![]() |
5 Eklenti(ler)
Sayfaları biraz daha renklendirelim.
Eklenti 489486 Aslanağzı (Antirrhinum majus), bu renkte olan şimdilik açtı. Tohumdan kolay yetişir, tohumlarını yaz sonu toprağa atabilirsiniz, özel bir işlem gerektirmiyor, fazla toprak seçiciliği yok. Tohumlar çimlenene kadar toprağın nemli kalması sağlanmalı, çiçeğin su ihtiyacı toprağı kurumaya döndüğü zaman karşılanmalı. Güneşli alanları sever. Eklenti 489487 Sarmaşık veya asma gül, bilinen doğru bir şey var ki gülleri uygun şekilde budarsanız daha sağlıklı ve bol miktarda çiçek açar. Budama zamanı genellikle Ağustos ayında yapılır, bu ayda çelik alınabilir. Güllerinizi susuz bırakmayın aşırı sulamaktan da kaçının. Gül yapraklarında yanık, pas şeklinde lekeler varsa bu yaprakları koparıp atın aksi halde bitkinin dibine düşen bu hastalıklı yapraklar gelecek yıllarda yaprak hastalığının devamını sağlar. Güllerin yeni sürgünlerinde yaprak bitleri varsa bildiğimiz Arap Sabunundan bir yemek kaşığı suya karıştırıp bu bitlerin üzerine sprey yaparsanız bu istenmeyen böceklerden güllerinizi kurtarırsınız. Eklenti 489488 Damat Mendili (Mesembryanthemum roseum), bu ayların en güzel çiçeklerinden biri. Kadife yumuşaklığında çiçekleri güneşi görünce kahkaha atar gibi açıyor. Fazla suyu sevmez(kuraklığa dayanıklı), normal bahçe toprağında bol güneşli alanlarda iyi gelişir. Tohum, çelik veya kök ayırma ile çoğaltılabilir. Bir kaç rengi bulunabilir. Eklenti 489489 Gazanya (Gazania) veya Koyun Gözü, bu çiçek tohum ile üretilebilir. Gevşek bahçe toprağında iyi gelişir. Toprağı tamamen kurumadan su verilmeli, toprak nemli kalmalı. Bol güneşli alanlarda sürekli çiçek açar. Eklenti 489490 Gülhatmi (Alcea Rosea), besin maddelerince zengin killi topraklarda, güneşli, rüzgar almayan yerlerde iyi gelişir. Ilıman iklime sahip yerlerde Mayıs-Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Tohum ile yetiştirilebilen çok yıllık bir bitkidir. |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç tane daha ekleyelim...
Eklenti 489514 Karanfil (Dianthus barbadus), tohum ile ve çelik alınarak yetiştirilir, normal bahçe toprağı yeterlidir. Normal su ihtiyacı olduğu gibi güneşli ve yarı gölge yerlerde iyi gelişir. Eklenti 489515 Kelebek Orkidesi (Schizanthus), tohum ile yetiştirilir, tohumları sonbahar sonlarında veya ilkbahar başlangıcı toprağa ekilebilir. Gevşek, humuslu topraklar bu çiçek için idealdir. Normal su ihtiyacı vardır, güneşli alanlarda yaz sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder. Eklenti 489516 Farklı bir açıdan Kelebek Orkidesi Eklenti 489517 Şebboy (Mathiola), bu çiçeğin adını yanlış hatırlıyor olabilirim, lütfen yanlış ise düzeltiniz. Eklenti 489518 Sahil Karanfili veya Deniz Lavantası (Limonium Statice), çok yıllık, normal bahçe toprağında güneşli alanları seven su ihtiyacı ortalama su olan güzel bir çiçek. Tohum ile üretilebilir, tohumları Şubat ayından itibaren toprağa ekilebilir. |
Sayın Yaylacı maşallah çiçekleriniz güzel, açıklamalarınız, izahlarınız güzel. Çok teşekkürler, sağolun.
Gülhatminizin rengine bayıldım, şeker pembe çok güzel. Ellerinize, gönlünüze sağlık. |
Karanfil mi, hüsnü yusuf mu? Rengi çok güzel, maşallah.
Kelebek orkidesi maşallah o da ne kadar güzel bir bitki imiş. Sayın Yaylacı çok teşekkürler hem beğeniyoruz, hem öğreniyoruz. Sağolun. |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç renk daha...
