agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Yaylacı / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25002.htm)

Yaylacı 10-07-2012 20:45

Teşekkürler Nuray hanım :)

Yaylacı 10-07-2012 21:39

5 Eklenti(ler)
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Eklenti 317199
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
Eklenti 317200
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
Eklenti 317201
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
Eklenti 317202
Bir başka açıdan
Eklenti 317204
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.

Yaylacı 10-07-2012 22:15

1 Eklenti(ler)
Bu sene merakla beklediğim Siyah Ayçiçeğim nihayet açtı.
Eklenti 317213
Çok garip bir durum var onu anlatmadan geçemeyeceğim. Resmini gördüğünüz Ayçiçeğini iki sene önce tohumdan ekmiştim o yıl tamamen siyah renkli taç yapraklara sahip olarak açmıştı. Çiçek tohum verdiğinde bu tohumları toplayıp sakladım ertesi yıl topladığım tohumları ektiğimde siyah açmasını beklediğim Ayçiçeği sarı renkli açmıştı şaşırdım yanlız bir tane fidan yarısı siyah yarısı sarı renkli olarak çiçek vermişti.(tek çiçek ikiye bölünmüş gibi sarı ve siyah renkli)
Geçen sene bu sarı renkli Ayçiçeğinin tohumlarını topladım bu sene ektiğimde bir kez daha şaşırdım, büyüyen fidanlardan birkaç tanesi kısa boylu(30-40 cm) ve tamamen sarı renkil çiçek, yukarda resmini gördüğünüz Ayçiçeği ise uzun boylu(70-80 cm boylu) ve gördüğünüz gibi siyah renkli açtı.
Aklıma Mendel'in Bezelyeler üzerinde yaptığı çalışmalar geldi, bitki tohumları çaprazlama sonucu hibritleme yapıldığı zaman, baskın olan ilk yıl kendini gösterir, baskın olmayan ise ikinci yıl kendini gösterir(yanlış biliyor olabilirim affedin)
Bu siyah renkli Ayçiçeği tohumları oluştuğu zaman toplayacağım, seneye ektiğimde merak ediyorum hangi renk ve boy baskın gelecek.
Saygılar efendim....

nuray topcu 10-07-2012 23:05

sardunya tohumlarını bende bir kaç yıl önce keşfetmiştim,ve ekmiştim,başarılı olmuştum.

Asya Ceylan 11-07-2012 08:36

Ben sardunyayı çiçekleri bozulduktan sonra o sap kısmından kesmiştim hepsini.Çok büyük bi hata yapmışım o zaman :(

berçin 11-07-2012 17:19

Bilgisizliğimi affedin;Yukarıda ki ayçiçeği bildiğimiz tarlada yetişen tür mü?Samsun ve ilçelerinde tarımı yapılan bir bitki,eğer öyle ise ilk defa görüyorum siyah renklisini.Güzelliğine diyecek söz yok bu arada,saygılar.

Yaylacı 11-07-2012 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 997089)
Bilgisizliğimi affedin;Yukarıda ki ayçiçeği bildiğimiz tarlada yetişen tür mü?Samsun ve ilçelerinde tarımı yapılan bir bitki,eğer öyle ise ilk defa görüyorum siyah renklisini.Güzelliğine diyecek söz yok bu arada,saygılar.

Sayın berçin ne demek efendim hiç kimse herşeyi bilmek zorunda değil, benimde bilmediğim çok şeyler var ve devamlı öğreniyoruz. Bu hayat boyu devam eder.
Evet doğrudur, bildiğimiz Ayçiçeğinin hibritlenmiş bir çeşiti, çiçek tamamen olgunlaşınca doğal olarak tohum(bildiğimiz Ayçiçeği çekirdeği) oluşuyor. Bu tohumlardan zamanı gelince ektiğinizde ya aynı renkte çiçek veriyor ya da tamamen sarı renkli olabiliyor, bazan alacalı oluyor çiçek.
Dilerseniz geçen sene elde ettiğim tohumlardan bende daha var size gönderebilirim deneyin bakalım hangi boy ve hangi renkte çiçek açar. Saygılar, selamlar efendim....

