agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gilan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27109.htm)

gilan 23-04-2013 08:11

==================================================

Yeni balkon

==================================================

gilan 23-04-2013 08:23

1 Eklenti(ler)
Mevsim geldi, seralar çiçekçiler doldu, biz de artık yeni balkonumuz üzerinde çalışmaya başlayalım değil mi? :)

Ön bilgiler:

Yer: San Francisco körfez bölgesi, ABD

Büyüklük: 6 m2 (Bir öncekinden yüzde 30 daha büyük :p)

Yön: Güney (Bir öncekinden çok çok daha güneşli)

İklim: Akdeniz iklimi (Yazları bizim Akdeniz kadar sıcak değil, çoğunlukla 30'un altında)

Zone: 10b (En düşük 1-2 dereceye kadar düşüyor, don yok) (Begonvil yetişiyor! ;))

İlk halimiz şu şekilde:

Eklenti 394160

Şu an için bir sürü boş saksımız, istediğimiz bitkilere dahil planlarımız, ve 3 tane de domates fidemiz var. :p

gilan 23-04-2013 08:37

Bitki seçimi konusunda sonsuz kararsızlık içindeyim. Bir Ankara'lı olarak normalde her bitkide ilk baktığım şey kışa dayanıklılığı olur. Eğer dayanıklılığı -20 dereceye varmıyorsa o bitkiyi elerim. Şu an ise hayatımda ilk defa don olmayan bir yerde yaşıyorum, ve bu sayede şimdiye kadar hiç düşünmediğim bitkileri kullanma şansım var. Bu da tabii ki kararsızlığımı ikiye katlıyor. :)

En sevdiğim çiçek olan begonvil kesin balkonda yerini almalı. Japon gülleri, yaseminler, mandevillalar, turunçgiller... Keşke hepsine yer olsa. Bu sefer bol bol güneşimiz de olduğu için sebzeler konusunda da daha şanslıyız. Seçenek çok, yer ise sınırlı. :rolleyes:

En iyisi adım adım başlayalım. İlk adım ne? Tabii ki Acer! :D

gilan 23-04-2013 09:09

1 Eklenti(ler)
Baş köşeye bir Acer palmatum koymak istediğime eminim, yalnız hala türüne karar veremedim. Uzun bir süre Acer palmatum 'Sango kaku'yu düşündüm:

Eklenti 394173

Sango kaku yeşil yapraklı bir tür. En büyük özelliği kırmızı renkli dalları. Bahçem olduğunda kesinlikle istediğim bir tür ama balkonda tek hakkım varken kırmızı yapraklı bir tür daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Sango kaku'nun dalları özellikle kışın daha canlı bir kırmızıya dönüyormuş. Kar altında görüntüsü de çok çarpıcı, ama burada kar görmeyecek. Balkon için en önemli mevsimin de yaz olduğunu düşünürsek yazın alev alev parlayacak kırmızı yapraklı bir tür daha iyi olabilir. Hala kararsızım...

Kırmızı yapraklılar arasında da seçenek çok. Geçen sene Acer palmatum 'Bloodgood' almıştım. Bloodgood ilkbaharda ve sonbaharda capcanlı bir kırmızı, yalnız yazın koyu bordoya dönüyor. Yazın kırmızı rengini daha iyi koruduğu söylenen iki tür var. Acer palmatum 'Emperor 1' ve Acer palmatum 'Fireglow'. İlk bakışta ayırt etmesi zor, görünüşleri bayağı benziyor. Emperor 1 6 metreye kadar, Fireglow 3 metreye kadar boylanıyormuş. Tabii saksıda bu boya ulaşmazlar. Fireglow'un yapraklarının altları daha açık bir kırmızı oluyormuş, bu sayede güneş vurduğunda ışıldıyor gibi görünüyormuş, adını da buradan almış. Emperor 1'in avantajı ise daha yaygın üretildiği için daha uygun fiyata bulunabilmesi. Dediğim gibi hala kararsızım. Önümüzdeki bir iki hafta çiçekçileri gezip karar vereceğim. :rolleyes:

gilan 23-04-2013 09:20

5 Eklenti(ler)
Bu arada sera gezilerime de başladım. ;)

İlki burada:
http://www.agaclar.net/forum/geziler...lari/31276.htm

Bunlar da balkona gelen ufaklıklar: :p

Heuchera Lime marmalade: (Fotoğraf biraz karanlık çıkmış)

Eklenti 394176

Heuchera Obsidian:

Eklenti 394177

Heuchera Marmalade:

Eklenti 394178

Heuchera Peppermint spice:

Eklenti 394179

Bir arada görünüşleri çok hoşuma gitti, zaten o yüzden almaya karar verdim. :)

Eklenti 394180

gilan 23-04-2013 09:31

4 Eklenti(ler)
Limon otu: (Yaprakları mis gibi limon kokulu. Hiç aklımda yokken sırf bu nedenle aldım.)

Eklenti 394187

Değişik bir nane. Alıştığımız nane tadı değil de naneli sakızlardaki nane tadı gibi. Yeşil nane aromalı derler ya, o bu olabilir mi acaba?

