agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Yaylacı / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25002.htm)

Yaylacı 24-05-2012 23:17

5 Eklenti(ler)
Devam edelim
Eklenti 300194
Keten çiçeği, fazla dayanamıyor çiçek hemen soluyor
Eklenti 300195
Kır gezisinden tohumların toplamıştım, yetiştirebildim fakat adını bilmiyorum
Eklenti 300196
Mis gibi kokan zambaklarımdan bir kısmı daha bu gün açtı
Eklenti 300197
Papatya gittikçe coşuyor
Eklenti 300198
Sarıkız çiçeğim tamamen çiçekle kapatacak kendini

serkan_istanbul 25-05-2012 05:40

Kırdan aldığınız çiçeğiniz çok güzel. günaydın

Yaylacı 26-05-2012 23:28

5 Eklenti(ler)
Bu gün terasta bayağı işim vardı, bazı çiçeklerin topraklarını tazeledim. Bu arada aileye merhaba diyenler oldu.
Eklenti 301037
Ahududu meyvesini iyice belirginleştirdi
Eklenti 301038
Arap Yasemini nihayet çiçeklerini gösterdi, mis gibi kokuyor.
Eklenti 301039
Buz çiçeği de güne merhaba diyenlerden
Eklenti 301040
Tohumdan çiçeğe Gülhatmi
Eklenti 301041
Kalachoe daigremontiana bu bitkiyi bu sene tanıdım, çiçeklerini internette baktım çok hoş çiçekleri var.

Yaylacı 27-05-2012 12:24

5 Eklenti(ler)
Fotoğraf yüklemede biraz sıkıntı çektim ama sonunda başardım. Çiçeklerin topraklarını değiştirirken aklıma geldi, ektiğim etli yapraksı zambakların durumunu inceledim.
Eklenti 301198
Etsi yapraklardan zambak yavrusu gelişimi
Eklenti 301199
Bir başka açıdan, daha iyi anlayabilmek için değişik bir görüntü almaya çalıştım
Eklenti 301200
Biraz daha yakından
Eklenti 301201
Bunalrı toplu halde görüntüledim
Eklenti 301197
Amarilis tohumdan üretilmiş, gelişimi ve kök yapısı

Yaylacı 27-05-2012 12:43

4 Eklenti(ler)
Çimlenen zambaklar devamı
Eklenti 301207
Birkaç tane zambak yavrusu bir arada
Eklenti 301208
İyice çimlenmiş ve gerçek yaprağı toprak üstüne ulaşabilmiş zambak yavrusu. Siz de deneyin başarılı olacağınıza inanıyorum. Bir tane etli yapraksıyı ter ekmiştim küçük kökler yinede aşağıya doğru gelişimini sürdürdü.
Eklenti 301209
Misk kokulu zambaklarımın tamamen açmış hali, yakında diğer renklerde olanlar da çiçeklerini açacak
Eklenti 301210
Pestemon yakında çiçek açacak, hergün kontrol ediyorum bu güzel çiçeği.Arka planda Bodrum Papatyası yerini almış, poz veriyor :)

Adil 31-05-2012 09:00

Yaylacı kardeşim.
Teferruatlı anlatımınız ve fotoğraflarınız bilgilendirme konusunda çok iyi.Bende Trabzon zambağı konusunda bazı denemeler yapacağım.Elimde bir adet büyük soğan var.Yeni çıkacak soğanları ayrı saksılarda özenle çoğaltmayı düşünüyorum.
Belki bu yıl yine yayla gezimiz olur ve bu soğandan birkaçtane alma şansım olur.Hatta yerinde çiçekleriyle birlikte güzel kareler yakalama şansımızda olabilir belki.
Hepimize kolay gelsin.
Saygılar selamlar.