Yaylacı 14-07-2012 11:05

Hibiscus Luna White(Beyaz Dev Hatmi)

5 Eklenti(ler)
Hibiscus Luna White sonunda çiçeğini açtı, çiçeği daha iyi tanımanız için her yönden çekilmiş resimlerini buraya aktarıyorum.

Eklenti 318119
Tomurcuk açmak üzere(yakından)
Eklenti 318120
Tomurcuğun normal görünümü
Eklenti 318121
Açmış hali arkadan görünüm
Eklenti 318122
Uzaktan çekim (diğer bitkilerle kıyaslamak için)
Eklenti 318123
Yakın çekim
Devam ediyor..

Yaylacı 14-07-2012 11:35

4 Eklenti(ler)
Eklenti 318126
Tohum oluşumunu sağlayan organları
Eklenti 318127
Yandan çekilmiş
Eklenti 318128
Farklı açıdan hibiscus
Eklenti 318129
İki farklı gövdede iki çiçek, başka tomurcuklarda var üzerinde yarın onlar harekete geçer.
Dün akşam çiçekler tomurcuk halindeyde bu sabah açtılar. Bu çiçeğin tohum resmi "Bu bitkinin adı nedir? " ana başlığı altında "Bu tohum ne tohumu, bu çimlenenler hangi bitki?" alt başlığında "658" nolu mesajda yer almaktadır.
Ayrıca ana bitkinin kökünden filizleyen bir başka sürgünü daha var, deneme amacıyla tepesini keserek toprağa daldırdım(sayın Feriha hanımın bir sorusu üzerine), çeliğin ana yaprakları soldu bende kopardım fakat çelik tepesinde yeni yapraklar oluşuyor, gözlemim devam edecek eğer kökleşme olursa tohumdan farklı olarak çelikten de yetiştiğini görebileceğiz.
Tepe (uç alımı) alımını sayın Feriha hanım sormuştu, uç alımı yapılırsa dallaşma olur mu diye ben de merak edip uç alımı yapmıştım. Tepesini aldığım sürgün gövdesinden tepeye yakın üç tane dalcık verdi.
Resmini burada paylaşacağım...

Yaylacı 14-07-2012 11:41

1 Eklenti(ler)
Eklenti 318149
İşte tepesinden uç aldığım hatminin dal vermiş hali, aldığım çelik kökleşince resmini buraya ekleyeceğim.

berçin 15-07-2012 00:17

Sn.Yaylacı,gülhatmi muhteşem gözler bayram yaptı,çiçeğin olası çapı ne kadar,gerçekten dev çiçek görüntüsünde.:) Ayçiçeği tohumu teklifinizi memnuniyetle kabul ederim,özelinize gerekli bilgileri yazarım.Bir yakınımdan ayçiçeği tohumu temin etmiştim bu sene,ancak becerisizlik mi?tembellik mi? adını ne koyarsanız! Mevsimini kaçırdım,tohumlar duruyor.Sizce tohumları eksem çiçeklerini görebilirmiyim?

Yaylacı 15-07-2012 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 998399)
Sn.Yaylacı,gülhatmi muhteşem gözler bayram yaptı,çiçeğin olası çapı ne kadar,gerçekten dev çiçek görüntüsünde.:) Ayçiçeği tohumu teklifinizi memnuniyetle kabul ederim,özelinize gerekli bilgileri yazarım.Bir yakınımdan ayçiçeği tohumu temin etmiştim bu sene,ancak becerisizlik mi?tembellik mi? adını ne koyarsanız! Mevsimini kaçırdım,tohumlar duruyor.Sizce tohumları eksem çiçeklerini görebilirmiyim?

