agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

GÜLSEN_ 27-07-2012 20:44

teşekkür ederim serkan bey ipi almaya istanbula gelemem ama burdada istemediğiniz kadar sakallı ip var kilo ile satılıyor hep görüyorum ama nasıl örüldüğü hakkında bilgi almak istedim bende yapıcam mutlaka tekrar teşekkürler. Ayrıca ördüğünüz yeleğinizin modeli de çok hoş ellerinize sağlık. Poğaçalar kekler walla 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu oluyor sanırım, sevgiyle bol çiçekli günler

serkan_istanbul 27-07-2012 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1003096)
teşekkür ederim serkan bey ipi almaya istanbula gelemem ama burdada istemediğiniz kadar sakallı ip var kilo ile satılıyor hep görüyorum ama nasıl örüldüğü hakkında bilgi almak istedim bende yapıcam mutlaka tekrar teşekkürler. Ayrıca ördüğünüz yeleğinizin modeli de çok hoş ellerinize sağlık. Poğaçalar kekler walla 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu oluyor sanırım, sevgiyle bol çiçekli günler

O sakallı iplerden alacaksanız önceden içine kalın ip sararlardı uzun tüylü olanları var birde kısa tüylü. Benim en son aldığım ip kendinden kalın tüylü ve daha sağlam ve ağır oluyo örüldüğünde toplanmıyo. Alırken buna dikkat edin o yusden yazdım kürkçü handan aldım diye ;) mutlaka satıcıya alırlen belırtın içine ip sarılmadan örüle bilen iplerden olsun. sevgiler.

serkan_istanbul 28-07-2012 21:33

1 Eklenti(ler)
Iyi akşamlar herkese bu akşam yeni bir tarife bende bir şeyler ekledim ve bunu yaptım.
1 adet bayat ekmek parçalara böldüm robottanda geçirilebilir. Yarım kabartma tozu, süt
ekmekler bir kaba alınır kabartma tozu koyulur. Ve ardından yavaş yavaş süt ilave edilerek bir hamur elde edilir. Kulak memesi kıvamında ellerinize yapışırsa hiç önemli deil. Daha sonra tepsi orta boy fırın tepsisi güzelce yağlanır. Hamur içine yayılır üzerinede az bir şey sıvı yağ dökülür ve elimizle tepsiye yeyılır piza hamuru şeklinde. Bu hamuru ister piza olara istersenizde benim yaptığım gibi patatesli iç hazırlanır damak zevkinize göre üzerine güzelce yayılır iki yumurta çırpılır üzerine güzelce dökülür. Daha sonra domates kırmızı biber ve yeşil biberle süslenir önceden ısıtılan fırında kızarana kadar pişirilir isteyen sıcakken kaşarda rendeleye bilir afiyet olsun. Ben pizzasınıda yapıyorum güzel oluyo. Ekmekleri çöpe asla atmıyorum ya tersımda kuşlara veriyorum **** bu şekilde değerlendiriyorum.

Maviş 31-07-2012 14:11

1 Eklenti(ler)
Serkan- İstanbul Çiçekleriniz çok güzel çeri domatesiniz, biberleriniz, patlıcanlarınız, kaktüslerini ve sukulentleriniz ve diyer bitkileriniz Maşallah Maşallah nazar deymesin. Terasta çiçek ve diyer tüm bitkilerinize bakmak çok zor. Canı gönülden bir bahçenizin olmasını diliyorum.
Eklenti 322546

Asya Ceylan 31-07-2012 14:24

1 Eklenti(ler)
Bir maşallah da benden ;)

Eklenti 322548

esk nisagül 01-08-2012 01:33

Sayın serkan tebriklerrrrr
günümüzde bir çok insan ekmeği poşet,poset çöpe atarken sizin böyle bir tablo çizmenizi
ayakta alkışlıyorum siz gerçekten duyarlı bir insansınız
şahsen ekmeğimi çöpe atmıyorum en azından bir bardak sütle ıslatıp bahçemdeki hayvanlarıma vermek beni mutlu ediyor
saygılar

serkan_istanbul 05-08-2012 00:13

Maviş2, asya ceylan ve esk nisagül çok teşekkür ederim yüreğinize sağlık sevgiyle kalın.

