![]() |
Alıntı:
Begonya değil, begonvil. :) Pek çok bitkiyi severim ama begonvilin yeri bende bambaşka. :) Tabii bu getirme konusundan bağımsız olarak... Fikirleri beğenirsem telif hakkı kısmını hallederiz. :cool::p Yine çok güzel ve tam da kendi tarzına uygun bitkiler seçmişsin. :) Yakında görücüye çıktıklarında bol bol göz ziyafeti çekeceğiz. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mutlaka bunlardan almalısınız :) |
Oxalis plum crazy .
Tam 12 den vurdunuz beni :D güle güle büyütün . |
http://www.agaclar.net/forum/964481-post231.htm
Ah sevgili gilan, yine başımı döndürdünüz güzelliklerle. Her şey çok güzel, neden Türkiye'de böyle etkinlikler yapan seralar yok diye hayıflanıp duruyorum. Fakat, canım siz bunca serayı hem gezip hem de böylesine kusursuz bir şekilde fotoğraflamayı nasıl başarıyorsunuz, bir de bunları uygun şekilde küçültüp, isimlerini eksiksiz yazıp, yorumları ile foruma yüklemek... Tek kelime ile, muhteşemsiniz. Dona dayanıklı bitkilere ilgi çekiyorsunuz, çok mutlu oluyorum, şudur, şudur diye yazamayacağım, harika bitkiler tanıyoruz sayenizde, serayı gezmiş gibi oluyoruz, yeni güzellikler tanıyoruz. Ne diyeyim, Allah güç kuvvet versin, işiniz rast gelsin, öyle çok kişiye mutluluk yaşatıyorsunuz ki. Sevginiz ilginiz daim olsun. Kucak dolusu memleket kokusu gönderiyorum ;) |
Alıntı:
Yani çok yıllık odunsu yapısı oan fesleğen. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...cculentmix.jpg (Bu ufaklar da echeveria değil mi bu arada? Emin olamadım. :)) Ama sempervivumlar da çok güzel ve iyi yanı soğuktan etkilenmezler, kararsız kaldım. Bu arada yeni öğrendim, sempervivumun'un ingilizce adı "Tavuk ve civcivleri"ymiş. :p Devamlı yanlardan yavru verdiği için herhalde. :) |
Alıntı:
Benim balkonuma gülün pek uygun olacağını sanmıyorum. Hem güneş yeterli olmaz, hem de ben tek kök için ilaçlamayı halledemem. gilan'ın Bahçesi'ndeyken bir sürü gülümüz vardı. :) İlerdeki bahçe planlarımda da bir sürü gül düşünüyorum. Bu balkon içinde pas geçmek zorundayım. Sizin teras güllerinizi izlerim ben de. :) |
Alıntı:
Okuduğunuzu, faydalandığınızı bildikten sonra harcanan emek hiç mühim değil. Hem böylece gelecekti müstakbel bahçem için bir envanter çıkarmış oluyorum. :rolleyes: Aklımda şimdiden o kadar plan var ki 3 dönüm araziye ancak sığarım. :) İnşallah kısmet olur. :) Çok hoşuma giden şeylerden biri de herkesin dikkatini farklı bir bitkinin çekmesi. Bu yüzden kimi zaman bana çekici gelmeyen bitkileri de fotoğraflıyorum. İsimler konusu burada kolay çünkü satılan her bitki etiketli. Ben de peşpeşe önce bitkinin sonra etiketinin fotoğrafını çekiyorum ki karışıklık olmasın. :) Memleket kokusu için çoook teşekkürler. :) İnsan, özlemi artan azalan şekilde dalga dalga yaşıyor. Ben de bu aralar dalganın üst kısımlarındayım sanırım. :( |
Alıntı:
|
Sevgili Gilan ,
echeveria ya da sempervivum hangi grup olursa olsun çok yakışacak.Burada çok rastlamadıklarımızdan olsun ama ...şöyle sarılı turunculu :)) Paylaştığınız fotoğrafta 3-4 tane echeveria var ( benim ayırt edebildiklerim ). |
1 Eklenti(ler)
Sevgili nurcanaybay, bu fotoğrafı burada bir yapı merkette çekmiştim. Sonra bir ara tekrar uğradığımda o turuncu olan yoktu. :( Şimdi gidip gelip bakıyorum tekrar gelmiş mi diye...
