agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Ykolko / balkon ve salon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22560.htm)

ykolko 16-01-2012 15:07

umarım bardağın dip kısmına suyu rahatça alabileceği büyüklükte deliklerde açmış,yan tarafta bulunan,dış kabın içine oturtup,bir santim yükseklikte,10 gün sadece su vermeyide planlamışsınızdır.
Ayrıca,bir problem olmaz uyum sağlarsa,hoyanız çok kısa süre sonra köklerini bardağın dibinden dışarıya çıkaracak ve bana biraz daha büyük bir saksı hazırla demeye başlayacakmış gibi geliyor :)
Hadi hayırlısı,sağlıkla büyür inşallah...

Manolya_ 16-01-2012 15:31

Sayın hocam :))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 900205)
umarım bardağın dip kısmına suyu rahatça alabileceği büyüklükte deliklerde açmış,yan tarafta bulunan,dış kabın içine oturtup,bir santim yükseklikte,10 gün sadece su vermeyide planlamışsınızdır. (aynen uyguladım evet ama üşenmeyip yinelemişsiniz bana atlama şansı bile bırakmamışsınız);)
Ayrıca,bir problem olmaz uyum sağlarsa,hoyanız çok kısa süre sonra köklerini bardağın dibinden dışarıya çıkaracak ve bana biraz daha büyük bir saksı hazırla demeye başlayacakmış gibi geliyor :) Bu güzel temennileriniz gerçekleşirse, istediğinizi dileyin benden.Başarabilirsem, bunu size borçluyum. Şimdiden belirtmeliyim. Cesaretimi uygulama örneğiniz adeniumdan almış bulunmaktayım
Hadi hayırlısı,sağlıkla büyür inşallah...

Amin aminn..

ykolko 22-01-2012 21:54

Özel sipariş :) (özel ulakla)

1 Eklenti(ler)
Annemin bana siparişi gelin-damat çiçeği arıyorum,'' Trakya bölgesinde çok var,o kadar arkadaşın var onlara benim selamımı söyle onlar bana bulur...'' valla talimat böyle, arayışa geçtim ama bu bitki hakkında hiç bir bilgim yok, sadece aynı dalda, iki çiçek birden açıyormuş, gelin olan katmerli,damat olan yalın kat oluyormuş.
İşimiz zor ... :(

Ve google sağolsun resmini buldum.
Eklenti 265390

Manolya_ 22-01-2012 22:05

Sayın ykolko,
Anne çok haklı bukadar arkadaş varken marketlerdemi arayacaksınız :)))
Elbet ''gelin damat'' çiçeğine sahip olan bir arkadaşımız annenizin sesini duyacaktır.
İnşallah en kısa zamanda sevgili annenizin bu isteğini yerine getirip onu mutlu edersiniz.
Ayrıca aramaya değecek kadar ilginç ve güzel bir çiçekmiş dogrusu.
Saygılarla

ykolko 22-01-2012 22:19

Sayın Manolya_ sağolun moral için,markette bulsam alacağım ama hiç görmedim,yukarıdaki resmide bana tarif ettiği eşgal'e göre güügle sordum,bu çıktı ama ben bilmiyorum :)

yeşillim 24-01-2012 11:34

Annenizin ellerinden öpüyorum Değil bende tanıdığımda olsa hemen paylaşıma girerdim kendisiyle.
Dilerim bulursunuz. Yine de not alayım aklımda bulunsun. Şu an annenizin kirpileri var mı? kış günü beslediği hayvan vardır sanırım. Sakıncası yoksa biraz anlatır mısınız?

Forumda arattırdım bu çiçek begonya sarkan türü oluyor sanırım. Alcen üyemizin bahçesinde gördüm.:)

yener.T 24-01-2012 11:41

Sayın ykolko katı ortamda köklendirme ile ilgili çok güzel bilgiler vermişsiniz.Size bilgi için bir kaç konuda danışmam icap ediyor.Bilhassa bu konuda malzemeleri bulabileceğim bir yer varmıdır.Bilhassa Diatomit olarak Çarli kedi kumu haricinde doğal olarak diatomiti nereden temin edebilirim. Ayrıca besin eriyiğinden bahsediyorsunuz,bu besin eriyiğinin normal sıvı besin gübresi olabilirmi?
Birde bu tür köklendirmede hoyanın % 90 daha verimli olduğu söylemişsiniz. Buna güvenerek sukulent türü bitkilerinde katı ortama transferinde sorun yaşanır mı?
Daha doğrusu elimde bulunan suculent çeşitlerini diatomitte köklendirmede hoyalar gibi aynı başarı sağlayabilirmiyim.Teşekkür ederim.