Canan 05-08-2012 21:17

Serkan Bey daha önce de gezmiştim terasınızı ama son bir iki ay koyduğunuz görseller nefesimi kesti desem yeridir. Bu teras değil, harikalar diyarı. Bir yerinden elf, hobbit birşey çıkacak gibi. Yemek de muazzam görünüyor, on parmağında on marifet... Sizi takibe aldım, belki bana da bulaşır :)
Yakupcan' ın uyandırma stiline ne güldüm. Çok yaşayın...

serkan_istanbul 06-08-2012 23:35

teşekkür ederim canan beğenmenize sevindim. Aslında şimdilerde maşallah tam bir orman oldu
rahat dolaşamıyorum bile koca teras sanki bitkilerden kayboldu. yarım bıraz resim yükleyeyim de görün.

Canan 07-08-2012 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1006614)
teşekkür ederim canan beğenmenize sevindim. Aslında şimdilerde maşallah tam bir orman oldu
rahat dolaşamıyorum bile koca teras sanki bitkilerden kayboldu. yarım bıraz resim yükleyeyim de görün.

Yeni fotoğraflar harika olur, hemde önerilerizle balkonuma alıp, gözüm gibi baktığım sardunyalarım, tatil dönüşü ölmeye başlamışken üzüntümü sizin terasta atarım. Bakacak birini ayarlamıştım, aşırı bakmış , çürümeler köklerden dallara çıkmış bile 10 günde. Sizinkileri seyredip seveyim bari.

serkan_istanbul 10-08-2012 13:52

istanbuldan izmire geldim bugün ikinci günüm teras anneme emanet

serkan_istanbul 27-08-2012 09:26

5 Eklenti(ler)
Resim yüklemeyeli baya olmuş. Öncelikle semizotu çiçeğimle başlıyorum. Küçücük bir dal olarak ekmiştim. 2 ay içinde geldiği nokta resimdeki gibi iki koca saksı yalnız anlamadıgım renk olarak açık pembeydi ama kendileri iki renk açıyo tek kökte dalsız budaksız bir şeydi yapı markette. Çalışan arkadaşımdan isteyip aldım.

serkan_istanbul 27-08-2012 09:43

5 Eklenti(ler)
Sırada izmirden getirdiğim bir kaç bitkim var bu resimler balkon ve salondan terasta da var onları daha sonra ekleyeceğim.

serkan_istanbul 27-08-2012 09:48

1 Eklenti(ler)
şimdi sırada bir bitki var onuda 20 gün önce sokakta terk edilmiş bir halde bulan bir arkadaşım getirdi. Gazetecinin önüne bırakıp gitmişler diyeceğim atılmış demeye dilim varmıyo. Susuzluktan buruş buruştu şuanda evde ama ne sever bilmem. Bol aydınlık bir yere koydum toparlandı.

Canan 27-08-2012 11:37

Hayret ediyorum ne çok bitki atılıyor, hadi hayvanları terkediyorlar anladık (anlamadık ama); hepitopu bir köşede duracak, bardağında kalan suyu bile versen olur, gözünün önünde güzel bir şey, dursun işte. Gerçekten benim insanlara bakışım gitgide kötüleşiyor; istiyorlar ki sadece kendileri yaşasın, sadece kendileri konuşsun, sadece kendileri ve kendi düşünceleri varolsun. Zaten bana kalsa hepsini beton duvarlar arasına kapatır, etraflarına da bolca ayna koyardım. Bunu attı dünyadan daha fazla yer kaptı, yerine de kendi fotosunu koymuştur.

eoe1234 27-08-2012 20:29

Haklısınız sevgili canan.Bizim sitede bahçede otlar vardı temizledik kazdık güller ektik,güllerimiz tam açtı komşumuz rahatsız olmuş çıkartırdı çiçekliyken taş döşetmiş.Yani insanlar çiçek ve hayvanları sevmiyor dünya onlara ağit üzülmemek elde değil sevgiler.

