agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 03-06-2014 13:38

5 Eklenti(ler)
Bunları da eklemeden geçemedim:) Hoya yine sevgili loveforlife'n emanetlerinden birisi, bekledi bekledi ve hızla gelişmeye başladı, saksını hemen değiştimeliyim...

Galalar da açmaya başlayanlardan...Gelinteline geçen yaz unlu bit musallat olmuştu, bende terasta diğer bitkilere uzak biryere tabiri caizse atıvermiştim. Kşı dışarıda geçirdi, üzerine kar yağdı yinede birşey olmadı üstelik unlu bitten eser kalmamış:) Kalanço inatçı çıktı, kış boyu tomurcuklu bekledi bu zamanı...

sakdag 03-06-2014 18:40

Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah. ;) ;)

berçin 03-06-2014 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1291803)
Berçin Hanım, ne güzel bir buluşma gerçekleştirmişsiniz Sudenur'la. İki sevdiğim arkadaşımı böyle güler yüzlü görmek ne güzel. Sizinle toplantıda tanışma fırsatımız oldu, Sevgili Sudenur'u merak ediyordum, fotoğraflardan onu da tanıdığıma çok memnun oldum.
Bahçesi muhteşem olmuş, harika.

Ya sizin terasa ne demeli, bütün çiçekler kapıp kaçırılacak kadar güzel olmuşlar, maşallah. ;) ;)

Evet sevgili arkadaşım,doyumsuz bir buluşma oldu gerçekten. Oğlumla birlikte çok güzel ağırlandık ve misafirliğimiz boyunca güler yüzünü hiç esirgemedi sağolsun, sayende birkez daha teşekkür ediyorum sevgili arkadaşımız Sudenur'a :) Aynı şekilde 10. yıl buluşmamızda doyumsuzdu, vakit nasıl geçti anlamadık, zaten seninle ayaküstü sohbetten hemen sonra ayrılmak zorunda kaldık maalesef, tanışmak ve sohbet etmek istediğim çok arkadaşımız vardı oysa... Ne diyelim başka bir buluşmaya inşallah:)

Bugün biraz abartmış olabilirim ama o kadar rahatladım ki anlatamam, sergi yüzünden doğru düzgün terasla ilgilenemedim bu sezon, planladığım çok şeyi yerine getiremedim. Yarım ilgiyle bu kadar oldu, artık bundan sonra ne yapabilirsem:) Sevgiler...

berçin 03-06-2014 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perimar (Mesaj 1291658)
Bahçemde ki kiraz 3. yılında iri gövdesine rağmen hala 1 tanecik bile kiraz vermezken sizin balkonunuzunda ki kirazınızın çalışkanlığına bayıldım. Çiçeklerinizde bu yıl yine formunda.Ellerinize sağlık. Bu arada Uzak bahçelere ziyarete giderken kendi hemşehrilerinizi es geçmeyiniz.Bende beklerim :)

Mesajını yükleme yaparken arada görememişim sevgili hemşehrim kusura bakma ne olur:(. Bildiğim kadarıyla tozlaşma yapması için ikinci bir kiraz ağacı gerkiyor, yakınlarda başka kiraz ağacı yosa sebep bu olabilir **** cinsinden kaynaklı bir durumdur, açıkçası pek bilgim yok sevgili perimar:) Neden olmasın hemşehrim uygun bir zamanda hem senin bahçende hemde benim terasta buluşabiliriz;). Sevgi ve selamlar.

gokcegokce 05-06-2014 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1291453)
Teşekkür ederim Gökçe kız:),biliyorsun bir kaç yıl önce başlayan telgraf çılgınlığı başlamıştı bende:eek: şimdilerde sevgili Sdurul ve sevgili loveforlife katkılarıyla da sekiz türe ulaştı. Yapraklarının dekoratif oluşu ve minik çiçeklerinin güzelliğini çok seviyorum, eğer istersen paylaşabilirim. Sevgiler:)...

Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. :) Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...

berçin 06-06-2014 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1292605)
Çok teşekkür ederim güzel gönüllü Berçin Ablam. Ama evimde de balkonumda da yer kalmadı maalesef. Hatta bendeki mor telgrafı sürekli buduyorum pencereye engel oluyor uzayan kolları. :) Bir gün benim de büyük bir alanım olduğunda kapını çalarım ama bilesin. Kocaman sevgiler...

Gerçekten bu telgraflara geniş alanlar gerekiyor ve çok arsızlar, yukarıda kırılan dalları iliştirdiğim bir çok telgraflı aranjmanlar oluştu:). İnşallah dileğin gerçekleşir ve kapımı çalarsın, bende memnuniyetle kapıları sonuna kadar açarım Gökçe kız :). Sevgiler...

berçin 06-06-2014 23:07

5 Eklenti(ler)
İlk kare; İlk kez sevgili SDurul'un sayfasında görüp merak edip sormuştum, sağolsun istersem gönderebileceği cevabını almış çok mutlu olmuştum. Göndereceği zaman da ''tek bitki için kargo yapmayalım, istediğin başka bitkiler varsa belirle ona göre göndereyim.'' mesajını aldım, sadece ilave tüylü sempervivum istedim. Ama sevgili SDurul tam on çeşit bitki gönderdi, yani ilk kare diğer dokuz güzele sahip olmamın sebebidir ve benim için çok önemliler arasındadır:cool:.İkinci karede ki sedum palmeri de yine sevgili SDurul'dan :)...

Diğer iki kalanço isimleri maalesef :o... Tüylü olanı ölmek üzereyken bir yapı marketten almıştım gelişimi iyi gidiyor, tıpkı diğer sukulentler gibi yapraktan üretiminin kolay olduğunu tecrübe ettim (tesadüfen, kendi saksı dibine düşen yaprağının filiz verdiğini gördüm.), şu anda üç tane küçük yavrusu yavaşta olsa gelişmeye devam ediyor.

Son karede ki kalanço aldı başını gidiyor, saksı değişimi yapacağım ama nasıl:confused:...

Aranjman araya girivermiş ön izleme yaparken fark ettim, yanlış resme tıklamış olmalıyım:eek:...

berçin 06-06-2014 23:43

5 Eklenti(ler)
Bu ecveria'yı geçen sene avuç içi büyüklüğünde almıştım, ikinci karede ki yine tüylü kalanço ile birlikte alınmıştı ve unlu biti atlattı:eek: üçüncü kare bu bahardan, aldığımda daha küçük ve tomurcuk belirtisi yoktu:)...

Dördüncü kare geçen sene ağustos ayını ve ben ona yeni bitkiler götürene kadar bana kabuslar yaşatan teyzenin:dilli:, bu sene tekrar gideceğim bakalım teyze benim götürdükleri mi ne yapmış:confused:...

Ve benimde silvestrim açtı ;) İlk iki tomurcuğu ben Ankara'da iken açıp geçmiş göremedim. Buna da şükür açacak dört beş tomurcuk mevcutta ;)...

berçin 07-06-2014 00:09

5 Eklenti(ler)
Yeşim miydi, para mıydı hatırlamıyorum; İlkbahar rüzgarlarında düştü kırıldı parçalandı, ama güzel toparlandı:)... Ecveria aranjman sanki rahatlamak istiyor, çiçek sapları verirken değişim doğru olur mu :confused: araştırıyorum. Üçüncü kare yine kenara itilmişlikten aldığım güzel bir sukulent ama gelişimi çok yavaş :(.

Ecverialar birer ikişer çiçek saplarını yarışırcasına uzatıyorlar, bana da bu yarışı izlemek düşüyor ;). Son kare tabii yine adını unuttum:o, saksı hızla doluyor:)...

berçin 07-06-2014 00:37

5 Eklenti(ler)
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı;) ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi:eek:)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı:confused:

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali :D

akçabardak 07-06-2014 01:00

Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.