ykolko 24-01-2012 12:13

Öncelikle sizi tekrar forumda görmenin mutluluğu içindeyim,hoş geldiniz...
Annem adınada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim,geçen gün formumuz üyelerinden sevgili Yener bey dostumla,annemlerin eve bir çay içmeye uğramıştık,annem çay ve börek ikramından sonra,bize gelin damat çiçeği aradığının, bir sürü arkadaşınız var,bana bu çiçeği bulunda göreyim :( imasını yaparak,çaylarımızı tazeledi,bu hafta tekrar gittiğimde,daha kapıda,imalı bir şekilde,'' Gelin damat çiçeğimimi getirdin '' karşılaması ile beni içeri buyur etti. Yani anlayacağınız durumum vahim... :)))
Sevgili Yeşillim ben dünya'ya gözümü açtım açalı,bizim evimizde mutlaka,bitkiler ve mutlaka en az bir tane hayvan vardır,bunlar neler derseniz aklıma gelenleri sayayım,Tüm ötücü kafes kuşları(Saka,kanarya,florya,iskete,fonyata,ispinoz )Yuvadan düşmüş saksağan yavrusu,güvercin,kumru,tavşan,tavuk,ördek,kedi,köp ek,muhabbet kuşu,papağan,akvaryum balıkları ve kirpi şimdilik aklıma gelenler,bunların en az biri **** bir kaçı,her zaman hayatımıza dahil olmuştur,sevgili kardeşim kirpi (boncuk)doğası gereği bahçede hazırlamış olduğu yuvasında kış uykusuna yatınca,annem her gün onu ''ya uyanır karnı acıkırsa'' diye bahçeye inip,onun yuvasının önündeki kaplara,Taze yemeğini ve suyunu koymaya devam edince,babam olur ya uykuda olan kardeşim,ya uyanamaz başına bir şey gelir annem çok üzülür diye,gitmiş bir tane,muhabet kuşu almış,(onun adıda boncuk) annemin hayvanlarla olan gözel iletişimi sayesinde,bir ayda anneme ve babama öyle alışmış ki,annemin adını söylemeye çalışmaya başlamış,şuanda kafesi açık,evin içinde gezip duruyor,Kirpi kardeşim ise havanın güzel olduğu geçen gün,uykudan uyanıp çıkınca,annem özlemle kirpi kardeşimin yanında alıyor soluğu,10-15 dakika gözünü annemden ayırmadan anneme bakmış, annem onu sevmiş,karnını doyurup tekrar yuvasına girmiş,araştırmalarıma göre, kirpiler normalde gece çıkarlarmış, fakat bizim boncuk annemin kokusunu duyduğu her vakit dışarı çıkıyor,bakalım bahardada bu bağlılıkları sürecekmi? yoksa yavrudan büyüttüğü saksağan gibi, eş bulup annemi terkmi edecek? yoksa eş bulup iç güveysimi getirecek? göreceğiz.

ykolko 24-01-2012 12:35

Sayın Yener bey merhaba...
İstanbuldan bir ziraatci dostumuz diatomit getirmiş ve markette satılandan hem daha ucuz hemde 1 LT daha fazla,isterseniz özelinizden adresini verebilirim.
Besin eriği konusundada tabii ki mevsimine göre piyasada satılan sıvı besinleri kullanmaktayım (Dikkat edilecek husus,dinlenmeye çekilmiş,genelde serinde beklettiğimiz bitkilere sıvı besin ya çok düşük **** hiç vermiyorum)
Öncelikle Hoya çeliklerini köklendirmede Diatomit benim için olmazsa olmaz bir hal aldı,sadece benim hatamdan kaybetmiş olduğum,hoya bella dışında hiç bir kaybım olmadı(Gelişme fotoğraflarını daha sonra ekliyeceğim) Ayrıca büzüşüp ölmek üzere olan adeniumlarım diatomit sayesinde,kurtulup şuan yeni yapraklar vermeye başladı ben farklı bitkileri diatomit'de deniyorum şuan problemsiz gelişiyorlar,bunlar,sukulentler,orkide,karanfil çelikleri,ruj çiçeği,ful,yılbaşı,paskalyalarım vaktim oldukça yeni bitkileri de denemeye devam ediyorum şuana kadar çok memnunum,sanıyorum yakın bir zaman sonra evimdeki tüm bitkileri diatomit'e aktaracağım.(sukulent gibi,köklü bitkilerin diatomit'e aktarılmasından biraz çekinsemde,köklerini,ılık su altında iyice toprakdan arındırıp aktarıyorum,şuana kadar bir problem yaşamadım)
Diatomiti tüm dostlara tavsiye ederim ama önce uygulayacakları bitki ve diatomit sistemleri konusunda çok iyi araştırma yapmalılar)

