![]() |
Alıntı:
Bitkiyi, tohumu ekersiniz büyür, gelişir ve çiçeklerini açtığında mutlu olursunuz. Bu güzel birşey, geliştirmek ve çevreye de katkıda bulunmak isterim. Büyük bir toprak parçası olsaydı, botanik bahçesi kurmak isterdim, idealim bu. Saygılar, selamlar efendim... |
yaprak güzelini biliyorum ama bahsettiğim o değil benim dediğim, kadife gibi tüylü yeşil yaprakları var ve boru gibi kırmızı bir çiçeği var
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hi-ra, sanırım aşağıda resmi olan bitkiyi söylemek istediniz.
Eklenti 345341 Aeschynanthus radicans Daha net resim görülebilsin diye Top Tropical com da bulduğum resmini ekledim buraya.Bu bitkiyi bir seradan dal(çelik olarak) almıştım toprağa daldırdım kökleşti ve bu sene çiçeklerini açmıştı.Yetişen bitkiden yeni çelik alarak çoğaltmayı düşünüyorum fakat bitkiye kıyamıyorum, kaç defa düşündüm hangi dalını keserek çelik alsam diye ama bir türlü kıyamadım. Biraz daha gelişsin çelikle çoğaltacağım ondan. Gelişince tüm saksıyı dolduruyor ve dalları aşağı sarkık şekilde büyüyor. Çiçeklerini açtığında, yukardaki resimde görüldüğü gibi önce boru tipli çiçek ve bu borucukların içinden açık kırmızı renkli çiçekleri çıkıyor. Yaprakları kalın, parlak ve etli bir yapıya sahip.Dilerimki çoğaltabilirim bu bitkiden. Saygılarımla efendim. |
Sayın Yaylacı, merhabalar, yazdan beri terasınızdan resim koymamışsınız, nedir terasınızda son durum? Siz de sonbaharda da açan birkaç tür mutlaka vardır diye tahmin ediyorum.
Bu son mesajınızdaki çiçeğin sizde olanının resmi var mıydı? Yaprakları az biraz mum çiçeğine benzer gibi ya da ben benzemese de benzettim:) |
Alıntı:
Sözünü ettiğiniz bitki yaşamına devam ediyor fakat dallarından daldırma ile çoğaltma yapamadım ama yine deneyeceğim. Yakında yine renkli sayfalar göreceksiniz, şu an bitkilerin canlanma ve gelişme zamanı. Bir çok deneme ve bitki yetiştirme ile ilgili bilgileri resimleriyle burada paylaşacağım. Saygılarımla... |
5 Eklenti(ler)
Merhabalar, artık baharın sonuna geldik çiçek mevsimi başladı.Uzun bir süre buraya uğrayamadım, artık zamanı geldi ve sizlerle birlikteyim.
Şimdi başlayabiliriz; Eklenti 395901 Antirrhinum majus (Aslanağzı), tohumdan kolay üretilebilir. Eklenti 395902 Antirrhinum majus (Aslanağzı) Eklenti 395903 Aquilegia (Haseki küpesi), tohumdan üretilebilir. Eklenti 395904 Argyrathemum frutescens (Çeşme papatyası), çelik alınarak üretilebilir. Eklenti 395905 Çeşme papatyası, biraz daha net olarak yapraklarını da görebiliriz.Alman papatyası olarak ta bilinir. |
5 Eklenti(ler)
Devam edelim;
Eklenti 395935 Bilbergia nutans,iki yıl önce Ağaçlar.net toplantısında çekilişte bana çıkmıştı bu bitki, o zaman 10 cm boyundaydı gelişti serpildi ve artık çiçek açar hale geldi. Eklenti 395936 Kökten ayırma ile çok kolay yetiştirilebiliyor. Eklenti 395937 Genel görünüşü Eklenti 395938 Borago officinalis (Hodan otu) Eklenti 395939 Hodan otunun şifalı olduğu bilinir, arıların çok ziyaret ettiği bir bitkidir.Tohumla üretilebilir. |
5 Eklenti(ler)
Devam;
