![]() |
Ayrıca kışdan beri uğraştığım clematis tohumlarından ve sayın Serilaaa'nın vermiş olduğu Adenium (Çöl gülü) tohumlarını tüm uğraşlarıma rağmen çimlendiremedim,İstanbulun tüm bitki marketlerini gezdim tohum bulamadım hala arıyorum. ( Not:surpriz falan yaparsanız posta adresim değişti bilesiniz :) )
Diğer çiçeklerim daha açmadı açtıkça sizlerle paylaşacağım :) |
Epeydir buralarda yoktunuz sevgili ykolko, gelişmelerle geri dönüşünüz güzel oldu. Yalnız yanlış hatırlıyorsunuz sanırım mavişi ben göndermemiştim :) Yılbaşı çiçekleriniz çok güzel :)
|
Sevgili Ykolko balkonunuzu zevkle gezdim çok güzel ellerinize saglık...
|
Sevgili Dudi haklısınız Nikomedia'dan gelmişti ama bu sizi de unutmadığımın göstergesidir :) sizinde tohum ve fide olarak az emeğiniz yok. :)
Bol çiçekli günler.. |
Teşekkür ederim sayın burak alkan.:)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 211043
Arap Yasemini,kasımda, çok minik bir fide olarak geldi,çok yıpranmış olduğu için kurumaya başladı,biraz ilgiden sonra bir baktım dibinden sürgün vermiş hemen cam önünde, büyük saksıya alıp besiye çektim,umarım büyürde çiçeklerini görürüm :rolleyes: Eklenti 211044 Hoyalarım,5 ay önce 2 ayrı kardeşimden çelik olarak geldi (2 çeşit) daha yeni kendilerine gelmeye başladılar.:o Eklenti 211045 Dostum, Yener beyin, hediyesi Barış çiçeğim,yeni yerine alışıp yaprak vermeye uğraşıyor :D Eklenti 211046 Bodur Difenbahya,Yol kenarında,saksız ve topraksız,yapraklarının çoğu sararmış vaziyette buldum,aslında tarzım olmayan bir bitki ama,kıyamadım evlatlık aldım,sarı yaprakları temizledim,saksıladım,kendine gelmeye çalışıyor. :( Eklenti 211047 Dikensiz böğürtlen:bu bitkinin hayati bir anısı var Eşimle,ben bir yerden bir yere giderken, eşim yol kenarında böğürtlen gördüğünde, yol tek yönlü,dar bile olsa kesin durdurulurum.Bir gün dostum Sinan bey dikensiz böğürtleni olduğunu söyleyince bu hikayeyi anlatım ve saksılanmış bir böğürtlen çeliğim oldu fakat 5-6 aydır koca çelik aynı şekilde duruken dibinden sürgün vermeye ve sürgünler gelişmeye başladı, resimde göründüğü gibi minik ama mutlu,gibi,bol gübre ve besin veriyorum bir an önce büyüsün diye,tabii ben o meyve verene kadar trafikte tehlikede olmaya devam ediyorum:D |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 211059
2 hafta önce gittiğim Şarköydeki yazlığın minik bahçesinin ilk hali :mad: Eklenti 211060 4 gün sonraki hali :D |
Ellerinize sağlık çiçekleriniz çok güzeller.
|
Teşekkürler sayın Cebeci..
|
Ellerinize saglık hepside birbirinden güzeller maşallah
|
Teşekkürler sayın Burak alkan... :)
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 211828
Chokella Güzellik yarışmasında birinci yarışmacımız :D Eklenti 211829 Chokella Güzellik yarışmasında ikinci yarışmacımız :D ben ona, sen yılbaşısın, dememe rağmen, sanıyorum balkon camının önünde, takvimi şaşırmış olabilir.:D Eklenti 211830 (Sayın Mutlu Kutlu'dan gelen) Mayer limonum, bir süre kardeşlerine uyum sağlamaya çalışacak, umarım mutlu olur, bana gönderen Sayın Mutlu gibi :D |
Alıntı:
O şokella kabının dibi delik mi? sabah güneşi mi alıyor? gübre veriyor musunuz vb. Elinize sağlık, maşallah diyorum, acele cevap bekliyorum.:D |
Sayın Mandalinci merhaba...