Eklenti 394181

Kopkoyu bir yaprak güzeli: (Aranjmanlara yakışır diye düşündüm)

Eklenti 394182

Costa Rica Sweet Hybrid biberi. Renkli ve tatlı bir bibermiş. 3 domates, 1 biber, 1 nane derken sebze bahçesi kısmı da büyüyor, bakalım sonuçta nasıl sığacağız. :)

Eklenti 394188

gilan 23-04-2013 09:37

2 Eklenti(ler)
Geçen hafta işyerinde Yeryüzü günü (Earth day) kutlamaları nedeniyle etkinlikler, standlar vardı. Bir standda kabak fideleri dağıtılıyordu, bu minik de oradan geldi. :) Almamak için çok uğraştım ama aklıma takıldı, standın başına gidip gidip döndüm. En sonunda baktım aklımda kalacak, aldım geldim. Sarmaşık gibi uzamayan, 50-60 cm boylanan, 30 gün içinde ürün veren bir kabak türüymüş. Bir yer bulana kadar geçici olarak diktim, iki günde büyüyüp 3. gerçek yaprağını çıkardı bile. ;)

İlk gün:

Eklenti 394194

İki gün sonrası:

Eklenti 394198

abk 23-04-2013 11:21

Yeni balkonunuz hayırlı olsun. Sık sık kontrol ediyordum, gilan ne zaman yeni balkonunu hazırlayacak, diye. Heucheraları sayenizde tanıdım, dün bir bahçede gördüğümde neredeyse çığlık atıyordum. :) Sanırım bana hep sizi hatırlatacak bu çiçek. :)
Yaz-kış içeri dışarı taşınmayacak bir begonvil yetiştirme imkanı olması harika bir şey. Nane, biber tamam da, kabak biraz zorlayacak gibi geliyor. Daha önceki bahçe ve balkonlarınızdan sonra yine en uygun bitkileri seçip harika bir balkon yaratacağınıza eminim.

tturt 23-04-2013 12:37

Sevgili Gilan,

Şükür kavuşturana. Merakla balkonunun alacağı son hali şimdiden düşünmeye başladım. Eminim harika bir balkon ortaya çıkacak, keza sen bizi öyle alıştırdın ki farklı bir şey düşünemiyor insan.

Adalet Yağcı 23-04-2013 12:38

Oh be...Gilan nihayet balkonuna kavuşuyor, biz de güzel düzenlemeler görüp seralar gezeceğiz demektir :)

Acer palmatum dan vaz geçemiyorsun değil mi?
Yerinde olsam Acer Palmatum Fireglow alırdım, bodur olması avantaj.

Heucheralar mükemmel, tohumlarından da yetişiyor biliyorsun.
Begonville süper seçim, tek begonvil ve Heucheralar bile balkonu süslemeye yeter.
Hibiscusları da düşünebilirsin, çok değişik ve güzel türleri var, ılıman iklimde sorun yaratmıyorlar.

Mavi yasemin kokusuz olmakla beraber salkım çiçekleri ile çok hoş ola bilir, formunu budamalarla küçük tuta bilirsin.
Ve sen oralarda daha ne bilmediğimiz güzellikler bulup sergilersin, biz de sayende tanışmış oluruz.

Haydi, kolay gelsin, heyecanla bekliyorum "Gilan'ın yeni balkonu"nu.

jineop 23-04-2013 13:28

Gilancım eminim çok güzel olacak.
Heucheralar taze tohumdan çok kolay yetişiyor. Tohumlarını lütfen topla..
Çok öptüm.

cemo 23-04-2013 19:08

Sevgili Gilan, hoşgeldin.

Başlığı görünce heyecana kapıldım. Yeni bitkiler, yeni bir balkon ve yeni bir iş, herşey yepyeni;)

Begonvil yetiştirecek olmana cok sevindim. Ben de cok denedim 4 yıldır, ama başaramadım burada. Senin balkonunda zevkle izleyeceğim.

