![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 358608
işte kaybettiğim milli çiçeğim... dün eski fotoğrafları bakarken gözüme ilişti,paylaşayım dedim,fotoğraf eski olduğundan biraz bulanık gerçekte çok daha güzeldi onu kaybettim ama yavruları hızla büyüyor.. arkasındaki bitkiyi de kaybettim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 358774
Amaryliss kırmızı beyaz açtı, bu sabah tam açarken yakaladım :D;) kırmızı olacaktı iyiki olmamış bu rengini de çok sevdim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 358780
Bu sabah süpriz yapanlardan biride turuncu kalanchoe oldu. çok az sulamama rağmen yaprakları çok canlı. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 358781
Bromelia iki yavru yaptı, eylülde pembeye yakın bir çiçeği vardı aldığımda. çiçeği sapı ile beraber ortasından kırılınca ölür diye çok üzülmüştüm.. Onu çiçekciye götürüp sordum, bana Bromelia'ın çok sağlıklı olacağını ve kısa zamanda yavru yapacağını söyledi. pek inanmadım ama çiçeği de atamadım. sadece yaprakların arasını şu ile doldur toprağını sulama kökleri kuru olmalı. demişti. aynen uyguladım bittikce yaprakların içini su ile doldurdum ve böyle yavrular verdi...ilk fırsatta tekrar çiçekçime gidip yavruları ayırmayı öğreneceğim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 359013
Bu yılın en güzel süprizini orkidelerimden pembiş orkidem yaptı, bir sürü tomurcuk yapmış..:D tomurcukları görünce dünyalar benim oldu, orkidelerin tomurcukdan çiçeğe uzanan o kısa zamanı takip etmeye heleki tam açtıkları anı görmeye bayılıyorum. nedense hep sabaha karşı açıyorlar, o anı yakalamakda ayrı bir zevk...;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 359060
ve işte son hali...çok büyük ve iri çiçeği var, test ettik onayladık amaryliss soğanı ne kadar büyükse çiçeğide o kadar büyük ve gösterişli oluyor :D sabah tam açıldığını görünce çok sevindim. Elime metreyi alıp ölçtüm çiçek genişliği tam 22 santim :eek: kocaman çiçekleri var..:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 359061
Ve işte yandan görünüşte büyüklüğü ortada, 4 iri tomurcuk var ikinci de yolda çatlama başlamış, açmasını sabırsızlık içinde bekliyorum, kokusu yok ama çok görüntüsü yetiyor. |
Sayın Almanyalı balkonuzu zevkle gezdim. Soğanlı bitkileri görünce kendimi alamadım.Tekrar tekrar baktım. Soğanlı bitkilere ayrı bir merakım mevcut. Güle güle büyütün. selamlar.
|
Teşekkürler sevgili fikreteren,
bende çok seviyorum soğanlı çiçekleri, özellikle begonyaları. Bu yıl balkonuma diktim biraz ama çoğu bahçemde, bahçeye çok yakışıyorlar bulduğum her köşeye bir çiçek iliştiriyorum. bu çiçeklerim de hayli büyüdü birkaç güne paylaşacağım. |
Benim orkidem de tomurcukta. :)) Besin veriyorsanız , ne sıklıkta veriyorsunuz öğrenebilir miyim? ;)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 359251
Eklenti 359252 Merhaba, Sudenur hanım, ben orkidelerimi bu sıvı gübre ile suladım bu yıl bir arkadaşım almış bana, daha önce hiç vermemiştim, baya işe yarıyor. Ocak , Şubat ,Ekim ,Kasım ,Aralık boyunca ayda bir kere, kalan diğer aylarda haftada bir kere veriyorum. Kapağın yarısını 5 litre su ile karıştırıp vermek gerek, tabii az olanlar benim gibi 2 litre suya 1 çay kaşığı karıştırıp veriyorum. bir deneyin derim ben çok memnunum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 359628
Minik mor çiçekli orkidem de uyandı bir sürü tomurcuk var üstünde umarım hepsine bakabilir... Şimdiye kadar orkidelerimın hiçbirinin bir dalını bile( çiçeği geçen dallarını) kesmedim, kuruyan çiçekleri bile koparmaya kıyamadım.. hepsi aynı açıp beni sevindirecekler.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360185
Bu uzun zamandır aklımda olan tül çiçeği, sonunda buldum ama daha çok küçük ve bakımı hakkında henüz araştırma yapamadım. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360191
Amaryliss'i büyük bir saksının içine alıp, iki çubuğun arasına iple bağladım, böylece dalın çiçeğin ağırlığından düşüpde çiçeğin kırılması ihtimali kalmadı. kızımla neredeyse aynı boydalar..:D (kızımın boyu 99 santim..) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360204
