![]() |
merhaba,
Bende anlamadım önce sevgili gülenyüz, normalde evlerde pek çiçek bakmaz almanlar. bakanlarda uzun yıllar bakarlar....yani benim komşularım ve tanıdığım çevre öyle. bulunca hemen kaptım, orda ölmesine izin veremezdim. benim nasibimmiş herhalde ki o kadar insan geçiyor olduğu yerden beni buldu:p Bugün yeni aldığım kaktusleri de 1.99 euro ya aldım, bunuda yazayım dedim:D sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 367164
Eklenti 367165 Bugün frezya soğanlarıma da kavuştum...benim için güzel bir gündü.dikim önerisi alttaki resimde olduğu gibi. 12 tane var karışık, Kenarda ürün markasını görüyorsunuz o marka oldukça güvenilir bir marka, eğer yurt dışından hazır tohum veya buna benzer çiçek soğanı veya rizomu almak imkanınız varsa rahatlıkla güvenebilirsiniz, birçok tohumu bu markadan aldım şimdiye kadar hiç fire vermedi ve çıkmayan soğanı olmadı. |
İlginç kaktüsler güle güle büyütün ve çoğaltın. :)
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili h_dogan, teşekkür ederim ilginç bitkileri çok severim..:D umarım hepsine doğru ve güzel bakabilirim :rolleyes: çiçek açmalarının nasıl olduğunu ve ne renk olduğunu çok merak ediyorum. sevgilerimle |
Alıntı:
Nereden aldigini paylasirmisin? |
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, edeka' ya gelmiş ordan aldım. b markanın Dahlia, bahçe gloxinia' sı alacalı lale, sümbül, zambak, vs tohum hepsi gelmiş, üç dört ay boyunca edeka satışını yapıyor. sevgilerimle |
Alıntı:
bahcelerede artik yavas yavas yatirim yapmaya baslasak iyi olacak :D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu minik kaktusumün türünü buldum...!!!!:D isimleri yazması biraz zor ama söylemesi çok daha zormuş...soyleyemedim gitti;) Eklenti 367484 "Trichocereus spachianus" resmi netten aldım, inşallah doğru yazmışımdır. |
Merhaba,
Sevgili BAYÇALI, çok teşekkür ederim. çok yavaş büyüyor tomurcukları kaktusumün, sabırsızlanıyorum.hemen açsın istiyorum. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
|
çok güzeller gerçekten kardeşler, bende ona kardeş buna arkadaş derken iş çığırından çıktı :) ama bu topluluk en güzel kalabalık evimde :)
|
merhaba,
Sevgili ayhat, bu euphorbia ailesi o kadar büyük ve çeşitli ki insan hepsine sahip olmak istiyor, kardeşler artacak hep...öyle geliyor bana.hepsini çok seviyorum:D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 369566
Diğer kaktusumde tomurcukları görünce dünyalar benim oldu....!!!!:D:o :Dhani derler ya" körün istediği bir göz Allah verdi iki göz" aynen öyle..hissediyorum..çok mutluyum..!!:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 369567
Lilium'u da bu sabah ektim, pembeyi çok seviyorum, bitkilerin en tatlı renklerinden biri.. bugünde;)n itibaren birçok tohumu ekmeye başlıyorum, özellikle altın çilek ekmek için uygun zamandayız. ektiklerimi topraktan biraz başlarını uzatınca tekrar paylaşacağım. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 369568
Bu çiçeğin türkçe adını bilmiyorum, latince ve almanca ismi üstünde yazıyor. tohumluk çok küçük olduğu için ben toprağın üstüne serperek ekiyorum, eğer toprağın çok altında kalırsa çıkmaya biliyor küçük tohumlar, daha önce petunya tohumunda yaşamıştım. bir kere spreyle sulayıp saksının ağzını streç filmle kapatıp çıkana kadar açmıyorum ben, haftada bir bir kenarından azıcık açıp havalandırıp tekrar kapatıyorum. bu şekilde hiç fire vermedim bu güne kadar. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369570
Eklenti 369571 Eklenti 369572 Eklenti 369573 Eklenti 369574 Bunları da bugün ekiyorum. Çan sarmasığı ve son resimdeki soğanlı bitkim haricindekiler serperek ekilecekler |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 369578
Eklenti 369579 Eklenti 369580 Eklenti 369581 Eklenti 369582 Bugün ekecek olduğum diğer türler..:D tesbih çiçeğinı dün akşam dayanamayıp diktim posette yeşillenmiş.. primelin değişik bir türü olan tohumları geniş bir saksı içine aralıklarla ekeceğim seyreltme aşamasında zarar görsün istemiyorum, ekim zamanı resmini de ekledim. |
Sn Almanyalı,bereketli olsun.Başarılar diliyorum.Herşey istediğiniz gibi olsun.Sevgi ve Saygılar...
|
Sağlıkla büyütün...hepsi bi arada renk cümbüşü...muhteşem
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili gülenyüz, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, ufak ufak başlıyoruz artık,daha çok çeşit var ama yer yok..hayırlısı bakalım :p sevgilerimle |
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili farpali, karışık renkleri çok severim, hoş oluyorlar.:D |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370644
Kaktusumün eli kulağında...ha açtı ha açacak diye nöbet tutuyorum başında.:p:o ilk çiçeğin heyecanı var.. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
:DEklenti 370757
Eklenti 370758 Yine, yeni yeniden...!! 15 yıllık orkidem, biricik gözbebeğim...yeniden açtı, hemde aynı şekilde...!!! o kadar mutluyum ki anlatamam..bu orkidemi başka seviyorum, beni hiç çiçeksiz bırakmıyor.. :D:D:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370759
Kaktus demişken, bugün birazcık güneş görünce hemen camın önüne dizildiler..normalde çiçeklikte duruyorlar, Pitayaların da keyfi yerinde yavaş yavaş dikenleri görünüyor gibi..;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370760
Melocactus' un bu minik şapkası ne zaman büyür acaba...yıllar sürecek gibi geliyor bana :rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370761
Tekrar oluyor..biliyorum ama bu güzellikleri fotoğraflamadan, yanına gidip bakmadan sevmeden okşamadan duramıyorum...ki:o:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025