![]() |
1 Eklenti(ler)
:pEklenti 370762
Buda diğer orkidem..üstünde çok dal ve tomurcuk olduğu için sanırım biraz yavaş gelişiyor..hala açmadı, sabırsızlıkla bekliyorum onu da.. açıldıkları anı görmek beni çok mutlu ediyor...:D |
1 Eklenti(ler)
|
maasallah orkidelerinize nekadar dal ve tomurcuk vermisler
orkidelerinizi dizdiginiz pencereniz güneyemi bakiyor acaba |
merhaba,
Sevgili zencefil çiçeği, evet orkidelerin bulunduğu oturma odası güneye bakıyor ve önünde çok büyük bir ağaç var, bu yüzden yazın aşırı güneş almıyor, ısı hep 23 le 28 arasında sanırım bu yüzden orkidelerım sürekli çiçekli. mermerin sürekli sıcak olması onlara iyi geliyor sanırım. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370812
Sümbüllerimmm... öyle güzel kokuyor ki anlatamam..!! bu yıl fazla büyümediler, soğuk odada oldukları için sanırım..fazla ilgilenemedim. |
Çiçeklenmesi geçen bir orkideye tekrar açması için nasıl bir bakım uyguluyorsun Sevgili Almanyalı? Çiçek sapını kesiyor musun? Sıcaklıkla ilgili bir değişiklik yapıyor musun?
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370814
Bu da fazla ilgiden..üç dört gövde yapan mavi menekşemm...;) sevgili maki01 e teşekkür ederim, onun sayesinde thrips den kurtuldu ve yeni tomurcuk geliyor diplerinden..:D sanırım birbirimize alışıyoruz menekşelerle..bakımı konusunda oldukça tecrübesizim, ya fazla sularsam ya ölürse korkusu kalmadı artık..:D |
Alıntı:
merhaba, Sevgilisi sakdag, çiçeği geçen orkidelerin sapını hiç kesmedim bugüne kadar, forumda kesilmesi gerektiği söyleniyor fakat benim 15 yıllık orkidem ve ikisi daha yeni dal vermiyor,aynı dalın bir altından yeniden filizlenip açıyor üçüncü dördüncü açış bu aynı şekilde.. bu yüzden ben kesmiyorum..zaten kıyamıyorum da. bakımı, sulaması bulundukları yer sabit yaz kış aynı bakımı yapıyorum ve hep çiçekliler, düzenli olarak sıvı orkide gubresi veriyorum ılık su ile. birde kibrit çöpü gibi olan dibine saplanan gübre çubukları çıkmış, onları vereceğim baharda. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370815
Amaryliss' in son durumu, tohumu canlı olmayan kapsüller olgunlaşmadan kuruyor..bir tanesi olacak sanırım iyice büyüdü, döllenmeyi kulak çubuğu ile yaptım ama diğer çiçek sapında döllenme olmamış.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370816
Mutfakda yeşillenen yemeklik soğanları atmaya kıyamadım.. ee hava soğuk olunca bahçeyede gidemeyince bende dayanamadım balkona dikiverdim..artık burda büyüyecekler. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370820
Hoyam...biriciğim kalmasın, yavaş yavaş büyüyor tomurcuk sapı henüz sıcak odaya geçmedi..ama kolları hızla ve inatla sardunyaları sarıyor.. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 370822
Eklenti 370823 Gel bahar gel...!! balkona çıkınca bu iki ağacı görüyoruz hep.. bu ağaçlar yapraklanmadan, çiçekleri balkona çıkarmıyorum, baharın geldiğinin habercisi bunlar benim için.. Artık neden bilmiyorum..yaşadığımız yerdeki 200 yıllık güzelim yemyeşil ağaçları kesiyorlar..yolların kenarları böyle çok yıllık ağaçlarla doluydu..şimdi hiç kalmıyor,yakacak odun oluyor koskoca ağaçlar..çok üzücü... bunlar elli yıllık umarım kesilmezler.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370826
Ludusia' m narin güzelliğimm kalmasın...o da son günlerini yaşıyor, tohum kapsülü gibi birşeyler var. |
Alıntı:
Sevgi ve selamlarımla. |
merhaba,
Sevgili sevgi hanım, orkidelerime sıvı besini, mart ayından ekim ayına kadar haftada bir kez veriyorum kasım ayından şubat ayı sonuna kadar olan sürede ayda bir veriyorum. ılık su ile, 5 litre suya bir kapak veriliyor, ya da 2 litre suya bir çay kaşığı olması gerekiyor, ben öyle yapıyorum. Bu arada orkidelerden artan suyu da menekşelere veriyorum bunu da sevgili zencefil çiçeği'nden öğrendim, kendisine teşekkür ederim. menekşelerim sevdi bu suyu. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 371420
Açtı...açtı..!!! nihayet açtı :D günlerdir başında bekliyorum sadece açtığını anı kaçırmamak için, artık benimde açan bir kaktusum oldu..!!:D:p gerçekten çok güzel bir his..çok mutluyum. |
orkideler için ne kadar uygun bir ortam olmuş, demekki biraz ışık biraz umut ve biraz sevgi işte orkide toprağı karşımı :))
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 371935
Notocactus' um dün akşam bir helikopter kazası geçirdi..:( eşim ein içinde uçururken çarpmış..:mad: bu yaralar kapanır mı acaba? |
Alıntı:
Kaktüsler dirençli bitkilerdir, yaralar kısa zamanda kapanır, kabuk tutar Sevgili Almanyalı. Sulama yaparken bir süre o bölgelere su değdirmemeye özen gösterin lütfen. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili sakdag, bilgi için çok teşekkür ederim sularken çok dikkat edeceğim, gördüğümden beri ya ölürse diye düşünüp duruyorum..:( yavrulara birşey olmamış çok şükür. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili ayhat, haklısınız aynen öyle, biraz ışık, biraz umut, biraz sevgi, biraz ilgi, bakımı çok kolay bir bitki.:D çiçekleri öyle zarif ki bakmaya doyamıyorum. sanki kendince çiçek açarak teşekkür ediyor..kendi haline bırakınca küsüyor bütün çiçekler..:) |
Merhabalar ,benimde bildiğim çok sulamadığın takdirde kapanacağı,çünkü orası şu anda darbeli olduğundan hani bizim vücudumzda yaralı bir yer gibi düşünürsek "açık enfeksiyon kapma açısından"kabuk bağlaması için Sn Sakdağ dediği gibi.Ben kendi kaktüsümden biliyorum.Bir kaç tane kaybettim bu yüzden .Sevgi ve Saygılar...
|
Alıntı:
merhaba, Çok teşekkür ederim sevgili gülenyüz, daha öncede birkaç bitkime helikopter çarptı.:mad: ikisini kaybettim, fakat ilk defa kaktus bakıyorum ve böyle olunca ne yapacağımı bilemedim. dediğiniz gibi bir süre sulamamak en iyisi. sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar.Tüm Arkadaşlarımı geziyorum bu akşam herkese içimden birer çiçek hediye ediyorum.Bu da sizin için Müsaadenizle,Sevgi ve Saygılar...:p
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 373626
Eklenti 373627 Begonya rex'ım dün geldi...yaprak şekli ve rengi değişik ama çiçeği nasıl olur bir fikrim yok henüz...gerçi açmasada olur yaprağı çok güzel..:D |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025