![]() |
5 Eklenti(ler)
Devam edelim
Eklenti 300194 Keten çiçeği, fazla dayanamıyor çiçek hemen soluyor Eklenti 300195 Kır gezisinden tohumların toplamıştım, yetiştirebildim fakat adını bilmiyorum Eklenti 300196 Mis gibi kokan zambaklarımdan bir kısmı daha bu gün açtı Eklenti 300197 Papatya gittikçe coşuyor Eklenti 300198 Sarıkız çiçeğim tamamen çiçekle kapatacak kendini |
Kırdan aldığınız çiçeğiniz çok güzel. günaydın
|
5 Eklenti(ler)
Bu gün terasta bayağı işim vardı, bazı çiçeklerin topraklarını tazeledim. Bu arada aileye merhaba diyenler oldu.
Eklenti 301037 Ahududu meyvesini iyice belirginleştirdi Eklenti 301038 Arap Yasemini nihayet çiçeklerini gösterdi, mis gibi kokuyor. Eklenti 301039 Buz çiçeği de güne merhaba diyenlerden Eklenti 301040 Tohumdan çiçeğe Gülhatmi Eklenti 301041 Kalachoe daigremontiana bu bitkiyi bu sene tanıdım, çiçeklerini internette baktım çok hoş çiçekleri var. |
5 Eklenti(ler)
Fotoğraf yüklemede biraz sıkıntı çektim ama sonunda başardım. Çiçeklerin topraklarını değiştirirken aklıma geldi, ektiğim etli yapraksı zambakların durumunu inceledim.
Eklenti 301198 Etsi yapraklardan zambak yavrusu gelişimi Eklenti 301199 Bir başka açıdan, daha iyi anlayabilmek için değişik bir görüntü almaya çalıştım Eklenti 301200 Biraz daha yakından Eklenti 301201 Bunalrı toplu halde görüntüledim Eklenti 301197 Amarilis tohumdan üretilmiş, gelişimi ve kök yapısı |
4 Eklenti(ler)
Çimlenen zambaklar devamı
Eklenti 301207 Birkaç tane zambak yavrusu bir arada Eklenti 301208 İyice çimlenmiş ve gerçek yaprağı toprak üstüne ulaşabilmiş zambak yavrusu. Siz de deneyin başarılı olacağınıza inanıyorum. Bir tane etli yapraksıyı ter ekmiştim küçük kökler yinede aşağıya doğru gelişimini sürdürdü. Eklenti 301209 Misk kokulu zambaklarımın tamamen açmış hali, yakında diğer renklerde olanlar da çiçeklerini açacak Eklenti 301210 Pestemon yakında çiçek açacak, hergün kontrol ediyorum bu güzel çiçeği.Arka planda Bodrum Papatyası yerini almış, poz veriyor :) |
Yaylacı kardeşim.