Eklenti 489523 Çok sevdiğim bir çiçek daha Misk Çiçeği (Mimulus), tohumlarını ektiğimi unutmuştum, bir iki saksının dibinde büyümeye başlayınca Mimulus olduğunu anlamamıştım ta ki çiçek tomurcuğu veren kadar. Tohum ile yetiştirilebilir, tohumları Şubat ayı ortalarında toprağa atılabilir. Normal bahçe toprağında, ortalama su ihtiyacı olan bitki güneşli alanlarda iyi gelişir. Eklenti 489524 Yanına bir arkadaş daha geldi Mimulus kardeşler. Eklenti 489525 Sarıkız Çiçeği (Lysimachia nummularia), sarmaşık ve sakan çiçek için ideal bir çiçek. Saksınıza dikin ve saksıyı güneşli veya yarı gölge yere asın, bu çiçek sizi utandırmaz. Ard arda çiçeklerini açmaya başlar. Normal bahçe toprağı, toprağı nemli kalacak kadar su ihtiyacı olan bitki dip sürgünlerinden veya toprağa daldırma yöntemi ile çoğaltılabilir. Eklenti 489526 Adını şimdilik hatırlayamadım, sonra eklerim veya bilen varsa bu çiçeğin adını yazabilir. Çok kolay çoğaltılabilir, çiçeğin dibinden çıkan ip biçimli sürgünlerin uç kısımlarında bitkinin modeli şeklinde yavrular oluşur, bu yavru bitkileri koparıp toprağa dikebilirsiniz. Bol miktarda yavru fide veriri, suyuna dikkat ediniz, güneşli veya yarı gölge yerler bitki için yeterlidir. Eklenti 489527 Terasımın bir kısmından görünüm... |
Alıntı:
Kelebek Orkidesinin bir türü daha var o yaz ortasına doğru çiçeklerini açar onun çiçeği resimde gördüklerinizden daha büyük, önceki sayfalarımda( bir kaç sayfa geride olabilir) resmi olmalı. Bakımını yaptığım bitkilerin bakım şeklini de yazmalıyım ki faydalı olabileyim. Güzellikleri ve bilgileri paylaşmak esastır, bu Ağaçlar.net'in olmazsa olmazlarından. Saygılarımla efendim... |
Sayın Yaylacı zira 5 senedir ben de hep isterim hüsnüyusuf bitkim olsun ama bu sene nasip isee bekliyorum çiçek açsınlar diye. İnşallah görebilirim bir sürü fideden elimde 5 tane kaldılar. Kesinlikle uyarı olarak algılamayın estağfurullah öğrenebilmek için sordum hüsnüyusuf mu diye? Teşekkürler...
Diğer ismini hatırlayamadığınız zarif, narin çiçekli bitkiniz benim bildiğim adı ile gelinçiçeği. Çok doğru diyorsunuz paylaşmak esastır. Güzellikleri ve özellikle o güzellikleri nasıl elde edebildiğimiz.. Teşekkür ediyorum. |
Sayın Yaylacı, terasınızı her gezdiğim vakit "Bendekiler de çiçek mi?!.." diye iç geçirmeden edemiyorum. :) Çeşit ve bilgi zenginliğinize hayranım, elinize emeğinize sağlık. :)
|
Alıntı:
Gelin Çiçeği olabilir mi bilmiyorum, internette araştıracağım. Saygılarımla efendim... |
Alıntı:
|
Sayın Yaylacı hüsnüyusuflarım saksıda idiler 1 ay önce komşumun bahçesinde toprağa diktim. Sabah güneşi alıyorlar. Sabırsızlıkla bekliyorum inşallah çiçeklerini görebilirim. Teşekkür ediyorum.