Sevgi Durul 07-06-2014 09:45

Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...

ozlem39 07-06-2014 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1293099)
Üç senedir gelişsin diye gözünün içine baktığım yavrucağım, sonunda gelişme belirtileri göstermeye başladı;) ( ziyarete gelenlerin elinden kurtardığım işte bu şekerdi:eek:)...

Ecverialardan genel görünüm, sevgili Sakdağ'ın tecrübesini bende denemek istedim binlerin annesinde, bakalım aynı formu bulacak mı:confused:

Ve mavişin yağmurdan sonraki coşkulu hali :D

Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.

berçin 08-06-2014 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1293105)
Sevgili berçin maşallah hepsi de ne kadar güzeller hele de echeverialara bayıldım,
hepsi birden çiçeklenince tam bir şölen olur.
Size iyi seyirler dilerim.

Gerçekten dediğiniz gibi tam açtıklarında muhteşem olacaklar ama şu salyangozlardan hala mustaribim, açmamış amarylis tomurcuklarını afiyetle yediler bu yıl, bugün suculentlerde de izlerini yakaladım, topla aşağı sal bitiredim:(.

berçin 10-06-2014 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1293153)
Sevgili berçin, ellerinize emeklerinize sağlık, hepsi ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorlar.

Hele dün yazdığınız ilk mesajın ilk fotoğrafındaki bitkiyle echeverialara bayıldım. Çünkü defalarca denediğim echeveriayı nedense büyütemiyorum ben.

Bir de o bahsettiğiniz, yapraktan da çoğalan kalanchoe tomentosa olacak, yanlış hatırlamıyorsam.

Arayı fazla uzatmayın, güzel bitkilerinizin gelişimlerini görmek isteriz. Sevgilerimle...

Güzel sözleriniz ve her zamanki gibi verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Siz bitkinin ismini veriyorsunuz ama bu balık hafızalı kadın aklında tutabilecek mi :o. Çünkü isimlerle aram hiç iyi olmadı:)

Bizim buralarda ecveria yazlık bahçelerinde direkt toprakta bile yaşıyor. Belki sizin iklim farklılığından kaynaklanıyordur, ayrıca benim gibi seve seve size ecveria gönderecek arkadaş çoktur üzülmeyin. Felsefemiz olan olmayanla paylaşmak değil mi :).

Mesajınıza cevaptan hemen sonra paylaşacağım :) Sevgi ve selamlar...

berçin 10-06-2014 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozlemkaragoz (Mesaj 1293243)
Maviş tohumla mı yetişiyor dallamı ben de istiyorum bundan ama bulunduğum şehirde yok.

Tohumdan nasıl yetiştirildiğini bilmiyorum ama çelikten yetişiyor, bendeki maviş saksısıyla arkadaş hediyesi. Çiçekli bitkiden çelik alınmıyor ama araştıralım, mümkünse eğer size çelik gönderebilirim...

berçin 10-06-2014 21:33

5 Eklenti(ler)
Yağan uzun yağmurlardan sonra nihayet güneşin tam yüzünü görmeye başladık, ülkemize bereket getirir inşallah :)...

Yağmurun ardından saksıların dibinde otlarda bayağı bir gelişmiş, kopar kopar iki gün bitmedi :( . Elimin değmediği saksılar pazar günü tek tek elden geçti, değişmesi gerekenler değişti, yenilenmesi gerekenler yenilendi ve güneşte öyle yanmışım ki hala omuzlarım kıpkırmızı hala canım acıyor:dilli:, büyük kıza da malzeme yine ''amele yanığı olmuşsun anneee'' tuhaf bir gülümsemeyle...