ykolko 24-01-2012 12:52

Sayın Yeşillim Gelin damat çiçeği odunsu bir gövdeye sahip bir bitki olup pek sarkıcı değil,bazı begonya türlerinin çiçekleri bu bitkinin ki ile karıştırılıyor aslında çokda benziyor.

Manolya_ 24-01-2012 14:31

Sayın ykolko,
278 nolu mesajınıza çok güldüm ''sevgili kardeşim kirpi (boncuk)''
Anlaşılan artık resmen kardeşliğe kabul edip benimsemişsiniz :))
Anlatım tarzınıza bayıldım, bu kadarmı güzel anlatılır. Okurken adeta annenizin bahçesinde yaşıyor gibi hissettim kendimi :))

Daha sonra 280 nolu mesajınız oldukça ilgi alanıma giriyor.
Son günlerde yaşadıklarımı biliyorsunuz.
Ziraatçi arkadaşınızda fazla ise bende satın alabilirmiyim?
Zira sürekli elimin altında bulundurmak isterim.
Bende sizin gibi bitkilerin diatomitte daha iyi gelişeceklerini düşünüyorum.

Gelin damat bulup anneyi sevindirmek lazım, aksi taktirde işiniz zor gibi sizi her gördüğünde imada bulunacak haklı olarak.
Benim de aklımda ama henüz tanıdıklarımda rastlamayadım.
Hep birlikte araştırıp annenin bu küçük isteğini yerine getirmek bizim için zevk ve vazifedir.
Selamlar
Asu

ykolko 24-01-2012 14:33

Hoya çeliklerimin gelişimi ve diğer

5 Eklenti(ler)
Eklenti 265596
Hoya diversifolia çeliğim köklenmeyi tamamladı,iki adet birden yaprak sapı çıkararak yeni yapraklar verme çabasında.
Eklenti 265597
Hoya pubicalyx çeliğim, yeni yaprak çıkarmaya uğraşıyor,(toprak ortamda daha geç gelişim gösteriyorlar)
Eklenti 265598
Hoya memoria çeliğim yeni sürgün dal vererek,gelişimini sürdürmeye devam ediyor.
Eklenti 265599
Hoya verticillata bu hoya çeliğimde ilginç bir gelişim farkettim,köklenmeye baktım,diğerlerine oranla,daha çok az,fakat yaprak sapıda uzatıyor,ikisini bir arada yapmaya çalıştığından her halde,gelişim oldukça yavaş.
Eklenti 265616
Hoya carnosa tricolor çeliğim daha önceki sayfalara fotoğrafını koyduğum gibi,sadece iki yaprakdan ve 4cm gövdeden oluşan bir çelikti,önce çok güçlü kök oluşturdu, sonrada pembeli yaprak çıkardı.

Manolya_ 24-01-2012 14:46

Sayın ykolko,
Çelik hoyalarınız son derece sağlıklı büyüyorlar, bu güzel bir haber ve çok sevindim.
Ancak dikkatimi çeken birşey var.
Diatomiti ben şefffaf kaba koyup içine çeliğimi yerleştiriyorum. Dış kap ise ışık geçirmeyen renkli bir kap oluyor.
Sizde ise tam tersi. Resimlerde dış kabın şeffaf oldugunu görüyorum.
Bu şekilde hazırlamanızın özel bir açıklaması varmı ?
Bunu merak ettim.
Selamlar
Asu

yener.T 24-01-2012 14:48

1 Eklenti(ler)
[FONT="Comic Sans MS"]Sayın arkadaşım yurdaer bey katı ortama uygulamalarınız çok güzel olmuş.Sizi tebrik ederim.Bilhassa hoyaların bu kadar gelişme göstermelerine hayran oldum.Ellerinize sağlık.

