![]() |
Hepsi çok güzeller..Ellerinize sağlık..
|
Alıntı:
Aslında daha fazla kardeş babam ve benim tarafımdan pek istenmiyor,çünkü annemin bize olan ilgisi,bölünüyor :D (50 yaşından sonra kardeşimimi kıskanıyorum ne :D |
Alıntı:
|
Çok güzel, annenizin hoyası var mı?
Lütfen vaktiniz olduğunda benim listem belli, beğendirin olabilirse size bitki içerikli(hoya) kardeş gelsin. Annenize gelecek kardeşlerin yanında yolculuk sırasında eşlik edecek birileri de gerekiyor o seçimi de babanız yapsın isterim.:) |
Sevgili Yeşillim, annem'e yine sizden gelen Hoya Carnosa çeliğinin birini köklendirip verdim :) sizdeki hoyalardan seçim yapmak mümkün değil,(Aile meclisinin ortak kararı :)) çünkü hepsi bir birinden muhteşem, ayrıca bana kazandırdığınız, çeliklerden sonra, böyle bir talep yapmaya yüzümüz yok, zaten bendeki hoyalar geliştiğinde, ilk çelikleri anneme veriyorum, böylece hem o seviniyor, hemde bendekilerin başına bir problem geldiğinde, kendimi garanti altına almış oluyorum :)
Önce kendinize, sonra hoyalarınıza iyi bakın,onların gelişmelerini, fotoğraflarından bile izlemek bizim için mutluluk. Saygılarımızla. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 250064
Selluka geçen yıl, sercan1969 kardeşimin hediyesi küçük bir fide olarak gelmişti ve kısa süre önce budama yaptığım selukka'm çiçek açmaya hazırlanıyor.:eek: Eklenti 250065 Sevgili kaynanacığımın hediyesi açelya'm :p |
Ben bu sene erken budadım sellukamı o nedenle tohum göremiyeceğim demektir.
Annenizin yüreğine sağlık Yurdaer bey kardeşiniz çok şirin:) Annenizin kaktüsleri, babanızın sardunyaları hepsi çok güzel:) |
Sevgili Sevim.K teşekkür ederim (Kardeşim adınada :)) Babamın sardunyaları çok çeşitliydi ama evelki kış seraya almıştı,rüzgardan naylon seranın, yan tarafının açıldığını fark etmeyince, bir kısmı dondu bir kaç tane kaldı.
Not:Tohum ihtiyacınız varsa size gönderebilirim. |
Açelyanın rengi çok güzelmiş. Annenizin elinden öpttüm
kayınvalidenizin de ellerinden öpüyoruz. hoya teklifim kendilerine de geçerlidir kabul ederseniz. |
Sevgili Yeşillim beni mahçup ediyorsunuz :( teklif annelere geçerli bana geçerli değil sanırım :( gerçi ben çelikten büyütüp onlara paylaştırıyorum :)) bendeki türlerin neredeyse tamamı zaten sizden gelenler,bende olanları biliyorsunuz,sizin hoyalarınızdan seçim yapmak çok zor,sizede çelik için hangileri uygun bilmediğim için size bırakıyorum,ama baştan söyleyeyim,bende çiçek açmadan kimseye vermem :))
Mutlu ve bol çiçekli günler dilerim. |
İlk geçen yıl H.carnosa verdim
takip ettim ne yapıyor carnosayı sn ykolko sınıf atladınız demekki ailecek nasip alıyorsunuz. bu arada evet annelere artık eşinize de gönderirim dilerlerse size çelik verirler. artık aranızda takas yaparsınız.hep beraber hazır olunca ö. mesajdan bildiririm. |
Sayın Yeşillim takas etmek mi? :) çok zor.. hele bende büyüsünler onlara çeliklerinden köklendirir veririm :) Bu anası oğluna bağ bağışlamış oğlu anasına bir salkım üzüm bağışlamamış hikayesine benzedi :) yeni şekerlerimin fotoğraflarını az sonra ekliyorum.
|
Yeni şekerlerim :)
5 Eklenti(ler)
Eklenti 253962
Hoya diversifolia Eklenti 253963 Hoya memoria Eklenti 253964 Hoya archboldiana Eklenti 253965 Hoya verticillata Eklenti 253966 Hoya pubicalyx |
Şekerlerime devam :)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 253970
Hoya cv Chouke (yeni yuvasına kavuşur kavuşmaz daha can suyunu çekmeden fotoğrafladım) Eklenti 253971 Hoya australis Eklenti 253972 Hoya carnosa tricolor'um çift kap yöntemi ile diadonit'e çelik olarak 1 ay önce ekmiştim şimdi yeni yapraklar çıkarmaya devam ediyor mutlu gibi değil mi? :) (Bu yöntem çok sağlıklı şimdiye kadar hiç fire vermedim tavsiye ederim) Eklenti 253973 Hoya Bella'm (sayın Hüzünperest'den gelen) sanırım o da mutlu işaretlediğim yerde göründüğü gibi sap gibi bir şey çıkarmaya çalışıyor Diğerleri şimdilik tembel tembel oturuyorlar ama sağlıklı görünüyorlar,umarım onlarda sevindirir.:p Bu arada özene bözene kavanozlarını hazırladığım ve evin salonunda camın önüne koyduğum sevgili kardeşlerimin birinden gelen su sümbüllerim birer yaprak çıkardıkdan sonra hızla çürümeye başladılar :( onlar için çok üzgünüm. |
Sayın ykolko, Bu arada diatomit 7 litrelik marketten buldum.
