![]() |
Sayın Yeşillim çok teşekkür ederim.Kaybettiğim bitkiler tatile çıkmadan önce çiçekleri ile çok mutlu gözüküyorlardı, dönüşte onları kaybettiğimi görünce çok üzüldüm,sanırım fazla sulamadan çürümüşler,umarım kaybettiğim bitkilerimin kardeşlerini tekrar bulurum :( bir daha da böyle üzüntüler yaşamam.
Yeni evlatlarımı merakla bekliyorum, evde bir hoya köşesi hazırlamaya çalışıyorum. |
kaybedilen çiçekler beni de çok üzüyor.Onlar ölünce sanki içimden bi şeyler kopuyor.Sayın ykolko balkonunuz ve bütün çiçeklerinize hayran oldum.Hoyalarınız,bizim meşhır müzzeyen teyzemizin herkese dağıttığı yılbaşı çiçekleri muhteşem.Sizin gibi doğa aşıklarını takdir ediyorum.
|
Sayın Kalanşo teşekkür ederim,sadece elimden geleni yapmaya çalışıyorum,daha iyisini yapabilmek için şartları zorluyorum.
Mutlu,sağlıklı,bol çiçekli günler dilerim. |
Kütahya ve Antalyalı sevgili kardeşlerimden gelen Çilli Begonya ve Hoya Carnosa,Hoya Fungii,Hoya Tricolor,Hoya Carnosa Tricolor,Hoya Bella,Hoya Fungii çeliklerimi bir annenin bebeğine gösterdiği itina ile köklenip yaşayacakları saksılara yerleştirirken,H.tricollor,H.Carnosa tricolor ve H.Fungii çeliklerini bölerek topraksız ortamda çift kap tekniği ile garantiye aldım ( Umarım başarılı olabilirim) fotoğraf makinam yazlıktan geldiğinde gelişmeleri resimleyeceğim.
|
5 Eklenti(ler)
Ve fotoğraf makinam geldi :) Yazlık,annemin,ve benim çiçeklerim hakkında son görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Önce yazkıltan birkaç görüntü.( Bunlar cep telefonu ile kusura bakmayın) Eklenti 246402 Eklenti 246403 Eklenti 246404 Eklenti 246405 Aşağıdaki fotoğraflar annemin evinden. Eklenti 246406 |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 246408
Süs biberlerimizden bir kaçı,ne güzeller değilmi,ama çok acılar:p Eklenti 246409 Eklenti 246410 Bu güzeli sevgili Yener bey bir kaç ay önce hediye ettiğinde küçüçüktü yerini sevdi sanırım coştu. Eklenti 246411 Annemin meşhur karides çiçeği her daim çiçekli. Eklenti 246412 Bahçeden. LAGERSTROEMİA İNDİCA (Oya Ağacı) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 246413
Eklenti 246414 Eklenti 246415 Yukarıdaki fotoğraflar, annemlerin evin artık kullanılmayan eski garajını sarmış olan Laz üzümü dedikleri bir üzüm, ama ne üzüm, kalın kabulu ve iri çekirdekli fakat muhteşem kokulu ve lezzetli,biz genelde suyunu sıkıp içiyoruz. Eklenti 246416 Horoz ibiklerimizden biri ama fotoğrafta rengi biraz farklı çıkmış. Benm evime geçebiliriz buyrun:D Eklenti 246417 Barış çiçeğim,bu çiçekde sevgili Yener beyin hatıralarından. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 246418