Şimdi bu turuncu, sağdaki kırmızılar ve üstteki morlar echeveria türleri mi? Eklenti 295708 |
Sizi yanıltmış olmamak için görseller de karşılaştırmaya çalıştım ama bazı türler birbirlerine o kadar çok benziyor ki.... mesela sarı olan sedum nussbaumerianum olabilir.
Zenfreeeee neredesinnnn :)) Şu ling'e bir de siz bakın , hepsi de öyle güzel ki :) http://farm2.static.flickr.com/1077/762479128_f6c9c3deea.jpg için Google Görsel Sonuçları |
|
Nurcan hanıma katılıyorum sarı olan Sedum Nussbaumerianum es sonda duran ik taneden biri hawortia diğeri sempervium sanırım bunlardan sadece sarı olanın yanında duran echeveria türü diğerleri sedum türü
|
Evet Sedum nussbaumerianum'a çok benziyor gerçekten de. Teşekkürler sevgili nurcanaybay ve günebakan. :)
Bu durumda benim istediklerim genel olarak sedum ailesindenmiş demek ki. En çok dona dayanıklılık bilgilerine ulaşabilmek için isimlerini arıyordum. Bu sedum dona dayanmıyormuş. Belki de "Tavuk ve civcivleri"nden alıp kışın da balkonda bırakmayı seçebilirim. Çok sevdim bu adı. :P Bu arada bir parktan bir dal kırıp diktiğim Blue Chalk Sticks de evde büyümekte. ;) Bu fotoğraf internetten, benimki daha bunun dörtte biri kadar. :) http://www.pernellgerver.com/bluechalk.gif |
gilancım sempervivumlar soğuğa çok dayanıklı çıktı. Benim geçtiğimiz kış yersizlikten hem de deneme amaçlı, açık balkonda bıraktığım sempervivumlar -25 leri (hatta bizim orası daha da soğuktur) gördüler. Balkon kuzey doğuya baktığı içine neredeyse hiç güneş görmeden bir karakış yaşadılar. Üzerlerine kar yağdı. Renkleri morardı, yumuşayıp et gibi oldular. Açıkcası umudumu kesmiştim. Baharla birlikte canlanma başladı. Yalnız toprak kapta olmalarının bir olumluluğu var mıydı, plastik veya seramik bir saksıda da sonuç böyle mi olurdu, bilmiyorum
Veee derken son durumları bu kadar güzel.. Hatta kapalı balkonda bıraktıklarım bahara daha canlı renk ve durumda girdilerse de bu kadar çok yavru yapmadılar. Demek ki bunların da soğuklanma istekleri ve hatta gereksinimleri varmış. Bulursan sempervivum ailesini de balkonda kullan derim. |
Sevgili Gilan
gezdiğin seralardan meyve ağaçlarının fotolarını da görmek isteriz.... :) Meyve ağaçlarında da çok zengin çeşitlerin olacağını tahmin ediyorum. |
Fotograflara dönüp dönüp bakıyorum.
Gilancığım artık karar verdim, bu Amerikalı'ların herşeyleri XXXL.:) |
Sol üstteki morlar pachyveria türlerine benziyor.
Turuncu olan da öyle ama sedum nussbaumerianum da olabilir yakından görmek lazım. Hatta dallanmasını beklemek lazım. Turuncunun sağındaki aeonium türü. Sağ en üst köşedeki crassula ovata galiba. Sol üst köşedeki de crassula perforata 'ya benziyor. |
Turuncu olan Sedum adolphii'ye de biraz benziyor.
