donmaz gibi geliyor bana.ilk yılı saksıda bırakıp seneye iyice gövde kalınlığı olunca bende bahçeye alacağım. posetinde iki isim var, Jasmin/Yasmin şeklinde yazılı. |
Alıntı:
Bu bitkiniz biberiye. Benim bahçemin ön kısmında çit olarak kullanılmış. Bende et yemeklerinde kullanıyorum. Ayrıca çayı da oluyor. Özellikle migren ağrılarına çok faydalı olduğunu araştırmalarımda okumuştum. Sağlıcakla ve hoşçakalın....:p |
Yasemininizi güle güle büyütün. Bu Pembe yasemin de denilen Jasminum polyanthum olsa gerek. Bu cinsler bu dönemde açıyorlar. Çiçekler açtıkça kokusuna bayılacaksınız.
Geçen yıl ben de minik bir saksıda almıştım. Yazın inanılmaz bir biçimde gelişip büyüdü. Bu aralar benimki de tomurcuklanmaya başladı. Alıntı:
|
Sevgili almanyalı, çiçeklerinizin hepsi çok güzel ve bakımlı. Ellerine sağlık.
Bu yasemine benzer bir çiçek komşuların bahçesinde var, ama yaprakları sanki biraz daha ince. bütün yaz bolca çiçek açıyor mis gibi de kokar. |
Alıntı:
Merhaba, Sevgili Sevgi, isim için teşekkürler. çayını bilmiyordum öğrendiğime sevindim, bir tanede bahçem için alacağım. Bu bitkimi sırf koklamak için aldım, hazır kesilmiş satılıyor burda onlardan kullanıyorum yemek için. koparmaya kıyamam ki dalları, minik minik açacak daha. sevgilerimle |
Alıntı:
merhaba, Sevgili nevsune, isim için sizede teşekkür ederim. Çok uzun zamandır aklımda olan bir bitkiydi nihayet buldum, bende bir iki yıl balkonda bakmayı düşünüyorum. Kokusunu çok seviyorum, sanırım benimki beyaz tomurcuklu. sizinkinin rengi çok hoş bir pembe güle güle büyütün. bulursam ondan da alıp ikisini bir saksıya dikmek istiyorum. insan seyrine doymuyor...kokusunu hiç söylemeyeyim.. sevgilerimle |
Alıntı:
Sevgili vehibe, çiçeklerimi beğenmenize sevindim teşekkürler. evet çoook güzel kokuyor..bayılıyorum bu kokuya.hele Türkiye' de yazlıkların bahçesine dikmiyorlarmı, birde çatıya kadar uzanıyor...baktıkça içim gidiyor...dakikalarca durup kokuyu içime çekiyorum...tatile geldiğimde gezerken hep bahçelerde kalıyor gözüm.. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 363017
Bugün yakınımdaki bir çiçek serasında orkide sergisi vardı, evden çıkmadan eşime kesinlikle çiçek almayacağım diye söz verdim..:( yakında evde oturacak yer kalmayacağına inanıyor..:dilli: içeri girer girmez kaktusleri gördüm, çok büyük ve ucuzdular..fakat söz verdiğim için sadece birazcık aldım..:mad: eşim bişey demedi ama hani söz vermiştindiye yüzüme bakıyordu ..:eek::D işre benim kaktuslerim...:p |
Alıntı:
cok güzelmis kaktüsleriniz güle güle büyütün. Bu arada orkide sergisinden bahsettiginizde gözümden kacmadi Insallah güzel ve bol fotograflarla dönmüssünüzdür:D sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025