Kolaylıklar dilerim sana, sevgiler..

YeniGine 24-04-2013 00:04

Sevgili gilan; yeni balkonunla birlikte hoşgeldin. Seni önce ilk balkonundan, sonra Ankara'da bahçenden uğurlamış idim. Çok şükür yeni balkonun ile birlikte tekrar döndün, sevindim.
Heyecan ve merakla bekliyoruz yeni bitkilerini inşallah!..

Bayçalı 24-04-2013 11:33

gilan yeni bolkonun ve çiçeklerin hayırlıolsun o balkonu bir doğa harikasına çevireceğini şimdilerde görür gibiyim kolay gelsin

gilan 25-04-2013 06:34

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1143313)
Yeni balkonunuz hayırlı olsun. Sık sık kontrol ediyordum, gilan ne zaman yeni balkonunu hazırlayacak, diye. Heucheraları sayenizde tanıdım, dün bir bahçede gördüğümde neredeyse çığlık atıyordum. :) Sanırım bana hep sizi hatırlatacak bu çiçek. :)
Yaz-kış içeri dışarı taşınmayacak bir begonvil yetiştirme imkanı olması harika bir şey. Nane, biber tamam da, kabak biraz zorlayacak gibi geliyor. Daha önceki bahçe ve balkonlarınızdan sonra yine en uygun bitkileri seçip harika bir balkon yaratacağınıza eminim.

Teşekkürler sevgili abk :)
Heuchera beni hatırlatıyorsa ne mutlu. ;) Ama aslına bakarsanız ben ağaçlar.net'te tanıdım heucherayı. :) Gerçi biraz fazlaca sahiplenmiş olabilirim sonrasında. :p

Evet kabak gerçekten zor olacak. Ama işte neyseki sarmaşık gibi değilmiş, çok uzamıyormuş. Kabakları köke yakın yerden toprağın hemen üstünden veriyor gibi görünüyor. İnternetten görünen fotoğrafı aşağıda. Olmazsa da olmaz artık, denemesi bizden. :)

Eklenti 395103

gilan 25-04-2013 06:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 1143331)
Sevgili Gilan,
Şükür kavuşturana. Merakla balkonunun alacağı son hali şimdiden düşünmeye başladım. Eminim harika bir balkon ortaya çıkacak, keza sen bizi öyle alıştırdın ki farklı bir şey düşünemiyor insan.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1143848)
gilan yeni bolkonun ve çiçeklerin hayırlıolsun o balkonu bir doğa harikasına çevireceğini şimdilerde görür gibiyim kolay gelsin

Çok teşekkür ederim. :)
Üzerimde çok yoğun baskı oluştu, sizleri hayal kırıklığına uğratmamak için sıkı çalışmam lazım. :p Neyse ki birkaç fikrim var. ;)

gilan 25-04-2013 06:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1143354)
Gilancım eminim çok güzel olacak.
Heucheralar taze tohumdan çok kolay yetişiyor. Tohumlarını lütfen topla..
Çok öptüm.

Toplarım tabii. Şöyle güzel kırmızı, pembe yapraklı bir tür de bulursam bayağı güzel olabilir hatta. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1143513)
Sevgili Gilan, hoşgeldin.

Başlığı görünce heyecana kapıldım. Yeni bitkiler, yeni bir balkon ve yeni bir iş, herşey yepyeni;)

Begonvil yetiştirecek olmana cok sevindim. Ben de cok denedim 4 yıldır, ama başaramadım burada. Senin balkonunda zevkle izleyeceğim.

Kolaylıklar dilerim sana, sevgiler..

Ben de çok heyecanlıyım cemo. :) İş yerinde bile durup durup aklım balkona bitkilere takılıyor. Tekrar bahçem olduğu zaman aklımı kaçırmaktan korkuyorum. :D
Begonvil iklimi sevecektir muhtemelen ama yine de saksı için biraz zor bir bitki bence. Bakalım, elimden geleni yapacağım mutlu etmek için. Tabii önce almak lazım. :p

gilan 25-04-2013 06:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1143736)
Sevgili gilan; yeni balkonunla birlikte hoşgeldin. Seni önce ilk balkonundan, sonra Ankara'da bahçenden uğurlamış idim. Çok şükür yeni balkonun ile birlikte tekrar döndün, sevindim.
Heyecan ve merakla bekliyoruz yeni bitkilerini inşallah!..

