agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Yaylacı / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25002.htm)

Yaylacı 10-06-2012 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 982629)
Terasınız renk renk olmuş adeta çok güzel ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim sayın sevim4, elimden geldiği kadar bitkilerimle ilgileniyor gelişmelerini hergün takip ediyorum. Daha iyi daha güzel nasıl olabilirler diye farklı yöntemler uygulamaya çalışırım. Saygılar efendim...

jineop 10-06-2012 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 982480)
En çok sevdiğim çiçeklerden biri de Karanfillerdir, onlara özel bakım uyguluyorum bana nankörlük yapmıyorlar
Eklenti 306814
Müthiş bir renge sahip Karanfilim
Eklenti 306815
Bu ebruli olan karanfil yine elimle yapmış olduğum tozlaştırma çalışması sonucu
Eklenti 306816
Gurup halinde Karanfillerim, hepsi aynı saksı içerisinde. Kırmızı, Bordo, Beyaz ve Pembe
Eklenti 306817
Bonsai çalışması için ayırdığım ve boyu şu an 15 cm yi geçmeyen Kelebek Çalısı, boyuna posuna bakmadan çiçek açtı :)
Devam ediyor...

Kelebek çalısı değil ama çok güzel bir ispirya, latincesi spirae...
Çiçekleriniz çok güzel. Merakla son düzenlenme sonrası fotoğraflarınızı bekleyeceğim. Sevgiler.

Yaylacı 10-06-2012 14:00

Sizlerden özür dilerim bir düzeltme yapmam lazım çiçeğin adını eksik yazmıştım Pestemon değil PENSTEMON. Tekrar özür dilerim

Yaylacı 10-06-2012 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 982716)
Kelebek çalısı değil ama çok güzel bir ispirya, latincesi spirae...
Çiçekleriniz çok güzel. Merakla son düzenlenme sonrası fotoğraflarınızı bekleyeceğim. Sevgiler.

Sayın jineop uyarı ve düzeltiniz için teşekkür ederim, yeni resimleri büyük ihtimal bugün eklerim. Saygılar, sevgiler efendim..

Yaylacı 10-06-2012 19:06

2 Eklenti(ler)
Eklenti 307021
Terasımın düzenlenmemiş hali, söz vermiştim buraya ekleyeceğim diye.

Dışarda işim vardı, terasımla fazla ilgilenemedim biraz karışık. Toprağı bile yerden kaldırmadım, bu sayfalarda gördüğünüz tüm çiçeklerim bu terasta bulunmaktadır. Aralarında dolaşabilmek için çok dikkatli olmalıyım yoksa onlara zarar verebilirim. Bazan parmaklarımın ucuna basa basa gezinirim aralarında :)

Yaylacı 10-06-2012 19:12

3 Eklenti(ler)
Eklenti 307025
İşte minik İspirya, sayın jineop beni uyararak isminin ispirya olduğunu öğrendim. Tekrar teşekkürler sayın jineop
Eklenti 307026
Bildiğimiz Sundavilla, daldan çelik almıştım tuttuğu gibi birde boyuna bakmadan çiçek açmak istiyor izin verdim çiçeğini açabilir :)
Eklenti 307027
Bir başka açıdan ve daha yakından Sundavilla, ana bitkide henüz çiçeklenme yok sadece bir tane tomurcuk gördüm üzerinde ama bu ufaklık hemen çiçek açmak istiyor. Belkide açık yerde ve güneş ışığına büyük oranda maruz kaldığı için olabilir.

