![]() |
Adalet hanım öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Aslında kaktüsler diğer bitkilere göre çok daha dayanıklılar,bende 60 civarı kaktüs türü var, bol güneş dışında pek istekleri yok gibi, hava durumuna göre, 10 ila 15 günde bir suluyorum, incelediğiniz zaman çok özel bitkiler, genelde çok fazla büyümeyen,iri çiçek açanları seviyorum, tabii hepsine çok küçük sahip olduğum için bir kısmı daha açmadı. Yeni evin inşaatı tam yılan hikayesine döndü alt katımızdaki ortak 2 yıldır çok sorun çıkarıyor uzlaşırsak sözleşme imzalanacak ve inşaat başlayacak. bahçedeki çiğdem ve diğer birkaç bitkiyi muhafaza edip,teras ortamında gelişimlerini sürdürmelerini istiyorum umarım başarırım. |
Sayın ykolko 500 züncü mesaj 2,3 numaralı resimdeki kaktsün adı nedir böylemi güzel olur cicegi ;)
|
Sayın İris41 beğendiğiniz kaktüsün adı '' Setiechinopsis Mirabilis '' gece açar sabaha kadar açık kalır.
|
sn.ykolko çiçekleriniz çok güzel özenle baktığınız belli yansımış çiçeklere, fotoğraflarıda özenle ve profesyonelce çekmişsiniz elinize emeğinize sağlık güle güle büyütün çiçeklerinizi.....:)
|
Teşekkür ederim Sayın Bayçalı elimden geleni yapıyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Aileye yeni gelen miniklerim..
Eklenti 338219 Eklenti 338220 Eklenti 338221 Eklenti 338225 Cereus grandiflorus Eklenti 338226 Japon gülü ve ağaç hatmi çeliklerim. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 338550
Bu gün açan kaktüsüm '' Mammillaria schiedeana '' sanıyorum ismi bu. Eklenti 338551 Ve bu yıl neşesiz olan karanfilim. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 338760
Beyaz pitaya 2011 Eklenti 338761 Beyaz pitaya 2012 Örnek 1:( Zaman ve değişim ) Eklenti 338762 Opuntia 02 02 2012 Eklenti 338763 Opuntia ( yukarıdaki) 14 10 2012 Örnek 2: ( Zaman ve değişim ) Eklenti 338764 Begonya ( Bir kardeşimin annem için hediyesi gelin damat çiçeği olarak gelmişti fakat damat azman çıktı gelin kaçtı sanırım :))) |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 339700
Eklenti 339701 '' Crassula Buddha's temple '' Herkes crassula buddha'sını Fotoğraflayınca kıskandım galiba :p |
Harkulade, güle güle büyütün. :)
|
Teşekkür ederim sayın zenfree, sizde güle güle büyütün :)
|
Sayın Kolko..
[QUOTE=ykolko;1001389]Eklenti 320691
Annem uzun zamandır beklediği gelin damat çiçeğine kavuştu (birde bunun begonya olmayan bir türü varmış şimdi onu arıyoruz :)) Eklenti 320692 Sayfanızı okurken annenizin aradığı ve daha sonra buldugunuz damat çiçeği dikkatimi çekti..Acaba bu çiçeğin yörelere göre başka adı... latince adı vb..acıklayıcı bır başka bilginiz varmı..Ege üniversitesi botanik bahcesinde araştırmak istiyorum... Siz daha sonra bulmussunuz acaba nereden buldunuz.... |
Sayın Ildır latince adını unuttum, bu çiçeği benim için araştıran bir kaç dostum buldu ve gönderdi.
Gelin damat çiçeği diye aratınca bir begonya türü olarak çıkıyor, aslında be bunun birde begonya türü olmayanını hala arıyorum. |
Merhaba Sayın Kolko....