Ben aslında önce bahçeden sonra balkondan ayrıldım ama siz farklı sırayla okumuş oldunuz sanırım sevgili YeniGine. :) Artık Ankara'daki bahçeden tamamen ayrılıyoruz. O evde kiracıydık ve de babamlar bir ay içinde taşınacaklar. Bildiğim pek çok şeyi o bahçede öğrendim. Ama ağaçlar ve bitkiler geride kalsa da tecrübelerim benimle birlikte geliyor, o yüzden pek üzülmüyorum. Zaten gelecek hayallerimde ve planlarımda çok daha farklı bir bahçe fikri var. :)

Neyse, şimdilik bu balkonumuza konsantre olalım. ;)

gilan 25-04-2013 07:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1143334)
Oh be...Gilan nihayet balkonuna kavuşuyor, biz de güzel düzenlemeler görüp seralar gezeceğiz demektir :)

Acer palmatum dan vaz geçemiyorsun değil mi?
Yerinde olsam Acer Palmatum Fireglow alırdım, bodur olması avantaj.

Heucheralar mükemmel, tohumlarından da yetişiyor biliyorsun.
Begonville süper seçim, tek begonvil ve Heucheralar bile balkonu süslemeye yeter.
Hibiscusları da düşünebilirsin, çok değişik ve güzel türleri var, ılıman iklimde sorun yaratmıyorlar.

Mavi yasemin kokusuz olmakla beraber salkım çiçekleri ile çok hoş ola bilir, formunu budamalarla küçük tuta bilirsin.
Ve sen oralarda daha ne bilmediğimiz güzellikler bulup sergilersin, biz de sayende tanışmış oluruz.

Haydi, kolay gelsin, heyecanla bekliyorum "Gilan'ın yeni balkonu"nu.

Teşekkürler Adalet Ablacım. :)
Acer'den vazgeçmem tabii ki. Sadece türüne karar veremedim hala. Ama bence de Fireglow en iyi seçenek gibi görünüyor. Uygununu bulmak için birkaç sera gezmem gerekecek. :)

Balkona bitki seçerken en önemli kıstaslarımdan birisi çiçekli kalma süresi. Bahçe olduğunda yer çok olduğu için bu çok önemli değil, bitkinin biri geçerken biri açar, güzel olur. Ama balkonda en uzun süre çiçekli kalacak türlere yönelmek istiyorum. Japon gülü sanırım tüm yaz çiçekli değil mi?
Yaseminleri ise hiç bilmiyorum. Yıldız yasemin yaz başında çiçekliydi ama normal yasemin ya da mavi yasemin nasıl acaba? Bir araştırayım bakalım...

gilan 25-04-2013 07:10

4 Eklenti(ler)
Balkona yeni katılanlar var. :) Çok acele gezdiğim için fazla fotoğraf çekemediğim bir seradan geldiler. Yakında kesin tekrar giderim, o zaman serayı da rahat rahat fotoğraflarım umarım. :)

Eklenti 395111

İlk olarak sardunyalar. Sardunyasız bir balkon düşünemiyorum. Hem bu kadar zahmetsiz, hem de bu kadar bol çiçekli başka bir bitki yok. Sadece değişik renklerde sardunyalar kullanarak bile muhteşem bir balkon yapılabilir. :)

Eklenti 395112

Bu çiçeğin bir sardunya türü olması hala çok ilginç geliyor. :)
Pelargonium x hortorum 'Vancouver Centennial'
Hep diyorum, bunun çiçek açmasına gerek yok, yaprakları yeterince güzel. :)

Eklenti 395113

Geçen sene de tatlı patates sarmaşıkları almıştım ama bir kısmına dikcek yer bulamadım, bir kısmını da mutlu edemedim. Bu balkonu daha çok seveceklerine eminim. Hatta belki patateslerini bile yeriz sezon sonunda. :p

Eklenti 395114

gilan 25-04-2013 07:19

3 Eklenti(ler)
Nemesia:
Hiç aklımda yoktu ama öyle güzel aranjmanlarda kullanmışlardı ki, ben de aldım. :)

Eklenti 395115

gilan hercaisiz olur mu? :) Ama bu sezonda çok çeşitli bulunamıyor. Yine de bulursam birkaç kök daha alacağım, bir iki ay daha çiçeklerini görürüm. Yakın zamanda hercailerin çiçeklerinin yenebildiğini de öğrendim, salataya falan birkaç tane eklemeyi düşünüyorum. :)

Eklenti 395116

Graptosedum California sunset
Tonu çok hoşuma gitti. Sanırım kaya saksılardan birine yerleşecek. Hatta yerleşmiş bile fotoğrafta. :)

Eklenti 395117

gilan 25-04-2013 07:32

1 Eklenti(ler)
Geçen seneden beri aklımda olan, sonunda uygun bir yer sağlayabileceğimi düşündüğüm meleklerin boruları. :)
Eskiden beri bildiğim ama hiç canlı canlı görmediğim bir çiçekti brugmansia. Ama geçen yaz bir yerde saksıda çiçekli halini gördüm ve bayıldım. Kokusu ayrı güzel, duruşu ayrı güzel.

