agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gilan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27109.htm)

merlict 18-09-2012 05:00

Yeni işin ve yeni hayatın kaybettiğin bitkileri unutturacak kadar iyi olsun.
....mı acaba sorularını bir kere bile sormadan yeni bahçelere yelken açasın.
Hayallerine küçük balkonlardan büyük bahçelere daldırman dileğiyle bu değişim sana hayırlı olsun.

Nasılsa hâlâ bu dünyadasın :dilli::dilli::dilli: marsa taşınmıyon ya :D:D:D

Mehmet

syuksek 18-09-2012 07:32

Sevgili Gilan,

Umarım iş ve yer değişikliği senin için çok daha iyi olur...

Bu kadar yağmur ve soğuktan sonra biraz(!) güneş hiç fena olmaz sanırım...
"Tebdili mekanda ferahlık vardır" lafına her zaman inanırım, bu değişikliğin de senin için çok güzel olmasını diliyorum.

Hem kültür hem de bitki örtüsü olarak Seattle ve California iki farklı dünya.... Ne güzel, başka bir dünya daha tanıyacaksın...Bizler de senin ve agaclar.net sayesinde farklı deneyimlerini takip etmeye devam edeceğiz...

Herhalde bol bol tropik bitki ve ağaçlar vardır diye düşünüyorum. Nedense aklıma kaktüsler ve palmiyelerden önce agapantuslar geldi :confused:

Kariyer olarak Silikon Vadisi de harika bir fırsat olacağına eminim...

Bol şanşlar...
Sevgilerimle

sabah 18-09-2012 08:03

Zaten bu balkonda yapılacak bir şey kalmamıştı!:rolleyes:

Oradaki seraları da bize tanıtarak görevini de yerine getirmiştin.

Şimdi seni yeni görevin yani gezilecek seralar, tanıtılacak bitkiler ve fotoğraflanacak bahçeler bekliyor.:rolleyes:

Artık arada bir de balkon mu yaparsın bahçe mi onu da göreceğiz.

Sevgiler

limon 18-09-2012 09:31

Hem iş olarak hem de iklim olarak bence Amerika'nın en güzel yerine gidiyorsun. Deniz, güneş, kum veeee alışveriş.... :)

SF ve LA'a gittiğimizde bitkilere ilgim sıfır olduğundan, şimdiki ilgi alanımla bir kez daha gezmek isterdim sokaklarında.... Ama yine de bonsai formuna gelmiş Sardunyalar ve meyvelerinin bolluğundan ve iriliğinden dalları yerlere kadar sarkmış Portakal Agaçları dikkatimi çekmişti. Sen kimbilir ne güzellikler fark edip ve bizlerle paylaşacaksındır.

Yeni işin hayırlı olsun...

Merkeze 20-30 dk'lık mesafelerde genelde müstakil evler, bu sefer de bahçe düzenlemesi mi yapsan aceba... ;)

nurcanaybay 18-09-2012 13:03

Buralarda bulamadığımız bir kaç bitkinin kalacak olması içimi cızlattı ama biryandan da
bencilce bir heyecan sardı :)... sebebi 636.mesaja saklı :)

Önce size sonra hepimize hayırlı olsun ...

Tura 18-09-2012 16:20

En çok dağıtım esnasında, orada yaşamadığım için hayıflandım.

iris41 18-09-2012 18:18

Sayın gilan yolunuz acık olsun tetrar başlamak zor olsa gerek yeni ufuklar ve yeni güzellikler sizinle olsun .
bıraktıgınızı okudugumda bitkilerinizi ilk aklıma gelen Oxalisis oldu neyseki onu bırakmamışsınız kendim almış gibi mutlu oldum nurcanaybay güle güle büyütsün ;).
Balkonunuzdan resimlediginiz son hali gercekten cok güzel yazık oldu bu güzellige

nurcanaybay 18-09-2012 18:56

Sevgili İris ,
bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım , oxalis'le bir ilgim yok :)

Sevgili Gilan sayesinde ve onunla birlikte yeni seralar ,bahçeler keşfedeceğiz...heyecanım bu yüzdendi :)

ciceksever70 18-09-2012 19:36

Sevgili gilan uzun zamandir bahcelere balkonlara kacamak bakip kapatmak zorunda kaliyorum yazmaya pek vaktim olmuyor. Ancak güzel balkonuna hayranligimi yazmadan edemedim. Bahcen de begendigim bahceler arasindaydi. Demek ki bahce olsun, balkon olsun farketmiyor. Yerin büyüklügü ve kücüklügü de... Marifet o yere sekil verende. Yeni gidecegin yerde basarilar dilerim. Yeni bitki düzenlemelerini merakla bekliyorum. Sevgiler.

loveforlife 18-09-2012 20:23

Merhaba Sevgili Gilan,

Bu güzelliklerden ayrılmak elbette epey zorlamıştır seni. Hele ki bu kadar koşturma ve emekten sonra. Bilirim, insan emek verdiğini gözünden kıskanırken, bir de ayrılık zor gelir.

