agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

toprak 27-06-2012 17:52

Gezerken dikkatimi çekti de sizin saksılarda epey bir toprak var.
Binaya ağırlık yapasın sakın:)

Babam bir zamanlar ağırlık yapıyor diye saksılarımı balkondan aşağıya atmıştı.
Hey gidi günler.

Akşam neşesi olsun.

serkan_istanbul 27-06-2012 22:45

5 Eklenti(ler)
herkese iyi akşamlar cep telefonumla bir kaç kare çektim paylaşmak istiyorum.

adonis- 28-06-2012 00:24

çok fazla bitkiniz var :) geniş bir koleksiyon gibi olmuş. nice seneler boyunca yeşil kalmaları dileyimle

serkan_istanbul 28-06-2012 06:59

Hoş geldiniz terasıma çok teşekkürler sn adonis- sevgiyle kalın.

Cemil B. 28-06-2012 09:43

sebzeler , çiçekler , meyveler süper , Maaşallah..

berçin 29-06-2012 22:51

Nasıl paylaşmazsın sevgili Serkan,bir de yedim kavunu demez mi:)

alacakaranlik 30-06-2012 10:15

Sayın Serkan, balkon olmadığını bilsem bahçe diyeceğim ( gerçi bahçeden farkı yok ). Bir maşallah diyeyim. Terasta coşan çosana :) :)
Bir yakupta ben alacağım. Bu aralar böyle bir sevda oluştu bende :)

emily14 30-06-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 988373)
glayöller açtı. Biberlerimi opladım 3 kilo kadar var fazlası vardır eksiği yoktur. Maşallah. çeri domateslerimden olgunlaşanlar ve nanelerim biçtim kurutacağım bu 4. sefer olacak.

Muhteşemler yaaaa... Ellerinize sağlık...
Tatları da kimbilir nasıldır? :p
kokularııı ... bayıldım ;)

serkan_istanbul 01-07-2012 12:07

sayın cemil b, alacakaranlık, emily14, berçin çok teşekkür ederim. İnşallah sizinkilerde yüzünüzü güldürür. Ziyaretinize sevindim. sayın alacakaranlık yakup tımneh jako uysal bir hayvan konuşmayada başladı. alırken dikkatli olun bazıları uzun aylar boyunca kendine yaklaştırmıyolar. Kırmızı kuyruk jako papağanlarıda var onlarda tüy yolma sorunları çok oluyo ilgisizlik yaparsanız. yakup dediğim gibi timneh jako konuşmalarında aynı sorun olmuyo kelimeleri öğreniyolar taklitler yapıyolar. Sevimli hayvanlar ama alakayı çok seviyolar. Güvenmediğiniz kimseden almayın belgesinide sorun mutlaka. tımnehin tek farkı biraz daha ufak yapılı kırmızı kuyruk jakolar biraz daha iri oluyolar. ömürleri 60 yıl kadar ikisininde ve 6 yaşlarında bir çocuk zekasına sahipler bakımları bazan kolay olmuyo yemek bile seçiyo benim yakup. internettende araştırmanızı tavsiye ederim bakımları hakkında. ceza vermemek gerekiyo unutmuyolar ve mutlaka acısını çıkartıyolar. ben çok severek aldım onu 1.5 yaşlarında daha çocuk. Allahtan uysal dediğim gibi öyle çok bağırmadı. Hepsinin karakterleri farklı oluyo. Benim yakup benden başkasına sevdirmiyo mesela annem ben olmadığımda sadece yem verebiliyor. sabah 5.30 da ayakta ve beni kaldırana kadar susmuyo olum olum yakup ve al oğlum diyo. sevgiyle kalın sormak istediklerinize daha sonrada cevap verebilirim.

berrinb 01-07-2012 13:47

Aman Tanriiimmm...Burası teras değil, SERKAN İSTANBUL un ÇİFTLİği....:))

Birgün bu güzellikleri gezerken terasınızda beni baygınbulursanız hiç şaşmayınız, sevgili serkan istanbul...O nedir o öyleee...??? 657..658..659..mesajlarda gezerken çat çat çatladım ....:)) Bizim bahçelerimizde böyle görüntüleri yakalamak çok zor iken , saksılarda bu toplu halde açmış çiçekleri nasıl yetiştiriyorsunuz...

