agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

bay tömürcek 02-04-2013 19:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1131706)
Bu küçük sardunyaları kamelyadan aldın sanırım ne kadara aldın? :)

Yok kamelyadan almadım ama kamelyada da var 1.5 tl bende başka yerden 1.5 tl ye aldım :)

bay tömürcek 02-04-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi edasu (Mesaj 1131710)
ben frezyaları yeni ektim sizinki gibi olurlar heralde

Edasu abla frezyalar geç kalmadı mı? Bende bu sene ilk yetiştiriyorum ama bana veren abla ekim ayında dik dedi soğanları bu frezyalarımı ekim sonunda diktim ben. Bu arada gözün aydın ablacım sabriyen tuttu ;)

rukiyeözgür 05-04-2013 22:17

Tömürcek hepsi çok güzel canım yine ellerine sağlık:) Özellikle sakızlar çok güzelmiş güle güle büyüt..Sınav sonucu nasıl? Benim 12. sınıflarım pek iyi değil de:))İnşallah seninki iyidir canım:)

bay tömürcek 06-04-2013 08:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1133605)
Tömürcek hepsi çok güzel canım yine ellerine sağlık:) Özellikle sakızlar çok güzelmiş güle güle büyüt..Sınav sonucu nasıl? Benim 12. sınıflarım pek iyi değil de:))İnşallah seninki iyidir canım:)

Beğenmene sevindim rukiye ablacım sakızların diğer renklerini de alıcam açmalarını bekliyorum :p Benim de pek iç açıcı olduğu söylenemez rukiye abla yüklendim lys edebiyatla coğrafyaya şimdi, matematiğim pek iyi değil ama matematiğe de çalışıp mat2 sınavına da gircem belki kolay olur sorular girmeyipte pişman olmaktansa giripte pişman olmayı tercih ettim ;)

rukiyeözgür 06-04-2013 18:06

Hayırlısı canım.. Her şey gönlüne göre olsun:))

shenile 11-04-2013 16:59

masallah gercekten cok güzeller cicekleriniz nazar deymesin diyelim :) bu arada menekseleriniz birbirinden güzel bende menekse yok lakin bu güzellikleri gördükten sonra bende düsünüyorum bakalim hayirlisi:)

bay tömürcek 11-04-2013 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shenile (Mesaj 1137126)
masallah gercekten cok güzeller cicekleriniz nazar deymesin diyelim :) bu arada menekseleriniz birbirinden güzel bende menekse yok lakin bu güzellikleri gördükten sonra bende düsünüyorum bakalim hayirlisi:)

Beğenmenize çok sevindim sevgili shenile ;) Menekşeyi kesinlikle tavsiye ederim sabah güneşi gören bir pencereniz varsa ya da hafif akşam güneşi gören menekşeleriniz sizi çok mutlu edecekler :)

mügem 25-04-2013 12:25

Sevgili bay tömürcek,23 sayfayı sonunda okudum bitirdim.Çok beğendim.Sayfana epeydir uğranmadığı için de güncellemek ve beğenimi sunmak adına yazıyorum.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım.Baktım senin sabriye çok verimli,acaba bir torun da Kozak Yaylası'nda yetişirmi dedim.Bi yazıverem de nolu nolmaz,belki bize de düşer bi parmak sabriye,dimi gülüm :)
(Not:Gülüm kelimesi bizim yörede kendinden küçüklere bir hitap şeklidir).
Sevgiler.

mandalinleerik 25-04-2013 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1144386)
.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım..

