agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Yaylacı / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25002.htm)

Yaylacı 30-06-2012 12:40

Siz saygı değer ve sevgili ağaçlar.net üyeleri, elimden geldiği kadar burada faydalı olmaya, tecrübe ve deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum. Bilmeden yanlış bilgiler vermiş olabilirim, bu durumda lütfen beni uyarınız. Bildiklerimi burada paylaşmaya devam edeceğim, saygılar, sevgiler efendim...

nuray topcu 30-06-2012 13:05

sayın Yaylacı,teşekkür ederim.AY ne güzel bir haber.ama genelde akşam geliyoruz anneme,öyle gündüzden gelsem iyi olurdu,..kısmet diyeyim.annem inönü mahallesi,hanlı sokakta oturuyor.Lojman durağı sanıyorum.ama artık gözlerim çatılarda gezeceğim ,buna şüphe yok.

Yaylacı 30-06-2012 14:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 992068)
sayın Yaylacı,teşekkür ederim.AY ne güzel bir haber.ama genelde akşam geliyoruz anneme,öyle gündüzden gelsem iyi olurdu,..kısmet diyeyim.annem inönü mahallesi,hanlı sokakta oturuyor.Lojman durağı sanıyorum.ama artık gözlerim çatılarda gezeceğim ,buna şüphe yok.

Sayın Nuray Topçu, görevim icabı Sarıgaziyi iyi bilirim,Hanlı sokağı bilirim. Eğer anneniz çiçek talebinde bulunursa seve seve veririm, istediği çiçekten yetiştirip kendisine verebilirim, sorun değil. Belkide beni tanır, bir belediye çalışanı olarak beni burda bayağı insan tanır. Saygılar efendim...

nuray topcu 30-06-2012 15:05

[QUOTE=Yaylacı;992129]Sayın Nuray Topçu, görevim icabı Sarıgaziyi iyi bilirim,Hanlı sokağı bilirim. Eğer anneniz çiçek talebinde bulunursa seve seve veririm, istediği çiçekten yetiştirip kendisine verebilirim, sorun değil. Belkide beni tanır, bir belediye çalışanı olarak beni burda bayağı insan tanır. Saygılar efendim...[/QUOTEçok teşekkkür ederim.

berçin 30-06-2012 15:32

Sn.Yaylacı,herşey çok güzel,emek ve sevgi gördüklerini inkar etmiyorlar maşallah.Özellikle 169.mesajdaki mavişe bayıldım,ne güzel doldurmuş saksısını...

Yaylacı 30-06-2012 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 992145)
Sn.Yaylacı,herşey çok güzel,emek ve sevgi gördüklerini inkar etmiyorlar maşallah.Özellikle 169.mesajdaki mavişe bayıldım,ne güzel doldurmuş saksısını...

Sayın berçin, evet maviş çiçeğini çok severim hizmetinin karşılığını olabildiğince verir. Çoğaltmaya çalışıyorum, köklerinden çok kolay çoğalabiliyor. Dört saksı yaptım o çiçekten, hem görünüşü çok güzel hem de çiçeği uzun süre kalabiliyor üzerinde. Beğenileriniz için teşekkür ederim, saygılar efendim...

nuray topcu 30-06-2012 16:17

sayın Yaylacı,özelden mesaj atmaya çalıştım,geldi mi ,yoksa yeniden deneyeceğim.

Yaylacı 30-06-2012 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 992178)
sayın Yaylacı,özelden mesaj atmaya çalıştım,geldi mi ,yoksa yeniden deneyeceğim.

Sayın Nuray Topçu , bana mesaj ulaşmadı. Mesaj kutum çok dolu değil, gelmesi lazım. İsterseniz tekrar deneyin.

Yaylacı 30-06-2012 20:12

5 Eklenti(ler)
Eklenti 314078

Lisianthus fidelerini özenle bu saksıya şaşırtmıştım, gelişmeleri yavaş devam ediyor. Bayağı uğraşmıştım onlarla, kürdanla söküp kürdanla dikimlerini yapmıştım.

Eklenti 314079

Minik Lisi fidelerinden 2.defa şaşırtma yaptıklarım iyi geliştiler ama bu sene çok geç kaldım bu konuda, bazı arkadaşlarınkiler nerdeyse çiçek açmak üzere.

Eklenti 314080
Terasımın dışardan görünümü(balkonumdan çekilmiş fotoğraf)

Eklenti 314081

Fransadan gelen Datura, geldiğinde boyu 15-20 cm kadardı bayağı gelişti

Eklenti 314082

Aynı şekilde Fransadan gelen Tibouchina çiçeği de bayağı boylandı sanırım emeklerimi boşa çıkarmayacak bu canlılar :)

serkan_istanbul 01-07-2012 11:56

Kocaman bir maşallah.