O biberler, domatesler, karpuz....Helede o kabağa şaştım da kaldım ....Artık sizin terasa bir nazarlık hak olduu....:)Dahlialar harika açmışlar....O kadar çok çeşit varki hangi birisini hatırlayıp da sayayım...tepe sersemi oldum.,,Gezerken...:)))

Salondakilerde çok çok sıhhatli v güzellerdi...Ellerinize , gönlünüze sağlık canım....Vallahi kutluyorum sizi....
Selam ve sevgiler...Tanrı nazarlardan saklasınnn......:)

serkan_istanbul 01-07-2012 16:39

Hoşgeldin ablacım (berrinb) terasıma o senin yüreğinin güzelliği. çok teşekkür ederim güzel sözlerin için sonbaharda sizinle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Ailenize ve size güzel günler ve kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum. çok nazik ve incesiniz çok saolun.

serkan_istanbul 04-07-2012 14:27

5 Eklenti(ler)
ekinezyaların hepsi açtılar poşette 3 renkli olduğu yazıyodu ama beyaz ve pembe çıktılar olsun önemi yok . dolmalık biberlerden ikinci hasat geliyo bu sefer zeytin yağlı olacaklar geçen kıymalıydı. yıldız çiçeklerim, ve dalında çeri sırık domateslerim bu bitki koltuk aldıklarımdan köklendi büyüdü.

serkan_istanbul 05-07-2012 21:14

5 Eklenti(ler)
Yerelması, altın çilek ilk meyvesini yedim tam olmamıştı ama güzeldi üzeri maşallah bol meyveli, domateslerin salkımlarınada maşallah üstelik koltuk aldığım sürgünler büyüdüler birde meyveye durdular.

serkan_istanbul 05-07-2012 21:21

5 Eklenti(ler)
Teras çamurlu gibi, ama yeni sulama yaptım,o yüzden. iki kökte patlıcanım var. ilk meyveler yoldalar, siyah biberimde bol meyveli ilk hasat yapıldı üzerindekiler yeni olgunlaşanlar. genel biber görüntüleri. her şey yolunda maşallah.

serkan_istanbul 05-07-2012 21:28

5 Eklenti(ler)
Bir kaç tanede çiçekli bitkilerimden eklemeliyim. Bu arada biberlerde biber yok sanmayın yeni topladım kocaman bir poşet. Sabah güzelce yağda kavuracağım birazını üstünede bir yumurta oh yanında beyaz peynir harika olacak.

serkan_istanbul 05-07-2012 21:33

5 Eklenti(ler)
en son olarak zakkumum çok güzel bir kokusu var sabahları. kaynanam yok ama dili eksik kalmasın o var. herkese iyi akşamlar tekrar.

berçin 06-07-2012 01:59

Afiyet olsun sevgili arkadaşım,bu sene biber fidelerini kaçırdım.Zakkum ne kadar güzel bir çiçek değil mi?Günah diyenlere inat bende aldım bu sene birkaç fidan...

serkan_istanbul 06-07-2012 07:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 994777)
Afiyet olsun sevgili arkadaşım,bu sene biber fidelerini kaçırdım.Zakkum ne kadar güzel bir çiçek değil mi?Günah diyenlere inat bende aldım bu sene birkaç fidan...

Zakkumu ben çok seviyorum soğuklara sıcaklara direnen ve bütün yaz çiçeklerini esirgemeyen bir bitki. Ben çok seviyorum zehirli olduğunu biliyorum fakat çok güzel kokuyor benim katmerli olan iki dalı bir araya diktim bu senede her seneki gibi coştu. Dalları köklendirdim ben bu aylarda seneler önce suyunu değiştirdim sıksık bardakta köklendirdim. Dalını gövdeye birleştiği yerden kopartırsanız suda kökleniyo. Veya ilk baharda ama başlarında aynı dalı direk dikersenizde tutuyo bir arkadaşıma bu şekilde tutturdum çiçek bile açtı o küçücük boyuyla. ziyaretinize memnun oldum sevgilerimle.

Adalet Yağcı 06-07-2012 07:43

Bütün bunları bir terasta yetiştirebilmek büyük başarı.
Bizler Akdeniz iklimi deyip dururken sizler maşallah alıp götürmüşsünüz, benim patlıcanlar biberler daha yeni çiçekteler.

Aliisumlar ne kadar güzel çiçeklenmişler, gerçi hepsi çok güzel ama özellikle onlar dikkatimi çekti.
Bendekiler yoğun çiçekli değiller nedense, hava tam ısınmadı belki ondandır diyorum.

Ekinezyalarınızın dallarından ve yapraklarından toplayıp kurutursanız bağışıklık sistemini güçlendiren çok faydalı bir kür yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında, biberleri küçük doğrayıp az zeytin yağında kavurun, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de öyle deneyin.
Biberler hafif acı ise çok daha güzel olur.

Her şey çok güzel ve bakımlı, ellerinize sağlık.
Sevgiyle.

serkan_istanbul 06-07-2012 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 994803)
Bütün bunları bir terasta yetiştirebilmek büyük başarı.
Bizler Akdeniz iklimi deyip dururken sizler maşallah alıp götürmüşsünüz, benim patlıcanlar biberler daha yeni çiçekteler.

Aliisumlar ne kadar güzel çiçeklenmişler, gerçi hepsi çok güzel ama özellikle onlar dikkatimi çekti.
Bendekiler yoğun çiçekli değiller nedense, hava tam ısınmadı belki ondandır diyorum.

Ekinezyalarınızın dallarından ve yapraklarından toplayıp kurutursanız bağışıklık sistemini güçlendiren çok faydalı bir kür yapabilirsiniz.