Sayın berçin teşekkür ederim. Evet dev hatmi-Hibiscus Luna White diğer çiçeklerin yanında dev gibi görünüyor,çiçek çapı 25 ile 30 cm arası, bazı çiçekleri 25-26 cm bazılarıda 30 cm'yi bulabiliyor. Çiçeği tam bir gün üzerinde kalıyor sonra düşüyor hemen arkasından diğer tomurcuk yetişip çiçeğini açıyor yani bitki çiçeksiz kalmıyor üstelik tohum verme oranı yüksek.
Ayçiçeği tohumlarından bende geçen seneden kalan var fakat bildiğim kadarıyla (yanlış hatırlamıyorsam) Ayçiçeği tohumu 1 yıldan fazla beklediğinde çimlenme oranı düşüyor.
İsterseniz size bu yeni çiçeklenenler tohuma erdiğinde onlardan ayırayım, hem siyah uzun boylu hem de sarı kısa boylu olanlardan gönderirim. Elinizde olan Ayçiçeği tohumlarını ekerseniz çimlenme çok zor gerçekleşir belki de olmaz çünkü havalar aşırı sıcak ve bu sıcakta tohum çimlenmesi güçtür, o tohumları şimdi ekmeyin baharda ekerseniz(Nisan-Mayıs ayları uygundur, toprak sıcaklığı 12-15 derece iyi sonuç verir) daha iyi sonuç alırsınız.
Ek bilgi olarak; bitkilerin büyümesi ve boy atmasında sıcaklık büyük etkendir, aşırı sıcaklarda bitkilerin boylanması geçikir, suyu az vererek kuraklığa terkederseniz boy kısa kalır. Saygılar selamlar efendim...

feriha 15-07-2012 23:58

Maşallah dev hatminize sn. Yaylacı.. Ellerinize sağlık harika açmış tüm diğer bitkileriniz gibi bolca çiçeklenmiş..

Benim minik dev hatmi uç alımından sonra yan dallar vermeye başladı ama beyaz sinekler pek seviyorlar.

Nasıl da güzel tazecik geniş yaprakları var ilaç korkarak yapıyorum ama bir süre sonra gene beyazlar geliyor.(Sanırım bitkiyi yakarım endişesiyle yeterli ilaçlama yapmıyorum.)

Sizin bitkinizde böyle bir durum oldu mu, olduysa nasıl mücadele ettiniz?

Yaylacı 16-07-2012 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 998647)
Maşallah dev hatminize sn. Yaylacı.. Ellerinize sağlık harika açmış tüm diğer bitkileriniz gibi bolca çiçeklenmiş..

Benim minik dev hatmi uç alımından sonra yan dallar vermeye başladı ama beyaz sinekler pek seviyorlar.

Nasıl da güzel tazecik geniş yaprakları var ilaç korkarak yapıyorum ama bir süre sonra gene beyazlar geliyor.(Sanırım bitkiyi yakarım endişesiyle yeterli ilaçlama yapmıyorum.)

Sizin bitkinizde böyle bir durum oldu mu, olduysa nasıl mücadele ettiniz?

Merhaba Feriha hanım, Dev Hatmi suyu seven bir bitki hele bu sıcaklarda daha fazla su vermek gerekir.
Sizin minik Dev Hatmi yan dallar vermiş buna sevindim. Beyaz sinek maalesef benim bitkilerede musallat oluyor. Ben Arapsabunu ve az miktarda zeytinyağı karışımı yaparak üstlerine püskürtüyorum. Bu beyaz sinek hemen yok olmuyor, diğer bitkilerede bulaşıyorlar, özellikle yaprakların altına saklanıyorlar. Merak etmeyin Arapsabunu ve Zeytinyağı karışımı bitkinize zarar vermez. Her zaman yaprak altlarını kontrol ediniz gördüğünüzde hemen karışımı üzerlerine püskürtün, bir kısmı sabunlu suya yakalanıp ölüyor, bir müddet bitkiye yaklaşmıyorlar sonra yine geliyorlar.
Dev Hatmi o sineklere rağmen büyümeye ve gelişmeye devam eder, uç alımı yaptığınızda kestiğiniz tepe kısmını toprağa dikseydiniz bari tahmin ederim ki yeni bir bitki sahibi daha olabilirdiniz. Kolay gelsin saygılar efendim...

feriha 16-07-2012 21:15

Sn. Yaylacı, dev hatmi fidesi çok küçük olduğu için yeni çıkan iki küçük yaprağını aldım. Köklendirilecek gibi değildi..