Canan 27-08-2012 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 (Mesaj 1012388)
Haklısınız sevgili canan.Bizim sitede bahçede otlar vardı temizledik kazdık güller ektik,güllerimiz tam açtı komşumuz rahatsız olmuş çıkartırdı çiçekliyken taş döşetmiş.Yani insanlar çiçek ve hayvanları sevmiyor dünya onlara ağit üzülmemek elde değil sevgiler.

Şimdi Serkan Bey'in başlığını meşgul ettik ama ne yapalım o da fotoğraflar için bu kadar bekletmeseydi, beklerken laflıyoruz. :) Ben diyorum ağaçlar net bize siteler yapsın, toplaşıp otururduk ne güzel komşu komşu :) Mesela ben hemen Serkan Bey'in yan terasını pardon bahçesini (!) alır sebeplenirdim :)

serkan_istanbul 28-08-2012 11:23

Iki arkadaşımada teşekkür ederim sayfama her zamn beklerim asla meşkul etmediniz sevindirdiniz sevgiler sn canan ve eoe 1234 hayvanları ve bitkileri sevmeyen insanlarıda sevmez o siteye taş döşeten kişi iyiki benle aynı yerde oturmuyo

serkan_istanbul 28-08-2012 11:34

5 Eklenti(ler)
Evet şimdide terasımdan bir kaç resim öncelikle izmir güzelleri ısırgana benzeyen limon otu izmir migrostan aldım hatta şaşırdım organik sebzelerin arasında saksısıyla dolaptaydı. karanfiller biri somon renkli keremede benziyodu diğeri kırmızı, mercan köşk kokusu harika ve son olarak mercan çiçeği kırmızı. limon otu çayda bazı tatlılarda ekşi tat sevmıyorsanız kullanılabiliyor limon aroması katıyo.

serkan_istanbul 28-08-2012 12:00

5 Eklenti(ler)
devam edeyim bir kaç resim daha begonyalarım ilksen hanımın gönderdiği mor telgraf keyifli, buz çiçeğim, yaprak güzelim ve sardunyalarım

serkan_istanbul 28-08-2012 12:11

5 Eklenti(ler)
devam edeyim.

serkan_istanbul 28-08-2012 12:18

5 Eklenti(ler)
minyatür gülüm, ateş dikenim, meleklerin borozanı datura ve horoz ibiği tohumdan kendi çıktı datura ve meleklerin borozanı zafer abiden ikisininde keyfi yerinde gövdeleri kalınlaştı ve kocaman oldular resimde ufak çıktılar.

Canan 28-08-2012 12:24

Serkan Bey çok zarif ve anlayışlısınız, vaktiniz olursa Rescue Ink takımını duymadıysanız seyretmenizi öneririm. İri kıyım, dövmeli adamlar etraftan hayvanlara eziyet ihbarlarına gidiyorlar. Şiddet asla yok tabi ama o insanlar kapılarını açıp karşılarında iri-yarı, asık suratlı adamları görünce birden hayvansever (!) oluyorlar. Çok zevkli.
Ben de hayvan ve diğer türler için bir tim kurulmasını istiyorum. Hemen katılırım.
Şimdi gider taşları kırıp, çiçek eker, iri-kıyım arkadaşlarımızın eğitim (!) vermesini sağlardık. Seyretmeyenler mutlaka seyretsin.
Fotoğrafların devamını heyecanla bekliyorum.

ilksenozturk 28-08-2012 12:25

terasınızın gür,kalabalık ve hafif karman çorman bir havası var
hali çok doğal, çok güzel

daha çok genel görünüş fotoğrafı yükleyin lütfen :)

serkan_istanbul 28-08-2012 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1012558)
terasınızın gür,kalabalık ve hafif karman çorman bir havası var
hali çok doğal, çok güzel

daha çok genel görünüş fotoğrafı yükleyin lütfen :)