Aslında ben, yılbaşılara, hiç özel bir şey yapmıyorum, ilginçtir ki, torunumun kırdığı, yılbaşı yapraklarını,bulduğum bir kabın altına, birkaç delik açıp, toprak koydum ve daldırdım,direk güneş almayan, havadar ve aydınlık bir yere koydum, bir ay sonra, açmaya başladı,sanırım siz, aşırı suluyorsunuz, ondan problem yaşıyorsunuz,acizane tavsiyem, su tutmayan toprak ve suladığınızda saksısının dibinde, su kalmaması için delik, açtığınızda,tabağında su bırakmadığınızda ve az güneş gören bir yere koyduğunuzda sizin yılbaşınızda çiçek açacaktır. Not:Yılbaşı çiçeği, az kök yaptığı için, derin olmayan,geniş bir saksıya ekildiğinde daha mutlu oluyor.(Bu benim görüşüm) Bol çiçekli günler dilerim. |
Araya giricem ama kusura bakmayın. Bahsettiğiniz bitki yılbaşı değil, paskalya.
|
1 Eklenti(ler)
Haklısınız sayın, Sarife, ikisini hep karıştırdığımız, için, ben iyisinede, yılbaşı dıyorum :) ama şuanda açmış, bir başka renk yılbaşıda var, ayrıca aynı saksıda gonca olanıda var sanırım arkada kalmış :)
Eklenti 211902 |
Alıntı:
Tavsiyelerinizi uygulayacağım, bakalım ne olacak. İyi günler dilerim. |
Sevgili Ykolko maşallah paskalya ve yıbaşı çiçegi harika elinize saglık..
|
Teşekkürler sayın Periş :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 211961
Üretmeyi çok istediğim, Adenium (Çöl gülü) tohumlarımdan sonunda 2 misafir hayata merhaba dedi,umarım büyüdüğünüde görürüm.Adenium, benim tüm çeşitlerini yetiştirmek istediğim,bir tür(tabii tüm çeşitlerini bulabilirsem)evde tüm çoğunluğu onlara vermek istiyorum,güzel formda bonzailer yetiştirip dostlarıma hediye etmek istiyorum. Benimkide, doğmamış Adenium'a, don biçmek gibi bir şey oldu :D ama, azmeden derviş, muradına ermiş, derler değil mi!yoksa erememişmiydi :D |
3 Eklenti(ler)
Yer kirazım, sonunda, ilk çiçeğini açtı, sırada daha çok açacak çiçeği var, bakalım meyve alabilecekmiyim.
Eklenti 213162 Şu güzelliklere bakın hemde boylarına poslarına bakmadan:D Eklenti 213199 Boylarını merak edenler bakın şu utanmazlara:D Eklenti 213200 |
Merhaba sn. ykolko. Birşey sorucam size. 4 üncü mesajınızda beyaz tabagın icindeki sakıdaki çiçeginizin adı nedir. Bende aldım ama adını unuttum .
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22560 Bu arada paskalyamı yoksa atlas çiçegimi adını bilmem ama çiçeklerinizi kıskandım dogrusu.Maşallah coşmuşlar İyi gunler... |
Sayın Sevgice, öncelikle, çiçeklerim adına, teşekkür ederim.
Sorduğunuz bitkinin hangisi olduğunu bulamadım, fakat bende 3 senedir atlas çiçeği yok, sanırım sorduğunuz paskalya çiçeğidir. Not:Bu aralar PTT tarafına inemediğim için, zarfınızı hazırlamama rağmen, gönderemedim ilk fırsatta göndereceğim. |
1 Eklenti(ler)
Sn. ykolko komik oldu biraz ama.Ekliyorum hangi çiçegin adını sordugumu.
Tohum işi içinde önemli degil acele etmeyiniz. |
Bu gösterdığınız babamın çınar begonyası:) en azından ben öyle biliyorum,ama paskalya kesin değil :)
|
Sevgili ykolko paskalya çiçeginin rengine bayıldım benim altın çilekte daha çiçek bile yok inşallah meyvelerinide görürüz çınar begonyasıda çok güzel maşallah elinize saglık
|
Sevgili Ykolko çiçekleriniz çok güzel yılbaşılarda harika ama babanızın çınar begonyasına bayıldım çiçeği iki renkli mi gerçekten:)
|
Sayın günebakan teşekkür ederim,bahçede, bu gün, babamın bir sardunyasının, resmini çektim, sanırım bu gün eklerim.
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 214012
Sayın missmenas'ın armağanlarından sukulent goncada :eek: Eklenti 214013 Annemin menekşeleri Eklenti 214014 Eklenti 214015 Kartopları ve morsalkım show:D Eklenti 214016 Bahçede geçmeden yakaladığım pembe güllerden biri. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 214017
Annem'mi ufak tefek,yoksa sardunya mı biraz büyümüş :D Sardunyalar Goncadalar açtığındada resimlerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025