Bu arada Annenizin aradığı gelin-Damat çiçeğinin soğanlı bir bitki bilhassa aşağıdaki lingte bahsi geçen Begonya olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...-nedir/479.htm FONT]

ykolko 24-01-2012 14:54

5 Eklenti(ler)
Eklenti 265623
Hoya Carnosa 'compacta' çeliğim, en son gelenlerden olmasına rağmen,hızlan köklendi ve di kısımda bulunan yaprakları çıkardı,gelişim devam ediyor.
Eklenti 265624
Hoya Bella çeliğimde, en son gelen çeliklerimden,hızla köklenip sağ üst dalı ve yaprakları çıkardı,yeni sürgünler veriyor.
Eklenti 265625
Hoya Lacunosa geçen sene gelmişti,bir yıl toprak ortamda, çok az bir gelişim göstermişti,iki ay önce toprağını değiştirdim,uyandı ve hızla yeni sürgün ve yapraklar vererek,kaybettiği zamanı kapamaya çalışıyor gibi...
Eklenti 265626
Sol baştaki iki ay önce diatomit'e daldırdığım, Hoya Carnosa çeliği,çok hızlı uyum sağladı ve toprak ortamda bir yıldır gelişmeye çalışan çeliğini aldığım annesine( Sağ baştaki) yetişmek üzere,ortada bulunanda Hoya Carnosa Tricolor,bu çelik üzerinde hiç renkli yaprak olmadan sadece yeşil yapraklı olarak gelmişti,diatomit içinde,çok hızlı gelişim gösternlerden,devamlı sap ve yaprak çıkarıyor.
Eklenti 265627
Hoya australis toprak ortamda,yetiştirmeye çalıştığım bu çelik biraz yavaş,daha kendine yeni geldi,yeni yapraklar vermeye başladı.

ykolko 24-01-2012 15:03

2 Eklenti(ler)
Eklenti 265635
Karanfil çeliklerim,diatomit içinde köklenip gelişmeye başladı,umarım baharda çiçeklenmeye başlarlar.
Eklenti 265636
Diatomit içinde üç hafta önce tohumdan çıkan adeniumlarım,gelişimleri gayet iyi.

ykolko 24-01-2012 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manolya_ (Mesaj 903205)
Sayın ykolko,
Çelik hoyalarınız son derece sağlıklı büyüyorlar, bu güzel bir haber ve çok sevindim.
Ancak dikkatimi çeken birşey var.
Diatomiti ben şefffaf kaba koyup içine çeliğimi yerleştiriyorum. Dış kap ise ışık geçirmeyen renkli bir kap oluyor.
Sizde ise tam tersi. Resimlerde dış kabın şeffaf oldugunu görüyorum.
Bu şekilde hazırlamanızın özel bir açıklaması varmı ?
Bunu merak ettim.
Selamlar
Asu

Sevgili Asu Teşekkür ederim.
Benim saksı ve dış kap seçimim, sadece bunları bulabildiğim için yoksa dış kabın şeffaf olmasını zaten pek tercih etmem, çünkü gün ışığı hızla yosun oluşturmasına sebep oluyor.
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla

ykolko 24-01-2012 15:15

Sevgili Yener bey benim aradığım gelin damat çiçeğine bu hiç mi hiç benzemiyor :),annemi dediği bitki soğanlı değil, küpe çiçeği gibi odunsu dallı bir bitki,tüm aramalarıma rağmen hala bulamadım,ama azimliyim onu bulacağım :D

jineop 24-01-2012 15:42

Sevgili ykolko baharı bekleyebilirseniz gelin damattan kök ayırabilecek bir arkadaşım var. Sevgiler.

ykolko 24-01-2012 15:47

Sevgili Lir öncelikle sayfamı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ah.... bilseniz tüm sosyal medyayı seferber ettik iki gündür,bu bitkiyi arıyoruz,çok mutlu olurum sağolun,annemde çok sevinecektir.
Sevgi ve saygılarımla..

jineop 24-01-2012 15:47

Begonia pendula olarak lütfen netten arayınız. Sevgiler.

jineop 24-01-2012 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 903242)
Sevgili Lir öncelikle sayfamı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ah.... bilseniz tüm sosyal medyayı seferber ettik iki gündür,bu bitkiyi arıyoruz,çok mutlu olurum sağolun,annemde çok sevinecektir.
Sevgi ve saygılarımla..

