![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 280816
Düğün çiçeğim açıyor,çok büyük değil ama tam kan kırmızısı. |
10 04 2012 bitkilerimdeki gelişmeler
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281682
Diatomit içinde,tohumdan ürettiğim adenium'larım Eklenti 281683 yaprakları ve gövdesi mücevher gibi parlıyor. Eklenti 281684 Diatomit içinde tohumdan ürettiğim plumeria'larım,adeniumlarımla yarışıyor. Eklenti 281685 Diatomit içinde tohumdan ürettiğim kaktüslerimin dördü hızla gelişiyor,küçük kalan ikisini seraya aldım,zaten altı adet çimlenmişti. Eklenti 281686 Benim güzel Hoya carnosa tricolor'um bana yeni çıkardığı kırmızı yaprakları ile adeta gülümsüyor:p tabii ki bende ona :p |
Ailemizin yeni üyeleri
5 Eklenti(ler)
Eklenti 281701
Astrophytum Eklenti 281702 Astrophytum Eklenti 281703 Astrophytum Eklenti 281704 Astrophytum Eklenti 281705 Astrophytum |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 281707
Astrophytum hybrid Eklenti 281708 Echinopsis bir kardeşimin annesinden hediye. Eklenti 281709 Eklenti 281710 |
1 Eklenti(ler)
Dağınık saçlı güzel :rolleyes: '' anemon ''
Eklenti 281778 |
1 Eklenti(ler)
Biliyormusunuz, bunca çiçek arasında, sadece bir tanesi hakkında, şarkılar, türküler, şiirler, masallar, romanlar, filimler, yapıldığını, oysa çoğu zaman onu hiç farketmeden, çiğner geçeriz, hoyratça.
Eklenti 282089 Eşime aldığım, papatyalardan ilkini fotoğrafladım,tamamı açıncada tamamını fotoğraflarım :) |
Sayın ykolko bitkileriniz çok güzel çiçeklenmişler ellerinize sağlık,
Müsadeniz olursa bize bir keç şey sormak istiyorum, diatomite ektiğiniz fittonialar ne durumdalar, benimde 2 tür fittoniam var ve diatomite ekmek istiyorum burda diatomit bulabileceğin bir yer varmı bilmiyorum onun için çarli kedi kumu kullansan bir zararı olurmu, birde nasıl bir su kullanıp ve ne sıklıkta hangi tür bitki besini kullanıyorsunuz. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar. |
Sayın Musbet teşekkür ederim.
Diatomit'e ektiğim fittonialar ve diğer bitkilerim son derece sağlıklı ve yeni yapraklar veriyor,ben diatomitli ortamda çift kap yöntemini uyguluyorum,dış kabın içine bir cm. seviyede su, bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum.toprak ortamdan diatomite aktaracağınız bitkilerinizin köklü ise mutlaka,köklerini ılık su ile toprkdan arındırıp aktarmalısınız,eğer bu bitki çelik ise,çeliğin diatomit içirisinde olan kısmı dış kaba koyduğunuz sıvının en az 2 cm. üzerinde olacak şekilde olması gerekmekdedir,çelikler köklenip ilk filiz sürgünleri oluşana kadar kesinlikle besin vermiyor sadece su veriyoruz,(kullandığımız su çeşme suyu olabilir problem olmaz)iç kabın içinde köklerin uzayarak,alt deliklerden çıkmasının bir zararı olmuyor,merak etmeyin,ayrıca söylediğiniz markayı bende kullanıyorum ayrıca forumda ham olarak getirtip satan arkadaşlarda var. Ayrıca kafanıza takılan olursa her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
Hepsi birbirinen güzel .Güle güle büyütün.
|
Sayın Almira teşekkür ederim,sizin tüm bitkileriniz,bilhassa sukulentleriniz ve kaktüsleriniz çok güzel.
|
Sayın ykolko çok teşekkür ederim çok açıklayıcı anlattınızbirtek şu kusmı tam anlayamadım''' bitince 1/4 sıvı besin koyarak,bu süreci devam ettiriyorum'' derken neyi kastettiniz? kullandığınız sıvı gübreyimi 1/4 oranında seyreltip katıyorsunuz kafam karıştı.
|
Sayın Musbet köklenmiş bitkiler için, dış kaba ilk su ile başlıyoruz,bir süre sonra azalıp bitiyor,(bu mevsimde yaklaşık 7 gün) o zaman 1/4 oranda,(yani sıvı besinin üzerinde tavsiye edilen oranın 1/4'ü kadar )su ile seyreltip kullanıyoruz.
