![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 397450
Aaa unutmuşum geçen gün tek açan '' Notocactus submammulosus'' ikinci çiçeğinide açtı :) |
Sayın Ykolko, avatarınızdaki setiechinopsis kaktüsünüz ne durumda acaba? Açma zamanı nedir?
|
Sayın Sakdag o da goncada gelişmeye devam ediyor, geçen seneki çiçeğinden tohum aldım, fırsat bulursam çimlendireceğim.
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 400750
Eklenti 400751 '' Abutilon pictum variegata '' (ağaç küpesi) bunu çelikten köklendirmeye çalışacağım, umarım başarılı olurum, bunun kırmızısı ve pembeside varmış keşke bulabilsem. Eklenti 400752 Minik balkonumda son durum :) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 401668
Sadece begonya'nın, soğanının, saçak köklerinden hayata tutunan Begonyamın son durumu, bundan sonra artık çiçekli fotoğrafını paylaşacağımı ümit ediyorum :D Eklenti 401669 Bana konuk olan bir vanda türü orkidenin önce kök bakımı yapıldı ve macera başlıyor, hadi hayırlısı ;) Eklenti 401670 Bir vanda'nın maceraları bölüm 1: şeffaf pet bardak kesildi, 8 mm delikler açıldı, orkide gevşek biçimde, kök ve gövde birleşiminden taban deliklerine bağlandı, içine orkide toprağının içindeki, iri kabuklar konuldu, kalın kökler, deliklerden çıkarıldı,yine bir pet bardak kesildi,(dip kısmı çıkarıldı, buharı geçirsin diye) bir kadehin içine ters çevrilip üstüne orkide konuldu, kadehin içine besinli su orkide köklerine 2 cm uzaklıkta kalacak şekilde konuldu, görsel olsun diye suda şişen toplar yerleştirildi, kadehin içindeki buharlaşan hava, kökleri ve çevresindeki kalın kabukları nemlendirecek, köklerde bu şekilde beslenecek. ara sıra, soda,su ve besin karışımı ile kökler banyo yaptırılacak. Çeşitli kaynaklardan aldığım bilgilerin ortalaması ile böyle bir şey yaptım, ya tutarsa diye :) Ustaların öneri ve eleştirilerine açığım. |
Bahçenin hasekileri
3 Eklenti(ler)
|
Opuntia cylindrica çiçeği
3 Eklenti(ler)
Eklenti 403604
Eklenti 403605 Eklenti 403606 Opuntia cylindrica çiçeğini daha önce görmeyenlere ( Uzun yıllardır bizde olmasına karşın ben yeni görüyorum :) ) |
Echinopsis subdenudata
4 Eklenti(ler)
Eklenti 403607
Eklenti 403608 Eklenti 403609 Eklenti 403610 '' Echinopsis subdenudata '' üzerinde bulunan 10 goncadan ikisi açtı ( Çok güzel değil mi ? inşallah echinopsis hibritleriminde çiçeklerini görürüm :) ) |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 407349
Eklenti 407350 Eklenti 407351 '' Alstroemeria dandy candy '' ilk çiçeklerini açtı :) ( Fidesini, hediye eden sevgili arkadaşıma tekrar teşekkürler ) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 407684
Echinopsis arachnacantha bu gün çıtayı yükseltti üç çiçek açtı :eek: |
Bitkileriniz her zamanki gibi harika Sayın Ykolko, opuntianın mini mini çiçeği çok ilginçmiş hakikaten. Paylaştığınız için teşekkürler. Bende ilk kez gördüm.