Bir süredir hangi türünü almalıyım diye araştırıyordum. Charles Grimaldi için en iyi türlerinden biri olduğu, çok yoğun kokulu olduğu ve bol çiçek açtığı söyleniyordu. Ben de onu almaya karar vermiştim. Çiçekçiye gittiğimde tür söylemeden Brugmansia satıp satmadıklarını sordum, yok dediler. Biraz sonra gezinirken bir baktım brugmansialar, hem de Charles Grimaldi. :) Bence bana bedava vermelilerdi, sonuçta bitkiyi sattıklarının bile farkında değiller. :p

Yorumlarda hep çok hızlı büyüdüğü, birkaç ay içinde 2 metreye uzadığı ve sonra kışa kadar devamlı çiçek verdiği söyleniyor. Umarım öyle olur. :) Yalnız suya ve gübreye çok ihtiyaç duyuyormuş. Yazın her gün sulayın, haftalık gübreleyin deniyor. Dikkat isteyen bir bitki.

Acaba altına hangi bitkileri dikebilirim? Alttaki bitki de suyu seven bir şey olmalı...

Brugmansia Charles Grimaldi

Eklenti 395118

gilan 25-04-2013 07:44

4 Eklenti(ler)
Balkonumun bir ay kadar önce gelen ama henüz tanıtamadığım üyelerini de tanıtayım.

Bu ufaklıkları San Francisco Bahçe Fuarı'ndan aldım. Acer palmatum 'Sango Kaku' ve Acer palmatum 'Emperor 1' fideleri. Fuarda bir satıcı 3 tür Acer'in bu şekilde minik fidelerini çok ucuz fiyata satıyordu. Şansa bakın ki bu 3 türden ikisi benim en çok istediğim Acer türleri. :) Ne yapacağımı bilmesem de aldım, çinkü bu fırsat kaçmazdı. :) Nasıl ve hangi bitkilerle birlikte dikebileceğime dair fikirlerinizi bekliyorum. :confused:

Eklenti 395119

Domatesler de fuardan. 1 adet Sweet Million denen bol verimli kırmızı bir çeri domates, 1 adet siyah çeri domates, 1 adet de Roma domatesi. Çerileri kahvaltıda çok seviyorum. Geçen yaz iki kökten haftasonu kahvaltısına yetecek kadar topluyordum. :) Roma da pişirmeye çok iyi geliyormuş, domates sosu yapmak için idealmiş.

Bu saksıdaki Roma domatesi. Biber de yanında yerini aldı. Hem dekoratif olduğu için, hem de sebzelere faydası nedeniyle bir kök kadife çiçeği de diktim. Ve aralara da evde çimlenen soğanlar.... Bir saksıdan maksimum verim! :D
Umarım saksıdaki besin yeterli olur. Kullandığım toprağın üzerinde 6 ay yeterli besin içerdiği yazıyordu. Ben onun üzerine üçte bir oranında kompost karıştırdım. Şimdilerde de üstüne solucan gübresi (vermicompost) sereceğim. Gerekirse yazın da organik bir gübre alıp takviye yapmayı düşünüyorum.

Eklenti 395120

Bu aralar sıcak hava dalgası var, 28-29 derceyi gördük. Sıcağı bulan çeriler hızla uzuyor.
Bu saksıya da bir kadife dikeceğim. Sebze bahçesini de renklendirmek lazım. :)
Naneyi başka bir saksıya alacağım. Belki kekik, fesleüen falan alıp bir aromatik bitkiler saksısı yaparım.