Hoya Carnosa (Sevgili kardeşlerimden Arife hanımdan gelmişti) ve Hoya Lacunosa (Yine sevgili kardeşlerimden antalya hatice hanımdan hatıra) ikisi birden mutlu gözüktükleri için şimdilik ayırmadım. Yine Sevgili kardeşim Arife hanımdan hoyalarım. Eklenti 246419 Hoya Bella:Bu köklü gelmişti şimdilik nane molla, duruyor ama , kendini kurtaracağına inanıyorum. Eklenti 246420 Hoya Tri-color:Bu çelik olarak gelmişti bunun çeliğini ikiye böldüm,bir parçasını toprak ortama,diğer parçasını,topraksız ortama ektim,toprağa ektiğim,bir yaprağını çürüttü fakat topraksız ortamdaki (Aşağıda)daha diri durumda,bunları kaybetmeye tahammül edemem,umarım en az birini tuturacağım:D Eklenti 246421 Hoya Tri-color:bu da yukarıda bahsettiğim topraksız ortamda bulunan bebeğim:D Eklenti 246422 Hoya Fungii:Bu bebeğiminde çeliğini topraksız ortama ektim,şimdilik gayet diri,umarım köklenir ve beni mutlu eder. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 246423
Hoya Carnosa tri-color:Bunada H.carnosa tri-color deniyormuş, yavaş, yavaş araştıra, araştıra, öğrenmeye çalışıyorum.Bu hoyamda çelik olarak geldi,onuda topraksız ortamda köklendirmeye çalışıyorum ve gözlerinin içine bakıyorum,umarım onlarda beni sevindirecekler. Eklenti 246424 Selluka:Bu da Sevgili Sercan1969'dan geçen sene küçük gelmişti bir hayli gelişti ama şimdilik çiçek yok,ama acelemde yok.:p Eklenti 246425 Bu bitki Antalyalı kardeşim Hatice'den gelmişti,çok minikti,baharda gelişmeye başladı ama adını bilmiyorum fakat çok şirin değil mi:confused:İsmide Crassula muscosa imiş. Eklenti 246426 Eklenti 246427 Yazlığa gidince kaybettiğim 6 adet Adenium'larımdan sonra kalan ikisi,bu bitkiyide çok seviyorum mutlaka yetiştireceğim. Ayrıca kaybettiğim mavişimi,Tohumdan yetiştirdiğim portakal çiçekli yaseminimi,çok özlüyorum :( |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 246428
Passiflora edulis (Oğuzhan kardeşimden) ve dikensiz böğürtlen(Sevgili Sındırgılı'nın hediyesi)ikisi bir biri ile yarışa başladı ama daha çiçek falan yok,olsun artık seneye açarlar,onlar mutlu olsunda:D Eklenti 246429 Bu camın önündeki çiçeklerim,soldan sağa doğru,Kırmızı ve beyaz yıldız çadırım,arap yasemin'im(Buda Antalyalı kardeşim Hatice hanımda minicik geldi)bu sene gelişti artık çiçek bekliyorum :D yanındaki yine Passiflora edulis yıldız çadırı ile rekabette:D birde en sağda bir bitkim var tohumdan yetiştirdim,onun adıda mercan çiçeği imiş. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 248575
Canlarım, yavaş, yavaş kışlık yerlerini almaya başladılar,camın önündeki, beş saksıdan ikisinde, sevgili adeniumlarım var,daha önce anlattığım gibi, yaz tatili sebebi ile gittiğimde, fazla sulandıkları için, onları kaybettim, ama kaliteli tohum, elime geçer geçmez, boş olan saksılarda, yerlerini alacaklar,vazgeçemeyeceğim adeniumlarım. Eklenti 248576 Arap fulüm,Yıldız çadırım ve Passiflora edulis yeni kışlık yerlerini aldılar. Eklenti 248577 Bunlarda canım hoyalarım için ayırdığım yer Eklenti 248578 Sayın, İlknur kardeşimin hediyelerinden Hoya Carnosa 'compacta' Eklenti 248579 ve... Hoya Bella'm (yine bir kardeşimden gelen ilk bella'mı kaybettiğim için çok üzülmüştüm ama üzüntüm kısa sürdü saksısı doldu) |
Umarım bu sefer olur sevgili abicim, biraz nazlı bella geç atağa kalkıyor ;)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 248586