Eklenti 395941 Clitoria ternatea (Mavi Kelebek Sarmaşığı), birkaç gün önce tohumları sipariş etmiştim, tohumlar gelir gelmez uygun ortama ekildi ve hızlı bir biçimde çimlenme gerçekleşti. Resimde, resmin tam ortasındaki siyah tohuma dikkat ediniz.Bu tohumu mini serada yetiştiriyorum. Eklenti 395942 Convallaria majalis (Müge), bir iki gün önce açmaya başladı. Rizom köklere sahip olduğu için kök bölünerek çoğaltılabilir. Tohum ile yetiştirmek mümkün fakat henüz denemedim. Tohumdan ürettiğim zaman burada paylaşacağım( dikkat: Tohum ve bitkinin kök gövde ile yaprakları zehirlidir). Eklenti 395944 Drosanthemum floribundum (Acem halısı), dallarından çelik alınarak yetiştirilebilir, bol güneş sever. Eklenti 395945 Gazania (Gazanya), tohum ile kolay yetiştirilebilir. Bol güneş sever ayrıca suyunu ihmal etmemek lazım. Eklenti 395943 Chrysanthemum-tricolor daisy (Çingene eteği) fideleri, tohumları toprağa ektiğinizde toprağın nemi sürekli kontrol edilirse yetiştirilmesi zor değil. |
Sayın Yaylacı, nihayet döndünüz aramıza:)
Gazanya tohumunu almayı denediniz mi hiç çiçeğin üzerinden? Ve aldıysanız o şekilde tohumdan yetiştirip başarılı oldunuz mu? Ben çiçek kuruyunca el yordamıyla tohum diye birşeyler aldım, geçenlerde de denemek için ektim ama birşey çıkmadı henüz. Tohum resmi var mı elinizde? Böyle pamuksu, tüysü açık renk birşey benim çiçeğin üzerinden tohum diye aldıklarım ama emin değilim. |
5 Eklenti(ler)
Devam;
Eklenti 395951 Echium plantgineum (Paterson laneti), bu bitkiyi iş yerinin yanındaki boş arazide gördüm ve fotoğrafladım, henüz bende yok fakat hergün bitkiyi gözlüyorum tohuma erdiğinde tohumlarından alacağım.Arıların bol ziyaret ettiği bir bitkidir. Eklenti 395952 Echium plantgineum tohumları (internetten alıntı) Eklenti 395953 Kalanchoe delagoensis (Kalanço), çok kolay yetiştirilebilen bir bitkidir. Yaprakları üzerinde sıralanan minik yapraksılar toprağa düştüğünde hemen kök salarak yeni bitkini oluşmasına olanak sağlıyor. Kışın bitki soğuktan zarar görse bile baharda yine yaşamını sürdürmeye devam ediyor. 1 m kadar boylanabiliyor. Eklenti 395954 İlk açan güllerden biri Eklenti 395955 Paeonia (Ağaç şakayık), bahar başında yeniden filizlenerek yaşamına devam ediyor. |
5 Eklenti(ler)
Devam;
Eklenti 395957 Cymbalaria muralis (Nakkaş sarmaşığı), bu sarmaşık bitkiyi diğer bitkilerin arasında minik bir haldeyken bulmuştum, yaprağının güzel şeklinden dolayı başka bir saksıya diktim ve özenle büyütmeye çalıştım iyice büyüdükten sonra Nakkaş sarmaşığı olduğunu anladım. Sanırım kuşlar tohumunu düşürmüş olacaklar ki kendi kendine çimlendi, daha önce bende yoktu bu bitki. Eklenti 395958 Bir başka açıdan Nakkaş Eklenti 395959 Osteospermum ecklonis (Bodrum papatyası), geçen seneden kalma bu bitki tohum ile veya uygun zamanda çelik alınarak üretilebilir. Bol güneş sever, suyunu eksik etmemek gerekir. Eklenti 395960 Devamlı çiçek açıyor, sabah açan çiçek akşam üzeri soluyor. Yerine bir başka çiçek geliyor. Eklenti 395961 Purple İris (Süsen), çok kolay yetiştirilen bir bitkidir. Kök yapısı rizom kök olduğu için kök ayırmayla çoğaltılabilir. Güneş sever bir bitkidir. |
2 Eklenti(ler)
Devam;
Eklenti 395967 Rhododendron indicum-Azalea (Açelya), gölge yerlerden hoşlanır, toprağı nemli kalmalı, doğrudan güneş yapraklarının yanmasına sebep olur. Eklenti 395968 Verbena (Mine), yer minesi çok yıllık bitkidir. Kışın aşırı soğuklardan korunursa baharda yeniden yapraklarını açarak çiçeklerini sergiler. Tohumdan ve çelik alınarak çoğaltılabilir. Orta seviyede suya ihtiyaç duyar, yarı gölge ve güneşli yerlerde iyi gelişir. Daha sonra devam edilecek...Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 395976 Gazanya tohumları |