İnşallah büyüsün yan dallardan dediğiniz gibi biraz köklendirilecek büyüklükte denerim.

Fidenin saksısı da küçük dedidğiniz gibi bu sıcaklarda suyunu eksik etmemek gerekiyor.

Zeytinyağı arapsabunu karışımını beyaz sinekte denememiştim. Küçük bir fısfısa hazırlayıp bırakacağım. Yarın 15 günlük bir tatile çıkacağım, bitkiler anneme-babama emanet. Eminim suyunu eksik etmezler de beyaz sinek sarıp kurutursa diye aklım kalıyordu. Cevabınızdan sonra daha rahatım çok teşekkür ederim.

Cymbelina 16-07-2012 21:22

213 no'lu mesajdaki ayçiçeğiniz rengiyle sizi şaşırttığı için sanki yaramazlık yapıp elleriyle ağzını kapatıp hafif hınzırca gülümsemesini saklayan bir çocuk gibi, bana elleriyle ağzını kapatmış gibi geldi:)

Yaylacı 16-07-2012 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 998972)
Sn. Yaylacı, dev hatmi fidesi çok küçük olduğu için yeni çıkan iki küçük yaprağını aldım. Köklendirilecek gibi değildi..

İnşallah büyüsün yan dallardan dediğiniz gibi biraz köklendirilecek büyüklükte denerim.

Fidenin saksısı da küçük dedidğiniz gibi bu sıcaklarda suyunu eksik etmemek gerekiyor.

Zeytinyağı arapsabunu karışımını beyaz sinekte denememiştim. Küçük bir fısfısa hazırlayıp bırakacağım. Yarın 15 günlük bir tatile çıkacağım, bitkiler anneme-babama emanet. Eminim suyunu eksik etmezler de beyaz sinek sarıp kurutursa diye aklım kalıyordu. Cevabınızdan sonra daha rahatım çok teşekkür ederim.

Feriha hanım rahat rahat tatile gidebilirsiniz, döndüğünüzde Dev Hatmi sizi karşılayacak buna eminim, suyunu eksik etmeyin bir de arada bir yaprak altları kontrol edilip sabunlu su püskürtünce birşey olmaz içiniz rahat olsun.

Yaylacı 16-07-2012 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 998975)
213 no'lu mesajdaki ayçiçeğiniz rengiyle sizi şaşırttığı için sanki yaramazlık yapıp elleriyle ağzını kapatıp hafif hınzırca gülümsemesini saklayan bir çocuk gibi, bana elleriyle ağzını kapatmış gibi geldi:)

Sayın Cymbelina, Ayçiçeği çiçek açımını tamamlamak üzereyken resmini çektim öyle denk geldi ama benzetmeniz çok hoşuma gitti :)
Teşekkür ederim, saygılar efendim...

loveforlife 16-07-2012 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 996725)
Bu gün biraz değişik bir çalışma ve bu çalışmayı paylaşmayı düşündüm, dilerim sizler için faydalı olur.
Evet bildiğimiz Sardunya Çiçeğinin tohum fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Eklenti 317199
Bayağı çok tohum topladım, rüzgara kaptırmadan hemen tohumları toplayıp depoladım.
Eklenti 317200
Tohum çiçekten sonra iyice olgunlaştı ve harekete geçmek için bekliyor.
Eklenti 317201
Tohum boyutunu daha iyi anlayabilmek için kareli kağıda ölçek olarak kullandım.
Eklenti 317202
Bir başka açıdan
Eklenti 317204
Değişik açıdan birkaç tanenin görüntüsü. Buradaki amacım Sardunyanın Tohumu olur mu olmaz mı, olursa ne şekilde bir tohumdur bilgisini aktarabilmek. Bilmeyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek burada paylaşmayı uygun buldum.

Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...

Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?

Cymbelina 17-07-2012 19:57

Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?