Sabah kahvaltısında, biberleri küçük doğrayıp az zeytin yağında kavurun, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de öyle deneyin.
Biberler hafif acı ise çok daha güzel olur.

Her şey çok güzel ve bakımlı, ellerinize sağlık.
Sevgiyle.

çok sevindim terasımı ziyaretinize. Alisyumları seneler önce almıştım heryerden çıkıyolar maşallah bende saksıların kenarlarında bırakıyorum onlar 2 yaşlarını geçtiler. Teras orman gibi oldu yine. biberlerimde acı da var. tarifinizi yapacağım mutlaka. sevgi ve saygılarımla

Asya Ceylan 06-07-2012 09:21

Her baktığımda buranın teras olduğuna inanamıyorum maşallah gerçekten. Bir de gazanyaların çiçekleri soldukları zaman kesiyormusunuz?Çiçek ömrü ne kadar?bendekiler soldu kestim mecbur çirkin görünüyorlardı hem.Şuanda hiç çiçekleri yok bu sene bi daha açmaz galiba...

Asya Ceylan 06-07-2012 09:22

Günaydın bu arada :)

serkan_istanbul 06-07-2012 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 994831)
Her baktığımda buranın teras olduğuna inanamıyorum maşallah gerçekten. Bir de gazanyaların çiçekleri soldukları zaman kesiyormusunuz?Çiçek ömrü ne kadar?bendekiler soldu kestim mecbur çirkin görünüyorlardı hem.Şuanda hiç çiçekleri yok bu sene bi daha açmaz galiba...

çiçekleri geçtiğinde koparıyorum bir tanesini bıraktım tohum olmuş ektim bir kaçtane çıktı diplerinde. yaz boyu açıyolar. sorun olmuyo sizede günaydınlar.

serkan_istanbul 15-07-2012 09:26

5 Eklenti(ler)
Herkese hayırlı günler. Clamatis tekrar çiçeklendi fakat bazı çiçekleri dört çanak yapraklı bazı çiçekleri beş çanak yapraklı. Poğaça yaptım bu arada buyrun hep beraber afiyet olsun. Tv 8 seda akgül eşliğinde.

serkan_istanbul 15-07-2012 09:30

5 Eklenti(ler)
Bir kaç menekşem bunları bauhaustan almıştım. eski çiçekleri geçti yenileri geliyo canlandılar ve a 101 den çiçek saksısının dibinde görüp isteyip aldığım yaprak sapı yoktu köklendi yavruladı. garden yamı salonun en aydınlık havadar terine koydum şimdilik gayet sağlıklı çiçekleri döktü olsun yaşasında önemli olan o.

serkan_istanbul 15-07-2012 09:36

5 Eklenti(ler)
şimdide ilksen öztürk hanımdan gelen bitkilerin son hali. Aşkın gözyaşı çok sağlıklı , renkli telgraf öldü ölecek derken maşallah yaşıyo yavruluyo boy attı ama balkonda şuanda. Birde yeşil olan var büyük yapraklı ne öldü nede büyüdü ama sağlıklı yerini değiştirdim onunda bakalım. Fesleğenim, sevim hanımın sakaryadan yolladığı zıpçıktılarım henüz açmadılar geçen sene açmıştı ama müthiş çoğaldılar bunlar hepsi deil uzun bir saksıda kendileri.

serkan_istanbul 15-07-2012 09:52

5 Eklenti(ler)
Sırada zafer abiden gelen bitkilerimden tek gecelik gelimin baya büyüdü ben yinede yedekledim ana dalı kopardım tekrar diktim tutu. Efe püskülümü salaona aldım iki yavrusu var. Güler abladan gelen atlas ucu büyüdü kestim onu bir arkadaşıma verdim benim ki yavruladı ilk çiçeğini zaten açmıştı şimdi gelişmesini istiyorum. Ve yine zafer abiden gelen sukulent.

TaşevliBahçe 15-07-2012 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 998446)
Herkese hayırlı günler. Clamatis tekrar çiçeklendi fakat bazı çiçekleri dört çanak yapraklı bazı çiçekleri beş çanak yapraklı. Poğaça yaptım bu arada buyrun hep beraber afiyet olsun. Tv 8 seda akgül eşliğinde.

Sn.serkan_istanbul ,

Terasınızda maşallah yok yok..Nuhun gemisine benzettim bir an için..

Daha kahvaltı yapmadım , poğaçalarda sıcak sıcak mis gibi burnuma koktu valla. Avucumu yalayıp duruyorum.:D

serkan_istanbul 15-07-2012 09:56

Sn taşevlibahçe çok teşekkür ederim buyrun hep beraber yiyelim. çok teşekkür ederim sağlıkla sevgiyle kalın.

Sevgi Durul 15-07-2012 10:47

Hepsi çok güzeller, emeklerinize sağlık. Poğaça da nefis görünüyor.

Son fotoğraftaki bitki, Graptopetalum. Güle güle büyütün.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025