![]() |
Sevgili gilan, Ankara'da bıraktığınız bahçenizi sabaha kadar gezip dolaştım. Bir çok fikir edinip notlar aldım, çok özlemiş sizi bitkileriniz benden söylemesi, üstümde kalmasın selamları. ;) Elinizin değdiği her yeri güzelleştirme becerisi vermiş size yaradan, tecrübe ve fikirlerinizi bizimle de paylaştığınız için çok teşekkür ederim.. Bir şey daha vardı gitmeden onu da söyleyeyim, her gördüğüm hercai menekşe sizi anımsatacak bana bundan böyle. ;) Sevgiler..
|
Sevgili sudenurnur, adım hercai menekşe oldu zaten forumda. :p
Sonbaharda siz de deneyin, pişman olmazsınız. :) Kara, kışa bana mısın demez, sonbahardan yaz başına kadar yaklaşık 8 ay boyunca açar, sarı ve turuncuları muhteşem kokar... Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. :) Bitkiler hakkında biraz daha tecrübe kazandıkça siz de neler ortaya çıkardığınızı görüp şaşıracaksınız. Yetenek, beceri hep bir yere kadar; asıl olay sevmek, ilgilenmek ve zaman ayırmak. :) |
Alıntı:
Küçük kapta en iyi yetişecek bitkiler kaktüsler ve sukulentler. Şöyle bir şeye ne dersiniz? sedum rubrotinctum (Ufak bir hatırlatma: Yazılarınızda büyük harf ve noktalama işaretlerini kullanmaya dikkat ederseniz daha rahat okunabilir. Teşekkürler. ;)) |
1 Eklenti(ler)
Molbaks'da çektiğim çok değişik Acer palmatum türlerini de paylaşmak istiyorum. Acer benim için "kırmızı ağaç"dı, meğer ne kadar çeşitliymiş...
Rengarenk bir bahçe isteyenler için vazgeçilmez bir aile. :) Kırmızısı, yeşili, sarısı... Eklenti 296653 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Acer palmatum 'Orange Dream'
İlkbaharda ve sonbaharda turuncu, yazın açık yeşil. Eklenti 296665 Eklenti 296664 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Buna seralarda rastlamadım ama internette en beğenilen Acer türlerinden biri olduğu için tanıtmak istiyorum:
Acer palmatum 'Shindeshojo' İlkbaharda capcanlı pembe yapraklı. Bu haliyle en çarpıcı renkli Acer olduğu söyleniyor. Yazın açık yeşile dönüyor. Yaz başlarında ilk çıkan yaprakları yeşile dönmüşken yeni çıkanlar pembe çıkınca iki renkli bir hal alıyor. Sonbaharda tekrar kırmızı. İlkbahar hali: (İnternetten) Eklenti 296687 |
Acer türleri ilkbahar, yaz ve sonbahar renklerine göre gruplanıyor. Her mevsim renkli bir bahçe tasarlamak için hangi mevsimde hangi şekle dönüştüklerini araştırıp ona göre edinmek lazım.
Ekstra bilgi edinmek isteyenler için İngilizce kaynaklar: Japanese Maples and more at Essence of the tree - Pek çok acer türünün ilkbahar, yaz, sonbahar renkleri öğrenilebilir. Bu iki forumda da üyeler en sevdikleri 5 Acer türünü seçmeye çalışmış ama aşağı yukarı kimse 5 ile sınırlayamamış. :) Hangi türü neden sevdiklerini anlatmaları açısından güzel kaynaklar. Favorite 5 Japanese Maple Cultivars - Maples Forum - GardenWeb Favorite 5 Japanese Maple Cultivars - UBC Botanical Garden Forums Acerler en sevdiğim ağaç olma özelliğini Kauçuktan devralmak üzere. :) |
Gilancığım ne kadar çok Acer çeşiti varmış, ve ne kadar güzeller:) İnan sayende ufkumuz genişliyor, çok teşekkürler:) Sevgiler.
|
Tebrikler sevgili gilan, sonunda beni Acer Palmatumlara aşık etmeyi başardınız :)
Sonbaharda aldığı renkten dolayı, ilk sırayı Acer circinatum aldı, buralarda neler bulabilirim bilmiyorum ama artık adı Acer Palmatum olan her bitkiyle yakından ilgileneceğim. :) |
Acer palmatum 'Shindeshojo'
muhteşemmiş... Türkiye'de yerini bilen gören varsa haberini versin... :) |
Sevgili gilan, bu acerler Ankara iklimine uygun mu? Her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor yaprakları, Yaradan neler yaratmış, ton ve renklerine bayıldım. :eek:
Hercai menekşelerden bende alır dikerdim her mevsim ama bir sonra ki sezona kaybolurdu. :( Gül ağacı diplerine dikerdim. Bu mevsim çuhalarla aynı çiçek tarhına eksem yanlış seçim yapmış olmam değil mi? ;) |
Çok teşekkür ederim ilginize geri dönüş yapmışsınız.Önerdiğiniz sayfa açılmadı kısa zamanda tekrar kontrol edicem.Aslında yazdıklarımın öyle gözüktüğünün farkında değildim.Daha dikkatli olacağım.teşekkürler :)
|
Alıntı:
Ah.. Gilan ah... |
Sevgili gilan; daha Acer'in ne olduğunu bilmezken, Clematisten sonra şimdi de 'Shindeshojo', bunu çok seveceğim galiba. Ve bir de 'Orido Nishiki' tabi ki ;)
|
Beğenmenize çok sevindim. ;)
Ben de Acerlerin böyle türleri olduğunu hiç bilmiyordum. Her şey eve gelen bir katalogda yaklaşık 150 değişik çeşit Acer görmemle başladı. :) Daha neler neler var, yeşil dallı-kırmızı yapraklılar, kırmızı dallı-yeşil yapraklılar... Öyle bir ağaç ki, aynı ağacı 2 değişik mevsim görsek tanıyamayız, bambaşka renklere bürünüyor. Bunu da az önce gördüm, Acer palmatum 'Karasugawa' ilkbaharda pembe, yazın yeşil, sonbaharda turuncu oluyormuş mesela... Bir ara ben de en beğendiğim 10 türü çıkarmaya çalışacağım. Bu da yeni araştırmalar demek. Madem sizler de çok sevdiniz, yeni türler gördükçe onları da paylaşırım. :) |
Alıntı:
Ama tek bir kırmızı Acer bile bir bahçenin göz bebeği olur. :) |
Alıntı:
http://epherielldesigns.com/wp-conte...succulents.jpg http://img0.etsystatic.com/il_570xN.331481300.jpg Forumda şu başlığa da göz atarsanız ileri sayfalarda güzel fikirler edinebilirsiniz. :) http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/24352.htm |
Sevgili gilan acerlerin hepsini çok sevdim, ne olacak şimdi?:p
|
Ne olacak, gilan gelirken hepimize Acer getirecek :D
|
Herkes en beğendiği türü belirlemeye başlasın o zaman. :D
|
1 Eklenti(ler)
Bugün işten gelirken yol kenarında göz ucuyla gördüğüm, sonrasında ara sokaklarda dört dönüp tekrar aynı yola çıkıp fotoğrafını çekmek için durduğum bir sahneyi göstermek istiyorum.
Durmaya değmez mi ama? :) Eklenti 297133 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025