![]() |
Alıntı:
|
Evcilleşiyor,daha bir hafta olmadı terliklerimi getirmeyi öğrettim :)
|
Yurdaer Bey o zaman baharda yabani menekşelerinizden birkaç kök rica edebilirim sanırım, mümükünse:)
|
Tabii ki sayın Sevim.K eğer kar yağmazsa daha öncede gönderirim,ama siz yine'de hatırlatırsanız sevinirim.
|
Birkaç kökte ben koparırım terliklerimi getirmesi için :cool:
|
Furkancım hadi ben yaşlı bir adamım,sen daha baharda açan çiçek kadar gençsin,niye terliklerini başkalarına getirtiyorsun ki,ayıp valla :)
|
Saç beyazlamasıyla yaşlanılmıyor Yurdaer abicim. Her bitkinle yeniden gençleşmişsin maşallah :)
|
Teşekkür ederim:)
|
Yurdaer Bey, kardelenleriniz ne durumda?
İstanbul'da kardelen olmayacağını düşünüyordum, meğer varmış, sizin sayenizde öğrendik. Bulduğunuz yerde fotoğrafını çekseydiniz? İmkanım olsa ben de sırf bakmak için giderdim. |
Sayın Betito ziyaretiniz için teşekkür ederim.
Kardelenlerin mekanı Polanez köydeki yürüyüş parkur'u,ara sıra doğaya kaçtığımız bir yer,tavsiye ederim. Fotoğraf çektik aslında ama eşim makina'nın ayarlarını karıştırdığı için :) iyi çıkmamışlar,kardelenler alınmasın diye foruma koymadık :) |
1 Eklenti(ler)
Meşhur kaza geçiren yılbaşım iyileştikten sonra hayata dönme mutluluğunu çiçekleri ile bana göstermeye çalışıyor.
Eklenti 190736 |
Rengi çok güzel neden benim yılbaşı çiçek açmıyor.
|
Sayın Sevim4 Benim fikrim,yılbaşı çiçeğiniz az da olsa güneş alması, bulunduğu ortamın biraz serin olması,sulamayıda sadece toprağı kuruduğunda yaparsanız açacaktır.isterseniz hemen drene bir toprağı olan bir saksıya geçirin,uygun ortama alın hala mart'a kadar açma ihtimali var.
|
Benim yılbaşı çiçeği çeliklerimde tutmuş ve bir tane tomurcuk oluşmuş.Bakalım ne renk olacak.
Sizinki harika açmış. |
Sayın Umutyolcusu, üzerinde 20 ye yakın tomurcuk var,sanırım sırayla acacaklar,saksı ve toprak değişimi faydalı oldu.
Sizin çeliklerde tomurcuk varsa,ve çelikler, çok küçükse sulamaya çok dikkat edin,toprak sadece kuruyunca azar azar sulayın,bende de, tek lop halindeki çelik, tomurcuk ve çiçeğe dönmüştü(fotoğrafını koymuştum)açtılar ama çiçeklenme sebebi ile çok zayıf düştüler,yeni yeni toprlamaya çalışıyorlar. |
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=206
Linkini verdiğim mesajımdaki en arkadaki çelikte tomurcuk oluştu.Yeni fotoğraf çekmedim henüz.Toprağı kurumadan sulamıyorum çiçeklerimi zaten.Tavsiyeniz için teşekkür edrim. |
Sayın ykolko, bütün çiçeklerinizi güle güle büyütün. Ancak 4 nolu mesajdaki annenizin balkonundaki 1. fotoğrafta, begonya türü çiçeğinize bayıldım. Bu çiçek yıllar once hem bende hem de annemde vardı. Yapraklarından dolayı çınar begonyası derdik. Salkım salkım çiçekler açan zahmetsiz ve çabuk büyüyen bir çiçekti. İnşallah annenizin çiçeği hala yaşıyordur.
|
İlginize teşekkür ederim.