Sonuç: Yağmur bitkilere iyi geldi arkadaşlar;)...

berçin 10-06-2014 21:36

5 Eklenti(ler)
...

berçin 10-06-2014 21:46

5 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım loveforlife, beyaz mor sabah sefası muhteşemmiş. Teşekkürler arkadaşım ;)...

berçin 10-06-2014 21:49

4 Eklenti(ler)
...

berçin 10-06-2014 21:54

5 Eklenti(ler)
Yağmur, elma kasasında yetişen sebzelere de iyi geldi ilk hasat yapıldı :D...

berçin 10-06-2014 22:25

1 Eklenti(ler)
10. Yıl buluşmasından emanet meleklerin borazanı, 10'un üzerinde tomurcuk verdi ama salyangozlar ne yaprak ne tomurcuk bırakmayacak bu gidişle :( Bu yıl mücadelelerden biride salyangozlarla, yağmurlu akşamlarda bile terasa çıkıp sayısını hatırlayamayacağım kadar salyangoz topladım toplamaya devam ediyorum, en çokta çiçek sapı vermiş amarylislerin tomurcuklarına üzüldüm. Nasıl bu küçük canlılar bu kadar zarar verebilirler:(.

akçabardak 10-06-2014 22:31

Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.

berçin 10-06-2014 22:34

3 Eklenti(ler)
Kaynana dili kaktüs bugün itibarıyla açmaya başladı;)ve dün akşam resmini çektiğim ecveria ile ağaçlar.net ailesine iyi geceler diliyorum:)...

berçin 10-06-2014 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1294452)
Hasatlar başlanmış bile maşallah ellerine emeklerine sağlık sevgili berçin. Allah ağız tadıyla yedirsin, bereketi bol olsun.

Teşekkür ederim sevgili akçabardak amin, gerçekten her yıl iki ay salatalık biber terastan, domatesten turşu yapmışlığım var. Belki bu süre uzayabilir ama çocukların tatilinden çalmış olurum. Geçen sene malum küçük kızım bir civciv getirdi ve terası talan etti yani geçen seneyi saymıyoruz:D. Birde fideler yerli olsa tohum alabilsek ne güzel olur değil mi:confused: Sevgi ve saygılar...

YeniGine 11-06-2014 00:00

Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

:D Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.

berçin 11-06-2014 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1294485)
Sevgili berçin ecveria ve kaynana dili çiçekleriyle harika bir iyi geceler dilemişsin. Sağolasın, sana da iyi geceler olsun inşallah.
Hasadına maşallah, harika bir hasat olmuş; azalmasın çoğalsın inşallah.

:D Çüçüye gelince; talan etti amaaa sonuçta ne kadar güzel bir horoz oldu. Civcivdi işte sonuçta; ama son fotoğrafını hatırladım da çok güzel ve asil görünümlü idi.

Güzel dileklerin için minnettarım YeniGinem, Çüçüye gelince akıbeti iyi olmadı maalesef, terasta omzumda gezen yavrucak gittiği kümes ortamına alışamadı ve kaybettik. İşte tam da bu yüzden çocuklarıma hayvan sevgisinin önemini anlatırken, sahiplenilecek hayvan arkadaşlarımızın yaşam şartlarımıza uygun olabilecek türlerden seçmelerini dikkate almalarını öğütlüyorum. Gönül isterdi ki Çüçü yaşasın sabah ötüşüyle bizi uyandırsın, ama nerede sahip olduğu bir kümeste... Bu arada çocuklar yaşadığını sanıyor, hala söyleyemedim:(

YeniGine 11-06-2014 23:56

:( Üzüldüm çüçüye. Civcivken öyle çok ilgimi çekmemişti fakat o son asil fotoğrafını görünce hayretle vay canına çüçü ne kadar güzel bir genç olmuş demiştim.
Evet bence de söyleme, iyi yapmışsın.

tarla kuşu 12-06-2014 00:01

Terasınıza bayıldım, çiçekler, sebzeler harika.... Afiyetle yiyin...

-Esin- 12-06-2014 01:22

Bu ne kadar renkli, capcanlı, harika bir teras! Sizi kutlarım Berçin Hanım, ellerinize sağlık. Şimdiye kadar sayfanızı nasıl olmuş da kaçırmışım, bundan sonra sıkı takipçinizim :)
Sevgiler...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025