Biz biliyoruz ki, sen çok daha güzellerini paylaşacaksın bizimle. Hayırlı olsun yeni işin. Dilerim kariyerin adına atacağın en güzel adım olur ve seni istediğin yere ulaştırır bu değişim...

Umut ve sevginin daima seninle olması dileğiyle...

iris41 18-09-2012 21:05

Anladım ve cok utandım ;) sevgili nurcanaybay, olsun yinede yurd icinde bir güzele gelecegine sevindim .
Bir dahaki sera gezilerine yürek dayanırmı bilmem .

gilan 18-09-2012 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 1019963)
Yeni işin ve yeni hayatın kaybettiğin bitkileri unutturacak kadar iyi olsun.
....mı acaba sorularını bir kere bile sormadan yeni bahçelere yelken açasın.
Hayallerine küçük balkonlardan büyük bahçelere daldırman dileğiyle bu değişim sana hayırlı olsun.

Nasılsa hâlâ bu dünyadasın :dilli::dilli: marsa taşınmıyon ya :D:D:D

Mehmet

Öyle tabii. Bana değil sadece bu balkona veda ediyoruz. :D

Umarım siz de ben de bahçe hedeflerimizi gerçekleştiririz sevgili merlict. Şimdilik sırada yine bir balkon, belki de bir ihtimal ufak bir bahçe; bir süre sonra da inşallah asıl büyük bahçe. ;)

gilan 18-09-2012 21:58

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi syuksek (Mesaj 1019974)
Sevgili Gilan,

Umarım iş ve yer değişikliği senin için çok daha iyi olur...

Bu kadar yağmur ve soğuktan sonra biraz(!) güneş hiç fena olmaz sanırım...
"Tebdili mekanda ferahlık vardır" lafına her zaman inanırım, bu değişikliğin de senin için çok güzel olmasını diliyorum.

Hem kültür hem de bitki örtüsü olarak Seattle ve California iki farklı dünya.... Ne güzel, başka bir dünya daha tanıyacaksın...Bizler de senin ve agaclar.net sayesinde farklı deneyimlerini takip etmeye devam edeceğiz...

Herhalde bol bol tropik bitki ve ağaçlar vardır diye düşünüyorum. Nedense aklıma kaktüsler ve palmiyelerden önce agapantuslar geldi :confused:

Kariyer olarak Silikon Vadisi de harika bir fırsat olacağına eminim...

Bol şanşlar...
Sevgilerimle

Çok teşekkürler sevgili syuksek. Tam olarak benim düşüncelerimi yazmışsınız. :)

Kariyer olarak umarım çok faydalı olacak. Hem teknik tecrübe olarak çok farklı olacak, hem de gelecekte yapmayı düşüneceğim işler için de cv'mde bu iki şirketin bulunması işime yarar diye düşünüyorum.

Ben de aynen bitki örtüsü olarak California'yı tanımayı çok istiyorum. Benim gideceğim bölge Los Angeles kadar sıcak olmasa da Akdeniz iklimi hakim, don yok. Dediğiniz gibi tropik bitki çok, begonvil yetişiyor. :D
Tabii Seattle'ın sonsuz yeşilliğinden sonra ilk başlarda bana biraz çöl gibi gelebilir. :p

Agaphantus düşüncesi çok yerinde! Mülakat için gittiğimde devasa agaphantuslara vurulmuştum ama günün stresinden çok az fotoğraf çekmişim.

Bu fotoğraf sizin için. :) Sağda, solda gölgede ve ileride sarı şemsiyenin altında agaphantuslar az biraz görülüyor. :)
Bu arada bu seneki Ankara Sonbahar toplantımızı Türkiye toplantısına çevirdik, dört bir yandan gelen var. Siz de düşünmez misiniz? ;)

Eklenti 332594

gilan 18-09-2012 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 1019988)
Zaten bu balkonda yapılacak bir şey kalmamıştı!:rolleyes:

Oradaki seraları da bize tanıtarak görevini de yerine getirmiştin.

Şimdi seni yeni görevin yani gezilecek seralar, tanıtılacak bitkiler ve fotoğraflanacak bahçeler bekliyor.:rolleyes:

Artık arada bir de balkon mu yaparsın bahçe mi onu da göreceğiz.

Sevgiler

:D
Ağaçlar.net temsilcisi gilan California'da iş başında! :D

feriha 18-09-2012 22:06

Süper.. Ne güzel her şey gönlünce gelişiyor. Maşallah diyeyim..

Kutluyorum. Yakında yeni haberler, yeni konu başlığında..