Çok teşekkür ederim. Tamam, doğru tahmin etmişim, aynı resimdekilerden bendekiler, gerçi bazıları tam olgunlaşmadan almışım sanırım, çiçek kurumuştu ama. Neyse bakalım, tekrar deneyeyim belki çıkarlar.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın Yaylacı, verdiğiniz bilgi ve temenni için.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407184
Açelya ile başlangıç yapayım sayfa renkli görünsün :) Artık zamanı geçti bu sene yerini çok sevmişti, çok az güneş ışığı gören(sadece sabah güneşi) yarı gölge yerde arada bir su vererek bu güzel görüntüye ulaştı. Eklenti 407185 Lilium Ponticum(Trabzon zambağı) yerel adıyla Agrita, köyden istemiştim 3 tane soğan vardı sadece bir tanesi gelişimini tamamladı ve çiçek açmak için gün sayıyor ama çiçeğini göremeyeceğim sanırım 2 gün sonra Trabzona gidiyorum :( Eklenti 407186 Arap Yasemini bu sene çoştu, 2 m boyu geçti tamamen çiçeklerle kaplı. Eklenti 407187 Binanın bahçesine diktiğim gülden vazoya almıştım, görünümü çok güzel. Eklenti 407188 Lambranthus (Damat mendili) bu sene çok daha güzel kendini sergiledi, gelecek sene için dallarından bol bol çelik alıp üreteceğim. Seyrine doyum olmuyor. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407506
Aslanağzı bu yıl biraz geç ve seyrek oldu, iklimin etkisi herhalde... Eklenti 407507 Bonsai ormanından bir görünüm, 3 senedir uğraşıp duruyorum her kış topraklarından söküp(5 cm kalınlığında toprak tabakası işte) köklerine ve dalcıklarına berberlik çalışması yaparım.Ön planda görünen ağaç incir ağacı, saksılardan birinde kendi kendine oluşmuştu atmaya kıyamadım onu da bonsai haline çevirdim, ağacın gövdesinde yaprak ve dalcıklar oluşmaya başladı bile. (bu yılın ürünü) Eklenti 407508 Bir başka bonsailer görünümü... Eklenti 407509 Çin karanfilleri tek tek değilde topluca göründüklerinde hoş oluyor... Eklenti 407510 Bu sene dev hatmi daha bir güzel görünecek besbelli, düzgün büyüyen gövdelerden belli oluyor. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 407519
Gaillardia(Gayret Çiçeği) bana göre biraz nazlı bir çiçek, dalları ve çiçek sapları diğer çiçekler gibi dik büyümüyor sağa sola yatıyor nedense... Eklenti 407520 Bu gül türünü yeni aldım, geçen hafta Yalovadan sipariş yapmıştım. Türkiyem gülü Eklenti 407521 Haseki küpesinin tek bir rengi var bende, geçtiğimiz günlerde sipariş yaptığım tohumlardan ekmiştim bir iki tane çimlendi bakalım yetiştirebilecekmiyim.Havalar bu aralar çok sıcak gidiyor büyümelerini olumsuz etkileyecek sanırım... Eklenti 407522 Hüsnüyusuf çak az miktarda yetiştirebildim, tohum ekmiştim fideledim fideler büyüyor... |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407529
Bu ay başında Japon gülünün tepesini kesmiştim iyice büyümüştü, saksı yetersiz gelecek endişesi taşıyordum artık boylanmasın diye tepe kısmını kestiğim iyi oldu çiçeklenmesi daha iyi... Eklenti 407530 Mavişler aşırı sıcaktan dolayı fazla çiçeklenemedi tek tük çiçeklerini sergiliyor.. Eklenti 407531 Mimulus(Misk Çiçeği) bu sene ilk defa denediğim bir çiçek ve başarılı oldum. Yalnız çok güneşli yerde yaprakları hemen kendinden geçiyor artık tüm gün güneş gören yere koymuyorum yarı gölge yer daha iyi... Eklenti 407532 Kış sonu eşim Fransadan getirmişti, geldiği günden beri çiçekler üzerinde demek ki yerlerini çok sevdiler... Eklenti 407533 Zeytin de Fransadan geldi şimdi çiçek halinde artık marketten Zeytin almaya gerek yok nasıl olsa terasımda ağacı var :) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407540