İnsan hergün yeni bir şeyler öğreniyor: Sedumlar, echeverialar, pachyverialar, aeoniumlar, crassulalar... Ne çok benzer tür varmış. :) Sağ ol zenfree. :) Yalnız sedum da olsa pachyveria da olsa yukarı doğru dallanacak öyle mi? Ben sempervivum gibi yayılan bir görüntü istiyordum. Belki de sempervivumları seçmek daha yerinde olacak o zaman... |
Alıntı:
4 yumurtalık sebzeli omlet, 2 orta boy patatesten fırında patates, yanına 4 dilim de kızarmış ekmek diye kahvaltı öğünü mü olur! :p |
İnşallah gittiğin kiloda dönersin canım:)
|
Alıntı:
Nevsun Abla, harika serpilmiş senin tavuk ve civcivleri! :p Şu fotoğrafları atlamış olabilirsin: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post964605 Burada hava en düşük -5 falan oluyor ama sempervivumları güzelliklerinden dolayı ciddi olarak düşünüyorum. 4-5 değişik türü yanyana kaya saksıda bayağı gösterişli olabilir. :) Aslında Ankara ikliminde bahçede değişik renkleri yanyana kullanılsa, aralara da iri kayalar yerleştirilse ne kadar çekici olur. |
Alıntı:
Bu kadar bol porsiyonlardan olsa gerek, her restoranda "bitiremediğiniz kısmı kutuya koyup almak ister misiniz" diye soruyorlar. Böylece israf da olmamış oluyor. Ama tabii çoğunlukla evde yemek yapıyorum. Böyle samimi mesajlar o kadar hoşuma gidiyor ki. :) Burada ikinci bir ailem oldunuz resmen. Hepinizi çok seviyorum. :) |
Biz de seni seviyoruz. Ankara'da tanıştığımız için yazarken bilerek yazıyorum tabii.
O gün çok güzel bir gündü gerçekten. Senelerce Fen Fakültesine bu kadar yakın oturayım, tam İzmir'e geleceğime yakın çok hoş bir gurupla gezip tanıyayım. Kader. Çok güzel resimler paylaşıyorsun, Amerika'yı beraberce keşfediyor gibi oluyoruz. Adeta, eğer gidersem sadece bahçe ıvır-zıvırı ve bitki nasıl getirilebilir diye plan yapmaya başladım. Çok hoş bir uğraş seçerek kendini çok güzel oyalıyorsun, ne güzel. Sana kolaylıklar diliyorum oradaki yaşantında, tadını çıkar:) |
Alıntı:
Şaka bir yana gilancım kaya bahçesi saksına sempervivumlar çok yakışacaklar. Bahçesi olmayanlar, balkonu küçük olanlar için bile bir saksı olsun sempervivum bahçesi yaratmak hiç de zor değil. Bir de kalenderler ki, güneşli veya az güneşli diye bile ayırdetmiyorlar. Hani normal görüntüleri bile çok güzel ama bir de çiçeklendiler mi işte o işin bonusu:) |
çok isabetli oldu aslında bende kupa içine hangi bitki daha uygun olur diye araştırıyordum ama çok fazla bilgi edinemedim.küçük kapta olması bitkiye zarar vermeyecek ve sevimli durabilecek?? yardımcı olursanız sevinirim.aslında siteye üye olmamda katkınız çook fazla teşekkürler
|
Sevgili Gilan
Koyduğunuz fotoğraflara ağzım açık bakakalıyorum.Zevkle, merakla izliyorum. Böyle seraların olmamasına üzüleyim mi, sevineyim mi bilmiyorum. Bizi de beraber gezdirmenin yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum. Ama sayenizde bir yığın bitki ve güzel bir seranın nasıl olması gerektiğini öğrendim. Emekleriniz için çok teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun. |
Aslında bahcesi olmayan bizler icin seyretmek daha güzel neyi nereye koyacagımı düşünmekten yoruluyorum.
Cogu bitki temiz hava ve güneş istiyor buda bizler icin oldukca sorun . Ufacık bir balkon ve yüzlerce ceşit cık işin icinden :D Yinede bir kac degişik bitki yakaladım hafızaya kayıt edildi karşıma cıkarsa hayır demem :p |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025