Sevgili ykolko, önceleride sayfanıza bakmıştım ama yazma özürlü olduğum için yazmamıştım. Güzel karşılamanız için ben teşekkür ederim.

ykolko 24-01-2012 16:04

Rica ederim, sevgili Lir, sizlerin varlığı bile bize yeter.

ykolko 26-01-2012 16:51

Lithops,Conophytum,Kaktüs

5 Eklenti(ler)
Kaktüs sever arkadaşlarımın,beni imrendirmesi ile bir kaç tane olan kaktüs türlerim,ufak ufak kalabalıklaşmaya başladı,artık bu son diye telkinlere başladım :D ama çok şirinler :(
Eklenti 265901

Eklenti 265902

Eklenti 265903

Eklenti 265904

Eklenti 265905

ykolko 26-01-2012 16:55

2 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 265906
Sokakta ayağıma takılan katüs,başıma geleceklerin başlangıcı oldu :D
Eklenti 265907
Bende bir kaç tane olan bu türü diatomit'e transfer edip deneme yapmaya karar verdim.

Manolya_ 26-01-2012 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 904052)
Kaktüs sever arkadaşlarımın,beni imrendirmesi ile bir kaç tane olan kaktüs türlerim,ufak ufak kalabalıklaşmaya başladı,artık bu son diye telkinlere başladım :D ama çok şirinler :(

a a a a.... ''tesadüfün iğne deliği'' sözü varya hani, tam o mesele:D
Az evvel yener beye buna benzer bir mesaj yazdım.
Sonra diğer yeni mesajlara bakmak için gezintiye çıktım ve sizn mesajınızı gördüm.
Geçmiş olsun sayın ykolko, demek aynı virüsten sizde kapmışsınız;)
Ayrıca çeşitleriniz cok hoş. İyi günlerde büyütün.
Yine diatomit denemesi gördüm, sevindim.
Gelişmeleri bizimle paylaşırsınız değilmi.
Merakla takipte olacağım.
Selam ve saygılarla

ykolko 26-01-2012 20:13

Teşekkürler....O hastalığın artmasına sebep tabii ki Yener bey :) neyseki yeni evlatlarımıda çok seviyorum :)
Diatomit gelişmelerimi her zaman olduğu gibi sayfamdan aktaracağım.

sındırgılı 26-01-2012 20:28

Sevgili Ykolko, Elimdeki Bodrum karanfillerinin uclarini 2 ay once diatomite daldirma yapmistim. 1 hafta oncesine kadar bir sey olmadigini gorunce islemden vazgectim.
Kirip, tekrar deneme yapmak icin bana cesaret verdin... Tesekkurler

sındırgılı 26-01-2012 20:42

Rahmet ile andigim Anacigimin kapali balkonunda oldukca gelismis bir mum cicegi vardi.O zamanlar (cok degil, 5 sene once ), mis kokusu ile herkesi deli divane ederdi.Cicegindeki bal nektarini bile severdik.
Daha sonra, yine rahmetli Kayinvaldeme ondan bir celik aldik. Onun kapali balkonunda ayni begeni devam etti..O vefat ettikten sonra , hemen balkonumu kapatamdigimdan onu eve getiremedim ve maalesef onu kaybettim.
Simdi, kapali balkonum var. Ve de sen den mis kokulu bir hoya celigi istiyorum..
Eski, guzel ve de mis kokulu gunlerin ozlemiyle.....

ykolko 26-01-2012 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 904135)
Sevgili Ykolko, Elimdeki Bodrum karanfillerinin uclarini 2 ay once diatomite daldirma yapmistim. 1 hafta oncesine kadar bir sey olmadigini gorunce islemden vazgectim.
Kirip, tekrar deneme yapmak icin bana cesaret verdin... Tesekkurler

Sevgili Sındırgılı 20-24 derece gün ışığı alabilen aydınlık bir yere koyarsanız 1 ay'da köklenip sürmeye başlıyor.
kolay gelsin...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025