Cymbelina 05-06-2012 20:24

Sayın Yaylacı, buradaki pek çok arkadaşımızın olduğu gibi sizin terasınıza da hayran kaldım. Öyle güzeller ki:) Maaşallah hepsine. Sağlıkla, ağız tadıyla keyfini çıkarın:)

Bir de sorum olacak: Çocukken gördüğüm ve sevdiğim bir çiçeği gördüm. İlk sayfanızda, 10 numaralı mesajdaki ikinci resimde, mor ve lila tonlarında bir çiçek. Adı nedir acaba? Yüzsüzlük gibi olur mu bilmem ama sizde fazla tohumu var mı onun? En azından adını öğreneyim, bir şekilde bulurum.

Yaylacı 06-06-2012 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 979819)
Sayın Yaylacı, buradaki pek çok arkadaşımızın olduğu gibi sizin terasınıza da hayran kaldım. Öyle güzeller ki:) Maaşallah hepsine. Sağlıkla, ağız tadıyla keyfini çıkarın:)

Bir de sorum olacak: Çocukken gördüğüm ve sevdiğim bir çiçeği gördüm. İlk sayfanızda, 10 numaralı mesajdaki ikinci resimde, mor ve lila tonlarında bir çiçek. Adı nedir acaba? Yüzsüzlük gibi olur mu bilmem ama sizde fazla tohumu var mı onun? En azından adını öğreneyim, bir şekilde bulurum.

Sayın Cymbelina, 10 no'lu mesajda gördüğünüz mor-lila renkli çiçeğin adı Haseki Küpesi(Aquilegia), sanırım bende tohumlarından kalmış olacak eğer varsa size gönderirim sorun değil. Bendeki mevcut tohumlara bakmam lazım bulabilirsem buraya yazarım o zaman özelden adresinizi yazarsınız.
Beğenileriniz için teşekkür ederim, iş dönüşü eve geldiğimde hemen terasıma gider çiçeklerle ilgilenirim, elimden geldiği kadar bakımlarını yaparım. Tohumlardan üretmeyi çok severim nerde çiçek tohumu görsem alır uygun şartlarda hemen ekerim. Çiçeklerimin bir kısmı Fransadan gelmedir, eşim arada bir Fransaya gidince o da benim gibi aynı hastalığa tutulduğu için güzel çiçek gördüğünde satın alır ve getirir :)
Saygılar efendim....

Cymbelina 07-06-2012 14:59

Sayın Yaylacı, cevabınız için teşekkürler. Nazarım değmesin, maaşallah, gene dayanamadım baktım sayfanızdaki resimlere:) Haseki küpesi başlığına baktım, ben bunu mevsimlik gibi bir çiçek sanıyordum. Orada soğanlı olduğu yazıyor, ama tohumdan da oluyormuş. Ama oraya yazan arkadaşların çoğu tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu yazmış, çimlenmiyor sanırım. Bir kısmı da, tohum çimlense de çiçeklenmenin 2. yıl olduğunu yazmışlar. Sizinki soğanlı mı? Tohumdan mı çimlendirdiniz?

Yaylacı 07-06-2012 23:43

1 Eklenti(ler)
Sayın Cymbelina, haseki küpesini tohumdan üretebilirsiniz, üretimi çok zor değil. Kökten ayırma ile de çoğaltılabilir fakat tohumlarından üretmek te mümkün. Tohumların kabuk kısmı hafif kalındır yani bir gün suda bekletseniz de hiç suya koymayarak doğrudan toprağa ekim de yapabilirsiniz. Tabi ki tohumları ektiğiniz toprak çimlenme gerçekleşene kadar nemli kalmalı. Fideler 4-5 yapraklı olunca veya fide boyu 5 cm'ye ulaşınca şaşırtma uygulayabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım kökçükleri zayıf olduğu için mümkünse toprağıyla birlikte(köklerindeki topraklarını dökmeden) başka bir yere dikebilirsiniz. Bitki ilk yıl çiçek vermez, gelişimini sürdürerek kök yapısı ve gövde iyice güçlenince ikinci yıl çiçek açmaya başlar. Sanırım elimde birkaç tohum olacak, talep ederseniz size gönderebilirim. Adresinizi özelden yazabilirsiniz.Saygılar sunarım efendim...
Çiçeğin bu yılki fidelenmiş halini fotoğrafladım sanırım size bir fikir verebilir.
Eklenti 306038
Haseki Küpesi fideleri(3 tane minik fide üçlü yapraklılar, yanındaki büyük yapraklı başka bir çiçek türüdür)

Yaylacı 07-06-2012 23:49

Yeni görüntüler var fakat henüz bilgisayarıma yükleyerek düzenleyemedim, terasıma yeni renkler katıldı yakında resimlerini burada görebileceksiniz.
Karanfiller, Ezan Çiçeği,Küpe Çiçeği, Solmaz Çiçek v.s.