Yaylacı 01-07-2012 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 992489)
Kocaman bir maşallah.

Teşekkür ederim sayın Serkan bey, saygılar efendim...

berrinb 01-07-2012 14:24

Vallahi helal olsuuunnnn....Son ziyeretimden bu yana teras çıldırmışşş..:)))..Çiçekleriniz mükemmel açmışlar....Kıskanmamak elde değil sevgili yaylacı.....:)

Maviş in sıhhatli ve harika görüntüsünü çok beğendim...Bodrum papatyasının rengi,ve biçimi, helde kelebek orkidesinin rengi çok güzeldiler....sarı orman gülünün bende hastasıyımdır...seneler evvel bir iki budak Trabzon dan getirip dikmiştim ...Ama malesef bu iklimi ve toprağı sevemedi....O cinsin kokusu değme parfümleri sollar ...:)) bir demeti günlerce bir eve şahane bir deodarant görevini yapar...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık diyorum...Lisilerinizi açtığınızda görmek isterim...Bende fide olarak dikmiştim..Şu anda İstanbul da....ne alemde olduklarını gidince göreceğim..:)

Harika terasınızda , keyifli bir mevsim diliyorum..:selam ve sevgiler..:))

Yaylacı 02-07-2012 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 992534)
Vallahi helal olsuuunnnn....Son ziyeretimden bu yana teras çıldırmışşş..:)))..Çiçekleriniz mükemmel açmışlar....Kıskanmamak elde değil sevgili yaylacı.....:)

Maviş in sıhhatli ve harika görüntüsünü çok beğendim...Bodrum papatyasının rengi,ve biçimi, helde kelebek orkidesinin rengi çok güzeldiler....sarı orman gülünün bende hastasıyımdır...seneler evvel bir iki budak Trabzon dan getirip dikmiştim ...Ama malesef bu iklimi ve toprağı sevemedi....O cinsin kokusu değme parfümleri sollar ...:)) bir demeti günlerce bir eve şahane bir deodarant görevini yapar...
Ellerinize ve gönlünüze sağlık diyorum...Lisilerinizi açtığınızda görmek isterim...Bende fide olarak dikmiştim..Şu anda İstanbul da....ne alemde olduklarını gidince göreceğim..:)

Harika terasınızda , keyifli bir mevsim diliyorum..:selam ve sevgiler..:))

Sayın berrinb, çok teşekkür ederim. Evet sarı orman gülü benim için çok değerli bir çalı türüdür, kokusu müthiştir ve birçok parfümü sollar. Burada(İstanbulda) yetişmesi zor çünkü hem iklim farkı ve hem de rakım(yükselti) farkı bu güzel bitki için engel teşkil ediyor. Kardeşimde bir tane fidan var gayet sağlıklı ikinci yılını doldurdu fakat çiçek açmaya gelince naz yapıyor açmıyor bir türlü.
Lisianthus lara gözüm gibi bakıyor ve onları büyütmeye çalışıyorum, çiçeklendiklerinde resimlerini buraya ekleyeceğim.
Sizin memleket neresi Trabzon mu? Saygılar, selamlar efendim...

günebakan 02-07-2012 14:56

Fransadan gelen daturanın rengi nedir acaba? Valla teras muhteşem yok yok ellerinize sağlık herşey harika:) Tibouchinaya da googleden baktım çok güzel çiçekleri varmış acaba kokusuda varmı?

Yaylacı 02-07-2012 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 992957)
Fransadan gelen daturanın rengi nedir acaba? Valla teras muhteşem yok yok ellerinize sağlık herşey harika:) Tibouchinaya da googleden baktım çok güzel çiçekleri varmış acaba kokusuda varmı?

Sayın günebakan, Daturanın rengi sarı-kırmızı, Tibouchinanın rengi ise eflatun. Bu arada aklıma gelmişken şunu ekleyeyim 108 no'lu mesajıma bakarsanız Datura ve Tibouchina çiçeklerinin kutu resimlerinde renkleri görülüyor. Teşekkür ederim, bitkilerim benim vazgeçilmezlerimden biridir, onlarsız olmuyor. Onca çeşite rağmen yeni bir tür görsem beğensem onu da almak isterim, bu bir hastalık işte ama çok güzel bir hastalık :) Saygılar efendim...

hira 05-07-2012 08:58

müge ye bayıldım

günebakan 05-07-2012 16:13

Hepimiz bu hastalı yakalandık sn Yaylacı:)

mrduran 05-07-2012 21:02

Merhaba Sayın Yaylacı;

Bahçenizi epey aradan sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu.