Sn. Mügem hangi sabriye bu? bu sayfada aradım bulamadım. Baytömürcek "yöresel adlar"da bahsetmişti onun sabriye dediği sanırım Euphorbia milii. Sizin değinizde mi o? Sabriyeler karıştı :)

mügem 25-04-2013 17:26

Evet miliiden bahsediyorum. Bizim yörede euphorbia miliiye ne deniyor bilmiyorum,hatta var mı yok mu o da meçhul.Bay tömürcek sabriye dediği için, ben de öyle dedim :)

bay tömürcek 25-04-2013 17:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1144386)
Sevgili bay tömürcek,23 sayfayı sonunda okudum bitirdim.Çok beğendim.Sayfana epeydir uğranmadığı için de güncellemek ve beğenimi sunmak adına yazıyorum.
Ablacım ben de epeydir sabriye aramaktayım.Baktım senin sabriye çok verimli,acaba bir torun da Kozak Yaylası'nda yetişirmi dedim.Bi yazıverem de nolu nolmaz,belki bize de düşer bi parmak sabriye,dimi gülüm :)
(Not:Gülüm kelimesi bizim yörede kendinden küçüklere bir hitap şeklidir).
Sevgiler.

Teşekkür ederim müge ablacım :) Demek sabriye arıyosun ;) Allah'a şükür sabriyelerim iştahlı ana dalları bayağı kart diğer filizleri biraz küçük ama memnuniyetle bir sabriye dikerim ablacım sana kozak yaylasına bayılır sabriyem ;) Dediğim gibi ablacım kusura bakma filizler ufacık ufacık ama çabucak tutuyor deme yani kocaman şeyden bana düşen bu cımıcık şey mi diye ;) Sabriyeni diktim bil abla ;)

mügem 25-04-2013 21:14

Eyvallah bay tömürcek,inşallah bende de senin beğendiğin çiçeciklerden bulunur da ben de sana yollayıverim gaari...
Sabriyenin dımdıklılarını gördün mü?Onlar da biri birinden sevimli..

bay tömürcek 25-04-2013 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1144671)
Eyvallah bay tömürcek,inşallah bende de senin beğendiğin çiçeciklerden bulunur da ben de sana yollayıverim gaari...
Sabriyenin dımdıklılarını gördün mü?Onlar da biri birinden sevimli..

Bulunmasa da sorun yok müge abla karşılık falan beklemiyorum kesinlikle yollamasanda olu gari :p:p Sabriyenin dımdıklısı derken nasıl abla hiç görmedim onları ;)

mügem 26-04-2013 13:09

Bay tömürcekcim,tropiksera.com'da euphorbia milii çeşitleri var.Daha sabriyenin düz rengine sahip olmadan,çillisine,çizgilisine gönlüm kaydı.Nolcek bilmem.Pek de pahalı.32 liracık. :)

Fatih 26-04-2013 14:22

Kardeşim yeni kıpırtılar görünce sayfanda dedim artık beklediğim üstü çiçekli E. millii çiçeklerini göreceğimi ummuştum. Ama yok olmadı. Paylaşım öncesi dolgunluklarını kazanması için artık elleme şu bitkilerini kaybedeceksin diye korkuyorum. Paylaşmak güzel bir şey ama tek dal kaldıklarını düşünüyorum ve bundan sonra sana önerim paylaşımı sonraki gürlüğe kadar durdurman. Yoksa bitkilerini kaybedeceksin. Biride çıkıp sana ne derse diye düşünmedim değil bunu yazarken ama senin için yazıyorum aklında bulunsun. Kaybetmektense paylaşıma son ver derim. Bitkinin halini hayal edebiliyorum o eski gürlüğünü alana kadar elleme artık.

Biraz can ver artık sayfana. Çiçekli güzelliklerini bekliyorum. :)

bay tömürcek 26-04-2013 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1144901)
Bay tömürcekcim,tropiksera.com'da euphorbia milii çeşitleri var.Daha sabriyenin düz rengine sahip olmadan,çillisine,çizgilisine gönlüm kaydı.Nolcek bilmem.Pek de pahalı.32 liracık. :)