Sanırım bu materyali kullananlar aynı markadan alıyoruz. Benim aldığım 3,90 tl. Her gittiğimde de markette bulamıyorum. Bayram şekerlerinizin bayram havası yaşatması dileklerimle |
Sayın Yeşillim aynı marka diatomit'i ben 7 TL ye alıyorum sanıyorum istanbul farkı,ayrıca bende bulamıyorum bulduklarımda çok fazla ufalanmış oluyor buna bir çözüm bulmak lazım.
Teşekkürler sayenizde :) Bol çiçekli sağlıklı günler dilerim. |
Tüm Ağaçlar.net üyelerinin bayramını kutlar bol çiçekli günler dilerim.
|
Merhaba,paylaştığınız güzellikler için kendi adıma teşekkür ediyorum.Espirili anlatımınızla keyifle dolaştım baçeleri ve balkonları,kardeşlerinizi de kıskanmayın lütfen annelerin kalplerindeki sevgi sınırsızdır.Çocukken rahmetli babama zorla kirpi buldurtmuştum anılarım da tazelendi sayenizde,sizede iyi bayramlar annenizin elini yarın benim yerimede öpün lütfen.
|
Sayın Berçin sayfamı ziyaret ettiğiniz için ben teşekkür ederim,eski güzel anılarınızı hatırlattığım içinde mutlu oldum,bayram sabahı kardeşimi öpemeyeceğim :) ama annemi mutlaka öpeceğim.
Sizlerede mutlu sağlıklı bayramlar dilerim. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 257613
Topraksız yönteme geçirdiğim orkidem,iki çiçek sapı çıkarıyor,bakalım çiçek açma başarısıda gösterecek mi? Eklenti 257614 İstanbul semineri hediyesi beyaz pitaya. Eklenti 257615 Arap yaseminim, bunca,pamuklu bit ilaçlamasından sonra açtı,fakat herkesin söylediği gibi,aşırı bir koku yok,yanına on santim yaklaşmadan,kokuyu alamıyorum,acaba bu kadar ilaçlama sebebi ile mi çok az kokuyor anlamadım,artık bir daha ki çiçeğinde daha sağlıklı test edeceğim. Eklenti 257616 Bunlarda gelişimlerini beklediğim evlatlarım :p |
Hoş geldiniz sn.ykolko. O harika ve hemen açan renkli yılbaşı çiçekleriniz ne aledemdeler...
|
merhaba ykolko, çiçekleriniz çok güzel güle güle büyütün. bir şey sormak istiyorum "157 no" lu mesajınızda; "Bu papatyada sizlerden gelenlerden,tohumdan yetişti.çiçeğinde güneşin yedi rengi var" diye bahsettiğiniz o muhteşem güzelliğin sizde tohumu var mı?
inşallah vardır :)) |
Alıntı:
Sizlerede bol çiçekli günler. |
Alıntı:
Sorduğunuz sanırım çingene papatyalarım,yazlıkdan erken dönmek zorunda kaldığım için bir kaçtanesinden tam olgunlaşmadan,tohum almıştım ama çıkarmı çıkmazmı emin değilim,belki bıraktıklarımdan dokulen tohumlardan baharda çıkanlar olur. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 259116
Stres'e girdiği için, camekanlı balkona aldığım,limonum,tüm yapraklarını döktü,bir,iki alt dalda uç kuruması başlamıştı,dinlenmeye bıraktım,umarım baharda kendin toplar.(Limonları koparmaya kıyamıyorum, ama bu gün,yarın koparacağım) Eklenti 259117 Kaynanacığımın çiçeği,ısrarla resmini çekmemi ve foruma koymamı istedi :rolleyes: :D Eklenti 259119 Maviş çiçeğim:Geçen sene, toprak kültüründe çoşan, maviş çiçeğimden aldığım bir çeliği, kaynanama vermiştim, fakat mavişim ben yazlıktayken, ya aşırı sulamadan, **** az sulamadan ölmüştü, kaynanama yedeklemiş olduğum, gelişen maviş'den almış olduğum çeliği,çift kap yöntemi ile diatomite daldırdım, sabah güneşi alan bölüm koyarak beklemeye geçtim, bakalım başarı durumu ne olacak.;) Eklenti 259124 Karanfil: Geçen sene tohumdan üretmiş olduğum kokulu karanfillerimin çelikleriniden bir kaç yedeklemek yaptım :D Eklenti 259125 Ful''Yasemin'' (Jasmin) Kıbrıs'dan gelen çelikleri diatomite daldırdım bakalım başarılı olabilecekmiyim:confused: |
Sn.ykolko öncelikle merhaba,230.mesajınızda topraksız yönteme geçirdiğiniz orkidenin, bu yönteme geçiş bilgilerini bizimle de paylaşırmısınız?çok merak ettim bir orkide sever olarak.Saygılar.
|
Sayın Berçin, öncelikle sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.
Köklerindeki toprak kalıntılarını iyice temizleyip,kuru kökleri ayıklayıp,ılık suda yıkadım, daha önce hazırladığım,için diatomit dolu,altında yeterince delik olan, iç saksıya ektim,dış saksıya,1 cm kadar su ilave ettim,bitkide gelişim başlayana kadar,sıvı besin vermedim. uyguladığım yöntem sadece bu kadar. |
Sevgili ykolko,maşallah coşmuşlar bitkileriniz.
Kayın validenize saygılar çiçeğide göz alıcı. |
Sevgili Sevim4 ziyaretiniz için teşekkür ederim,bu sözleriniz kayınvalidemide sevindirecek :D
|
Sayın yurdaer bey çok güzel çiçekleriniz ve anlatımınız var.Topraksız olarak diatomite'te köklendirdiğiniz bitkiler ise bana yol gösterici olmakta,sizi takip ediyorum.Sağlıklı günler dilerim.Selamlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025