Cymbelina 08-06-2012 16:25

Çok sağolun, çok teşekkür ederim:) Size en kısa zamanda mesajla geri döneceğim inşallah.

Yaylacı 09-06-2012 22:36

2 Eklenti(ler)
Sayın drhegeli'nin göndermiş olduğu Adenium Obesum tohumları çimlendi çok mutluyum
Eklenti 306801
Biraz daha büyümüşler, durumları iyi görünüyor :)
Eklenti 306800

Yaylacı 09-06-2012 22:45

4 Eklenti(ler)
Terasımda merhaba diyen bir dost
Eklenti 306802
Turuncu Amarilis, geçen sene bu renk bende yoktu nasıl olur(önceki sene Amarilisler çiçekteyken el ile tozlaştırma yapmıştım tohumlarından üretmiştim)
Eklenti 306803
Bir başka açıdan turuncu Amarilis
Eklenti 306804
Bu tür Begonyayı pek sevmem ama terasta ayrı bir görünüş sergiliyor(Begonyanın kendisi onu sevmediğimi bilmiyor ;) )
Eklenti 306805
Açmak için çaba harcayan Bodrum Papatyası
Terasımdaki gezinti devam ediyor....

serkan_istanbul 09-06-2012 22:48

Kırmızı bitkiniz sardunya ben çok severim maşallah siz sevmesenizde o size güzel çiçeklerini sunmuş.

Yaylacı 09-06-2012 22:51

5 Eklenti(ler)
Popüler ve ilginç bir çiçek olan Ezan Çiçeği hayata merhaba dedi
Eklenti 306806
Açmamış haliyle bile güzel, Ezan Çiçeği
Eklenti 306807
Uzun sürmedi ertesi gün açtı nihayet
Eklenti 306808
Ezan çiçeği birer dakika arayla açabilen ilginç bir çiçek
Eklenti 306809
Gün Güzeli(Hemerocallis), kaç yıldır bende bulunuyor beni hiç mahçup etmedi :)
Eklenti 306810
Daha önce bu resmi yayınlamıştım, Haseki Küpesi fideleri biraz yavaş büyüse de olumlu sonuç verecek.
Devam ediyor, lütfen ayrılmayın..

Yaylacı 09-06-2012 23:01

3 Eklenti(ler)
Bu gün terasımda bayağı işim vardı, birçok çiçeğin toprağını ve saksılarını değiytirdim. Çiçekli bitkilerin sökülerek tekrar dikilmesi iyi değil derler çiçeğin bozulmasına sebep olabilir diye söylerler ama buna rağmen ben bir çok çiçekli bitkiyi bu gün topraklarını değiştirmek için yerlerinden söktüm ve tekrar diktim(tabi ki çiçeklerin köklerindeki topraklarını düşürmeden), sonuç olumlu.

Eklenti 306811
Haşhaş bitkisinin çiçeği çok nefis, katmerli ve hoş görünüşlü.Haşhaşın arkasındaki beyazlar set üzerinde konuşlanmış Alisyumlar
Eklenti 306812
Kala çiçeğini açıyor, diğerleride yakında çiçeklerini açar
Eklenti 306813
Çok arsız bir çiçek olmasına rağmen Kan Damlası çok güzel görüntü veriyor, bu çiçeğin bir de saf kırmızı olanı var onu da yarın eklerim buraya