Merakla bekleyeceğim..

gilan 18-09-2012 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 1020071)
Hem iş olarak hem de iklim olarak bence Amerika'nın en güzel yerine gidiyorsun. Deniz, güneş, kum veeee alışveriş.... :)

SF ve LA'a gittiğimizde bitkilere ilgim sıfır olduğundan, şimdiki ilgi alanımla bir kez daha gezmek isterdim sokaklarında.... Ama yine de bonsai formuna gelmiş Sardunyalar ve meyvelerinin bolluğundan ve iriliğinden dalları yerlere kadar sarkmış Portakal Agaçları dikkatimi çekmişti. Sen kimbilir ne güzellikler fark edip ve bizlerle paylaşacaksındır.

Yeni işin hayırlı olsun...

Merkeze 20-30 dk'lık mesafelerde genelde müstakil evler, bu sefer de bahçe düzenlemesi mi yapsan aceba... ;)

Bakarsın yine gelirsiniz sevgili limon. :)

Merkezde oturmayı hiç düşünmüyorum ben de. Hem ekstra pahalı, hem işe çok uzak, hem de şehir kalabalığı... Hiçbir açıdan bana uymuyor. Ama maalesef San Francisco çevresi genel olarak emlak fiyatları açısından aşırı pahalı. Kime taşınıyorum desem ilk söylediği "Orada kiralar çok yüksek" oluyor. :) Bakalım ne gibi ilanlar göreceğim. Ben de ufak minik bir bahçe olsun çok isterim. Geçici olur tabii ama yap boz tahtası gibi işte, ne güzel. :)

kartal124 18-09-2012 22:14

Sayın gilan,
Yeni mekanınız ve işiniz hayırlı olsun, başarılar diliyorum.
Silikon vadisinin bulunduğu San Jose şehrinin neyi meşhurdur diye araştırdığımda, teknoloji şirketleri ile birlikte kabuklu bitinin meşhur olduğunu tespit ettim.:rolleyes:Bitki meraklısı biri olarak kabuklu bite aman dikkat diyorum(Tabi bu zararlının adı gerçekten o şehirden geliyorsa).
Selamlarımla.

gilan 18-09-2012 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurcanaybay (Mesaj 1020178)
Buralarda bulamadığımız bir kaç bitkinin kalacak olması içimi cızlattı ama biryandan da
bencilce bir heyecan sardı :)... sebebi 636.mesaja saklı :)

Önce size sonra hepimize hayırlı olsun ...

Çok teşekklürler sevgili nurcanaybay. :)

Benim de bitkilerle ilgili bayağı planlarım vardı. Hepsinden parça parça ayırıp getirecektim ama sormayın. Araya taşınma, eşyaları yollama, saksıları boşaltma ve 2 haftalık oradan oraya valizlerle koşturma durumları girince her şey bozuldu. Neyse ama biz yine de buluruz o bitkileri merak etmeyin. :)

Bencil heyacanınıza ben de aynen katılıyorum. :D

gilan 18-09-2012 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tura (Mesaj 1020270)
En çok dağıtım esnasında, orada yaşamadığım için hayıflandım.

Sormayın sevgili Tura. :)
Burada olsanız hangi bitkiyi kime verirdim diye aklımdan az geçmedi. :)

gilan 18-09-2012 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1020304)
Sayın gilan yolunuz acık olsun tetrar başlamak zor olsa gerek yeni ufuklar ve yeni güzellikler sizinle olsun .
bıraktıgınızı okudugumda bitkilerinizi ilk aklıma gelen Oxalisis oldu neyseki onu bırakmamışsınız kendim almış gibi mutlu oldum nurcanaybay güle güle büyütsün ;).
Balkonunuzdan resimlediginiz son hali gercekten cok güzel yazık oldu bu güzellige

Teşekkür ederim. :) Zor ama heyecanlı da tabii. Zaten buraya ilk andan itibaren geri dönerken her şeyi bırakmak üzerine geldiğim için bir zaman böyle olacaktı ama biraz beklenmedik oldu. :)

Oxalis'e olan sevginizi ilk günden beri biliyorum ama şu an kaderi çok belirsiz. Valizlerim ne durumda olacak, boş yer kalacak mı, koyduklarımı sınırdan geçirecekler mi, oradan oraya 1 hafta dayanabilecekler mi, hiç bilmiyorum...

gilan 18-09-2012 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 1020328)
Sevgili gilan uzun zamandir bahcelere balkonlara kacamak bakip kapatmak zorunda kaliyorum yazmaya pek vaktim olmuyor. Ancak güzel balkonuna hayranligimi yazmadan edemedim. Bahcen de begendigim bahceler arasindaydi. Demek ki bahce olsun, balkon olsun farketmiyor. Yerin büyüklügü ve kücüklügü de... Marifet o yere sekil verende. Yeni gidecegin yerde basarilar dilerim. Yeni bitki düzenlemelerini merakla bekliyorum. Sevgiler.