çok teşekkür ederim. Genel görünüş resmi çekemiyorum cidden yürüyecek yer yok gibi hatta yıkayamıyorum bile kırılırlar korkusuyla. Bir kaç bitkimide budadım mesela altın çilek o kadar çok meyve verdi dallandı bazı dallarını kesmek zorunda kaldım. Kalabalık halini seviyorum bitkilerim de galiba beni seviyo hiç utandırmadılar beni. Biberlerden o kadar yedikki anlatamam pazardan biber almıyorus yetiyor bize domateslerimde öyle. sevgiler ilksen hanım çok teşekkür ederim.

serkan_istanbul 28-08-2012 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1012557)
Serkan Bey çok zarif ve anlayışlısınız, vaktiniz olursa Rescue Ink takımını duymadıysanız seyretmenizi öneririm. İri kıyım, dövmeli adamlar etraftan hayvanlara eziyet ihbarlarına gidiyorlar. Şiddet asla yok tabi ama o insanlar kapılarını açıp karşılarında iri-yarı, asık suratlı adamları görünce birden hayvansever (!) oluyorlar. Çok zevkli.
Ben de hayvan ve diğer türler için bir tim kurulmasını istiyorum. Hemen katılırım.
Şimdi gider taşları kırıp, çiçek eker, iri-kıyım arkadaşlarımızın eğitim (!) vermesini sağlardık. Seyretmeyenler mutlaka seyretsin.
Fotoğrafların devamını heyecanla bekliyorum.

Mutlaka bakacağım teşekkür ederim. zaten heryer taş beton bende gelirrim taşları sökmeye bahçe taş deil bitkilerle dolu olmalı . Çocuklara hayvan ve bitki sevgisi aşılamalı ki ilerde söküp kesip yakmasınlar . taşların arasında malesef bu olmaz.

serkan_istanbul 28-08-2012 19:25

5 Eklenti(ler)
bir kaç resim daha eklemeliyim. Semiz otu çiçeğim bu seferde iki renkli olarak açtı şaştım kaldım. Açık pembe küçücük bir daldı kendileri.

Canan 28-08-2012 20:10

Serkan bey dışarıdan domates almadığınızı söylemişsiniz. Sizce konserve de yapmak üzere tüm sene için kaç kök gerekir?
Sizden vaktiniz olduğunda terasın sonbahar-kış hazırlığını nasıl yaptığınızı da anlatmanızı rica etsem. Çok çeşidiniz var, güzel bir kaynak olur. Teşekkürler..

serkan_istanbul 28-08-2012 20:18

Dışardan domates alıyorum. Biber almıyoruz. Benim domateslerim çeri baya verimli fakat yemekler için domates alıyorum, salata için gerek olmuyo. Teşekkür ederim ilginize.

Vallahi özel bir hazırlık yok bende sonbaharda biber ve domatesler saksıdan çıkarılıyo toprak asla boşaltılmıyor köklerini genelde bırakıyorum kış boyunca çürüyo. Bunun dışında biraz azotlu ve kompoze gübre kullanıyorum biber ve domateslerin yerlerine roka tere ve soğan dikiyorum. Genelde saksılarımı ilk baharda alt üst ediyorum. bu arada boş saksılarımada evdeki sebze artıklarından biriktirip döküyorum. Mesela patates kabukları ve benzeri artıkları rondodan geçiriyorum çay poasalarınıda biriktirip topraklarıma döküyorum. bunun dışında bir hazırlığım yok biberler meyveye durduğunda kopan yaprakları yine evdeki bazı sebze artıklarını biberlerin dibine koyuyorum. biraz karışık oldu ama insallah anlata bilmişimdir.

Canan 28-08-2012 22:42

Röportaj gibi oldu biraz ama :) hangi bitkileri kışın içeriye alıyorsunuz? Terasa sera kuruyor musunuz ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025