Gördüm müge abla dımdıklı sabriyeleri çok güzeller ama dediğin gibi birazcıcık pahalılar :p

bay tömürcek 26-04-2013 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 1144928)
Kardeşim yeni kıpırtılar görünce sayfanda dedim artık beklediğim üstü çiçekli E. millii çiçeklerini göreceğimi ummuştum. Ama yok olmadı. Paylaşım öncesi dolgunluklarını kazanması için artık elleme şu bitkilerini kaybedeceksin diye korkuyorum. Paylaşmak güzel bir şey ama tek dal kaldıklarını düşünüyorum ve bundan sonra sana önerim paylaşımı sonraki gürlüğe kadar durdurman. Yoksa bitkilerini kaybedeceksin. Biride çıkıp sana ne derse diye düşünmedim değil bunu yazarken ama senin için yazıyorum aklında bulunsun. Kaybetmektense paylaşıma son ver derim. Bitkinin halini hayal edebiliyorum o eski gürlüğünü alana kadar elleme artık.

Biraz can ver artık sayfana. Çiçekli güzelliklerini bekliyorum. :)

Fatihcim flaşımda sorun var aslında daha yeni bir sürü foto çektim ama yükleyemiyorum. Sabriyelerimde kalan son 3 filiz vardı dün akşam birini müge ablaya söz verdim diğerleride yine siteden biriyle komşunun artık filiz kalmadı üzerlerinde :) Ama olsun paylaşmayı seviyorum benim çiçeğimin taa başka şehirlerde yaşaması çok mutlu ediyo beni :) Sabriyelerin paylaşımını istesem de devam ettiremicem çünkü dediğim gibi son filizlerde sahiplendirildi :) Sayfama en kısa zamanda yüklicem resimleri :)

mügem 26-04-2013 18:20

Gııız bay tömürcek,hinci senin sabirye kepkel mi galıvedi gaari.Öhöm öhöm düzeltiyorum.
Sayın bay tömürcek,euphorbia miliin benim yüzümden kuşa dönmesin.Arkadaşının dediği gibi dağıta dağıta elinde bir kuru dikenli dal kalacak.Bekleyebilirim.

bay tömürcek 26-04-2013 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mügem (Mesaj 1145031)
Gııız bay tömürcek,hinci senin sabirye kepkel mi galıvedi gaari.Öhöm öhöm düzeltiyorum.
Sayın bay tömürcek,euphorbia miliin benim yüzümden kuşa dönmesin.Arkadaşının dediği gibi dağıta dağıta elinde bir kuru dikenli dal kalacak.Bekleyebilirim.

Aba gız bayılıpdurum senin hu şiveni :D Benden de bi öhömm :D Kel kalmadı Müge abla kart dalları duruyo sadece taze olanların hepsini isteyenlere verdim derler ya çiçek vermek çok sevapmış ;) Seninkini de hallettim bugün beklemen gereken tek şey çimlenmesi çimlenince göndercem ;)

bay tömürcek 26-04-2013 19:38

3 Eklenti(ler)
Flaşımda hala sorun var ama foto işini halletmeye çalışıyorum şimdi biriktiler çünkü ;) İlk olrak fulümle başlıyorum okadar çok istiyodum ki ayağıma gelmiş geçen hafta seradan aldım boyu 50 cm kadar ve 3 tane dalı var inşallah bu sene açar da şu çok heves ettiğim domatese batırma işlemini gerçekleştirebilirim :D

Eklenti 395696

Eklenti 395697

Eklenti 395698

bay tömürcek 26-04-2013 19:46

4 Eklenti(ler)
Minelerimi de 1 hafta önce aldım seradan renkleri çok güzel saksılarına dikince 1 haftada gözle görülür şekilde büyüdüler her dalda tomurcuk var en sondaki geçen sene ananemden aldığım mine yine çiçeklendi ;)

Eklenti 395701

Eklenti 395702

Eklenti 395703

Eklenti 395704

bay tömürcek 26-04-2013 19:53

5 Eklenti(ler)
Yoncalarım okadar güzel oldular ki :D Yeşil olanda da çiçek çok var ama belli olmuyor pek telefonla çekiyorum resimleri :) İlk resimdekiler 1 hafta önce çekildi sondakiler bu gün ;)