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 408575
Eklenti 408576 Eklenti 408577 chamaelobivia x cv violet ve Echinopsis arachnacantha çiçek oran ve şekilleri. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 408578
Bu fotoğrafı böyle çekme sebebim, balkon demirlerinin dışına doğru açmış olması. Eklenti 408579 Balkonunda ne yazık ki bu yıl biraz sıkışık idare edecekler. |
Sayın Ykolko , bitkileriniz harika hepsine maşallah.Ailenizin ve sizin hayvan ve bitki sevginiz takdire layık. Petunyalarla ve orkide ilgili çalışmanızı paylaşmanıza çok sevindim. Petunyanın bir yıllık olduğunu sanıyor ve üzülüyordum.sizin sözlerinizden güç alarak bende bu yıl deneyeceğim. Umarım başarılı olurum. Bitki çeşidiniz bol olsun. Bol çiçekli günler diliyorum.
|
Teşekkür ederim sayın Dağçiçeği.
|
Bu gün günlerden turuncu :)
2 Eklenti(ler)
|
Vanda orkidem
1 Eklenti(ler)
Eklenti 409249
Vanda orkidem için tasarladığım zaman ayarlı besin sistemi: Vanda orkideler kökleri açıkta olmasından hoşlanıyormuş ve belirli aralıklarda, köklerine sıvı besin verilmesi gerekiyormuş ( bu konunun acemisi olarak, araştırıp bulduğum bilgiler bunlar ) bu bilgiler ışığında sağlıklı nasıl beslerimi düşündüm ve bir spreyli kolonya şişesi ve zaman ayarlı oda spreyi mekanizmasında ufak değişiklikler yaparak, bir düzenek hazırladım, bu düzenekte kolonya şişesindeki sıvı besin karışımını, 2 saate 1 fıs.. olarak, köklere fıslatıyorum ( bu zaman aralığını istersem 12 saate de çıkarabilirim) Vanda konusunda bilgili arkadaşların beslenme,bakımı, bu düzeneğin işleyişi hakkında, hatalı bulduğu, eksik bulduğu kısımlar hakkında beni bilgilendirirse sevinirim. ---- Amacımız bu güzel bitkiyi daha sağlıklı şekilde yetiştirmek ---- |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 409998
Anneler günü hediyesi Liliyum nihayet açtı :) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 410314
Her gün bir fazla açıyor bu gün 4 adet '' chamaelobivia x cv violet '' |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 416012
Eklenti 416013 Eklenti 416014 H.bella geçensene ölüp ölüp dirilen bu sene başında yeniden köklendirdiğim bella yeni mekanını sevdiğini çiçeği ile anlatmaya çalışıyor. Eklenti 416015 Beyaz paskalyam geciktiği için bir çiçek ile özür diledi ( sevgili arkadaşlarımdan birinin hediyesi ) Eklenti 416016 Pervane yaseminim ( yine sevgili arkadaşlarımdan birinin hediyesi ) çok küçük çiçek açtı sanırım yeni toprak,yeni mekan olduğu için. |
sn. ykolko çiçekleriniz çok güzel maşallahı var..:D
özellikle HASEKİLERinizin..:Dçok beğendim |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 422197
Eklenti 422198 Bir arkadaşımdan hediye gelen ağaç küpesi ( kırmızı olacağını bekliyordum nar çiçeği rengi açtı acaba rengi yeterli direk görmediğinden mi açık oldu yoksa rengi mi böyle bilmiyorum ama böylede güzel :) ) Eklenti 422199 Eklenti 422200 minik bir çelikten yetiştirdiğim mavişim Lila rengi açtı. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 422201
Kaktüsüm kaçak kat çıkıyor :) Eklenti 422202 Eklenti 422203 Eklenti 422204 Eklenti 422205 |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 423293
Eklenti 423294 Eklenti 423295 Eklenti 423296 İhtiyar'' Setiechinopsis Mirabilis '' yine açtı bakalım iki goncası daha var onlarda açacak mı? |
2 Eklenti(ler)
|
Hoya köşesi
1 Eklenti(ler)
Hoya köşelerimden biri :)
Eklenti 432879 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 433064
'' Gymnocalycium mihanovichii '' 2 gün önce. Eklenti 433063 '' Gymnocalycium mihanovichii '' bu gün açan şirin şey :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025