Teferruatlı anlatımınız ve fotoğraflarınız bilgilendirme konusunda çok iyi.Bende Trabzon zambağı konusunda bazı denemeler yapacağım.Elimde bir adet büyük soğan var.Yeni çıkacak soğanları ayrı saksılarda özenle çoğaltmayı düşünüyorum. Belki bu yıl yine yayla gezimiz olur ve bu soğandan birkaçtane alma şansım olur.Hatta yerinde çiçekleriyle birlikte güzel kareler yakalama şansımızda olabilir belki. Hepimize kolay gelsin. Saygılar selamlar. |
Sayın Yaylacı, buradaki pek çok arkadaşımızın olduğu gibi sizin terasınıza da hayran kaldım. Öyle güzeller ki:) Maaşallah hepsine. Sağlıkla, ağız tadıyla keyfini çıkarın:)
Bir de sorum olacak: Çocukken gördüğüm ve sevdiğim bir çiçeği gördüm. İlk sayfanızda, 10 numaralı mesajdaki ikinci resimde, mor ve lila tonlarında bir çiçek. Adı nedir acaba? Yüzsüzlük gibi olur mu bilmem ama sizde fazla tohumu var mı onun? En azından adını öğreneyim, bir şekilde bulurum. |
Alıntı:
Beğenileriniz için teşekkür ederim, iş dönüşü eve geldiğimde hemen terasıma gider çiçeklerle ilgilenirim, elimden geldiği kadar bakımlarını yaparım. Tohumlardan üretmeyi çok severim nerde çiçek tohumu görsem alır uygun şartlarda hemen ekerim. Çiçeklerimin bir kısmı Fransadan gelmedir, eşim arada bir Fransaya gidince o da benim gibi aynı hastalığa tutulduğu için güzel çiçek gördüğünde satın alır ve getirir :) Saygılar efendim.... |
Sayın Yaylacı, cevabınız için teşekkürler. Nazarım değmesin, maaşallah, gene dayanamadım baktım sayfanızdaki resimlere:) Haseki küpesi başlığına baktım, ben bunu mevsimlik gibi bir çiçek sanıyordum. Orada soğanlı olduğu yazıyor, ama tohumdan da oluyormuş. Ama oraya yazan arkadaşların çoğu tohumdan yetiştirmenin çok zor olduğunu yazmış, çimlenmiyor sanırım. Bir kısmı da, tohum çimlense de çiçeklenmenin 2. yıl olduğunu yazmışlar. Sizinki soğanlı mı? Tohumdan mı çimlendirdiniz?
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Cymbelina, haseki küpesini tohumdan üretebilirsiniz, üretimi çok zor değil. Kökten ayırma ile de çoğaltılabilir fakat tohumlarından üretmek te mümkün. Tohumların kabuk kısmı hafif kalındır yani bir gün suda bekletseniz de hiç suya koymayarak doğrudan toprağa ekim de yapabilirsiniz. Tabi ki tohumları ektiğiniz toprak çimlenme gerçekleşene kadar nemli kalmalı. Fideler 4-5 yapraklı olunca veya fide boyu 5 cm'ye ulaşınca şaşırtma uygulayabilirsiniz ama dikkatli olmak lazım kökçükleri zayıf olduğu için mümkünse toprağıyla birlikte(köklerindeki topraklarını dökmeden) başka bir yere dikebilirsiniz. Bitki ilk yıl çiçek vermez, gelişimini sürdürerek kök yapısı ve gövde iyice güçlenince ikinci yıl çiçek açmaya başlar. Sanırım elimde birkaç tohum olacak, talep ederseniz size gönderebilirim. Adresinizi özelden yazabilirsiniz.Saygılar sunarım efendim...
Çiçeğin bu yılki fidelenmiş halini fotoğrafladım sanırım size bir fikir verebilir. Eklenti 306038 Haseki Küpesi fideleri(3 tane minik fide üçlü yapraklılar, yanındaki büyük yapraklı başka bir çiçek türüdür) |
Yeni görüntüler var fakat henüz bilgisayarıma yükleyerek düzenleyemedim, terasıma yeni renkler katıldı yakında resimlerini burada görebileceksiniz.
Karanfiller, Ezan Çiçeği,Küpe Çiçeği, Solmaz Çiçek v.s. |
Çok sağolun, çok teşekkür ederim:) Size en kısa zamanda mesajla geri döneceğim inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın drhegeli'nin göndermiş olduğu Adenium Obesum tohumları çimlendi çok mutluyum
Eklenti 306801 Biraz daha büyümüşler, durumları iyi görünüyor :) Eklenti 306800 |
4 Eklenti(ler)
Terasımda merhaba diyen bir dost
Eklenti 306802 Turuncu Amarilis, geçen sene bu renk bende yoktu nasıl olur(önceki sene Amarilisler çiçekteyken el ile tozlaştırma yapmıştım tohumlarından üretmiştim) Eklenti 306803 Bir başka açıdan turuncu Amarilis Eklenti 306804 Bu tür Begonyayı pek sevmem ama terasta ayrı bir görünüş sergiliyor(Begonyanın kendisi onu sevmediğimi bilmiyor ;) ) Eklenti 306805 Açmak için çaba harcayan Bodrum Papatyası Terasımdaki gezinti devam ediyor.... |
Kırmızı bitkiniz sardunya ben çok severim maşallah siz sevmesenizde o size güzel çiçeklerini sunmuş.