Yaylacı 17-07-2012 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 998998)
Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir öyle değil mi? Hele böylesi beğeniler de olunca bitki severlerden değmeyin keyfimize. "Harikasınız!" demek istiyorum o zaman...

Ben de bu yıl epey tohum topladım sardunyalarımdan. Siz hiç tohumdan üretmeyi denediniz mi? Nelere dikkat ediyorsunuz şayet denediyseniz? bir de verim alınabiliyor mu tohumdan?

Sayın loveforlife, evet yetiştirdiğiniz bitkiler bir de beğenilirse o zaman değmeyin keyfe ve teşvike, insan mutlu oluyor keyif alıyor, sanki ödül almış gibi oluyorsunuz. Böylece bir daha ki sezona daha güzel yetiştirmeye çabalıyorsunuz veya çeşit artırıp ayrıca bilgilerini de araştırmak zorunda kalıyorsunuz çünkü beğenilerden sonra sorular geliyor, nasıl yetiştirildiği, bakımı nasıl yapıldığı gibi. Tabi ki bu da insanda öğrenme, bilgi edinme hevesini tetikliyor.
Ben henüz sardunya çiçeğini tohumdan yetiştirmedim bir çok sardunya olduğu halde sırf merak ettiğim için tohum ekeceğim ve gözlem yapacağım, bayağı merak ediyorum acaba tohumdan yetiştirilebilir mi şartları nelerdir.
Tohum ekiminden sonra edindiğim bilgi ve tecrübeleri burada paylaşacağım. Sadece bildiğim ektiğiniz tohum(sardunya da olabilir) sürekli nemli ortamda kalırsa ve uygun sıcaklık yakalanırsa çimlenebilir. Deneyeceğim, başarabilirsem bunda sizin de payınız olduğunu unutmayın çünkü siz bana sordunuz ben de tohumdan sardunya ekimini deneyeceğim.
Sayın Feriha hanım bana Dev Hatmiden uç alıp almadığımı sormuştu, denedim ve başarılı oldu, bu başarıda onunda payı var yoksa benim aklıma bile gelmezdi Dev Hatmiden uç alımı.
Saygılar, selamlar efendim

Yaylacı 17-07-2012 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 999315)
Loveforlife'ın sorusuna ben de katılmış olayım, birkaç yıl önce ben de sardunyalardan tohum aldım, hala da duruyor ama açıkçası beceremem diye hiç girişmedim tohumdan sardunya yetiştirmeye. Sayın Yaylacı siz deneyip başarılı oldunuz mu?

Sayın Cymbelina, az önce Sardunya tohumu ile ilgili cevaben bir yazı yazdım sayın lovefolife'ın sorusuna. Orda okuyabilirsiniz(bundan bir önceki mesaj). Sardunya tohumdan nasıl üretilir artık ben de merak ediyorum sizler için deneyeceğim ve deneyimlerimi burada paylaşacağım. Saygılar, selamlar efendim...

Yaylacı 17-07-2012 20:16

Bu arada sayın Cymbelina ve sayın loveforlife, sizlerin sayfalarınızı bulamadım, ziyaret etmek isterdim. Acaba hangi bölümde sayfalarınız var.

Cymbelina 17-07-2012 20:57

Sayın Yaylacı, burada balkon sayfam yok. Zaten ne balkon ne de çiçeklerim güzel, buradakiler gibi değil. Verdiğiniz cevaplar ve nazik uslubunuz için de ayrıca teşekkürler. Selamlar.

loveforlife 17-07-2012 22:06

Sayın Yaylacı,
Ben de Sevgili Cymbelina ile aynı durumdayım aslına bakacak olursanız. Sizin ve pekçok forumdaşımızın sahip olduğu güzellikler yanında benimkiler henüz hiç kalır. Daha yolun çok başındayım anlayacağınız. Şimdilik pek çok çiçeğe "ah, keşke benim de olsa!" diye kedinin ciğere bakması misali ağzımı sulandırmak ve eş, dost, akrabadan ne çiçek bulursam (çelik, fide, tohum farketmez;)) yaşasınlar diye gözünün içine bakarak onların büyüyüp güzelleşeceği zamanları hayal etmekten öteye gidemiyorum. Ama sıfırda da değilim. Örneğin sardunyalarım ve ortancalarımla iddialıyım. Zaten ilgili sayfalarda da resimlerimi paylaştım.
Site doğru yolu göstermede önemli bir hazine. Siz güzelliklerle koşturun ki biz de sizlerden örnek alarak emekleme bölümünü kısa sürede atlatalım...
Güzelliklerle kalın!