Yaylacı 12-06-2012 22:01

5 Eklenti(ler)
Terasıma yeni renkler merhaba dedi, sizinle paylaşmak istedim.
Eklenti 307965
Bu Kırmızı Amarilis, oturduğum evin bahçesinden.Çok güzel rengi olduğu için resmini buraya koydum.Tohumundan almıştım sanırım fideler arasında bu renk Amarilis olacak.
Eklenti 307966
Biraz daha yakından...
Eklenti 307967
Lilium Netty's Pride
İşte en çok sevdiğim Liliumlardan biri daha, bu sabah çiçeğini açtı. Daha bir sürü gonca var onlarda yarın öbürgün açar.Geçen yıl bunun resmini buraya koymuştum bir arkadaşımız bu çiçeğin bende olmadığını düşünerek resmi nerden aldığımı sormuştu, kendi çiçeğim olduğunu söyleyince yavru soğanlardan istemişti ama kim olduğunu unuttum. Yavru soğanlar çoğaldı ve saksıyı tamamen bu çiçek doldurdu, topluca resmini çekip buraya koyacağım.
Eklenti 307968
Ezan çiçeği son hızla gelişimine ve çiçek açmaya devam ediyor, 4 tane birden açtı, açarken izlemek şölen gibi....
Eklenti 307969
Yine Ezan çiçeği biraz daha topluca çekmek istedim...Yarın sabah bir başka Lilium sırada, tomurcuğu patlamak üzere. Tahmin ederim sabah açar.
Devamı gelecek, yarın veya öbür gün...

Yaylacı 12-06-2012 22:04

1 Eklenti(ler)
Hımmm unuttum bir de Kaynana dili vardı, dikenleri yüzünden kendisini pek sevmem ama çiçeği mükemmel bir sarı renk.
Eklenti 307970
Her defasında suyunu verirken veya bakımını yaparken incecik dikenleri ellerime batar.
Devam edecek....

serkan_istanbul 12-06-2012 22:04

ellerinize sağlık terasınıza bayıldım. Kocaman bir maşallah benden. kaynana dilide çok güzel açmış inşallah bnimkide açar. sevgiler

Yaylacı 13-06-2012 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 984020)
ellerinize sağlık terasınıza bayıldım. Kocaman bir maşallah benden. kaynana dilide çok güzel açmış inşallah bnimkide açar. sevgiler

Teşekkürler sayın serkan_istanbul, elimden gelen çabayı gösteriyorum bitkilerim için, su içme ihtiyacı hissettiğimde bitkilerim aklıma gelir onlar elsiz ayaksız biz su vermezsek onlar su alamaz hep bunu düşünürüm. Zaman çok kısa, işten geldikten sonra terasıma gider ve gereken çalışmalara başlarım ama zaman su gibi akıp gidiyor. Hep böyle sirkülasyon yaşanır. Dilerim sizin kayanana dili de açar. Aman dikkat dikenleri çok kötü :)
Kolay gelsin saygılar sevgiler efendim...

Adil 17-06-2012 11:17

Yaylacı kardeşim ezan çiçeklerin çok güzel açmışlar.Ömrü 2-3 gün olsada durmadan yeni çiçekler açmaya devam ediyor.Her akşam ezanında 3-4 çiçek açarak kendini sevdirmesini biliyor.
Bahçenizdeki bu güzel çalışmalarınız için tebrik ediyorum.Çiçeklerinizle neşeli güzel günler diliyorum kardeşim.Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.

Yaylacı 17-06-2012 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 986096)
Yaylacı kardeşim ezan çiçeklerin çok güzel açmışlar.Ömrü 2-3 gün olsada durmadan yeni çiçekler açmaya devam ediyor.Her akşam ezanında 3-4 çiçek açarak kendini sevdirmesini biliyor.
Bahçenizdeki bu güzel çalışmalarınız için tebrik ediyorum.Çiçeklerinizle neşeli güzel günler diliyorum kardeşim.Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.

