![]() |
5 Eklenti(ler)
Biraz daha büyük olanları da küçük yoğurt kaplarına diktim ;)
Eklenti 471594 Eklenti 471595 Eklenti 471596 Eklenti 471597 Eklenti 471598 |
4 Eklenti(ler)
Bir hafta önce akşam bi kafeye gitmiştik tesadüf eseri oturduğum koltuğun arkasında yasemin varmış inceliyim dedim bit pire hastalık falan var mı diye dalın birini kopardım yanlışlıkla! :D Defalarca denememe rağmen tutturamadım yasemini bu sefer kola şişesinin içinde perlitte denedim ve gözlerime inanamadım 1 haftada tam 5 cm taptaze filiz verdi ve yanlarından çiçek tomurcuğu çıkardı :D En alt 2 yaprağını sararttı düştüler ama inşallah tamamen kuruyup gitmez :p
Eklenti 471604 Eklenti 471605 Eklenti 471606 Eklenti 471607 |
3 Eklenti(ler)
Evim boyanırken çiçeklerimi balkona koymak zorunda kaldım o akşam çok soğuktu kohleram dondu soğuktan 2 kök yan yanaydı biri dayanamadı birinin de yaprakları yandı tamamen öldü artık derken bu hale geldi ;)
Eklenti 471613 Eklenti 471614 Eklenti 471615 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da normal küçük yapraklı Sabriyelerim 2 saksı var şuan ;)
Eklenti 471629 Eklenti 471630 Eklenti 471631 Eklenti 471632 |
5 Eklenti(ler)
Bu da beyaz Sabriyem 2 ay oldu heralde diktiğim büyümeye başladı artık ;) Hep bodur kılıç isterdim geçen arkadaşım bana hediye olarak getirmiş bide toprak saksıya dikmişler çok güzel duruyor :p
Eklenti 471634 Eklenti 471635 Eklenti 471636 Eklenti 471637 Eklenti 471638 |
4 Eklenti(ler)
Itırım maşallah çok hızlı büyüyor :p Bide topluca pencereyi çektim yine ;)
Eklenti 471640 Eklenti 471641 Eklenti 471642 Eklenti 471643 |
Maşallah Enes abi süperler Valla insan kıskanmıyor ama özeniyor abi. Senin sayende benimde bir kaç çiçeğim oldu ama seninkiler ayrı bir güzel.
|
Alıntı:
|
Hay Allah nasılda yanlışlıkla kopuvermiş o yasemin öyle:p tamda bi çelik olacak boyutta! inşallah gelişimi devam ederde sevinirsin tömürcekciim;) hoş, başka şansı yok senin elinde ya köklenecek ya köklenecek;)
|
İnşallah abicim İnşallah.
|
Alıntı:
|
iki gündür nete giremiyodum şehir dışındaydım kaçırmışım.
sevgili tömürcek, geçmiş dohum günün kutlu olsun nice yıllara sevdiklerinle. |
Alıntı:
|
Sevgili tömürcek yine maşallah çok güzel olmuş çiçeklerin. Komşumun bodur kılıçları var artık saksısı oldukça küçük geliyor, ayırsam desem şimdi zamanı mıdır? :( Bir de artık sen de biliyorsun, öğrendin elimizde sadece bahçe toprağı var ekstra birşey katmak gerekir mi?
