![]() |
Sayın Asya Ceylan toprak saksı kaktüslerin,fazla suyunu emebilme özelliği sebebi ile (içi sırlı olanlar hariç) iyi olur sanırım,fakat kendi büyüklüğünden büyük saksılardaki kaktüslerin,çiçek yerine çoğalma ve saksıyı kök doldurma uğraşı yüzünden,çiçek açmakyı ertelediği söylenir.
Birde sulamayı toprağı iyice kuruyana kadar yapmayın,benimde bir kaktüsüm yıllardır açmıyor,bazen böyle geciikmelerde oluyor,üzülmeyin sabırla bekleyin. |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 300353
Bellamda iki ayrı gonca var bir tanesini fotoğrafladım rahatsız olmasındiye altta kalan goncayı fotoğraflayamadım,annemin evdeki H.carnosa açmış,işlerden gidemedim,yarın onuda paylaşıırım,H.bella benim evde ve diatomit içinde ilk açan hoyam olacağı için benim için çok özel :p Eklenti 300354 Carasulalarım güzelleşmeye başladı :D Eklenti 300355 Bu bitkinin adı ne bilen varsa söylesin,limonumun saksısında kendi çıktı,kıyıp sökemedim,ilk yaprakları yeşil fakat son yaprakları resmen beyaz. Duyduğuma göre albino bitkilerin bazıları çok değerliymiş :D Devamı gelecek nöbette bekliyorum açmalarını:D |
üst yapraklarda beyaz olursa 2000 dolar eder artık :)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Plumerialar tek saksıya sığmadığı için iki,iki ayrı saksılara aktarıldı
Eklenti 300459 '' Plumeria'' yandan görünüm (25 05 2012) Saksı değişimi yapıldı. Eklenti 300460 '' Plumeria '' Üstten görünüm Eklenti 300461 '' Plumeria '' Diğer saksı,yandan görünüm Eklenti 300462 '' Plumeria '' yandan görünüm |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Annemin balkon ve bahçesinde bol çiçekli cumartesi.
Eklenti 300960 Eklenti 300961 Eklenti 300962 Eklenti 300963 Eklenti 300964 Küpe şov :) |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 300970
Dev mısır zambakları bu sene açacak gibi. Eklenti 300971 Eklenti 300972 Eklenti 300973 Eklenti 300974 Annemin diğer üç güzeli :) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 300975
Ve... gözdemiz açmak üzere :) |
Alıntı:
|
Sayın Jineop onu ısırgan diyenlerde var ama baktım hiç ısırmıyor :) böğürtlen balkonda bir saksıda var ama onada pek benzemiyor,sanırım bu bitkiye kısaca ot diyeceğiz :)
|
Maşallah yaprak güzeline bayıldım o renktekilere bayılıyorum sevgiler.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 302558
'' Setiechinopsis mirabilis '' Şu asalete bakın,akşam yorgun eve geldiğimde beni bu asil güzel karşıladı. Eklenti 302559 '' Setiechinopsis Mirabilis '' Diğerleri ben yokken gündüz açarken,bu asil ve narin güzel benim akşam eve gelmemi bekledi :) Eklenti 302560 '' Setiechinopsis Mirabilis ''Ayrıca derinden hoş kokulu. |
Açmak için sahibini bekliyor, hoş kokulu, çok da güzel..
Daha ne olsun hemen aramaya başlamalı.. Keyfini çıkarın, bakalım uzun süre açık kalacak mı Sn. ykolko? |
Sayın Feriha çok narin,aslında fotoğraf tam yansıtmıyor,çok hafif ama hoş bir kokusu var, sanmıyorum uzun açık kalacağını :(
|
Hepsi birbirinden güzel bitkiler.Harika.Şu en sonki ''Setiechinopsis Mirabilis'' oldukça ilgimi çekti.Çok güzelmiş.
Maşallah. |
Aman Allahım diyorum; nasıl güzel, nasıl zarif bir kaktüs çiçeği bu böyle.
Fotoğraflarda çok güzel çekilmiş, narinliğini yansıtmış bence. Feriha Hanım'ın da dediği gibi aramaya başlayacağız bu güzel kaktüsü... Nerden buluruz bilmem ama belki bir ipucu verebilirsiniz... ;) |
Sayın Gürcan Keskin teşekkür ederim.
|
Sayın Sagdag '' Setiechinopsis Mirabilis '' adına teşekkür ederim, bir dostumun benim adıma seçip verdiği bir kaktüs,aslında nadir falan bulunmuyor.
Bu güzelliğin bir gece sürmesi üzücü ama yeni gonca oluşumları olması beni mutlu ediyor. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 303606
Plumeria ve adeniumlarımda son durum. |
Beyaz yapraklı bitkinizi kanarya gülüne benzettim,belki kanarya gülünün albino olanıdır.:))
Siz ve sizin gibi kaktüs sevdalısı arkadaşlar sayesinde kaktüsleri sevmeye başladım.Çektiğiniz resimlerde tablo gibi. İstersen özenme,466.mesajdaki kareleri görünce nutkum tutuldu,:) küpelerin olduğu karelere diyecek söz bulamıyorum...Selamlar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 304219
Babamın sardunyaları. Eklenti 304220 Bu sene formu daha güzel Eklenti 304221 Hoş kokulu lilyumlarımızdan bir makro çekim Eklenti 304222 Eklenti 304223 ilk açan H.Carnosa (Annemde açtı bendekilerde yolda :) ) |
Hepsi çok güzel. Ama Setiechinopsis Mirabilis mükemmel.:)
|
Teşekkürler sayın zenfree,sizinkilerde harika.
|
En fazla dikkatimi çeken çiçek H. Carnosa oldu harika maşallah.
|
Teşekkürler sayın Emre.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025