|
5 Eklenti(ler)
Popüler ve ilginç bir çiçek olan Ezan Çiçeği hayata merhaba dedi
Eklenti 306806 Açmamış haliyle bile güzel, Ezan Çiçeği Eklenti 306807 Uzun sürmedi ertesi gün açtı nihayet Eklenti 306808 Ezan çiçeği birer dakika arayla açabilen ilginç bir çiçek Eklenti 306809 Gün Güzeli(Hemerocallis), kaç yıldır bende bulunuyor beni hiç mahçup etmedi :) Eklenti 306810 Daha önce bu resmi yayınlamıştım, Haseki Küpesi fideleri biraz yavaş büyüse de olumlu sonuç verecek. Devam ediyor, lütfen ayrılmayın.. |
3 Eklenti(ler)
Bu gün terasımda bayağı işim vardı, birçok çiçeğin toprağını ve saksılarını değiytirdim. Çiçekli bitkilerin sökülerek tekrar dikilmesi iyi değil derler çiçeğin bozulmasına sebep olabilir diye söylerler ama buna rağmen ben bir çok çiçekli bitkiyi bu gün topraklarını değiştirmek için yerlerinden söktüm ve tekrar diktim(tabi ki çiçeklerin köklerindeki topraklarını düşürmeden), sonuç olumlu.
Eklenti 306811 Haşhaş bitkisinin çiçeği çok nefis, katmerli ve hoş görünüşlü.Haşhaşın arkasındaki beyazlar set üzerinde konuşlanmış Alisyumlar Eklenti 306812 Kala çiçeğini açıyor, diğerleride yakında çiçeklerini açar Eklenti 306813 Çok arsız bir çiçek olmasına rağmen Kan Damlası çok güzel görüntü veriyor, bu çiçeğin bir de saf kırmızı olanı var onu da yarın eklerim buraya |
4 Eklenti(ler)
En çok sevdiğim çiçeklerden biri de Karanfillerdir, onlara özel bakım uyguluyorum bana nankörlük yapmıyorlar
Eklenti 306814 Müthiş bir renge sahip Karanfilim Eklenti 306815 Bu ebruli olan karanfil yine elimle yapmış olduğum tozlaştırma çalışması sonucu Eklenti 306816 Gurup halinde Karanfillerim, hepsi aynı saksı içerisinde. Kırmızı, Bordo, Beyaz ve Pembe Eklenti 306817 Bonsai çalışması için ayırdığım ve boyu şu an 15 cm yi geçmeyen Kelebek Çalısı, boyuna posuna bakmadan çiçek açtı :) Devam ediyor... |
4 Eklenti(ler)
Terasta çalışırken zamanın geçtiğini anlamadım bile, keşke gün biraz daha uzun olsaydı diye düşündüm o kadar zaman harcamama rağmen yorgunluktan eser yok. Zevkle uğraştım bitkilerle, onlarda bu çalışmaya karşılık bana hediyelerini çiçekleriyle veriyor.