Eklenti 395121

Çiçek açtık bile. :)

Eklenti 395122

sakdag 25-04-2013 08:13

Balkonuna begonvil almak isteyen biri olarak, alacağınız begonvili merakla bekliyorum Sevgili Gilan.Haftasonu Bayındır çiçek festivaline gidebilirsem ,hemen bir begonvili kucaklayacağım... ;) Yeni balkonunuzu oluştururken seçtiğiniz bitkileri ilgiyle takip ediyorum, yine çok güzel bir balkon oluşacak, keyifle oturun inşallah... ;)

Adalet Yağcı 25-04-2013 09:22

Gilan'cığım, iklimin ayrıcalığından istifade bizleri solladın :)
Domatesleri bir ay sonra yemeye başlayacaksın demektir, Akdeniz iklimi olduğu halde 18-23 derecelerde geziniyoruz, yayla ise çok daha serin gidiyor.

Aldığın bitkilerden ilk önce Acerler dikkatimi çekti, küçük olmaları avantaj aslında, yerine daha çabuk alışacaktır.
Acaba diyorum, genişçe bir saksıya kırmızı ve yeşil Aceri birlikte diksen nasıl olur?
Altına kısa boylu bitkiler dikersin, bu konuda bir çok seçeneğe sahipsin, naif Heucheralar bile olur, fazla güneşten korunmuş olurlar hem.

Alaca yapraklı sardunya süper, her kombinasyona yakışır.

Brugmansiayı çok seveceksin, ama acaip büyüyor, büyük bir saksı gerekecek, çiçeklerini yaz sonuna kadar seyredebilirsin.

Daha sırada neler var acaba?

nurcanaybay 25-04-2013 13:54

En çok acer'lerle patatesleri sevdim :)...heucheralar'ı zaten hepimiz seviyoruz .

Bordo yapraklı acer'in altına turuncuya kaçan ( aldıklarınızın içinde yok , daha önce aranjmanıma çok yakışır diye paylaşmıştınız ) 2 adet heuchera hayal ettim.Diğer acer içinde koyu renk patates :)

Graptosedum'un önünede koyu yeşil yer örtücü ...sedum album'a benzer bir sedum :)
Ben sevdiklerimi yerleştiriverdim :)

Mavi yasemin dediğiniz plumbago capensis ise aralık sonuna kadar çiçekleniyor , rengide
çok güzel bildiğiniz gibi....begonvil gibi dertsiz tasasız bir bitki , budanmaya da itirazı yok
tek kusuru yanından geçerken çiçeklerinin üstünüze yapışması .Biraz geriye koyarsanız sorun olmaz.

Diğer yaseminde yaz boyu açıyor ama çiçek miktarı pek tatmin edici olmaz.

Sonuçta ne yaparsanız yapın güzel olacağını biliyorum.

hüzün 26-04-2013 20:05

teşekkürler, gözümüz gönlümüz açıldı.

abk 27-04-2013 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 1144249)

Bu çiçeğin bir sardunya türü olması hala çok ilginç geliyor. :)
Pelargonium x hortorum 'Vancouver Centennial'
Hep diyorum, bunun çiçek açmasına gerek yok, yaprakları yeterince güzel. :)

Eklenti 395113

Bu sardunyanın yaprağına bayıldım, aklımdan çıkmıyor. İnternetten arayıp duruyorum ama buralarda bulmam mümkün değil sanırım. :(

gilan 02-05-2013 06:22

Yanılmıyorsam daha önce İzmir'den alan arkadaşlar olmuştu sevgili abk. İnşallah bulabilirsiniz. Ah mesafeler bu kadar olmayacak, hemen gönderirdim... :(

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüzün (Mesaj 1145100)
teşekkürler, gözümüz gönlümüz açıldı.

Çok teşekkürler. :) Henüz ortada çok bir şey yok ama bir aya kadar yoluna koymayı umuyorum. :)

gilan 02-05-2013 06:40

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1144265)
Balkonuna begonvil almak isteyen biri olarak, alacağınız begonvili merakla bekliyorum Sevgili Gilan.Haftasonu Bayındır çiçek festivaline gidebilirsem ,hemen bir begonvili kucaklayacağım... ;) Yeni balkonunuzu oluştururken seçtiğiniz bitkileri ilgiyle takip ediyorum, yine çok güzel bir balkon oluşacak, keyifle oturun inşallah... ;)

Siz aldınız mı begovilinizi sevgili sakdag?
Ben çok değişik bir tür almam sanırım ama hala pembe mi mor mu konusunda kararsızım. Mor olan begonvilin orjinali gibi geliyor, o yüzden çok seviyorum. Ama pembe de cıvıl cıvıl. :rolleyes:

Eklenti 398409 Eklenti 398410

Şu alacalı yapraklıyı da çok beğendim aslında...

Eklenti 398411

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025