![]() |
5 Eklenti(ler)
Bunları da eklemeden geçemedim:) Hoya yine sevgili loveforlife'n emanetlerinden birisi, bekledi bekledi ve hızla gelişmeye başladı, saksını hemen değiştimeliyim...
Galalar da açmaya başlayanlardan...Gelinteline geçen yaz unlu bit musallat olmuştu, bende terasta diğer bitkilere uzak biryere tabiri caizse atıvermiştim. Kşı dışarıda geçirdi, üzerine kar yağdı yinede birşey olmadı üstelik unlu bitten eser kalmamış:) Kalanço inatçı çıktı, kış boyu tomurcuklu bekledi bu zamanı... |
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika. Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah. ;) ;) |
Alıntı:
Bugün biraz abartmış olabilirim ama o kadar rahatladım ki anlatamam, sergi yüzünden doğru düzgün terasla ilgilenemedim bu sezon, planladığım çok şeyi yerine getiremedim. Yarım ilgiyle bu kadar oldu, artık bundan sonra ne yapabilirsem:) Sevgiler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
İlk kare; İlk kez sevgili SDurul'un sayfasında görüp merak edip sormuştum, sağolsun istersem gönderebileceği cevabını almış çok mutlu olmuştum. Göndereceği zaman da ''tek bitki için kargo yapmayalım, istediğin başka bitkiler varsa belirle ona göre göndereyim.'' mesajını aldım, sadece ilave tüylü sempervivum istedim. Ama sevgili SDurul tam on çeşit bitki gönderdi, yani ilk kare diğer dokuz güzele sahip olmamın sebebidir ve benim için çok önemliler arasındadır:cool:.İkinci karede ki sedum palmeri de yine sevgili SDurul'dan :)...
Diğer iki kalanço isimleri maalesef :o... Tüylü olanı ölmek üzereyken bir yapı marketten almıştım gelişimi iyi gidiyor, tıpkı diğer sukulentler gibi yapraktan üretiminin kolay olduğunu tecrübe ettim (tesadüfen, kendi saksı dibine düşen yaprağının filiz verdiğini gördüm.), şu anda üç tane küçük yavrusu yavaşta olsa gelişmeye devam ediyor. Son karede ki kalanço aldı başını gidiyor, saksı değişimi yapacağım ama nasıl:confused:... Aranjman araya girivermiş ön izleme yaparken fark ettim, yanlış resme tıklamış olmalıyım:eek:... |
5 Eklenti(ler)
Bu ecveria'yı geçen sene avuç içi büyüklüğünde almıştım, ikinci karede ki yine tüylü kalanço ile birlikte alınmıştı ve unlu biti atlattı:eek: üçüncü kare bu bahardan, aldığımda daha küçük ve tomurcuk belirtisi yoktu:)...
Dördüncü kare geçen sene ağustos ayını ve ben ona yeni bitkiler götürene kadar bana kabuslar yaşatan teyzenin:dilli:, bu sene tekrar gideceğim bakalım teyze benim götürdükleri mi ne yapmış:confused:... Ve benimde silvestrim açtı ;) İlk iki tomurcuğu ben Ankara'da iken açıp geçmiş göremedim. Buna da şükür açacak dört beş tomurcuk mevcutta ;)... |
5 Eklenti(ler)
Yeşim miydi, para mıydı hatırlamıyorum; İlkbahar rüzgarlarında düştü kırıldı parçalandı, ama güzel toparlandı:)... Ecveria aranjman sanki rahatlamak istiyor, çiçek sapları verirken değişim doğru olur mu :confused: araştırıyorum. Üçüncü kare yine kenara itilmişlikten aldığım güzel bir sukulent ama gelişimi çok yavaş :(.
Ecverialar birer ikişer çiçek saplarını yarışırcasına uzatıyorlar, bana da bu yarışı izlemek düşüyor ;). Son kare tabii yine adını unuttum:o, saksı hızla doluyor:)... |
5 Eklenti(ler)
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı;) ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi:eek:)...
Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı:confused: Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali :D |
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur. Size iyi seyirler dilerim. |
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.
Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben. Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam. Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bizim buralarda ecveria yazlık bahçelerinde direkt toprakta bile yaşıyor. Belki sizin iklim farklılığından kaynaklanıyordur, ayrıca benim gibi seve seve size ecveria gönderecek arkadaş çoktur üzülmeyin. Felsefemiz olan olmayanla paylaşmak değil mi :). Mesajınıza cevaptan hemen sonra paylaşacağım :) Sevgi ve selamlar... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yağan uzun yağmurlardan sonra nihayet güneşin tam yüzünü görmeye başladık, ülkemize bereket getirir inşallah :)...
Yağmurun ardından saksıların dibinde otlarda bayağı bir gelişmiş, kopar kopar iki gün bitmedi :( . Elimin değmediği saksılar pazar günü tek tek elden geçti, değişmesi gerekenler değişti, yenilenmesi gerekenler yenilendi ve güneşte öyle yanmışım ki hala omuzlarım kıpkırmızı hala canım acıyor:dilli:, büyük kıza da malzeme yine ''amele yanığı olmuşsun anneee'' tuhaf bir gülümsemeyle... Sonuç: Yağmur bitkilere iyi geldi arkadaşlar;)... |
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım loveforlife, beyaz mor sabah sefası muhteşemmiş. Teşekkürler arkadaşım ;)...
|
4 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
Yağmur, elma kasasında yetişen sebzelere de iyi geldi ilk hasat yapıldı :D...
|
1 Eklenti(ler)
10. Yıl buluşmasından emanet meleklerin borazanı, 10'un üzerinde tomurcuk verdi ama salyangozlar ne yaprak ne tomurcuk bırakmayacak bu gidişle :( Bu yıl mücadelelerden biride salyangozlarla, yağmurlu akşamlarda bile terasa çıkıp sayısını hatırlayamayacağım kadar salyangoz topladım toplamaya devam ediyorum, en çokta çiçek sapı vermiş amarylislerin tomurcuklarına üzüldüm. Nasıl bu küçük canlılar bu kadar zarar verebilirler:(.
|
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.
|
3 Eklenti(ler)
Kaynana dili kaktüs bugün itibarıyla açmaya başladı;)ve dün akşam resmini çektiğim ecveria ile ağaçlar.net ailesine iyi geceler diliyorum:)...
|
Alıntı:
|
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah. :D Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi. |
Alıntı:
|
:( Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın. |
Terasınıza bayıldım, çiçekler, sebzeler harika.... Afiyetle yiyin...
|
Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim :)
Sevgiler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025