Her şey; ''...önce hâyâl eder sonra...'' veya ''...neyse sağlık olsun...'' deyebilme erdemliğiniz altında ve bir kürdan ile bile iş yapabilme sabrı neticesi çok güzel vücut bulmuşlar efendim.

Yazılarınızdaki nezâketi bitkilerinizde de gösterdiğinizden olsa gerek, geri dönüşümü çok çok güzel.

Terasınız da tam hâyâlim benim. Sol elle oraya bir bitki, sağ elle şuraya bir bitki... Sonuçta ortaya çıkan derbeder, sık, minyatür botanik türü bir şeyler. Derbeder kelimesini insani yapı olarak değil de bitkilerin doğal sıkışıklığı olarak kullandım(nerden aklıma geldiyse). Okul sıraları gibi sıralı/düzgün/sonrakinin ne olacağı belli şeyler sevmediğimden olsa gerek, hoş görün lütfen.

Misafiriniz olup bitkilerinizi gördüm, sabrınıza, merâkınıza, samimiyetinize, öğrenme açlığınıza, edindiğinizi paylaşma gayretinize hâyrân oldum.

Sağlık içinde ve sevdikleriniz ile olun daima, inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Yaylacı 06-07-2012 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 994681)
Merhaba Sayın Yaylacı;

Bahçenizi epey aradan sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu.

Her şey; ''...önce hâyâl eder sonra...'' veya ''...neyse sağlık olsun...'' deyebilme erdemliğiniz altında ve bir kürdan ile bile iş yapabilme sabrı neticesi çok güzel vücut bulmuşlar efendim.

Yazılarınızdaki nezâketi bitkilerinizde de gösterdiğinizden olsa gerek, geri dönüşümü çok çok güzel.

Terasınız da tam hâyâlim benim. Sol elle oraya bir bitki, sağ elle şuraya bir bitki... Sonuçta ortaya çıkan derbeder, sık, minyatür botanik türü bir şeyler. Derbeder kelimesini insani yapı olarak değil de bitkilerin doğal sıkışıklığı olarak kullandım(nerden aklıma geldiyse). Okul sıraları gibi sıralı/düzgün/sonrakinin ne olacağı belli şeyler sevmediğimden olsa gerek, hoş görün lütfen.

Misafiriniz olup bitkilerinizi gördüm, sabrınıza, merâkınıza, samimiyetinize, öğrenme açlığınıza, edindiğinizi paylaşma gayretinize hâyrân oldum.

Sağlık içinde ve sevdikleriniz ile olun daima, inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sayın mrduran çok teşekkür ederim, herşeyi ne güzel ifade ettiniz. Bir hobi, bir canlı bakıp büyütebilmek, uğraşlar sonucu yetiştirdiğiniz bitkilerin size gülümsemesi çok güzel şeyler. Doğanın, yaşamın ve canlılığın ne olduğunu bize bağışlanan yaşamın ne kadar değerli olduğunu daha iyi görebiliyoruz. En önemlisi de, bilgiyi, zevkleri, renkleri ve bitkileri paylaşabilmek, yardımcı olabilmek. Bu güzel değerleri bize sağlayan bitkilere ne kadar teşekkür etsek azdır.Bu sitedeki tüm emek verenler, paylaşım sağlayanlar, fikir ve bilgilerini veren arkadaşlar iyiki varlar, böyle bir zamanda insanlığın ve güzelliğin hala devam ettiğini görüyoruz.
Ben elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum, dilerimki faydalı oluyorum. Araştırmayı seven biriyim, keşke imkanlar biraz daha iyi olsaydı da daha iyi şeyler yapabilseydik.
Ben Fizik Mühendisiyim fakat bitkiler üzerine yapmış olduğum araştırmalar, ilgi ve merak bana keşke botanik okusaydım düşüncesine kapılmama sebep oluyor. Öğrenmeye her zaman açım, nerde bir bitki görsem merak eder incelerim. Terasım 3x3 boyutlarında ama bana göre yeterli değil, ah bir bahçem olsaydı. En büyük hayalim botanik bahçesi kurabilmek...
Tekrar teşekkür ediyorum sayın mrduran, terasıma her zaman beklerim saygıyla ve sevgiyle kalın efendim....

Maviş 07-07-2012 11:21

sayın yaylacı çiçekleriniz çok güzel küçük terasınıza bu güzelleri yetiştimek ve bizlere görüntülere paylaştığınız için teşekür ederim.

Yaylacı 07-07-2012 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 995264)
sayın yaylacı çiçeleriniz çok güzel küçük terasınıza bu güzelleri yetiştimek ve bizlere görüntülere paylaştığınız için teşekür ederim.