Alıntı:
|
Yeni evde son dururum :)
4 Eklenti(ler)
Eklenti 368450
Yeni evin küçük kapalı balkonu için elimdeki malzeme ile yaptığım çiçek raflarından biri. Eklenti 368451 Yine kapalı balkon için 5 kapaklı eski ayakkabılığın malzemelerinden bir tasarım :) Eklenti 368452 Yeni evin salonundaki camının birini kaktüslerimin bir bölümü için ayırdım ve alüminyumdan sürgülü cam silinebilmesi için çıkarılabilir ve dışarı su akmasını engellemek için iç kısmı silikon ile izole edilmiş raf tasarımım :) Eklenti 368453 Yeni evimin ilk güle güle otur hediyesi uzun zamandır arayıp bir yerde gördüğüm fakat alamadığımı paylaştığım dostumun güzel sürprizi :) ''Schlumbergera variegata '' |
Güle güle otur hediyeleri devam ediyor :)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 369649
Mücevher Orkide Eklenti 369650 Yener bey ve Samet kardeşimden güle güle otur hediyesi... |
Petunyalar hakkında yanlış bilgiler
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar size petunyalar hakkında forumlarda bazı arkadaşlar tarafından yanlış verilen bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Fotoğrafta gördüğünüz çiçekli petunyayı geçen sene almıştım katmerli kırmızı son bahara kadar açtı fakat geldiğinde de çok sıhhatli değildi, son baharda budadım ve budadığım dallardan 3-5 tanesini saksının dibine daldırdım,ana kök kışın tamamen kururken çeliklerden üçü yeşil kaldı ve güneşli havaların başlaması ile gelişmeye başladı. forumların çoğunda petunya kesinlikle çelik ile yetişmez sadece tohumdan yetişir yazıyor ve gördüğünüz gibi çelik ile yetişiyor, yaz boyu çok sevdiğiniz petunyaları kaybetmek istemiyorsanız sabah güneşi alan ve çok sıcak olmayan bir yerde çeliklerini son baharda bir saksıya daldırarak seneye de yetiştirebilirsiniz . Eklenti 371114 Gecen seneki pek sağlıklı olmayan petunyam. Eklenti 371115 Sonbaharda saksına çeliklerini daldırarak yetiştirdiğim petunyam. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 371116
Taşınma esnasında bir kaç dalı kırılsada,bütün kış tek tek de olsa açarak beni sevindirdi. Eklenti 371117 Schlumbergera taşınma sırasında yıpranmasına rağmen açtı ben fırsat bulup fotğraflayana kadar geçmeye başladı. Eklenti 371118 Eklenti 371119 Turuncu olan goncada tamamı açınca da paylaşırım :) |
Hoya, çiçek ve gonca
5 Eklenti(ler)
Saksı ölçüsü ve 6 adet çiçek ve gonca sanırım hoyalar hakkında aydınlatıcı bilgi veriyordur.
Eklenti 372756 Eklenti 372757 Eklenti 372758 Eklenti 372759 Eklenti 372760 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 372761
Hoya'yı tam boy fotoğraflayamadım :) Eklenti 372762 Bir gecelik gelin hiç açmadı daha,( Operasyan şart oldu ) Eklenti 372763 Bahçenin kardelenleri. |
Turuncu güzel :)
2 Eklenti(ler)
Eklenti 372915
Bir yandan açıyor bir yandan yeni tomurcuklar geliyor eski çiçekler geçiyor bari son bir fotoğraflayayım dedim :) Eklenti 372916 Sıkışalım beyler arka taraflarda boş yerler var :D |
Sayın YKOLKO
[QUOTE=ykolko;1108343]Eklenti 372761
Hoya'yı tam boy fotoğraflayamadım :) Eklenti 372762 Bir gecelik gelin hiç açmadı daha,( Operasyan şart oldu ) Eklenti 372763 Bir gecelik gelini açtırmak için nasıl bir çare düsünüyorsunuz..Yaz kış içeridemi duruyor.. Balkon **** kapalı balkonda mı... |
Sayın Ildır bir gecelik gelini yaz kış,annemin mutfak penceresinde duruyor, biraz sıvı besin ile çek açmaya teşvik etmeyi düşünüyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün yeni ev için bir kaç tasarım yapma günümdü, çok yoruldum ama, ihtiyaç vardı, neyse bakalım beğenecekmisiniz? :)
Eklenti 373484 Bu bir eski bilgisayar masası idi. Eklenti 373485 Onu bu gün, altına mini sera ( daha bitmedi) üstüne çiçeklik yaparak salonda ışıklı koşeyi kaptım :) Eklenti 373486 Bu da sehpa, çift yönlü ister yatık kullan ister bu şekilde yan çevirerek |
soldaki drecenaya dikkat et, yaprakları iyi durmuyor
çok amaçlı sehpa iyiymiş :D |
Bu kendini toplamaya başlamış hali Sametcim :)
|
Yeni eviniz hayırlı olsu Sayın ykolko. Bol cicekli mekan havadar ve boş ;) dolmayı bekleyen bir sürü yer gördüm .
Drecana sanılanın aksine bol ışık isteyen bir bitki cam önünde güzel gelişecektir. Turuncu paskalya cok güzel acmış |
Mum çiçeğiniz hangi cephede duruyor acaba Sayın Ykolko? Çiçek demetleri harika görünüyor, hele o açmış 2 demetin olduğu fotoğrafa da bayıldım. :eek:
Ben de çiçek görmek istiyorum artık mum çiçeğimden....;) |
Hoya'nın saksısı çok küçük olduğu için mi o kadar boya ve yaprağa vermiş kendini? Çok harika süper maşallah ;) güneş gördüğü kesin güle güle tadını çıkarın Saygılar.
|
Teşekkür ederim sayın iris41, boş görünen her yerin aslında sahibi var, şuan yerleşme safhasındayız :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025