|
Alıntı:
Sadece bahçe toprağı daha önce hiç kullanmamıştım ablacım buraya gelince toprak sıkıntımdan dolayı kullandım hiç beğenmedim suladıkça toprak oturdukça taş kesildi. Şimdi şöyle yapıyorum ablacım evimin oralarda kazı falan olduğunda güzel bahçe topraklarından alıyorum taşları ayıklayıp içine uygun miktarda torf veya cococpeat karıştırıyorum toprağı gevşek yapıyor sulayınca çamur gibi olmuyor sen de öyle yapabilirsin ablacım :) |
sabriyeler de pek zarif maşallah.. ;)
|
Maşallah kardeşim ne güzel büyümüş menekşeler, sabriyeler şu beyaz sabriye bende yok ama . Yapılırmı şimdi bu. Sevgiler
|
Alıntı:
|
Tömürcekcim senin karanfiller almış başlarını gitmiş ne güzel :) Benimkinin ucundan azıcık çimdiklemiştim yan sürgün versin diye bana küstü birazcık pek uzamadı. Ama fazla nazlı değildir yine de gösterir güzelliğini. Sarkmayı çok seviyor senin penceren ona iyi gelmiş. Bu arada tricolor'un çok güzel serpilmiş ablacım eğer ileride budarsan bir çeliğine talibim bilesin :) Bu arada sana bir şey danışıcam. Bir menekşemin pek çok kökü var. Ben onun öyle dolgun görünümünü seviyorum ama pek anlamıyorum menekşeden malesef. Kökleri ayırmalı mıyım? Sevgiler, yeşil parmaklı kardeşim. :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Menekşene gelince de çok köklüyse ayır ablacım sıkış tepiş hiç hoşlarına gitmiyor menekşelerin çiçeklerini bile doğru düzgün açmıyorlar. Saksısından çıkar kaç kökse tek tek ayırıp saksıla hatta alt sıradaki fazla yaprakları kopar. Yaşlı yaprakları hiç tutmuyorum menekşelerimin üzerinde hemen hemen 2 ayda 3 ayda bir mutlaka budarım ;) |
Tricolor için şimdiden teşekkürler Tömürcekcim. Menekşeye de bir operasyon yapayım o zaman en kısa sürede, boşta bir saksım var. :) Menekşe ve Orkidelere resmen içgüdüsel şekilde bakıyorum, dillerinden pek anlamıyorum. Tek derdim yeniden çiçeklenmelerine yardımcı olmak. Senin sayende o da olur inşallah. Sen gibi yeşil parmak değilim :P
|
Alıntı:
Aman Allahim canim yatagim burnunda tütüyor :D :D güle güle büyüt kankacim kılıncini ;) |
[QUOTE=bay tömürcek;1252566]Bir hafta önce akşam bi kafeye gitmiştik tesadüf eseri oturduğum koltuğun arkasında yasemin varmış inceliyim dedim bit pire hastalık falan var mı diye dalın birini kopardım yanlışlıkla! :D Defalarca denememe rağmen tutturamadım yasemini bu sefer kola şişesinin içinde perlitte denedim ve gözlerime inanamadım 1 haftada tam 5 cm taptaze filiz verdi ve yanlarından çiçek tomurcuğu çıkardı :D En alt 2 yaprağını sararttı düştüler ama inşallah tamamen kuruyup gitmez :p
Eklenti 471604 Eklenti 471605 Hey bunu da hatirliyorum bir cafeden araklamistik :D tutmasına sevindim kanki gözün aydın, bu arada benim caldigim karanfil tutumu :D ben sana saksiyi alayim dedim keşke alsaydim gözüm arkada kaldı :D bu arada ben kil masrupami unutmusum banyonun arka kapisinda :D |
Ben çiçek çalmaya karşı değilim ama saksısıyla çalmaya karşıyım kendime yapsalar nasıl olur diye düşünürüm herzaman :D Ama dalını çalıp üretmek iyi bişey yani bana öyle geliyor :D Senin karanfiller tuttular galiba hala canlılar :D Kil maşrukan hala orda duruyor arada maske yapıyorum sana göndercem ben onu merak etme :D
|
:D bende olmayan çiçek baskasinda olamaz kankcım o kadar :D tutmaz öyle kirmayla saksiyi alacak ve kacacaksin o kadar :D :D aklima o günkü halim geldi evi bulamadim bahcelere daliyordum neyse nerden girdim yine ben bu konuya :D töbest yok kanka ben maya yapıyorum kil sana kalsin diymedigim o kelimeyi zaten aklimada girmiyor (masrupa) :D
|
Harikasınız:) Toprağa daldırdığınız tek daldan mucizeler meydane geliyor. Maşallah diyorum. Nazarım fena değer. kıskandım seni tömü :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025