Sayın kardeşim Feriha hanımın hediyelerinden su sümbülüm camın önünde yerini aldı. Ayrıca Sarı kızım ve sukulent çeşidi sempervivum'um resimlerinide yarın ekleyeceğim. ''Teşekkürler dostlarım'' |
Alıntı:
|
Sen üzülme abicim, arkanda koca bir agaclar.net ailesi var o giderse biz yenileriz ;)
|
Biliyorum sevgili bettycim sağolun, zaten bende bulunanların büyük bir çoğunluğuna ağaçlar.net ailem sayesinde kavuştum hepinize müteşekkirim.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 248648
Sayın Feriha kardeşimden gelen bir Sukulent türü olan ve sempervivum, familyasından ''Crassulaceae'' saksıdaki yerini aldı. Ve... Eklenti 248709 Diğer Su Sümbülüm çok güzeller değil mi? |
Sayın ykolko, mesaj yazmasam da başlığınızı takip ediyorum.Özellikle çöl gülü, su sümbüllerinizin
gelişimini merak ediyorum. Okuduğum kadarıyla gövde kalınlığı bitkinin özelliğindenmiş.Çöl gülü bana Hatice Hanımdan gelmişti. Ben bu bitkimin gövdesinin kalın olmasını istiyorum, siz bu konuda benden öndesiniz ne önerirsiniz? |
Sayın Yeşillim, tabii ki takip edeceksiniz, bende bulunan bitkiler, aynı zamanda sizilerin bitkileri, her zaman, dilediğiniz bitkiyi sadece söylemeniz yeterli.
Su sümbülleri, çok çabuk üreyen bitkilermiş,umarım problemsiz kışı atlatırlar,tüm dostlara dağıtabilecek kadar su sümbülüm olur. Adenium konusunda biraz problemler yaşadım,tohumdan yetiştirdiğim adeniumlarımdan çoğunu, ben yazlığa gittiğimde, biraz fazla suladıkları için kaybettim,sadece bir kök sağlıklı kaldı,dostlardan gelen tohumlardan, sadece bir tane çimlendi(Hatice hanımdan gelmedi) tohum satın almayı düşünüyorum, ama ilk aldıklarımda problem yaşadığım için, sadece düşünüyorum.Adeniumlar hakkında bildiğim,iki yaprak oldukdan sonra, toprağı(toprağı su tutmayan daha çok kum olan) kurumadan sulamamak,kalın gövde için ise, mümkün oldukça güneş,sıcak,dengeli besin gerekiyormuş, yeterli ışık almayanlar boya gidermiş.şimdilik 4 adenium saksılarım boş, onlarıda doldurduğum zaman biraz daha yeni bilgilere ihtiyacım olacak.Yani kısacası benimde bilgilerim kısıtlı fakat zamanla öğrenebileceğime inanıyorum :) Ziyaretini beni çok memnun etti,benimde bilgi ve görsel olarak başvurduğum, sayfalarından biri sizin sayfalarınız,sağlıklı günler dilerim. |
Merhabalar sayın ykolko;
Sayfanızı yeni gezme fırsatım oldu. Sizin de bitkilere büyük bir sevgi ile bağlı olduğunuz gayet net. Çok güzel ve farklı bitkileriniz var. Adım adım onları bizlerle paylaşıp bilgi vermeniz de ayrıca hoşuma gitti. Kaybettiklerinize çok üzülseniz de umarım yerine yenilerini bulabilirsiniz. (Kardelen aşığı olarak, paylaştığınız fotoyu çok sevdim;) ) Süs biberi çok acı demişsiniz, ben süs biberleri yenmez diye düşünerek bir yanılgı yaşıyorum zannedersem. Siyah inci biberi almak istedim ama yenmez diye vazgeçtim. Sizin bir fikriniz var mı acaba? En az kayıpla, bol bol çiçekli ve yeşillikli, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum size ve sevdiklerinize. Saygılar. |