Eyvallah Adil kardeşim teşekkür ederim, tek uğraşım 9 m² lik bir terasta çiçeklerle uğraşmak, elimden geldiği kadar yetiştirmeye agaclar.net üyelerinin tecrübe ve bilgilerinden faydalanarak yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Trabzonda olabilseydim kendimi çok şanslı hissedecektim oranın iklimi ve ekolojik yapısından dolayı yüzlerce türle uğraşabilirdim.Ben bu işi seviyorum, zevkle ve yorulmadan bitkilerle uğraşıyorum.
Maçka da yerimiz var anne- baba ordalar, onlarda toprakla uğraşmayı çok severler. 2000 Yılında Almanya'dan gelip Bolu'dan iki adet Paulownia Tomentosa fidesi almıştım(gazetelerden birinde küçük bir reklam görmüştüm o reklam yüzünden Almanya'dan buraya kısa süreliğine sırf bu Paulownia merakından Türkiye'ye gelmiştim) 12 yılda dev gibi ağaç oldular, babamın söylediğine göre gövde çapı 70-80 cm ye ulaşmış kaç senedir göremedim o ağaçları.Bende ki bitki merakı Almanya'dayken başladı, orda bile bahçem vardı (Hobi Bahçesi). Bu yaz Trabzona gelme durumum var, inşallah gerçekleşir o zaman sizlerle görüşmek isterim. Bahçelerinizi canlı görmek isterim, saygılar sevgiler ve selamlar tüm Trabzona...

Yaylacı 17-06-2012 13:15

3 Eklenti(ler)
Yeni eklenenler
Eklenti 309789
Bordo Glayör
Eklenti 309790
Kırmızı Glayör, beyaz ve pembe renklilerde yakında burda olacak :)
Eklenti 309791
Hosta Plantaginea , şimdilik tek açan bu diğerleri henüz uykuda

Yaylacı 17-06-2012 13:18

3 Eklenti(ler)
Eklenti 309792
Eklenti 309793
Eklenti 309794
Lilium Asiatic, çiçek açması biraz uzun sürdü ama nihayet açabildi.

Yaylacı 17-06-2012 13:30

4 Eklenti(ler)
Terasıma yeni üyeler katıldı, daha önce vardı ama çiçeklenmeler bu yılın
Eklenti 309795
Mavi Sabah Sefası, diğer türlere göre biraz daha büyükçe
Eklenti 309796
Maviş çiçeklerini açtı, bir ik güne kalmaz tüm saksıyı çiçekleriyle doldurur
Eklenti 309797
Üç Nokta Çiçeği(Nemophilia), daha önce tanışmıştınız fakat bir özelliğini öğrendim. Rüzgardan gövdesinin yarısından kırılmıştı bende kırılan kısmı kopardım tekrar filizlerini verdi gelişti ve şimdi de çiçek verdi. Buna çok sevindim, seneye daha kalabalık vaziyette ekeceğim tohumlarını(tohum oluşumunu gördüm ve tohumların olgunlaşmasını bekliyorum)
Eklenti 309798
Aeschynanthus Radicans, bu üyeyi bir seradan rica ederek bir dal almıştım tuttu gelişti ve şimdi çiçek veriyor, gövdesi üzerinde yeni sürgünler oluşuyor, çoğaltacağım.

serkan_istanbul 18-06-2012 20:51

Hepsine kocaman bir maşallah.

Yaylacı 18-06-2012 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 986741)
Hepsine kocaman bir maşallah.

Teşekkürler Serkan bey, siz değerle üyeler yetiştirdiğim bitkileri beğendiyseniz demek ki bu konuda biraz yol almışım. Elimden geldiği kadar türleri gerek tohumla gerekse daldan veya kök ayırma yoluyla çoğaltmaya çalışıyor ve çevremde isteyenlere fide olarak veriyorum. Böyle bir durumda insanlar memnun olunca ben de mutlu oluyorum. Bazı bitkileri yetiştirmekte(özellikle tohumdan) bazen zorluk çekiyorum, tahmin ederim kullandığım toprak iyi değil, çimlendirme toprağı tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Yardımınızı bekliyorum, saygılar sevgiler efendim....

serkan_istanbul 19-06-2012 05:45

Ben çimlendirme toprağı kullanmıyorum. Özellikle almıyorum yani her hangi bir toprak kullanıyorum. sevgiyle kalın

Yaylacı 21-06-2012 21:15

4 Eklenti(ler)
Eklenti 310993
Ağaç Minesi ilk çiçeklerini açtı, arkasından diğerleride geliyor.
Eklenti 310994
Bu Karanfil ilginç alacalı çiçek açtı fakat hemen yanında başka bir tane daha tomurcuğunu açıyor aynı dalcıkta olmasına rağmen rengi biraz farklı, tamamen açtığında fotoğrafını buraya ekleyeceğim.
Eklenti 310995
Maviş (Campanula) saksısını tamamen doldurdu, muhteşem bir görüntü
Eklenti 310996