Su ve besin verme işlemlerini sadece dış kaba koyarak yapıyoruz,üstden (iç kabın üstünden(diatomit olan kısım) su tamamlama yapmıyoruz. |
Şimdi anladım sayın ykolko size çok çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap verdiğiniz için.
|
Rica ederim sayın Musbet,yrdımcı olabildiysem ne mutlu.
|
adeniumlarınız çok güzel görünüyor, ben çimlendirmeyi başaramadım.
|
Alıntı:
|
Sayın ykolko adeniumlarınız ve diğer bitikleriniz çok güzel çok iyi bakmışsınız onlara. Benim iki tane adenium vardı fakat ikisinide yaşatamadım, nasıl bir toprakta ve sulama işlemini ne kadar süreyle yaptınız. Gerci şu an adenium yok bende ama merak ettim. Eğer mümkünse adenium tohum veya fide almak isterim.Saygılarımla...
|
Bu gün annemin bahçesi ve balkonundan birkaç görüntü.
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285263
Bahçedeki şakayık Eklenti 285264 vazodaki şakayık Eklenti 285265 yer kirazı bahçedeki yerini sevmiş. Eklenti 285266 yabani menekşeler pırıl pırıl. Eklenti 285267 Bakımsız bahçemizin hali,kartoplarıda açmak üzere |
bunlarda balkondan
5 Eklenti(ler)
Eklenti 285270
Annemin yaşlı kaynana topuzu (ekinopsis) yine tomurcuk dolu. Eklenti 285271 Çok yaşlı ama çiçeksiz kalmıyor Eklenti 285272 Opuntia birde çiçeğini görebilsek Eklenti 285273 Eklenti 285274 her daim çiçekli menekşeler |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 287676
Lithopslarım yavrulamayı bitirdi. Eklenti 287677 Conophytum dinlenme dönemine gireceğine yavrulamaya başladı. Eklenti 287678 Plumeriyalar 17 günde çok hızlı gelişti. Eklenti 287679 Eklenti 287680 Adeniumlarımda tıpkı plumerialar gibi hızla gelişip,kalınlaşıyorlar. Çok yakında daha çok çeşitli bitkilerimi sizlen paylaşacağım,şimdi sizin için hazırlanıyorlar :p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 288454
'' Echinopsis dusk '' Baharın gelmesi ile birlikte bitkilerimin yavaş yavaş güzelliklerini sunmaya başladı,tabii ailemize yeni katılanlarda oldu bunları,çiçek açtıkça sizlerle paylaşmak isterim. Bu gün güzel çiçeğini bana sunan kaktüslerimden bir tanesin ile başlıyorum. |
Sevgili ykolko,
Ne guzellikler gostereceksin, sabirsizlikla bekliyoruz. Funda topragini ne zaman alacagiz ? Biberler dikilmeye baslandi, domatlar yolda :) Ha, bir de kemik tozunu nereden temin etmistin ? Sevgiler... |
Sevgili Sındırgılı açtıkca ve buldukça forma aktaracağım, uygun bir zamanda gideriz funda toprağı almaya,kemik unu,yarasa gübresi,solucan gübresi beylerbeyinde bir arkadaşda var uygun olunca yad gidersem senin içinde alırım.
Sevgiler. |
Maşallah ne kadar güzel bitkiler hele o hoya kırmızı yapraklı maşallah.
|
Sayın Serkan istanbul teşekkürler,hoya tricolorun yaprakları yeni çıktığında kırmızı oluyor büyünce kırmızı yerler sarı oluyor,bazende kırmızı kısım,pembe oluyor.
|
bu evde ruhani bir hava var. Bu kadarda olmaz diyesi geliyor ama diyemiyor işte bu balkonu görünce :)
|
Tüm bitkilerime aynı karışımı uyguluyorum,%75 sevgi,%15 güneş,%10 su ve besin,sanıyorum bu karışım yüzünden biraz fazla şımarıp hemen çiçek açma girişiminde bulunuyorlar. :)
Diğer ihtimalde bendeki bitkiler benim gibi acemi oldukları için bazen sırayı şaşırıyorlar :) |
Adeniumlarınızın yapraklarının pırıl pırıl görünmesinin bir sırrı var mı acaba Sayın Ykolko?
|
Sayın Sakdag bu konuda hiç bir sırrım olmadan her bildiğimi paylaşmayı ve öğreneceğim her bilgiye açık olmayı severim bu şekilde daha iyiyi bulabileceğimize inanıyorum.
Adeniumlara gelince,adeniumları geçen sene toprak kültüründe yetiştirmeye çalışmış başarılı olamamıştım(birazda benim ihmallerim sebebi ile) fakat geçen sene gözlemlediğim,gövde ve yapraklar daha mat oluyordu,bu sene yıl başında diatomite ektiğim tohumlar,hızlı gelişim gösterirken,gövde ve yapraklar çok parlak oldu,sanıyorum parlaklığının sebebi bu,çünkü aynı gözlemi diğer bitkilerdede yaptım. |
Adeniumları toprakta ben de çok zor yetiştirdim. Sürekli yaprak döktü. Sonunda bitkiyi kaybettim. Sizinkiler diatomitte çok güzel, canlı gözüküyorlar sayın ykolko, ellerinize sağlık. Şimdi elimde 2 tane yavru Adenium var, tohumdan yeni filizlendiler. Ben burada diatomit bulamıyorum, onun yerine seramiste deneyeceğim. Sevgiler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025