Yaylacı 09-06-2012 23:07

4 Eklenti(ler)
En çok sevdiğim çiçeklerden biri de Karanfillerdir, onlara özel bakım uyguluyorum bana nankörlük yapmıyorlar
Eklenti 306814
Müthiş bir renge sahip Karanfilim
Eklenti 306815
Bu ebruli olan karanfil yine elimle yapmış olduğum tozlaştırma çalışması sonucu
Eklenti 306816
Gurup halinde Karanfillerim, hepsi aynı saksı içerisinde. Kırmızı, Bordo, Beyaz ve Pembe
Eklenti 306817
Bonsai çalışması için ayırdığım ve boyu şu an 15 cm yi geçmeyen Kelebek Çalısı, boyuna posuna bakmadan çiçek açtı :)
Devam ediyor...

Yaylacı 09-06-2012 23:15

4 Eklenti(ler)
Terasta çalışırken zamanın geçtiğini anlamadım bile, keşke gün biraz daha uzun olsaydı diye düşündüm o kadar zaman harcamama rağmen yorgunluktan eser yok. Zevkle uğraştım bitkilerle, onlarda bu çalışmaya karşılık bana hediyelerini çiçekleriyle veriyor.
Eklenti 306819
Kozmos çiçeği uzun ömürlü olmasa da diğer bitkilere renk katıyor
Eklenti 306820
Rengi diğerinden biraz daha farklı Kozmos
Eklenti 306822
Küpe Çiçeği açmaya hazırlık yapıyor
Eklenti 306821
Ve sonunda açtı, arkasından iki tane daha geliyor

Yaylacı 09-06-2012 23:23

3 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirme işi gerçekten çok zevkli bir uğraşı, ekiyorsunuz tohumu bir süre sonra çimleniyor ondan sonra büyüyene kadar hizmet ediyorsunuz sonuçta meyvesini alıyorsunuz bu da mutlu son :)
Eklenti 306823
Lobelia ilk defa ektim ve çimlendiler çok sevinçliyim
Eklenti 306824
Hep çiçek olacak diye birşey yok, arada bir sebzelere de yer vermeli değil mi. Maydanoz ekmiştim, biraz geç çimlendiler ama sonuç başarılı
Eklenti 306825
Bu da farklı bir Oxalis, minik minik soğanları vardı ektim toprağa, kılıç gibi yapraklar beklerken bildiğimiz Oxalis şeklinde büyüdüler. Ama öğrenmiş oldum, o minik soğanların ne olduğunu tam olarak bilmiyordum ve İxia soğanı olduklarını düşünüyordum.

Yaylacı 09-06-2012 23:29

5 Eklenti(ler)
Bir iki yıldır bu çiçek terasımı süslüyor, beni hiç mahçup etmedi
Eklenti 306828
Eflatun Pestemon geçen sene bende yoktu, çiçek açınca şaşırdım çünkü bende kırmızısı vardı
Eklenti 306829
İşte Kırmızı Pestemon, Eflatun renkliyle aynı saksıda
Eklenti 306830
Bir başka görünüş
Eklenti 306831
Yine Eflatun
Eklenti 306832
Yakın çekim

Yaylacı 09-06-2012 23:36

3 Eklenti(ler)
Eklenti 306834
Kısacık ömrü olsa da Sabah Sefası sevdiğim çiçeklerden biridir
Eklenti 306835
Sahil Lavantasının birkaç rengi var ama bende sadece Mavi üzerine beyaz dantel gibi işlenmişi var, diğer renklerinden elde etmeye çalışacağım
Eklenti 306836
Bu çiçeği de çok severim çünkü hiç solmaz ve renkleri ömür boyu üzerinde kalır adından belli Solmaz Çiçek, küçük saksı içerisinde birkaç tane var yarın saksı değişitirilecek

Yaylacı 09-06-2012 23:52

3 Eklenti(ler)
Bu kadar çok çeşit çiçek bir terasta nasıl bulunabilir diye merak ediyorsunuz sanırım, terasımdan birkaç görüntüyü sizinle paylaşarak terasımda gezmiş olacaksınız ama terasın komple görüntüsünü alamadım, terasımı biraz düzenleyeyim o görüntüyü de paylaşacağım sizinle.
Eklenti 306838
Ahşap raf üzerindeki çiçeklerim
Eklenti 306839
Rafın altındaki çiçekler
Eklenti 306840
Rafın karşı tarafındaki çiçekler
Genel teras görüntüsünü yarın yapılacak düzenlemeden sonra buraya ekleyeceğim, umarım beğenmişsinizdir.