Anzac 21-06-2012 21:34

Sayın Yaylacı,

Birçok beğendiğim balkon/teras var ama, sizinki bir başka. Ben takip etmekten büyük zevk alıyorum. Bir kez daha ellerinize sağlık...

sevim4 22-06-2012 09:15

Çok güzel ellerinize sağlık.

toprak 22-06-2012 10:23

Karanfil çiçeklerinin karanfil gibi koktuklarını bilmiyordum gençken.
Nasıl şaşırmıştım.
Ben çaya arılan karanfille çiçek karanfili ayrı şeyler sanıyordum.

Çiçekleriniz çok hoş.
Elinize sağlık.

nuray topcu 22-06-2012 15:36

Sayın Yaylacı,
gez gez ,bak bak bitiremedim 6 sayfayı.öyle değişik ,öyle harika çiçekler var ki,hayran kaldım.Annemde Sarıgazi Sancaktepe de oturuyor 3 yıldır.Oda teras kat,çok çiçek seviyor ama rüzgardan baş edemede,çoğu çiçeğini kaybetti,hem üzülüyor,hem her seferinde yeniden başlıyor ama yine aynı şeylr oluyur.sizin teras yakınlarda olsaydı kesin görürdük,gözden kaçacak gibi değil.saygılarımla..

Yaylacı 22-06-2012 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Anzac (Mesaj 988189)
Sayın Yaylacı,

Birçok beğendiğim balkon/teras var ama, sizinki bir başka. Ben takip etmekten büyük zevk alıyorum. Bir kez daha ellerinize sağlık...

Teşekkür ederim sayın Anzac, elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum, siz değerli dostlar için sayfayı çeşitlerle doldurarak, bilgiler girerek faydalı olmaya çalışıyorum. Sizlerin memnuniyeti beni daha iyi işler yapmaya itiyor, saygılar sevgiler efendim...

Yaylacı 22-06-2012 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 988333)
Çok güzel ellerinize sağlık.

Teşekkürler sayın sevim4, birde şu tohum ve fide paylaşımı işini yapabilsem daha güzel olacak. Bende bulunan çeşitlerden olmayanlara vermek isterdim. Saygı ve sevgilerimle efendim..

Yaylacı 22-06-2012 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toprak (Mesaj 988361)
Karanfil çiçeklerinin karanfil gibi koktuklarını bilmiyordum gençken.
Nasıl şaşırmıştım.
Ben çaya arılan karanfille çiçek karanfili ayrı şeyler sanıyordum.

Çiçekleriniz çok hoş.
Elinize sağlık.

Sayın toprak, çaya katılan veya çiğnenen karanfil ağaç karanfildir, hoş kokulu ve otsu yapıdaki karanfil ise tamamen farklıdır. İnsan zamanla bitkileri tanıdıkça birçok özelliğini de öğrenmiş oluyor, benim de daha yeni yeni öğrendiğim bitki ve çiçek türleri var, merak ve heyecanla araştırma, sorgulama ile bitki yetiştirme yapmaya çalışıyorum. Saygılar, sevgiler efendim...

Yaylacı 22-06-2012 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray topcu (Mesaj 988472)
Sayın Yaylacı,
gez gez ,bak bak bitiremedim 6 sayfayı.öyle değişik ,öyle harika çiçekler var ki,hayran kaldım.Annemde Sarıgazi Sancaktepe de oturuyor 3 yıldır.Oda teras kat,çok çiçek seviyor ama rüzgardan baş edemede,çoğu çiçeğini kaybetti,hem üzülüyor,hem her seferinde yeniden başlıyor ama yine aynı şeylr oluyur.sizin teras yakınlarda olsaydı kesin görürdük,gözden kaçacak gibi değil.saygılarımla..