Gelin çiçeği diye yanlış telaffuz etmişim Sayın Yaylacı Gelinteli olmalı idii... Özür diliyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Terasınızda her şey çok güzel yine. Sizin elinizde bir bereket var. Teras duvarlarının üzerine koyduğunuz saksılarınızı rüzgarda nasıl koruyorsunuz? Dünkü fırtınada benim bir saksım aşağı düşmüş ve neredeyse bir kadının kafasına geliyormuş. Şimdi korkudan hepsini indirdim ama hepsi yerde olunca da karmakarışık bir görüntü oluyor. Bu arada adını bilmediğiniz çiçek gelin teli - taşkıran (saxifraga stolonifera). Kış soğuklarına dayanıklı olması da çok güzel bir özelliği bence. Sevgi ve selamlarımla.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim eski terastaki(şimdi başka eve taşındım) çiçekler rüzgara karşı korunaklı durumdaydı yani sert rüzgarları engelleyen binalar vardı çevresinde o yüzden onlara bir zarar gelmiyordu. Evet gelin teli, adını bir türlü bulamıyordum sayenizde öğrendim bir daha asla unutmam. Saygılarımla efendim... |
5 Eklenti(ler)
Çok ara verdim çoook, ev taşımak çok zor bir şey. Yerleşene kadar neler çektim. Tabi ki bu arada çiçeklerin de taşınması söz konusu olunca işler iyice karıştı. Ancak birkaç çeşit yanıma alabildim diğerleri halen eski evin bahçe kısmında duruyor. Bu arada kuvvetli yağışlardan dolayı bir türlü çiçeklerimi nakledemedim ama bir kaç güne kalmaz çiçeklirimin büyük kısmını yeni eve nakledeceğim. Taşınmış olduğum evin balkonu var fakat eski evin terası gibi değil. Of offf ne yapacağım bilmem. Bir kaç çiçeğimin açmış hallerini ekleyeyim sayfam uzun süredir boş kalmıştı.
Eklenti 501143 Abutilon bu sene beni utandırmadı. Eklenti 501144 Aslanağzı her sene çiçeklerini sergiler. Eklenti 501145 Bu çiçeğin adını hatırlayamadım, bilen varsa yazabilir. Eklenti 501146 Yine adını unuttuklarımdan bir tane Eklenti 501147 Kırmızı karanfilim. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 501148
Sahil karanfili, kış ve yaz aylarının dayanıklı bitkisi Eklenti 501149 Siyah zambak yine güzelliğini sergiledi Eklenti 501150 Yıldız çiçeği daha yeni yeni açtı. Eklenti 501151 Evimizin yeni üyesi, bu yavru kediyi kardeşim parkta bulmuştu. Ben de sahiplendim ve şimdi evimizin vazgeçilmezlerinden. Tüm ihtiyaçları gideriliyor. Eklenti 501152 Sütü çok seviyor, biraz bebe maması ve süt ona şimdilik yetiyor. |
Sn Yaylacı Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle yaşayın, uzun zamandır
görünmeyince merak etmiştim açıkçası, ev taşımak gerçekten zor hele alışmak ayrı zor, yeni yuvanızda kalıcı olmanızı diliyor açıklayıcı paylaşımlarınızı merakla bekliyorum saygılar... |
Sayın Yaylacı taşınmışsınız, Rabbim güle güle oturmayı nasip etsin inşallah. İnşallah yeni eviniz bütün çiçeklerinizi alır da bırakmak zorunda kaldığınız çiçekleriniz olmaz.
:) Yeni üyenize maşallah, çok güzel çok. Biberonu tutuşuna bayıldım. :D Beslenme saati maşallah harika. |
Yeni evinizde, yeni üyenizle ve güzel çiçeklerinizle mutlu günler diliyorum....
|
Sayın TRAKLI, sayın Yeni Gine ve sayın Tarla Kuşu sizlere teşekkür ediyorum. Yeni eve alışmak düzen kurmak zor hele bitkileri adapte etmek çok daha zor, taşınma esnasında bazı bitkilerim zarar gördü bazılarını hediye ettim vs. Yani bitki sayısı azaldı iyice yeniden başlayacağım artık.
|
2 Eklenti(ler)
Geçenlerde yeni üye arkadaşlardan bir kişi bende daha önce mevcut olan MEDİNİLLA MAGNİFİCA ve TACCA CHANTRİERİ(Yarasa Çiçeği) çiçeklerini sormuştu, o iki nadide bitkiyi maalesef kaybetmiştim ama araştırmalarım sonucu bu iki bitkinin tohumunu internetten sipariş verdim ve bu gün elime ulaştılar. Tohumcuzade isimli bir sitede buldum bitkileri ve tohum olarak aldım, şimdi onları yetiştirmek için uğraşacağım.
Eklenti 511565 Medinilla Magnifica Eklenti 511566 Tacca Chantrieri Bu bitkileri almak isteyenlere sitenin adresini verebilirim(reklam yapıyorum anlamında düşünmeyin lütfen amacım yardımcı olmak) Tohumcuzade Tohum Satış Saygılarımla.... |
Çok ara verdim bu sayfalara girmedim tüm arkadaşlardan özür diliyorum. Yeniden yapılandırma için uğraşacağım. Selamlar, saygılar efendim...