Yaylacı 17-07-2012 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 999359)
Sayın Yaylacı,
Ben de Sevgili Cymbelina ile aynı durumdayım aslına bakacak olursanız. Sizin ve pekçok forumdaşımızın sahip olduğu güzellikler yanında benimkiler henüz hiç kalır. Daha yolun çok başındayım anlayacağınız. Şimdilik pek çok çiçeğe "ah, keşke benim de olsa!" diye kedinin ciğere bakması misali ağzımı sulandırmak ve eş, dost, akrabadan ne çiçek bulursam (çelik, fide, tohum farketmez;)) yaşasınlar diye gözünün içine bakarak onların büyüyüp güzelleşeceği zamanları hayal etmekten öteye gidemiyorum. Ama sıfırda da değilim. Örneğin sardunyalarım ve ortancalarımla iddialıyım. Zaten ilgili sayfalarda da resimlerimi paylaştım.
Site doğru yolu göstermede önemli bir hazine. Siz güzelliklerle koşturun ki biz de sizlerden örnek alarak emekleme bölümünü kısa sürede atlatalım...
Güzelliklerle kalın!

Sayın loveforlife, lütfen bilmediğiniz konu neyse sorun sadece ben değil forumdaki uzman arkadaşlarda size yardımcı olurlar bu konuda çekinmeyin, ayrıca tohum paylaşım sayfasına da arada bir bakarsanız oradan tohum temin etmeniz de mümkün. Benden istediğiniz çiçek varsa tohumu olanlardan gönderebilirim hiç sorun değil.
Ayrıca başlangıç yapmışsınız, Sardunyalarınız var. Hayalleri gerçekleştirmek için yapmak istediğiniz neyse onu istemelisiniz.
Eğer yardımcı olabiliyorsak bundan mutluluk duyarız onun için çekinmeden ne öğrenmek istiyorsanız sorabilirsiniz.Bilgi ve çiçek paylaşıldıkça güzeldir. Saygılar, selamlar efendim...

hira 22-07-2012 23:59

burada gördüğüm en güzel bahçeler dendi çok beğendim..

Yaylacı 23-07-2012 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hi-ra (Mesaj 1001191)
burada gördüğüm en güzel bahçeler dendi çok beğendim..

Teşekkürler sayın hi-ra beğendiğinize sevindim. Sizlerin beğenileri beni daha iyi şeyler yapmaya teşvik ediyor, bitkiler hakkında bilgi edinip sizlerle paylaşmayı körüklüyor. Saygılar, selamlar efendim...

nuray topcu 23-07-2012 13:35

Dev hatmiyi fotolamayı nasıl unuturum,tüh...çok güzel bir çiçek gerçekten.hem açmış hali güzel,hem solupta düştüğünde kalan yeşilliği de çok güzel.bol bol açsın inşaallah.

Yaylacı 24-07-2012 14:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 1001361)
Dev hatmiyi fotolamayı nasıl unuturum,tüh...çok güzel bir çiçek gerçekten.hem açmış hali güzel,hem solupta düştüğünde kalan yeşilliği de çok güzel.bol bol açsın inşaallah.

Bende unuttum sormayı, Dev Hatimin fotoğrafını aldınız mı diye. Nuray hanım mail adresinize postalayabilirim bendeki fotoğraflardan, sorun değil. Zaten en son gördüğünüz hali sondu, çiçek açımı tamamlandı şimdi bitki dinlenme moduna girdi, tohum oluşturuyor resimlerini buraya ekleyeceğim.Görüşmek üzere...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025