Eklenti 306819 Kozmos çiçeği uzun ömürlü olmasa da diğer bitkilere renk katıyor Eklenti 306820 Rengi diğerinden biraz daha farklı Kozmos Eklenti 306822 Küpe Çiçeği açmaya hazırlık yapıyor Eklenti 306821 Ve sonunda açtı, arkasından iki tane daha geliyor |
3 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirme işi gerçekten çok zevkli bir uğraşı, ekiyorsunuz tohumu bir süre sonra çimleniyor ondan sonra büyüyene kadar hizmet ediyorsunuz sonuçta meyvesini alıyorsunuz bu da mutlu son :)
Eklenti 306823 Lobelia ilk defa ektim ve çimlendiler çok sevinçliyim Eklenti 306824 Hep çiçek olacak diye birşey yok, arada bir sebzelere de yer vermeli değil mi. Maydanoz ekmiştim, biraz geç çimlendiler ama sonuç başarılı Eklenti 306825 Bu da farklı bir Oxalis, minik minik soğanları vardı ektim toprağa, kılıç gibi yapraklar beklerken bildiğimiz Oxalis şeklinde büyüdüler. Ama öğrenmiş oldum, o minik soğanların ne olduğunu tam olarak bilmiyordum ve İxia soğanı olduklarını düşünüyordum. |
5 Eklenti(ler)
Bir iki yıldır bu çiçek terasımı süslüyor, beni hiç mahçup etmedi
Eklenti 306828 Eflatun Pestemon geçen sene bende yoktu, çiçek açınca şaşırdım çünkü bende kırmızısı vardı Eklenti 306829 İşte Kırmızı Pestemon, Eflatun renkliyle aynı saksıda Eklenti 306830 Bir başka görünüş Eklenti 306831 Yine Eflatun Eklenti 306832 Yakın çekim |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 306834
Kısacık ömrü olsa da Sabah Sefası sevdiğim çiçeklerden biridir Eklenti 306835 Sahil Lavantasının birkaç rengi var ama bende sadece Mavi üzerine beyaz dantel gibi işlenmişi var, diğer renklerinden elde etmeye çalışacağım Eklenti 306836 Bu çiçeği de çok severim çünkü hiç solmaz ve renkleri ömür boyu üzerinde kalır adından belli Solmaz Çiçek, küçük saksı içerisinde birkaç tane var yarın saksı değişitirilecek |
3 Eklenti(ler)
Bu kadar çok çeşit çiçek bir terasta nasıl bulunabilir diye merak ediyorsunuz sanırım, terasımdan birkaç görüntüyü sizinle paylaşarak terasımda gezmiş olacaksınız ama terasın komple görüntüsünü alamadım, terasımı biraz düzenleyeyim o görüntüyü de paylaşacağım sizinle.
Eklenti 306838 Ahşap raf üzerindeki çiçeklerim Eklenti 306839 Rafın altındaki çiçekler Eklenti 306840 Rafın karşı tarafındaki çiçekler Genel teras görüntüsünü yarın yapılacak düzenlemeden sonra buraya ekleyeceğim, umarım beğenmişsinizdir. |
Ellerine sağlık.
Emek verilince olmayacak şey yoktur. Pestemon dediğin çiçeğin ömrü ne kadar. Çok yıllık olması güzel. çok güzelde renk skalası var. Tebrikler |
Sayin Yaylacı,
Terasiniz rengarenk ciceklerle dolu,ellerinize saglik.Pazar sabahi terasinizda dolasmak keyif verdi bana.Onlar da sizin ilginize kayitsiz kalmamislar,bol bol ciceklenmisler,ne guzel.İnsan nasil da mutlu oluyor.Her acan yeni yaprak bile nese kaynagimiz oldu.:) Terasinizdan yeni fotograflari da merakla bekliyorum. |
Terasinizi gezmeyi dün aksam bitirebildim ancak. Hersey cok güzel. Balkonlar ve teraslar beni bahcelerden daha cok sasirtiyor. Bu kadar cesit ve bu kadar bakimli. Saglikla tadini cikarmanizi dilerim.
|
Terasınız renk renk olmuş adeta çok güzel ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Tohumları Mart ayında bol kumlu yer hazırlanarak tohumlar ekilir, Mayıs ayına kadar çimlenen tohumlar 3-4 yapraklı olunca şaşırtılırlar. Eğer tohum alabilirsem gönderebilirim, saygılar sevgiler hemşerim.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Temennileriniz için teşekkür ederim, saygılar efendim... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025