Sayın Maviş2 ben teşekkür ederim, terasımı sabırla gezdiğiniz için. Paylaşmayı seven bir insanım, faydalı olabildiysem ne mutlu bana.Saygılar selamlar efendim...

Yaylacı 08-07-2012 13:09

4 Eklenti(ler)
Terasımı süsleyenlerle devam..
Eklenti 316553
Asclepias curissavica geçen seneden kalma fidan yeniden yeşerdi ve çiçeğini de verdi
Eklenti 316554
Canna
Eklenti 316555
Cannalar rüzgar altında sürekli rüzgara tutuluyorlar
Eklenti 316556
Crocosmia lucifer(umarım adını yanlış yazmadım, bilenler düzeltsin lütfen) bu çiçeğin ismini bulana kadar internetin altını üstüne getirdim :)

Yaylacı 08-07-2012 13:13

4 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 316559
Dua çiçeğide terasta ilk defa çiçeklendiğini gördüm
Eklenti 316561
Mum Çiçeği de terasta yerin almış, yaz olduğu için şimdilik dışarda
Eklenti 316562
Bakalım ne kadar gelişebilecek.
Eklenti 316560
İşte bunun da adını bilmiyorum, tohumdan yetiştirmiştim sıkıntıya girdim şimdi adı nedir bilen var mı?

Yaylacı 08-07-2012 13:16

2 Eklenti(ler)
Şimdilik bu kadar sonra yine devam edilecek..
Eklenti 316563
Son demlerini yaşayan Glayörlerden pembe olanı
Eklenti 316564
Phlox bu sene daha güzel gelişti kokuya da sahip, artıracağım bu bitkiyi

feriha 08-07-2012 13:20

Ellerinize sağlık, gene terasınızda değişik bitkiler paylaşmışsınız..

Tohumdan yetiştirdiğiniz beyaz çiçekli bitki beyaz gaura olabilir mi?

http://www.agaclar.net/forum/calilar/24331-2.htm

Yaylacı 08-07-2012 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 995652)
Ellerinize sağlık, gene terasınızda değişik bitkiler paylaşmışsınız..

Tohumdan yetiştirdiğiniz beyaz çiçekli bitki beyaz gaura olabilir mi?

http://www.agaclar.net/forum/calilar/24331-2.htm

Sayın Feriha hanım evet Gaura o bitki. Yazdığınız ismi internetten araştırdım beyaz Gaura, teşekkür ederim.
Tohumdan çok kolay yetişebiliyor, nerden aldım nasıl geldi bana bilmiyorum sanırım eşim Fransadan getirmiş olacak, çünkü o Fransadan dönüşünde çiçek tohumları alır gelir ben de ekerim. Herhalde eşimin getirdiği tohumlar arasındaydılar ama kolay ve çabuk büyüyorlar. Bundan sonra bu çiçeği de küme halinde dikeceğim artık.
Tekrar teşekkür ederim, saygılar efendim...

nuray topcu 10-07-2012 14:09

phlox çiçeğinin bende anısı var.kaç yıl Cidede gittiğimiz çaybahçesinde hayran hayran izledim yandaki evin bahçesini.dayanamadım geçen sene minik bir çeyiz bohçası gibi bir hediye hazırladım ve gittim kapıyı çaldım,Allahın emriyle çiçeği istedim.sağolsun hanımefendi beni kırmadı ve hediyemi de zor kabul ettirdim.şimdi bahçede .ev sahibime şakayla karışık,buradan taşınır gidersem sadece bunu söker götürürüm dedim,çok güzel kokuyor,aslında yerim olsa büyük bir saksıda balkonda kalsın isterdim.

nuray topcu 10-07-2012 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 995646)
Eklenti 316556
Crocosmia lucifer(umarım adını yanlış yazmadım, bilenler düzeltsin lütfen) bu çiçeğin ismini bulana kadar internetin altını üstüne getirdim :)

bu güzelliği de Rizede doğa gezmesi sırasında görüp sökmüş getirmiştim,ne yazık ki eski oturduğum evin bahçesinde bırkatım..

Yaylacı 10-07-2012 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 996520)
bu güzelliği de Rizede doğa gezmesi sırasında görüp sökmüş getirmiştim,ne yazık ki eski oturduğum evin bahçesinde bırkatım..

Sayın Nuray hanım, crocosmia lucifer çiçeğinin soğanları mevcut, talep ederseniz size ayırabilirim. Saygılar efendim....

nuray topcu 10-07-2012 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 996525)
Sayın Nuray hanım, crocosmia lucifer çiçeğinin soğanları mevcut, talep ederseniz size ayırabilirim. Saygılar efendim....

Nuray,bu haberi çok beğendi:p,teşekkür ederim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025