![]() |
22 09 2015
2 Eklenti(ler)
|
Kış hazırlıkları ve teras
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 586180
Terasa yaptığım sundurma doldu Eklenti 586181 Terasa kuytu bir boşluğu kapatarak yaptığım kışlık geçici sera doldu Eklenti 586182 Ön kapalı balkon doldu Eklenti 586183 Kaktüsler kapalı balkondaki kışlık yerlerinde uykuya çekildi. Eklenti 586184 Aaa bu mu? oğlum banyo yapmıştı cici çocuk olmuştu araya sıkışmış :) |
Haa daha bitmedi tabi salonun fransız balkonun üstünü pleksi ile kapatıp bir kısım kaktüslerde oraya koymuştum onu sonra eklerim. :)
|
Maşallahınız var sayın:ykolko :) Bir sürü kaktüsünüz var :D Hepsi birbirinden güzel :D
|
Çiçekleriniz çok güzel ama oğlunuzun ıslak haline bayıldım en çok :)
|
Sn. Ykolko, çiçekleriniz muhteşem. 751 ve 752 nolu mesajlardaki çiçeklerin isimleri nedir acaba?
|
Sn.Ykolko, ellerinize sağlık. Hepsi muhteşem çiçekler ama birçoğunun isimlerini de yazsa idiniz öğrenmiş olurduk ve araştırmaya başlardık. Bir de fırça çalısı balkonda nasıl yetişiyor onu merak ettim.
|
Kış dönemine girerken.
1 Eklenti(ler)
Ve ... tillandsia tasarımım. (Aynı zamanda duvara da asılabiliyor çünkü sundurmada baharda esintiler yarı gölge olan ayaklarından birine aşılama ) kısmet olursa.
Eklenti 587414 |
Harika olmuş Ykolko,toprak neresinde,ben mi göremiyorum.Sanatsal bir çalışma olmuş.
|
Bahar hazırlıkları.
5 Eklenti(ler)
Uzun süredir bazı mecburiyetlerden dolayı ihmal ettiğim sayfamı güncelleyeyim dedim.
Eklenti 598445 Tilandsia için iftar vakti (Boş saksıları dolduran yağmur çok işe yarıyor ) Eklenti 598446 Yasemin kışı problemsiz hatta gelişerek geçirdi. Eklenti 598447 Mimoza bahara merhaba dedi. Eklenti 598448 Eklenti 598449 Abutilon megapotamicum ( ağaç küpesi ) tüm yıl yaprak döksede hiç çiçeksiz kalmadı. |
İlk bahara girerken
5 Eklenti(ler)
Eklenti 598450
Diğer Abutilon ( ağaç küpesi ) her daim çiçekli Eklenti 598451 sukulentim her seneki gibi Eklenti 598452 Justicia brandegeeana ( Karides çiçeği ) ilk çiçeğini gözterdi ( salon camı önünde ) Eklenti 598453 Gala ilk çiçeğini açtı ve bahçeye transfer oldu ( Terasta yer sıkıntısı sebebi ile ) Eklenti 598454 Solanum ilk çiçeği ile bahara merhaba dedi. |
Bahara girerken
5 Eklenti(ler)
Eklenti 598455
Sarı bodur abutilon kapalı balkonda bol bol çiçek açtı ve terasta devam ediyor. Eklenti 598456 Sedun palmeri her yıl olduğu gibi benim güzel kış sarışınım olarak yaşamını sürdürüyor ( kar,buz,soğuk onu mutlu ediyor ) Eklenti 598457 Eşimin papatyaları devamlı genişleyerek büyüyor terasta en çok alan işgal eden o ama dokunulmazlığı var :) Eklenti 598458 Annemin bodur kokulu karanfilleri serinde daha mutlu geliştiler, yağmur güneş derken goncalar çoğalmaya başladı. Eklenti 598459 Orkidemin sanırım bu üçüncü yılı sanede sadece bir ay çiçeksiz kalıyor ( salon camı önünde ) |
Bahara girerken
4 Eklenti(ler)
|
Maaşallah bitkileriniz çok güzeller..Bakınca bir sanat eserine gösterilebilecek kadar özen gösterildiği hissediliyor..Ben de tam tersi saksıları çamurlu üstübaşı pislenmiş yaramaz çocuklar gibi görmeyi çok seviyorum ..Ama nedense böyle görünce de çok beğeniyorum.Anlamadım gitti
|
Sn. banusemiha, bahçede olunca yapaylıktan uzak doğala yakın olmasını tercih ederim, fakat teras olunca belirli bir düzende olmayınca daha az sayıda bitki yerleştirebiliyorum. ve terasın bizim yaşadığımız boş alanında biraz fazla nüfusun rahatlıkla kullanabilmesi için sınırlı bir düzende olmasını tercih ettim.
|
Sevgili ykolko,
Kimse alınmasın ama agaclar.net'te gördüğüm en güzel sedum palmeri sizinkisi olsa gerek :) O ne güzellik maşallah :) Orkideniz de yerini sevmiş belli... Bu güzel sayfayı fazla ihmal etmeyin :) sevgiler... |
Sn. Ykolko gerçekten de çok güzel çiçekleriniz var. Tebrik ederim çok iyi bakmışsınız. Bir sorum olacaktı çiçek topraklarını siz mi hazırladınız ayrıca gübrelemesini nasıl yapıyorsunuz ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
------------------------------------------------------------------ Bu toprak karışımı her bitkiye uymayabilir, forumda toprak karışımları ile ilgili bölümlere bakarsanız daha doğru bilgi alabilirsiniz,sizleri yanıltmak istemem. |
17 03 2016
1 Eklenti(ler)
Eklenti 600603
Minik kaktüsüm uyanıp çiçek açarak diğer kaktüslerime hadi uyanın bahar geldi diyor :) |
Kaktüs sezonunu resmen açıyoruz :)
1 Eklenti(ler)
Eklenti 602674
Kaktüs sezonunu açtık hadi hayırlısı... :) |
Ve 12. yıl anısına.
2 Eklenti(ler)
Eklenti 603118
12. yıl hatıramız. Eklenti 603119 Sayın Zafer İnandık kardeşimin hediyesi ( turuncu begonvil ) çok çok teşekkür ederim. |
Nisan ayı teras raporu
5 Eklenti(ler)
Eklenti 604870
Eklenti 604871 Zafer İnandıklı kardeşimin hediyesi boyuna posuna bakmadan çiçek açmaya kalktı :) Eklenti 604872 Terasın elektrik panosu :) Eklenti 604873 Annemin tarihi soğanlıları Eklenti 604874 Petunya, karanfil kokuları ve diğer :) |
Nisan ayı teras raporu
5 Eklenti(ler)
Eklenti 604875
Limonlarım çiçeklenmeye başladı Eklenti 604876 Eklenti 604877 Eklenti 604878 Eklenti 604879 Ve... kaktüs çiçeği olmazsa olmazlarımdan ( echinocereus viridiflorus ) |
Nisan
1 Eklenti(ler)
Eklenti 605074
Çoğunuzun bildiği bir bitki ismini siz bulun ? 😃 |
Galiba alisyum :)
|
Nisan ayı teras raporu
5 Eklenti(ler)
|
Nisan ayı teras raporu
2 Eklenti(ler)
|
Ellerinize sağlık çok güzeler maşallah.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025