Oxalis gurup olarak mükemmel bir çiçek, çoğu kişi bu çiçeği nedense sevmez... Eklenti 407541 Terasımdaki kokulu güllerden tek bu pembe gül.... Eklenti 407542 Görünüşü güzel fakat kokusu yok, peyjaz gülü... Eklenti 407543 Sardunyalardan bir gurup... Eklenti 407544 Hakkında pek olumlu bilgiler olmasa da fena bir çiçek değil aslında... |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 407986
Bu çiçeğin adını bilmiyorum ama kendisini çok sevdim saçlarını iki metre yüksekten neredeyse yere kadar ulaştırma cabasında, çok kolay üretilebiliyor. Adını bilen varsa lütfen yazsın... Eklenti 407987 Dev hatmi bir iki günde hızla gelişerek sanki çiçeğini açmak ister gibi acele ediyor.Suyu çok seviyor bol bol su veriyorum ona... Eklenti 407988 Lychnis coronaria(Karanfil gülü), Kırklareli 'ye gezmeye gittiğimde kırlardan tohumunu toplamıştım kolay yetişen ve gurup olarak çok güzel görsellik sunan bir çiçek... Eklenti 407989 Ölümsüz veya ömürsüz çiçek, bu çiçeği çok severim rengini kaybetmeden yıllarca bir kenarda çiçeğini saklayabilirsiniz. Geçen seneden kalma, kışın soğuklara direndi ve bu sene daha güçlü olarak çiçek verdi, birkaç tane daha çiçek açmak için sırada bekliyor. Eklenti 407990 Saat Çiçeği geçen sene bahçedeki zor şartlardan kurtarılarak saksıya alındı itinalı bakım ile kendine geldi ve çiçeğini sergiledi.Seneye daha da gür çiçek açmasını bekliyorum... |
Evet bu günlük bu kadar, yarın akşam kısmetse bu saatlerde havada uçakta olacağım Trabzona uçuyorum. İstanbula dönüşte tekrar görüşmek üzere....
|
Sayın Yaylacı, çiçeçiğinizin ismi: Strawberry Begonya.
Halkarasında gelin teli olarak da bilinir. |
n. Yaylacı eşinizin Fransadan getirdiği çiçek orkide türü Dendrobium çiçek açan dallarını,çiçekler bittikten sonra dipten 10 cm. kadar yukardan keskin bir bıçakla verev şekilde kesin ve o kestiğiniz dalı bir kaç parçaya bölüp perlite yatay olrak koyun size yeni Dendrobiumlar delicektir :) Bu arada dev hatminizi sabırsızlıkla bekliyorum ben bu yıl tohumu ekemedim eşlimin rahatsızlığından dolayı inşallah seneye artık kısmet olursa... Yine bütün çiçekleriniz harika görünüyor elinize emeğinize yüreğinize sağlık....
|
5 Eklenti(ler)
Evet izin bitti, Trabzondaki güzel günler sona erdi. İstanbul yorgun ben daha yorgun. Adil kardeşimi eşimle birlikte ziyarete gitmiştik, sıcak bir ilgi ve alakayla karşılandık. Biraz sonra da Kaptan abi yanımıza geldi. Buradan tekrar kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Trabzonda Adil kardeşimin ve Kaptan abinin bahçesinden görüntüleri ekliyorum. Buyrun...
Eklenti 414447 Eklenti 414448 Eklenti 414449 Eklenti 414450 Eklenti 414451 Eşimin eline sağlık fotoğrafları güzel çekti. :) |
5 Eklenti(ler)
Adil kardeşimin bahçesinden görüntüler...
Eklenti 414468 Eklenti 414469 Eklenti 414470 Eklenti 414471 Eklenti 414472 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 414473
Eklenti 414474 Kaptan abinin bahçesinden birkaç görüntü... Eklenti 414475 Eklenti 414476 Eklenti 414477 |
5 Eklenti(ler)
Adil ve Kaptan abiyi Maçkaya davet etmiştim sağolsunlar kırmadılar bizi ve ailece mangal yaparak bol bol sohbet ettik. Maçkada babamın mekanında çok güzel ve unutulmayacak bir gün geçirdik.
Eklenti 414485 Eklenti 414486 Eklenti 414487 Eklenti 414488 Eklenti 414489 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025