Daha paketinde filizlenmeye başlamış olan sabırsız amaryliss... toprakla buluşunça hızla büyümeye başladı. |
Alıntı:
|
Bilgi için teşekkürler sevgili farpali,
bende kaloriferin yakınına yerleştirdim orda kalsın o zaman. umarım çabuk alışır. sevgilerimle |
Sayın Almanyalı,
Bizim buralarda kuşkonmaz da derler tül çiçeğine ama literatürde nasıl geçiyor ismi hiç araştırmadım ne yalan söyleyeyim :) Çocukluğumda teyzemin vardı, çok severdim. Sanırım çiçekli bir bitki değil, yanılıyor muyum? Güle güle büyütün :) |
merhaba,
Sevgili zuleyha hanım, Türkiye' de bir evin balkonunda görmüşdüm ufacık bir saksıda boyu en az iki metre vardı... çok narin bir bitki, eminim birçok değişik ismi vardır. ama kuşkonmaz da güzelmiş( tam oturmuş) sevgilerimle |
Beş parmak çiçeği de derler bitkinin adı şeflera (scheflera) salon tülü bende var çiçek açan türleride var bendeki hiç açmadı. Ben su püskürtmüyorum 16 yaşından büyük benim ki. şefleramda var onu çelikleme yoluyla ektim bol aydınlık bir yerde duruyor. şeflera da kabuklu bite dikkat edin. arada su püskürtüyorum. sulamasınıda kurudukca yapıyorum. sitede ayrıntılı bilgiler var her iki bitkiniz hakkında . Güle güle büyütün.
|
Çok teşekkür ederim,
sevgili serkan _ıstanbul, ismini öğrendiğime sevindim, daha önce kardeş kanı ve alacalı yapraklı kauçuk benzeri bitkilerim vardı. fakat belli bir yüksekliği boyları geçince birden bire öldüler. bunu görünce dayanamadım, umarım yaşatabilirım daha çok küçük. bilgi verdiğiniz için teşekkürler, bakımını aynen uygulayacağım. sevgilerimle |
Sevgili almanyalı, saksı seçimleriniz de çok güzel, en az bitkileriniz ve fındık kurdu kızınız gibi. ;) Öpün benim için o çıplacık ayaklarını.. :))
|
Teşekkürler sevgili Sudenur hanım,
yakalarsam öperim sizin içinde öperim, bu saat oldu hala oynuyor... saksıların bazıları hediye, bazılarını bit pazarından alıyorum. 100 e yakın saksım var şu an, minik saksı bulunca dayanamıyorum. çoğunu bodruma kaldırdım, baharda onlarıda kullanıyorum balkonda, yarısı bahçeye gidiyor. beğenmenize sevindim. |
Ooo, maşallah bayağı çokmuş. :)) Kayınbiraderinizin yaptıkları da çok güzel. ;) Eskiden bu denli dikkatimi çekmezdi kullanılan saksılar ama şimdi çarşıya pazara çıktığım da bitkilerim için değerlendirebilir miyim diye inceliyorum gözüme çarpan objeleri. :p Zaten insanın aklı neredeyse fikri de orada olurmuş.. :p
Benim kızım da sizin kızınız yaşlardayken çıplak basardı çoğunlukla yerlere, sonra da buz gibi olurdu ayakları. Uyuturken avuç içlerime alır, parmaklarını öperdim, büyüdü hâla unutmamış, "Anne yine eskisi gibi tek tek öpsene parmaklarımı.." diye dudaklarıma uzatır lakin, küçükken sevimli oluyor bazı şeyler.. :D İyi akşamlar, iyi geceler.. :)) |
Haklısınız bazı şeyler küçükken güzel oluyor..
ben saksıları internetten de takip ediyorum ve ek yapımı bulunca kaçırmıyorum sizede tavsiye ederim çok güzel saksılar internette. Dün gece bir tane ayaklı saksı aldım açık arttırmada 1.euro ya benim oldu, hemde porselen el işi süslemeleri var.. ilk açan orkidemi koyacağım.. iyi geceler. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360805
O burda yokken kayinvalideme hediye porselen sürahi almıştım, ben vermek için bize davet ettim, o da eli boş gidilmez yeşil bişey almam lazım demiş ilk gördüğünü almış gelmiş( fiyat etiketini sökmeyi unutmuş ;)) görmezden geldim, fiyatları mühim değil benim için sevdiklerimden gelmesi önemli... sağolsun her gelişinde ya bir çiçekle, ya bir çelikle gelir.. çiçeğin yaprakları puslu puslu tıpkı zeytin yaprağı gibi. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 360811
Echeveria von nürnberg' de bir tuhaflık var ama henüz çözebilmiş değilim... aldığımda dümdüz ve gösterişli idi şimdi ise ortası sivrilmeye başladı, yaklaşık bir haftadır sulamadım ve hala çok canlı yaprakları. bu mevsimde açmaz gibi geliyor bana ama...? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025