Eklenti 395707

Eklenti 395708

Eklenti 395709

Eklenti 395710

Eklenti 395711

dağçiçeği 26-04-2013 20:01

Kıymayın Sabriye ye a dostlarrr :D
Tömürcek kardeş yeni bitkilerin hayırlı uğurlu olsun. Bol çiçeklerini gör inşallah.
Itırımı bu gün yeni yuvasına alışması için saksısına ektim. Paskalyalar diğer kardeşleri ile beraber saksıda ki yerini aldı. Sedumlar da rahat rahat büyüyebilsinler diye kendilerine tahsis edilen saksılarına kuruldular. :) telgraf kurdele çiçeği ile kardeş kardeş yaşar diye umud edip aynı saksıya yerleştirildi. Abilerine duacıyız. :)
İki üç hafta önce bende teyzemden bir Sabriye (e. milli ) almıştım. Bu gün diğer saksıların toprak değişimini yaparken onunda saksısını değiştirdim. Baktım ki gayet güzel köklenmiş. Bu kadar çabuk olacağını ummuyordum. Mügem hanım fazla beklemeyecek :)))

bay tömürcek 26-04-2013 20:05

5 Eklenti(ler)
Canım paskalyam yine bu sene de allarını giyecek gelinler gibi ;) Hem siteden hem akrabalardan hem konu komşudan okadar çok kişiye çelik fide verdim ki 1 kökle dünya kadar insanı sevindirdim tabi ben hepsinden çok sevindim ;) Bu da bu kışa girerken diktiğim paskalya tomurcuk bile yaptı :p

Eklenti 395712

Eklenti 395713

Eklenti 395714

Eklenti 395715

Eklenti 395716

bay tömürcek 26-04-2013 20:11

4 Eklenti(ler)
Ve onbir aylarım ;) Maşallah şahlandılar bu sene :D Çok iştahlılar seneye daha çok tohum ekip daha çok fide yetiştiricem inşallah :p

Eklenti 395717

Eklenti 395718

Eklenti 395719

Eklenti 395720

bay tömürcek 26-04-2013 20:17

5 Eklenti(ler)
Yine geçen hafta çiçekçiden aldığım katlı cam güzellerim beyaza bayıldım kartopu gibi :p Diğerleri daha ufak büyümeye çalışıyolar inşallah abilerini üzmezler ;)

Eklenti 395736

Eklenti 395737

Eklenti 395738

Eklenti 395739

Eklenti 395740

bay tömürcek 26-04-2013 20:23

3 Eklenti(ler)
Ortancalarımda bu sene geçen senekine göre daha çok tomurcuk var bakalım nasıl açıcaklar ;) Okadar çok seviyorum ki ortancayı :p

Eklenti 395752

Eklenti 395753

Eklenti 395754

bay tömürcek 26-04-2013 20:30

4 Eklenti(ler)
Bu çiçekleri çarşıdan aldım çiçekçi yer orkidesi dedi çok hoşuma gittiler kohleranın çiçeğine benzettim ;) Ayrıca sarı olanın deseni hanım çantasına benziyor :p

Eklenti 395768

Eklenti 395769

Eklenti 395770

Eklenti 395771

bay tömürcek 26-04-2013 20:36

3 Eklenti(ler)
Tenekedeki limonun havalar ısınınca yapraklanmaya, büyümeye başladı ;)

Eklenti 395785

Eklenti 395786

Eklenti 395787

bay tömürcek 26-04-2013 20:44

5 Eklenti(ler)
Elma kurdunun verdiği kış ortancam ama açmadı bu kışın artık önümüzdeki kışa ;) Kışa girerken ananemden karanfil çeliği almıştım köklensinler diye tenekenin kenarına sokuşturmuştum kar kış demediler köklendiler ;) Biri açtı bile diğeri de katmerli bordo oda tomurcuk yapıcak yakında boyunu baya uzattı :p

Eklenti 395793

Eklenti 395794

Eklenti 395795

Eklenti 395796

Eklenti 395797

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025