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün sayın Zafer İnandıklı dostumun bahçesindeydik, eşimle birlikte gittik ziyaretlerine. Bizi çok güzel karşıladılar, sıcak bir ortamda iyi bir sohbet yaptık. Tabi ki bahçe içerisinde o envai çeşit bitkiler arasında. Hemen hemen her tür var diyebilirim, bir kaç fotoğraf aldım.
Eklenti 512660 Eklenti 512661 Eklenti 512662 Eklenti 512663 Eklenti 512664 Meleklerin boruları çiçeği maşllah ağaç gibi boylandı. Çoğunun adını bilmiyorum, eh zamanla öğreneceğiz artık :D |
4 Eklenti(ler)
Bu arada kahvelerimiz de geldi, yenge hanımın ellerine sağlık.
Eklenti 512666 Eklenti 512667 Poz vermekten geri kalmadık:p Eklenti 512668 Eklenti 512669 Kaktüs türlerinden pek anlamam fakat çok güzel bitkiler, çiçek açtıklarında daha bir güzel oluyorlar. Buradan Zafer kardeşime ve eşine tekrar selam ve saygılarımı iletmek isterin, kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. |
Kaç aydır bu sayfalara girip bir şeyler yazmadım, karalamadım. Sanki bir anda köyümü sevdiğim memleketimi terkedip gitmiş gibi geldi bana, sizlerden özür diliyorum. Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok, birkaç bonsai olarak yetiştirmeye çalıştığım bitkiler ve birkaç ağaçsı bitkilerim. Ama yeniden başlayacağım çünkü doğa uyanıyor doğayla birlikte ben de uyanıyorum. Belki ilerde sizlere sürpriz yapabilirim, şimdi söylemeyeyim sürprizin özelliği kalmaz sonra, o şimdilik saklı kalsın. Şu anki bulunduğum ev bitki yetiştirmeye müsait değil ama yine birkaç tane deneysel bitki yetiştireceğim.
Tekrar görüşmek ümidiyle, saygılar, selamlar hepinize... |
Sayın Yaylacı; merhaba hoşgelmişsiniz. 'Bitkilerimi kaybettim, tüm gördüğünüz o güzellikler şimdi yok' :( inanın üzüldüm. Biliyorsunuz benim de kendime ait bir bahçem yok, balkonum hiç güneş almıyor ortak alanlara dikiyorum; bazen sinirleniyorum kızıyorum yok tamam artık ekmeyeceğim, dikmeyeceğim, ilgilenmeyeceğim diyorum ama bir bakıyorum elimde su bidonu, kürek, ellerim çamur içindeyim. Bizler Rabbim geri koymasın inşallah; çiçeksiz, topraksız duramayız. Onun için de sanki yorumunuzu okurken sürprizinizin bahçeli bir ev olabileceğini düşündüm. İnşallah haklı çıkarım, gönlünüze göre inşallah Sayın Yaylacı.
|
Alıntı:
Biz insanlar topraktan doğadan geldik, topraksız yapamayız, bitkisiz yapamayız. Şu beton yığınları arasında insanlığımızı unutuyoruz, şehir yaşantısı demek bir okyanusun ortasında ne tarafa gideceğimizi bilememek demektir bana göre. Artık yönümü belirlemem gerekiyor, aynı düşündüğünüz gibi ne kadar kızsak ne kadar uzaklaşmak istesek bitkisiz olmuyor, toprak bizleri çekiyor. Küçük te olsa birkaç bitki bu sayfalara ekleyeceğim, birkaç kelime yazacağım, bilgilerimi paylaşmayı isterim. Görüşmek üzere, saygılar, selamlar efendim.... |
5 Eklenti(ler)
Bu gün yakın çevremdeki bir seraya uğradım (çiçek aşkı bırakmıyor işte) birkaç çiçeğin resimlerini çektim, sayfama biraz renk katayım istedim. Umarım beğenirsiniz...
Eklenti 544052 Renklerine aldanmayın kaktüs türlerinin uç kısımlarını boyatmışlar ama hoş değil mi? Eklenti 544053 Guzmanya ve Antoryumlar gayet sağlıklı ve güzeller Eklenti 544054 Değişik bir orkide türü (ön plandaki), poşet içerisinde olduğu için fazla seçilemiyor fakat üzerindeki renkler harika (boyama değil gerçek) Eklenti 544055 Bir zamanlar sahip olduğum Medinilla Magnifica, yaşatamamıştım yanlış sulama sonucu bitkiyi öldürdüm. Fiyatı 60-80 Tl arası değişiyor(büyüklüğüne göre) Eklenti 544056 Bunlarda minik orkideler, daha yavrular, boyları 30-40 cm civarında. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025