KAPTANzst 10-06-2012 06:58

Ellerine sağlık.
Emek verilince olmayacak şey yoktur.
Pestemon dediğin çiçeğin ömrü ne kadar. Çok yıllık olması güzel. çok güzelde renk skalası var.
Tebrikler

Tika 10-06-2012 07:31

Sayin Yaylacı,
Terasiniz rengarenk ciceklerle dolu,ellerinize saglik.Pazar sabahi terasinizda dolasmak keyif verdi bana.Onlar da sizin ilginize kayitsiz kalmamislar,bol bol ciceklenmisler,ne guzel.İnsan nasil da mutlu oluyor.Her acan yeni yaprak bile nese kaynagimiz oldu.:)

Terasinizdan yeni fotograflari da merakla bekliyorum.

ciceksever70 10-06-2012 07:59

Terasinizi gezmeyi dün aksam bitirebildim ancak. Hersey cok güzel. Balkonlar ve teraslar beni bahcelerden daha cok sasirtiyor. Bu kadar cesit ve bu kadar bakimli. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.

sevim4 10-06-2012 10:16

Terasınız renk renk olmuş adeta çok güzel ellerinize sağlık.

Yaylacı 10-06-2012 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 982565)
Ellerine sağlık.
Emek verilince olmayacak şey yoktur.
Pestemon dediğin çiçeğin ömrü ne kadar. Çok yıllık olması güzel. çok güzelde renk skalası var.
Tebrikler

Sayın KAPTANzst, teşekkür ederim. Emek verince, biraz sevgi ve ilgi çiçeklerin tümünde etki yapar. Penstemon çiçeği yaz boyu çiçek açmaya devam eder yeterki yerini sevsin, çok yıllık bir bitkidir. Eğer çiçekten sonra iyi tohum bırakırsa tohumlarını alacağım ama henüz tohumdan çimlendirmeyi denemedim,yan köklerden filiz alınarak çoğaltımını biliyorum, Ağustos ayında yan köklerden 4 boğumlu kısma kadar ayrılarak dikimi yapılır.
Tohumları Mart ayında bol kumlu yer hazırlanarak tohumlar ekilir, Mayıs ayına kadar çimlenen tohumlar 3-4 yapraklı olunca şaşırtılırlar.
Eğer tohum alabilirsem gönderebilirim, saygılar sevgiler hemşerim....

Yaylacı 10-06-2012 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 982577)
Sayin Yaylacı,
Terasiniz rengarenk ciceklerle dolu,ellerinize saglik.Pazar sabahi terasinizda dolasmak keyif verdi bana.Onlar da sizin ilginize kayitsiz kalmamislar,bol bol ciceklenmisler,ne guzel.İnsan nasil da mutlu oluyor.Her acan yeni yaprak bile nese kaynagimiz oldu.:)

Terasinizdan yeni fotograflari da merakla bekliyorum.

Teşekkür ederim sayın Tika, terasımın tamamının resmini buraya ekleyeceğim.. Her zaman terasımı gezebilirsiniz, saygılar efendim...

Yaylacı 10-06-2012 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 982583)
Terasinizi gezmeyi dün aksam bitirebildim ancak. Hersey cok güzel. Balkonlar ve teraslar beni bahcelerden daha cok sasirtiyor. Bu kadar cesit ve bu kadar bakimli. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.

Sayın ciceksever, teras veya balkonlar küçük olduğu için tüm bitkilerle ilgilenebilme oranı artıyor, bahçe olsaydı gördüğünüz herşeyle ilgilenmek zorunda kalırdınız. Teras veya balkonlarda durum farklıdır.
Temennileriniz için teşekkür ederim, saygılar efendim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025