Vildan hanım, çınar begonya,şu anda balkona yaptığımız seranın içindeler,baharda hatırlatırsanız çelik ayırabilirim. |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 191588
Bu da diğer yılbaşı çiçeğim Eklenti 191589 Bu da yakın çekim Eklenti 191590 Antalyadan sayın Hatice hanımın armağanı Goji berry,geldiğinde hiç yaprak yoktu,sanki mutlu gibi,siz ne dersiniz? Goji'nin arkadaşları Güz zeytini çeliklerim. Eklenti 191591 Fırça çalısı umarım köklenir,ayrı bir yerde üzerinde birkaç yaprak bırakıp,ektiğim çelikde var bakalım,hangisi tutacak. Fırça çalısı konusunda bir kaç dikkatimi çeken bilinmeyenim var,bunlardan biri bende çeliği olan,yukarıda gördüğünüz çeliğin tohumları 4mm çapında,fakat bir arkadaşın gönderdiği tohumlar 6-7mm çapında,ikinci bilinmeyenim,dün Bauhaus'a gittiğimde fırça çalısı fideleri gördüm,bunların yaprakları bendeki çeliklerin ikimisli büyüğü ve yaprakları dalında daha seyrek yapıda,acaba farklı türler mi sorusu oluştu birden,neyse araştırmalarım devam ediyor:rolleyes: |
Vildan hanım ne kadar güzel değil mi o çınar begonya:). Bende siyah yapraklısı var. Kadife gibi yaprağı çok seviyorum çiçekler içinde şimdi bile:)
|
Yılbaşı çiçeği çok güzel açmış Yurdaer abicim. Kırılan değil galiba bu. Yakından küpe çiçeği gibi aynı. Ama goji orada mutlu değil sanki, başkasına gitmek istiyor gibi :p Bakalım benim 7 adet goji çeliğim tutacak mı merakla bekliyorum.
|
Furkancım pembe olan yılbaşı Çamlıca'da annemin evindeki,Umarım tutar senin goji çeliklerinde,ben bir kaç tane tohumdan goji yetiştirmeye çalışıyorum,eğer senin Gojiler tutmazsa paylaşırız,senden kıymetli değil ya,ama saksıda gördüğün goji bana armağan olarak antalya'dan gelmişti, senin için uğraştım, saksısından sökmeye, köklerini öyle sarmış ki, sanki beni bırakma, der gibi bende kıyamadım :)
|
Yok abi aman sökme şaka diyorum. Bende tohumdan üretmeye çalışıyorum çeliklerimden hariç. Öyle daha zevkli oluyor acaba çelikler tutacak mı derken. Ama tohumları erken ektiğimi biliyordum o yüzden 3'ü hakkın rahmetine ulaştı :D son kalanda 2 cm'lik dev. Ne büyüyor ne kendini bırakıyor. Heaman koydum adını :p
|
Furkancım senin Heaman'a biraz fırsat ver,güneşli sıcak,havaları bekliyor.
|
Endişeyle merak ediyorum Yurdaer abicim yaza kadar dayanacak mı diye. Biraz daha tohum var gönderirim istersen abi. Mart'ta da ekeceğim onlar daha sağlıklı olur heralde
|
Teşekkür ederim Furkancım bendede yeteri kadar var,senin fide kapalı ortamda mı yoksa bahçede mi? bence Kapalı,güneş alan,sıcak bir yerde şimdiden çimlendirsen,bir ayda çimlenir,bahara hazır olur.
|
Yurdaer bey,
200 e yakın goji berry fidesi vardı, çimlendirmiştim o kadar çok olunca eski hevesim kalmamıştı attım hepsini balkonumdaki masanın üstünde malum havalarda soğuk balkonda açık. o kadar çok hediye gönderdimki sayısını ben bile unuttum. Burda Antalya'da önüme gelene hediye ettim desem yeridir. hala 50 yakın fide var ve viyollere bile almadım daha. Ama sizi çok sevmiş ilginizi ve sevginizi karşılıksız bırakmamış bunu görebiliyorum. Atalarımız ne demiş bakarsan Bağ bakmazsan Dağ olur, işte o misal. Çok Sevindim öyle yeşermiş görünce inşallah Meyve lerini de alırsınız. Tşekkürler görsel paylaşım için. |
Hatice hanım teşekkür ederim sayeniz de :)
|
Öncelikle tüm bitkilerimin sevgililer gününü tek tek kutladım.
Siz, doğa, dostlarımında sevgililer gününü ve kandilini kutluyorum. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 210514
Sayın Arnavut biberinden gelen, beyaz yıldız çadırı havalar ısınınca birden coştu aldı başını gidiyor,iki cm. aralarla,goncalar var ama goncalar açmadan kururuyor, acaba çok cılız ondanmı anlayamadım. Eklenti 210515 Sayın Sercan1969'dan fide olarak gelen, yer kiraz'ım bu hale geldi,üzerinde bir,iki tane gonca var. Eklenti 210516 Sellukamda aldı başını gitti umarım çiçeğini görürüz. Eklenti 210517 Sevgili Nikomedia'dan gelen mavişim saksı değişince biraz sarsıldı ama bu ara toparladı gibi ondanda çiçek bekliyoruz :) Eklenti 210518 Sayın Oğuzhan'dan gelen fidelerden pasifilora edius atağa geçti ama bu sene çiçeklenirmi bilemiyorum ve yanında sayın sındırgılı'nın hediyesi dikensiz böğürtlenim koca çeliğimde tık yok dibinden sürgün verdi sanırım bu sene meyve ve çiçek olarak ümit yok. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025