Sayın nuray topçu, ben Kemal Türkler Mahallesindeki Bim'in arkasındaki sokakta oturuyorum, Bim'in bulunduğu binanın yanındaki binada terasım dışarıdan rahatlıkla görülebilir zaten benden başka bitki yetiştiren yok o civarda, birgün yolunuz düşerse çiçekleri görebilirsiniz. Terasın setleri üzerinde saksılar yana yana dizili, kuvvetli rüzgar esse düşecekmiş gibi ama sağlamdırlar.
Bir haftadır rüzgar aynı şiddette ve deli gibi esiyor, iyiki terasın bir kenarı cam set ile kapalı, bir de terasımı 3x3 bahçe çadırı ile kapatmıştım o yüzden çiçeklerim çok zarar görmedi.Ama artık rüzgar bitti, bu günden sonra rüzgar şiddeti normal seviyeye düşecek artık anneniz endişe etmesin.
Bu arada eğer bu tarafa yolunuz düşerse bende fide bolluğu var artık terasımda yer kalmadı, isterseniz size verebilirim. Saygılar, selamlar efendim..

Yaylacı 22-06-2012 23:01

4 Eklenti(ler)
Eklenti 311318
Daha önce resmini buraya eklediğim katmerli alaca karanfil aynı dalcıkta bu sefer bu renkte açtı (arka planda ilk açan karanfil çiçeğinin kurumuş hali görülüyor). Bana ilginç geldi, nedenini araştıracağım
Eklenti 311319
Kına çiçeği açtı, az sayıda fide elde edebilmiştim gözüm gibi bakıyorum onlara. Hava kararmış olduğu için resmini net çekemedim ama yarın gün ışığında hiç affı yok tekrar resmi çekilecek.
Eklenti 311320
Latin Çiçeğide hava kararınca resim çektirebildi, yarına tekrar bana poz verecek şansı yok :)
Eklenti 311321
Lisianthus fideleri bu kadar büyüyebildi, ne kadar uzun sürüyor fide haline gelene kadar. Gelecek sene daha erkenden ekeceğim tohumlarını, artık tecrübe edindim.

Yaylacı 22-06-2012 23:04

Katmerli Karanfilin ilk çiçeğinin resmi 169 no'lu mesajda görülüyor. O mesajdaki Karanfil ile yeni çekilen karanfil aynı bitkinin aynı dalı üzerinde yer alıyor. Dikkat edin lütfen..

Yaylacı 30-06-2012 12:37

5 Eklenti(ler)
Her çiçek mevsimi gelince hayata merhaba diyor.
Eklenti 313881
Arı Ay Çiçeği üzerinde kendi gıdasını temin etmek için uğraş veriyor, bu tür arı bu civarlarda pek görülmez ama çiçeğime misafir oldu. İyide oldu hiç olmazsa tohum elde etmeme imkan tanıyor :)
Eklenti 313882
Beş Nokta Çiçeği ( Nemophila Maculata ), daha önce rüzgardan dolayı tepesi kırılmıştı fakat daha da güclenerek yeniden çiçeklerini verdi üstelik bol miktarda.
Eklenti 313883
Beyaz Phlox, geçen seneden daha güçlü bir şekilde çiçeklerini verdi, bitki tüm saksıyı sürgünleriyle doldurdu (saksı büyük 10'luk saksı)
Eklenti 313884
Tohumdan ekmiştim Portulaca (İpek Çiçeği), hızlı gelişim göstererek ilk çiçeğini verdi, tomurcuk halinden çiçek açmaya çok sürmedi, birkaç dakika da 0,5 cm çapındaki tomurcuk çiçeğe dönüştü.
Eklenti 313885
Sahil Karanfili (Limonium sinuatum), çok ilginç bir çiçek. Mavi çiçekleri üzerinde sanki dantel dokunmuş gibi minik beyaz çiçekler. Bu çiçeğin tek rengi var bende, mor, sarı kırmızı, pembe ve eflatun renkleri var. Bulabilsem çok sevineceğim. Bu çiçeği isterseniz kesip vazoya koyabilirsiniz, merak etmeyin çiçekleri bir haftada solmaz, istediğiniz kadar uzun süre susuz vazoda saklayabilirsiniz, ömürlük.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025