Sn.Gülenmelek, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.Doğa ve bitki sevgisi doğuştan gelen bir duygu olduğunu düşünüyorum.acizane bildiğim tüm bilgileri paylaşmak isterim,zaten bizde bu şekilde öğreniyoruz.kaybedilenlerin yerine yenilerinin gelmesi sevindirici olsada,hayatını sürdürmek isteyen bir canlının,benim beceriksizliğimden dolayı ölmesi,beni üzüyor.Süs biberlerini hiç çekinmeden yiyebilirsiniz,tabii çok acı seviyorsanız,ayrıca,süs biberlerini bitkilerdeki haşareleri yok etmek için Mine hanımın tarif ettiği ilaç yapımında da kullanabilrsiniz.(elimde acı süs biberi tohumu mevcut arzu ederseniz paylaşabilirim)
Sevgilerimle. |
Üzmesi gayet normal tabi ama becerisizlik deyip de kendinizi bu şekilde de üzmeyin bence. Elinizden geleni yaptığınıza eminim. ;)
İnce düşünceniz için çok teşekkür ederim. Biber tohumu bildiğim kadarı ile kolay çimlenen bir tür. O yüzden sadece 3-4 adet gönderebilirseniz sevinirim tabi. Ben de size Pear Guava tohumunuz yoksa göndermek isterim. Gerçi ben de 2-3 tane gönderebilirim ama... Ne demişler az veren candan çok veren maldan ;) |
Sayın Gülenmelek adresinizi özelime gönderirseniz süs biberi tohumu gönderebilirim.(Pear Guava yetiştirebilecek bir ortamım olmadığı için, ihtiyacı olan arkadaşlarla, paylaşmanız daha yerinde olur,gönderme teklifiniz için teşekkür ederim.
|
Hayırlı günler öncelikle sayfamı ziyaretinize teşekkür ederim. Sizin bitkilerinizde maşallah çok güzeller. sevgiyle kalın..
|
Sn. Serkan istabul teşekkür ederim...
|
Sayın ykolko balkonunuz, güzelliği ile her daim çiçeklerle dolsun.
Sizede sağlıklı ve mutlu günler olsun. |
Sayın Serilaaa ziyaretiniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Sizede sağlıklı ve mutlu günler olsun. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 249361
Eklenti 249362 Babamın sardunyaları :) Eklenti 249363 Tohumdan yetiştirdiğim,beyaz kokulu karanfilim Eklenti 249364 Tohumdan yetiştirdiğim,pembe kokulu karanfilim Eklenti 249365 Annemin kaktüsleri,kaynana topuzu her daim çiçek açarken :mad: benim kaynana topuzu her daim yavru yapıyor çiçek falan açmaya vakti olmuyor :D |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 249366
Annemin bir gecelik gelini :D Eklenti 249367 Kardeşim Boncuk :D Eklenti 249368 Eklenti 249369 Valla... annemin üç aylık bebeği olduğuna göre, benimde kardeşim olur,değil mi, :D Adı Boncuk, üç ay önce, fare yavrusu gibi, bahçede buluyor annem,öz annesi, sanırım terk etmiş, annem onu önce pipetle, balkonda 1 ay büyüttü,kutusundan çıkıp annemin peşinde gezmeye başlayınca(birazda yaramaz) bahçedeki külübesine terfi etti,şimdi, günde üç öğün yemeğini annem bahçeye götürüyor, (bu arada çok yemek seçiyor)adını ve annemi tanıyor,annem çağırdığı zaman, nerede ise koşa koşa gelip, annemin elini öpüp, sonra yemeğini yemeye başlıyor, sanırım kışın, üşümesin diye, annem onu sobalı odaya alacak gibi görünüyor. :D |
Annenizin ellerinden öpüyorum.
Hayırlı uzun ömrü olsun, kardeşleriniz çok olsun.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025