Teşekkürler sevgil çiçeksever70. :) Evet yoğunluğunu fark ediyordum. Yine de fırsat bulup mesaj yazmana çok sevindim. :)

Şimdi bambaşka bir iklime gidiyoruz bakalım. Umarım bir sürü yeni fikir, bitki, düzenleme tanıma şansımız olur. :)

gilan 18-09-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1020347)
Merhaba Sevgili Gilan,

Bu güzelliklerden ayrılmak elbette epey zorlamıştır seni. Hele ki bu kadar koşturma ve emekten sonra. Bilirim, insan emek verdiğini gözünden kıskanırken, bir de ayrılık zor gelir.

Biz biliyoruz ki, sen çok daha güzellerini paylaşacaksın bizimle. Hayırlı olsun yeni işin. Dilerim kariyerin adına atacağın en güzel adım olur ve seni istediğin yere ulaştırır bu değişim...

Umut ve sevginin daima seninle olması dileğiyle...

Teşekkürler sevgili loveforlife. :)

Bu ayrılıklara tecrübe diye bakmak lazım. Her bölgenin bambaşka bahçe kültürü var. Tanıdıkça kendimize uygun bulduğumuz uygulamaları alma şansımız oluyor. Ben bu tecrübelerim sayesinde kalıcı olmasını düşündüğüm bahçemi düzenlerken çok daha bilinçli ve yaratıcı olacağımı umuyorum. Hatta şartlar uygun olursa bir sene de dünyanın bahçecilik merkezi İngiltere'de kalmak isterim, bakalım olur mu? :p

Bizim yazılım sektörünün bir özlü sözü var. Değişime direnmemek, onu en güzel şekilde kucaklamak lazım. Çünkü değişim her zaman, illa ki oluyor. :)

Umut ve sevgi sizi de hiç bırakmasın. ;)

gilan 18-09-2012 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 1020398)
Süper.. Ne güzel her şey gönlünce gelişiyor. Maşallah diyeyim..

Kutluyorum. Yakında yeni haberler, yeni konu başlığında..

Merakla bekleyeceğim..

Çok teşekkürler Feriha Abla. :) Artık yeni konu başlığı mı olur, yoksa buradan devam mı onu birkaç aya görürüz bakalım. ;)

gilan 18-09-2012 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 (Mesaj 1020400)
Sayın gilan,
Yeni mekanınız ve işiniz hayırlı olsun, başarılar diliyorum.
Silikon vadisinin bulunduğu San Jose şehrinin neyi meşhurdur diye araştırdığımda, teknoloji şirketleri ile birlikte kabuklu bitinin meşhur olduğunu tespit ettim.:rolleyes:Bitki meraklısı biri olarak kabuklu bite aman dikkat diyorum(Tabi bu zararlının adı gerçekten o şehirden geliyorsa).
Selamlarımla.

:D:D:D
Hiç bilmiyordum kartal124. :) Ben teknoloji kısmını alayım, kabuklu bitler mümkünse kalsın. :D

YeniGine 18-09-2012 23:08

Sevgili gilan herşey gönlünce inşallah... Bence bu fırsatı kaçırmayıp bahçeli bir ev bakın oralarda. En kısa sürede görüşmek üzere inşallah.

gilan 19-09-2012 01:07

Teşekkürler YeniGine. :)
Maaliyeti uygun olursa ben de isterim tabii. Ama eğer pahalıya gelecekse geçici olacak bir eve çok para harcamaktansa para biriktirmek daha mantıklı geliyor. Bir gidip görelim bakalım neler var, ona göre bakarız. :)

YeniGine 19-09-2012 01:15

Evet haklısın tabi ki. Ama işte benim gönlüm ister ki bahçelii bir eve gidesin. Yine de dediğim gibi herşey gönlünce inşallah. (Gönlümüzce de diyelim)

TuRaÇ 20-09-2012 18:57

Sevgili gilan çok güzel sıcacık bir balkonunuz var.Emeklerinize ve ellerinize sağlık.Emek verdiğiniz güzelim çiçeklerinizi götüremiyor olmanıza hiç üzülmeyin.Eminim sevginiz ve isteğiniz sizi oralarda da yalnız bırakmayacak
Yeni işiniz hayırlı olsun.İnşallah her anlamda çok mutlu olursunuz.

gilan 21-09-2012 02:33

Çok teşekkürler sayın TuRaÇ. :)

Saksılarımı götürdüm, umarım gelecek bahara yepyeni bir düzenlemeyle devam ederiz. :)

alperfect 23-09-2012 10:26

Sevgili gilan sıcak bir iklime gidiyorsun hepimize bu değişiklik iyi gelecek. yenilikleri merakla bekliyoruz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025